Нека започна с едно малко въведение как се запалих по спининга.Ловях си едни дребни уклей на малко блато и на няколко пъти ми подгони нещо плувката,докато вадех Имах такъм за щука на тапа и реших да метна,закачих един уклей,щуките продължаваха да внасят смут в езерцето и да гонят,но не атакуваха моята рибка.Един приятел дойде и метна на блесна с първото мятане щукичка около 700-800 гр.Аз реших да пробвам леко да придърпам моята тапа да видя какво се случва,при придърпването удари нещо и ми отнесе една бабушка,но риба нямаше След това аналогично се получи още няколко пъти,докато тапата седи с рибката няма реакция от щуките,но придърпам ли леко и започна да навивам не закъсняваше реакция от зъбатката В крайна сметка резултата е следният:
На другият ден нахъсан от резултата отидох и си купих един ултралайт спининг,няколко блесни,силикони и един воблер.Последваха 2-3 дни ходене за риба без една риба,само с няколко подгонвания и до там И ето днес пак отидох за риба ,но този път,почити отчаян от предните дни с идеята,че ще си метна пикера и ще чакам на него някоя рибка ,а между другото ще хвърлям и спининга,защото ме сърбяха ръчичките нещо да хвана най-накрая... Захраних и започнах да чакам на пикера с една троха на куката,но дори пипване нямах,вече си мислех,че някой ме е урочасал ,защото и на спининга навъртях 3 км влакно от хвърляне и вадене и все нищо... Накрая прибрах ултралайта,тръгнах да прибирам и пикера и тогава забелязах,че нещо подгони на 2 пъти уклейте покрай захранката,реших в отчаян опит да сложа един туйстер най-малкият,който намерих по магазините ,а и цвета ми се стори добър,защото вече се стъмваше и другите нямаше да се забелязват,а за блесна е много плитко и има много водорасли по дъното,а там е дълбоко 30-50 см
Резултата на второто мятане беше,тази щукичка,не е голяма ,но аз и се зарадвах в предвит размера на влакното 0,14 и пикерчето ,което беше с най-твърдият си връх и все пак е толкова меко с акция до 40 гр на 2,70 м имаше аванс,борба и емоции,накрая я гребнах с кепа снимаха ме на бързо и пак във водата да извика майка си другият път,като идвам Най-странното е,че на воблера нямам и удър даже,на блесните имам подгонвания,но не и риби използвах 0 на мепс медна с червени точки,не знам как се казва и другата 2 ка пак Mepps Aglia.
Много ще съм благодарен,ако някой,някога има свободно място в колата да ме вземе да погледам и аз как ловят майсторите и нещо да понауча и да помятам,защото спининга или кастинга не знам как е по-правилно да се каже е голяма "краста" и се чудя кой ли дявол ме накара да се захвана,вече няма отърване... А лошото е,че вече започнах ,вместо да си правя ваглери и статични плувки да правя воблери по схеми и идей взаимствани от виртуозите във форума по воблеростроене Като направя някой друг ще пусна снимки,надявам се да помагате,кое е по-добре и как мога да го подобря още.Поздрави на всички,това ми беше първата риба на изкуствена примамкаи реших да споделя с вас.Като изключим една 200 грамова щука от сутрешното ми ходене,ама нея я бях закачил съвсем случайно близо до главата на тармък на 2 метра от брега докато се опитвах да и подам близо блесничката 0-та при ваденето мина върху нея и я закачи,но това не се брои Всички действащи лица в този разказ си плуват обратно,чакащи ме да се завърна
Един нов "Член" в спининг клуба и първи отзиви !
- aphala
- Риболов: Спининг
- дал Браво: 556 пъти
- получил Браво: 203 пъти
Re: Един нов "Член" в спининг клуба и първи отзиви !
Поздравления колега. Хубав старт си направил, а иначе си много прав, че спининга е голяма краста. Късмет и за напред.
Temperata fortuna optima.
Благодаря ти колега ! Иначе си е готино,няма да издирваш червей и захранки от къде да си купиш в последният момент преди риболова,взимаш кепа,въдицата и една кутия с изкуственяци и готово
На лошото отвърни с добро,а на доброто по съвест!
