Мнения за Болонезе-марки, качество, цени и опит

Ако става дума за едно такова дълго, без което никой рибар не може, значи сте на правилното място.
froli
Риболов: речен

Мнения за Болонезе-марки, качество, цени и опит

Мнение от froli »

Здравеите колеги! Понеже съм нов някоѝ да ме напъти за теми с риблов на болонезе. Или по точно търся мнения за добра въдица. Къде да търся подобни теми? :(
NIKI1968
дал Браво: 143 пъти
получил Браво: 8 пъти

Re: Мнения за Болонезе-марки, качество, цени и опит

Мнение от NIKI1968 »

Най-сигурно е в друг раздел... Например "Риболов на леко" може би...
froli

Мнение от froli »

Явно всички сте на риба а като се приберете нямате сили за нищо :D Така е по добре. Е,аз да се похваля от днес съм с ТICA- ares 6-a. Направих и сефтето и съм много доволен. Колеги,които имат същата нека споделят + и - на този модел, ще им бъда благодарен :)
froli

Мнение от froli »

Ето пак съм сам,няма отзиви,но за 25дни с тази tica-ares-6m. вече имам опит. Счупих 3-то звено при изхвърляне с 3 гр. плувка. Имаше вятър и на това отдадох причината. След смяната за 25 лв. при разгъването първия водач ми остана в ръката. Смених го,но деня ми замина на кино. Вчера,при замятане,този път 2,5гр. плувка и без вътър 3-то звено отново се чупи. И така 265лв.+25+1.20+25. Надявам се да съм аз каръка,но нека да се има предвид от другите мераклиѝ. В магазина ми казаха,че са идвали с този модел сьс счупено 1-во и 2пъти 2-ро звено и като се има в предвид че е нов модел. :shock:
plwned
Риболов: Плувка

Мнение от plwned »

Още един път като се счупи купуваш ново и продаваш и вземаш някакъв колмик или нещо различно от тика или ако е тика земай здравите тояжки уондърите то 80 процента от хората са с такива :)
Говорещия с рибите !
froli

Мнение от froli »

Колега мерси за съвета,коѝто си бях решил и аз. Продължението при мен е ,че вчера пак се счупи само че на 4см. под върха още при разгъването. И сега още по тази марка и модел е че друг колега до мен и прави сефтето и чупи и той 3-то звено. Но той за разлика от мен е наистина фен на ТICA и лови само с тази марка,като "уондъра","суинга" и "пауор-а". От тези не е доволен от "суинга" а за "ариса"-пълен боклук. Това е неговото мнение. За сетен път се убеждавам,че вината не е в моя телевизор :wink:
Аватар
Митко

Мнение от Митко »

Мдамм..имам две тики и няколко чупения :)
Постепено преминавам на Колмик - вече имам 5-ца, а скоро и 6-ца.. и те така...
WORCGROUP

Мнение от WORCGROUP »

Хм..Хм..! Приятелю Фроли, моля да не се обиждаш, но до сега в над 30 годишния си риболовен опит, не съм виждал въдица счупена по вина на рибата! Винаги е било виновно задвъдичното устройство.Имам Тика Арес 6 м от около две години. Още на втория или третия риболов и спрасках върха, но вината си беше изцяло моя. При наличие на дълъг кеп тръгнах да влача по поляната едно шаранче около 600-700 грама за да стигна до кукуизваждача, който беше на няколко метра зад стола. Съответно резултата беше счупен връх на около 10-15 сантиметра от върха. Целия тоя мондарлък ми коства около 20 лева и две седмици в "бокса" до доставката на нов оргинален връх. След това ни съм имал никакви проблеми с "Ареса". Вярно въдицата е много олекотена и изисква внимателно боравене, като в никакъв случай не е за новаци или привърженици на "силовия" риболов. При грамотно боравене с него, пръчлето е невероятно оръжие. Миналото лято за един предиобед с основно 0,145 и повод 0,12 извадих 6 шарана всичките над 3-те килограма, като двата бяха между 5 и 6 кила. Вярно Уондъра е пръчка, с която можеш да извадиш и тапата на язовира, но след като пипнеш нещо от рода на Ареса ти се струва като кол за брулене на орехи. Но както казват братушките :" На вкус и цвет товарищей нет"
Аватар
babydoctor
дал Браво: 46 пъти
получил Браво: 160 пъти

Мнение от babydoctor »

Е, питаш, казвам ти - ако искаш да си купиш мерцедеса на болотата, иди в Колмик. Ползвам "Перекта" на 5 м. от 5-6-7 години, ми...перфектна е. :D
Каква е тая участ бе, народе - какъвто и байрак да се развее, дръжката му все ти е отзад...
Защо винаги бъдещето е светло, а никога настоящето???
antonsvet
Риболов: на плувка и фидер

Мнение от antonsvet »

шимано и всичко останало няма тики и мики :lol: :lol: :lol:
Пази природата чиста!
Аватар
MapuaH
Риболов: Основно спининг
дал Браво: 369 пъти
получил Браво: 363 пъти
Обратна връзка:

Мнение от MapuaH »

К'ви са тия чупенета бе колеги ? Аз ползвам Тики от има, няма десетина години и досега проблеми не съм имал. Какво правите вие, направо не знам......
"Риболовът не е наслука - риболовът е наука !!!"
Аватар
PAMPASA
дал Браво: 191 пъти
получил Браво: 218 пъти

Мнение от PAMPASA »

MapuaH написа:К'ви са тия чупенета бе колеги ? Аз ползвам Тики от има, няма десетина години и досега проблеми не съм имал. Какво правите вие, направо не знам......
Mариане ,чупят ги от неправилно съхранение при транспорт и опити да се вдигат риби директно от водата във въздуха :idea:
Един ден ,ще накарам България да се гордее с мен......
Аватар
Коце
Риболов: и бира чадо!
получил Браво: 9 пъти

Мнение от Коце »

PAMPASA написа:Mариане ,чупят ги от неправилно съхранение при транспорт и опити да се вдигат риби директно от водата във въздуха :idea:
...или от големи бели при нисък старт! :lol:
Д-р Флекс написа:Jeddi Master Sofianetzo soFidero
Д-р Дулитъл
Риболов: мързелив
дал Браво: 339 пъти
получил Браво: 174 пъти

Мнение от Д-р Дулитъл »

Абе не знам как ги чупят тия Тики,ама бях свидетел над моста при Хайредин как колега си счупи Тиката-беше я подпрял на колата,болонезата се плъзна и се спря в страничното огледало...и ПРАС,на две парчета.Вярно,че беше минус 5-6 градуса,ама пък с такава лекота да се спраска?
Понякога си мисля, че за всичко е виновен Васко Кръпката. Той ни пееше по митингите: „Комунизмът си отива, спете спокойно деца.” И ние спахме. А те не спаха....
Аватар
Коце
Риболов: и бира чадо!
получил Браво: 9 пъти

Мнение от Коце »

Докторе, какво е това огледало дето не поема удара? :shock:
Д-р Флекс написа:Jeddi Master Sofianetzo soFidero
Публикувай отговор

Обратно към “Въдици”