Проблеми с Tohatsu 9.8 hp
Проблеми с Tohatsu 9.8 hp
Ще помоля за мнения относно възможните причини за моя проблем.
Та работата е следната - при високи обороти се получава едно прекъсване и тресене на мотора. При връщане на газта нещата се нормализират. Пробвах с последователна смяна на свещите с резервната дадена с мотора като нов (Tohatsu 9.8 hp. 2008г.) няма разлика.....
Общо взето нещата протичат така:
При тръгване давам газ до дупка, мотора набира обороти, лодката излиза на глисаж и след 15 - 20 секунди почва да прекъсва и се налага да върна газта до половината при което лодката продължава да си глисира, но на по ниска скорост.
Та работата е следната - при високи обороти се получава едно прекъсване и тресене на мотора. При връщане на газта нещата се нормализират. Пробвах с последователна смяна на свещите с резервната дадена с мотора като нов (Tohatsu 9.8 hp. 2008г.) няма разлика.....
При тръгване давам газ до дупка, мотора набира обороти, лодката излиза на глисаж и след 15 - 20 секунди почва да прекъсва и се налага да върна газта до половината при което лодката продължава да си глисира, но на по ниска скорост.
-
- дал Браво: 84 пъти
- получил Браво: 27 пъти
Re: Проблеми с Tohatsu 9.8 hp
Нещо с горивото е,подава се повече гориво и за това се дави,трябва да се намали малко притока,някъде беше писано и обяснено, по подробно,но не се сещам къде
Или пък е недостик
Или пък е недостик
- Булстарите
- Вносител
- дал Браво: 1 път
- получил Браво: 15 пъти
- Обратна връзка:
-
- получил Браво: 14 пъти
Опс,видях че мотора е 2008 година.ако се получава нещо като удар при бързите а при бавни обороти си върви все едно нищо му няма,проблема може да е от семеринга на вала горе,от там когато се спече семеринга така прави защото взима въздух.cecko написа:Ще помоля за мнения относно възможните причини за моя проблем.
П.П Само да добавя че съм го имал този проблем и изказвам опасения че може да е от там !!!
"Аз нямам проблем със света,той има проблем с мен " - Янкосан
" Глупаците,мръсниците и завистниците са като хлебарките,нямат изтребване,смачкаш две,изпълзяват още двадесет............хлебарки " - Л.Вичев
" Глупаците,мръсниците и завистниците са като хлебарките,нямат изтребване,смачкаш две,изпълзяват още двадесет............хлебарки " - Л.Вичев
[quote="LVitchev"........ако се получава нещо като удар при бързите а при бавни обороти си върви все едно нищо му няма,...........[/quote]
Ами, точно като удар ми изглежда...
Значи до тук като мнения за възможната причина са горивен филтър, карбуратор и семеринг на вала. За последното ще ми трябва сервиз ако друго не помогне.
Защо ли се опасявам, че си прав Любо. И аз си мислех за недостиг на гориво но като че ли по резки са прекъсванията, докато при недостиг си представям да глъхне.........
Ами, точно като удар ми изглежда...
Значи до тук като мнения за възможната причина са горивен филтър, карбуратор и семеринг на вала. За последното ще ми трябва сервиз ако друго не помогне.
Защо ли се опасявам, че си прав Любо. И аз си мислех за недостиг на гориво но като че ли по резки са прекъсванията, докато при недостиг си представям да глъхне.........
-
Има ли нещо като удар,това ти е проблема.Това прекъсване е от порядъка на секунда и го прави през интервали от половин минута или нещо такова нали ??? Първо обаче провери всяка друга възможност и тогава смени семеринга,понеже е най-трудоемко,иска разглобяване.От дясната страна на карборатора има едно болтче за въздуха,което е с пружинка.След като прочистиш първо карборатора както ти каза Булстара,жигльори,мигльори,с една тънка струна трябва да бръкнеш във всяка дупка по него,промиваш и продухваш с компресор.След това навиваш това болтче до край и го връщаш оборот и половина на зад Чак тогава ако нещата не се оправят,търси си семеринг,да не вземеш сега да разглобиш веднага двигателя,да сменяш семеринга,може и да не е от него,първо прочисти карборатора перфектно
Само а добавя ако разглобяваш карбуратора всички болтчета с пружина ги завиваш до край и броиш колко оборота си направил и записваш при сглобяването по обратния ред завиваш докрай и развиваш с толкова оборота колкото си записал са съответния болт иначе възниква въпроса:(Сега това колко беше навито и колко да го оставя)така се правят грешки,които после искат доста прецизно регулиране.
Успех
Успех
То ясно че няма да тръгна от най трудното
Първо ще проверя филтрите за бензин, а както разбрах такъв има и в резервоара. Как се вади накрайника за бензина от резервоара. На резба ли е или се тегли директно.
Първо ще проверя филтрите за бензин, а както разбрах такъв има и в резервоара. Как се вади накрайника за бензина от резервоара. На резба ли е или се тегли директно.
-
Е това не го знам,но предполагам че ще е на резба и ще има уплътнение,иначе ще пуска бензин от там.А бе,барай внимателно да не стане мякcecko написа:То ясно че няма да тръгна от най трудното
И аз не го знаех, та след 4 години ползване взех днес та прочетох OWNER'S MANUAL
То освен смяна на масло и други работи му се правели А аз и по стара българска рецепта докато върви не го ръчкам.
То освен смяна на масло и други работи му се правели А аз и по стара българска рецепта докато върви не го ръчкам.
-
Поне маслата му сменяй бе,хората продават всичко,само с едно кликане и си пазарил,пращат ти го в къщи.Аз си взех всичко необходимо за смяната на маслата,и сега си ги сменям,само масло си взимам и смяна на плаца Взех си от Булстар специална фуния,видях колко масло побира двигателя ми,измерих прецизно маслото,източих старото,налях вретенно,промих и налях след това новото Ще се оправиш,дано е малкия дявол и проблема да не е от семеринга.Но и това не е голям проблем,има просто дефектни семеринги и по някога карат по-малко и здават багажа.Дано да е от карбуратора