Проблеми с Tohatsu 9.8 hp

Минава, големият кораб минава ...
Аватар
cecko
получил Браво: 1 път

Проблеми с Tohatsu 9.8 hp

Мнение от cecko »

Ще помоля за мнения относно възможните причини за моя проблем.
Та работата е следната - при високи обороти се получава едно прекъсване и тресене на мотора. При връщане на газта нещата се нормализират. Пробвах с последователна смяна на свещите с резервната дадена с мотора като нов (Tohatsu 9.8 hp. 2008г.) няма разлика.....

Общо взето нещата протичат така:
При тръгване давам газ до дупка, мотора набира обороти, лодката излиза на глисаж и след 15 - 20 секунди почва да прекъсва и се налага да върна газта до половината при което лодката продължава да си глисира, но на по ниска скорост.
sharo1
дал Браво: 84 пъти
получил Браво: 27 пъти

Re: Проблеми с Tohatsu 9.8 hp

Мнение от sharo1 »

Нещо с горивото е,подава се повече гориво и за това се дави,трябва да се намали малко притока,някъде беше писано и обяснено, по подробно,но не се сещам къде :roll:
Или пък е недостик :roll:
Аватар
Булстарите
Вносител
дал Браво: 1 път
получил Браво: 15 пъти
Обратна връзка:

Мнение от Булстарите »

По скоро недостиг пробвай да почистиш карборатора.
LVitchev
получил Браво: 14 пъти

Мнение от LVitchev »

cecko написа:Ще помоля за мнения относно възможните причини за моя проблем.
Та работата е следната - при високи обороти се получава едно прекъсване и тресене на мотора. При връщане на газта нещата се нормализират. Пробвах с последователна смяна на свещите с резервната дадена с мотора като нов (Tohatsu 9.8 hp. 2008г.) няма разлика.....

Общо взето нещата протичат така:
При тръгване давам газ до дупка, мотора набира обороти, лодката излиза на глисаж и след 15 - 20 секунди почва да прекъсва и се налага да върна газта до половината при което лодката продължава да си глисира, но на по ниска скорост.
Опс,видях че мотора е 2008 година.ако се получава нещо като удар при бързите а при бавни обороти си върви все едно нищо му няма,проблема може да е от семеринга на вала горе,от там когато се спече семеринга така прави защото взима въздух.

П.П Само да добавя че съм го имал този проблем и изказвам опасения че може да е от там !!!
"Аз нямам проблем със света,той има проблем с мен " - Янкосан

" Глупаците,мръсниците и завистниците са като хлебарките,нямат изтребване,смачкаш две,изпълзяват още двадесет............хлебарки " - Л.Вичев
Аватар
cecko

Мнение от cecko »

[quote="LVitchev"........ако се получава нещо като удар при бързите а при бавни обороти си върви все едно нищо му няма,...........[/quote]

Ами, точно като удар ми изглежда...
Значи до тук като мнения за възможната причина са горивен филтър, карбуратор и семеринг на вала. За последното ще ми трябва сервиз ако друго не помогне.
Защо ли се опасявам, че си прав Любо. :? И аз си мислех за недостиг на гориво но като че ли по резки са прекъсванията, докато при недостиг си представям да глъхне.........
LVitchev

Мнение от LVitchev »

Има ли нещо като удар,това ти е проблема.Това прекъсване е от порядъка на секунда и го прави през интервали от половин минута или нещо такова нали ??? Първо обаче провери всяка друга възможност и тогава смени семеринга,понеже е най-трудоемко,иска разглобяване.От дясната страна на карборатора има едно болтче за въздуха,което е с пружинка.След като прочистиш първо карборатора както ти каза Булстара,жигльори,мигльори,с една тънка струна трябва да бръкнеш във всяка дупка по него,промиваш и продухваш с компресор.След това навиваш това болтче до край и го връщаш оборот и половина на зад :idea: :idea: :idea: Чак тогава ако нещата не се оправят,търси си семеринг,да не вземеш сега да разглобиш веднага двигателя,да сменяш семеринга,може и да не е от него,първо прочисти карборатора перфектно :lol: :lol: :lol:

" Глупаците,мръсниците и завистниците са като хлебарките,нямат изтребване,смачкаш две,изпълзяват още двадесет............хлебарки " - Л.Вичев
nik_ivo
Риболов: Всякакъв

Мнение от nik_ivo »

Само а добавя ако разглобяваш карбуратора всички болтчета с пружина ги завиваш до край и броиш колко оборота си направил и записваш при сглобяването по обратния ред завиваш докрай и развиваш с толкова оборота колкото си записал са съответния болт иначе възниква въпроса:(Сега това колко беше навито и колко да го оставя)така се правят грешки,които после искат доста прецизно регулиране.
Успех :fish3:
Аватар
cecko

Мнение от cecko »

То ясно че няма да тръгна от най трудното :wink:
Първо ще проверя филтрите за бензин, а както разбрах такъв има и в резервоара. Как се вади накрайника за бензина от резервоара. На резба ли е или се тегли директно.
LVitchev

Мнение от LVitchev »

cecko написа:То ясно че няма да тръгна от най трудното :wink:
Първо ще проверя филтрите за бензин, а както разбрах такъв има и в резервоара. Как се вади накрайника за бензина от резервоара. На резба ли е или се тегли директно.
Е това не го знам,но предполагам че ще е на резба и ще има уплътнение,иначе ще пуска бензин от там.А бе,барай внимателно да не стане мяк :lol: :lol: :lol:

Аватар
cecko

Мнение от cecko »

И аз не го знаех, та след 4 години ползване взех днес та прочетох OWNER'S MANUAL :D
То освен смяна на масло и други работи му се правели :twisted: А аз :fish1: :fish15: и по стара българска рецепта докато върви не го ръчкам. :D
LVitchev

Мнение от LVitchev »

Поне маслата му сменяй бе,хората продават всичко,само с едно кликане и си пазарил,пращат ти го в къщи.Аз си взех всичко необходимо за смяната на маслата,и сега си ги сменям,само масло си взимам и смяна на плаца :lol: :lol: :lol: Взех си от Булстар специална фуния,видях колко масло побира двигателя ми,измерих прецизно маслото,източих старото,налях вретенно,промих и налях след това новото :idea: :idea: :idea: Ще се оправиш,дано е малкия дявол и проблема да не е от семеринга.Но и това не е голям проблем,има просто дефектни семеринги и по някога карат по-малко и здават багажа.Дано да е от карбуратора :idea: :idea: :idea:

Публикувай отговор

Обратно към “Риболов от лодка”