Нов лъч надежда

Дискусии на тема контролни органи, закони и тяхното прилагане, бракониерите, и мястото на любителя риболовец в омагьосан кръг.
Аватар
Прякор
Мнения: 77
Регистриран на: Пон Фев 28, 2005 15:58
Местоположение: София

Нов лъч надежда

Мнение от Прякор »

http://www.mediapool.bg/show/?storyid=114186&srcpos=5
В статията написа: Шефът на агенцията по рибарство даден на прокуратурата за корупция
Ерман Занков нарушавал Закона за обществените поръчки и харчел неправомерно
9 Февруари 2006

Директорът на Изпълнителната агенция по рибарство и аквакултури (ИАРА) Ерман Занков да бъде проверен от Софийската градска прокуратура за корупционни практити, ще поиска Парламентарната комисия за борба с корупцията. Това стана ясно на редовното заседание на комисията в четвъртък. Депутатите ще представят на магистратите материали срещу Занков и взеха решение да поискат от министъра на земеделието и горите Нихат Кабил да потърси дисциплинарна отговорност от шефа на агенцията по рибарство.
Основание за подаване на сигнала до прокуратурата срещу Занков дават докладите от две проверки, извършени от инспектората на Министерството на земеделието и горите през 2004 и 2005 г. в Изпълнителната агенция по рибарство и аквакултури. Те са извършени по заповед на първия агроминистър от кабинета на Симеон Сакскобургготски – Мехмед Дикме, и от наследилия го Нихат Кабил, който запази поста си и в правителството, оглавено от Сергей Станишев.

Причина за алармирането на магистратите е това, че нарушенията, които са били констатирани в първия доклад, не били отстранени. Във втория доклад е установено, че не са изпълнени препоръките по премахването им и дори има още повече нарушения, каза за Mediapool Апостол Димитров от Коалиция за България, член на Комисията за борба с корупцията. Става въпрос за открити нарушения на процедурите по Закона за обществените поръчки, неправилно изразходване на средства на ведомството, както и липсата на програма за управление на агенцията, обясни Димитров. Прокуратурата ще реши дали да разгледа случая, след като се запознае с предоставените й материали, допълни той.

Занков е назначен за шеф на ИАРА през 2001 г., преди това е бил неин главен счетоводител.

Ако Софийската градска прокуратура (СГП) реши да образува следствие, това няма да е първият й случай с Ерман Занков. По информация на в. “Седем”, публикувана в средата на декември 2005 г. срещу Занков СГП вече е водила две разследвания срещу Занков. Едното е било през 2001 г. за престъпление по служба докато той е бил главен счетоводител на ИАРА, но делото е било прекратено. През 2004 г. пък е имало полицейско дознание срещу Занков за изнудване, по което са работили СГП и антомафиоти от НСБОП. То също е било спряно.

Според в. “Седем” нарушенията на шефа на рибарската агенция в областта на обществените поръчки са свързани с доставките на зарибителния материал. По закон ИАРА извършва дейностите по зарибяването на реките и водоемите публична собственост. Две са фирмите неизменни победители в конкурсите за доставка на малките рибки. Това са габровските фирми "Мядна" и "Весте", които имат роднински връзки с близки подчинени на Занков. Доставчиците получават парите, но не е ясно какви количества рибки си изсипват във водоемите, тъй като липсват протокли за акциите.

Пред комисията бе изслушан и бившият главен секретар на ИАРА Любомир Трифонов, който бил пенсиониран от Занков. Трифонов разказа за обществена поръчка, при която пломби за рибарски мрежи, чиято бройка струвала 40 стотинки, били закупени през Стоковата борса за 1,80 лв. После пломбите останали неизползвани. Обвиненият в корупция Занков предпочитал да наема автомобили и друго оборудване прескъпо, вместо да купува нужната техника на двойно по-ниски цени от плащиня наем, посочи Трифонов.

Това са скалъпени обвинения, по които няма доказателства, коментира Занков.
Дано всичко това даде добри резултати!!!
В статията написа:Това са скалъпени обвинения, по които няма доказателства, коментира Занков.
'бах ти наглия тип!!! [/url]
Тишина, красота, птички пеят, риба плясне... А ако и кълве...
Емо Пържанов от Доспат е голям пич!!! Водачът на зелен джип СА 4091 ВХ тоже!!!
Д-р Дулитъл
Мнения: 2055
Регистриран на: Съб Дек 18, 2004 10:34
Риболов: мързелив
Местоположение: Мизия
дал Браво: 312 пъти
получил Браво: 174 пъти

Мнение от Д-р Дулитъл »

Олее -оле, оле, оле-мчи тя рибата се вмирисва от главата бе!!!
Не че не си го знаем :lol:
Аватар
taurus
Мнения: 848
Регистриран на: Сря Юни 01, 2005 16:56
Местоположение: София/Монтана

Мнение от taurus »

http://www.monitor.bg/article?sid=&aid= ... =1&eid=626
това излезна днес по темата в централния печат - дано и други се сетят да понапишат нещо за тази мътилка :evil:
Малка, ама риба... :-)
http://www.ribar.eu" target="window.open(this.href);return false;
Д-р Дулитъл
Мнения: 2055
Регистриран на: Съб Дек 18, 2004 10:34
Риболов: мързелив
Местоположение: Мизия
дал Браво: 312 пъти
получил Браво: 174 пъти

Мнение от Д-р Дулитъл »

E..си купона е в таз държавна агенция.Жалко,че не сме в Китай-този щяха да му пръснат черепа насред някой стадион без много да го жалят.И изнесените факти сигурно са само върха на айсберга.
А дано промените засегнат и ниските нива в агенцията.Щот като гледам -в ИАРА Враца е назначен като инспектор,гаранция с покровителството на ДПС, бивш превозвач на автомобили втора ръка,по-точно самия водач на автовоза.
На тия да им имам кадровата политика...
Кърцата
Мнения: 498
Регистриран на: Вто Дек 20, 2005 14:47
Местоположение: София
дал Браво: 1 път
Обратна връзка:

Мнение от Кърцата »

нищо няма да стане. който се интересува знае за тези неща отдавна. знаят ги и компетентните органи, но...а тези пари са от нашите билети. а относно кадровата политика: разходете се из родопите в почивните дни. всички бракониерстват яко защото инспекторите са си на тютюна :evil:
ricono
Мнения: 404
Регистриран на: Сря Сеп 28, 2005 10:21
Местоположение: София
дал Браво: 19 пъти
получил Браво: 6 пъти

Мнение от ricono »

Да, най-вероятно нищо няма да се случи, те са сигурни, че ние няма да излезем на улицата, и могат да правят каквото си пожелаят. И като всеки друг подобен случай, и този ще отмине за 3 дни, както се казва: новината вече е изконсумирана. А и медиите в момента са толкова заети с птичия грип, че за нищо друго нямат време. Тя всъщност тяхната роля е такава, да отвличат вниманието на хората от съществените неща.

"БЪЛГАРИЙО, ЗА ТЕБЕ ТЕ УМРЯХА"
Публикувай отговор

Обратно към “ИАРА, законът, бракониерите ...”