max написа:Ей , Върхар много трофеен сом има по дъното на Жребеца. Аз колкото пъти съм закачал, все ми късат. Ама ше взема да сложа нещо по здраво от тия 10 либри дет имам в момента и ше изправям куки като тебе.
Иво тук си много прав ,винаги ми е било интересно как им късат сомове ,на тролин и на джиг , ама якоо ,ИИИИИ
'Тая година истински случай
,. Давам лодката на един приятел и преди това той си ми показва воблерите и кои ще са ловци
.
Аз си отивам в варна и той сле добед ми звъни разтреперан че голем сом му къса , закачил го и ми развил мн влакно ,не успял да го спре и след борба е скъсал .
Впечатлен и аз го хваля , на другия ден отивам при него и се събираме няколко лодки и на мен тихо ми връщат неговия воблер изваден от една мрежа
))))). Реших ако хванем вечерта някое рибе и да му натикам в устата неговия воблер и да кажем
ЯЯЯЯЯЯ сомето което хванах какво е лапнало
,но уви не хванхме
( имаше ендо бебе около 2 кг което го съжалихме ).
така че майтапа не се получи . Моя човек си позна воблера , но и така и не повярва че е закачил мрежа
Върхар , те големите така кълват , на торлин и на джиг особенно ако има дървета и вятър .
Не се впрягай ,другия път го извади и като вдигате рибата докато не видите как е закачена и къде , отпускайте аванс