- A.S.H
- дал Браво: 24 пъти
- получил Браво: 1 път
Риба в началото винаги е добре и те поздравявам колега !
Успех и занапред !
Успех и занапред !
FISHAHOLIC!
Fishseeker... here fishy, fishy!
Feed your soul, release the fish!
Fishseeker... here fishy, fishy!
Feed your soul, release the fish!
- sleepwalker
- Риболов: Спининг
- дал Браво: 242 пъти
- получил Браво: 254 пъти
Поздравленя колега! Прав си, че туй животно спинига е голяма краста! И аз се запалих като тебе - покрай скуката около плувката. Попрочети малко информация тук във форума, за да се ориентираш, но наистина най-добре е да идеш поне 2-3 пъти с някой опитен, та да ти покаже на практика как става. Успех ти желая!
П.С. Ако гониш специално щуки, си вземи по-едри примамки. Тези малките, които ги имаш, са главно за костур и кефал.
П.С. Ако гониш специално щуки, си вземи по-едри примамки. Тези малките, които ги имаш, са главно за костур и кефал.
Мунчо написа: Кефалеца и особено дребно-средния костур се отличават с доста гейски нрав и понякога е нужно да бъдат провокирани с откровено деликатни воблери и блесни, за да предприемат действия, разтърсващи сърцата ни.
Аз последната седмица изчетох толкова материали от руски и английски източници,гледах клипове,говорих с 1-2 ма човека запалени по спининга,за да знам все пак някои,съвсем основни неща.Разбрал съм се с един колега от форума запален по спининга да отидем другата седмица живот и здраве заедно Тук близо до вкъщи кълве щука и аз,заради това ловя ,иначе ми се искат костури и кленове ама и на зъбатките не им се мръщя.Ловя ги с много малки примамки,защото е твърде плитко и почити цялото дъно е осеяно с едни водорасли наподобяващи човешка коса.Метнеш ли на блесна се закачат по куката и спира да се върти,колкото и високо да се опитваш да водиш резултата е същият...пробвах и на воблер,ама нещо не го харесват.Той е един не лош вариант,защото гази 0 - 0.80 м ,но нямам удар на него.Единствено имам гонения на блесничките няколко пъти и на туистера,защото не закача боклуци и играе добре, ще им открия цаката Колега виждам,че си от Шумен,а на мен селото ми е в този край,точно до гр.Попово казва се Славяново,мисълта ми е следната,имаш ли някаква информация за язовира до гарата на Попово,май се казваше Каваците?Там преди имаше много бяла риба,а в устието излизаха доста добри кленове.По Стара речка покрай с.Кесарово и река Джулюница преди имаше много силен риболов,но сега как е не знам.Питам,защото мисля да направя един заход до там октомври
-
- дал Браво: 16 пъти
- получил Браво: 194 пъти
опа - а -а, още един с тази диагноза. Поздравления колега, желая ти много слука и трофеи.
- eroucma
- Риболов: Спининг основно
- дал Браво: 30 пъти
- получил Браво: 5 пъти
Диагнозата е тежка и неизлечима- както се пееше в една песен на една бг група Ъпсурт " Колко БМВ-та покъсах по тея водоеми"sharko54 написа:опа - а -а, още един с тази диагноза. Поздравления колега, желая ти много слука и трофеи.
То риболова си е "тежка диагноза" Мен,като ме заведоха на 7 години за риба и от тогава ,все е зле положението,но най-лошото е,че се влошава...Аз верно колкото пари съм дал за риболова,щях вече къща в Монако да имам,ако ги бях вложил в имоти Времето,което съм прекарал по водоемите...всички на моите години с девойки се разхождат по къмпинги и морета,а аз...за риба То верно риболова е по-хубав и от секса,защото остава за цял живот,а и секс по 5-6 часа на ден няма как да правиш,а да киснеш на водоема може Колеги,ако мразите някой направете го риболовец,той сам ще си е.... майката - ще ходи без пари,ще слънчасва лятото,а зимата ще мре от студ,всяко свободно време ще е за риба Не ме разбирайте погрешно АЗ ОБОЖАВАМ РИБОЛОВА.Спининга ми е новата страст и с колегата от форума Платиката сме се разбрали да направим един костурски риболов,аз от сега тръпна какво ще се случи,надявам се да се накефим максимално