Следи по тялото
- maranzika
- дал Браво: 187 пъти
- получил Браво: 26 пъти
Следи по тялото
Здравейте сомаджии.
Досега само четях в този раздел,ама сега имам и едно питане,та се надявам по-знаещите колеги да помагат..
Днес докато си обикалях по язовира и в плиткажа във водораслите видях сомче обърнало корема и едвам мърда.С малко усилия и намокряне успях да го извадя с ръце на брега.Цялото беше като изсмукано и наранено по тялото.Ясно си личат следи от друг сом дори има и доста рани.Главата и мустаците бяха като изсмукани.
Взех ролетка и кантарче и го премерих.69см. 1,8кг.
Та възможно ли е голям сом да се е мъчил да го налапа и то да се е спасило някак си или тези следи са от друго според вас?
Ето снимки:
Поздрави.
Досега само четях в този раздел,ама сега имам и едно питане,та се надявам по-знаещите колеги да помагат..
Днес докато си обикалях по язовира и в плиткажа във водораслите видях сомче обърнало корема и едвам мърда.С малко усилия и намокряне успях да го извадя с ръце на брега.Цялото беше като изсмукано и наранено по тялото.Ясно си личат следи от друг сом дори има и доста рани.Главата и мустаците бяха като изсмукани.
Взех ролетка и кантарче и го премерих.69см. 1,8кг.
Та възможно ли е голям сом да се е мъчил да го налапа и то да се е спасило някак си или тези следи са от друго според вас?
Ето снимки:
Поздрави.
Kentavar :
Ако си мислещ и коректен към заобикалящата среда риболовец, това хоби Спининга ще ти носи невероятно удоволствие и хармония.
Ако си мислещ и коректен към заобикалящата среда риболовец, това хоби Спининга ще ти носи невероятно удоволствие и хармония.
-
- получил Браво: 14 пъти
Re: Следи по тялото
Нищо чудно да е било налапано от друг голям сом и да го е повърнал след малко Ясно си личат следите от сомски четки по него,за мене е било в корема на сом и е повърнато !!!
"Аз нямам проблем със света,той има проблем с мен " - Янкосан
" Глупаците,мръсниците и завистниците са като хлебарките,нямат изтребване,смачкаш две,изпълзяват още двадесет............хлебарки " - Л.Вичев
" Глупаците,мръсниците и завистниците са като хлебарките,нямат изтребване,смачкаш две,изпълзяват още двадесет............хлебарки " - Л.Вичев
-
- получил Браво: 14 пъти
Панци,вземи се гръмни Посочи ми тръни и камъни под водата,които да са като телена четка Ти кьорав ли си че има следи от четки на сом беpancero написа:Без да чета писнаото казвам и отсичам това са белезите на живота от остри каманяци и бореняци
"Аз нямам проблем със света,той има проблем с мен " - Янкосан
-
- Търговец
- дал Браво: 264 пъти
- получил Браво: 272 пъти
Много ясно и видно е,че е сом.
http://fishem.bg/" onclick="window.open(this.href);return false;
Ех,рибо рибо-какво да правя,като съм се родил рибар,а ти риба!
Ех,рибо рибо-какво да правя,като съм се родил рибар,а ти риба!
- lovo M
- получил Браво: 1 път
Според мен,това е отговора.Вероятно е атакуван от по-голям сом.Но е невъзможно да бъде погълнат от сом,с размери по-малки от около дватта метра.......Причините са чисто биологически.maranzika написа:Та възможно ли е голям сом да се е мъчил да го налапа и то да се е спасило някак си
Ако умееш да летиш, не-казвай на никого, защото няма да можеш да се отървеш от учители!
- franko
- Риболов: сооооооом
- дал Браво: 32 пъти
- получил Браво: 6 пъти
...или да си погледне ръцете след риболов .Панцер ,моите са постоянно така .LVitchev написа:Панци,вземи се гръмни Посочи ми тръни и камъни под водата,които да са като телена четка Ти кьорав ли си че има следи от четки на сом беpancero написа:Без да чета писнаото казвам и отсичам това са белезите на живота от остри каманяци и бореняци
Последно промяна от franko на Нед Юни 09, 2013 21:08, променено общо 1 път.
- maranzika
Именно..Щото в този язовир не вярвам да има сомове над 30 кила...Та как е възможно сом под 2м. да тръгне да яде такъв 70см..?lovo M написа:Вероятно е атакуван от по-голям сом.Но е невъзможно да бъде погълнат от сом,с размери по-малки от около дватта метра....
Kentavar :
Рече и отсечеEmo-83 написа:Много ясно и видно е,че е сом.
Приветсвувам отгововора и немога да скрия задоволството си от дългоочакваното и най накрая станало реалност завъъщане на Единственния у дома
Добре дошъл Емо
Левака написа: аз съм калиткото.
VARHARA написа: абуриген съм
- nikaro
Следите от ухапвания са напречни и са направени от други сомчета не много по-големи от това.Обикновено го провят като се борят за територии и някой пришълец като този дойде в тяхната.Тези 2-3,които живеят на местото се групират и бият натрапника докато го прогонят или убият.В езерцето в двора имах две сомчета около кило и половина две,които бях пуснал първи вътре,та тея двамата мискини после пребиваха всяко друго сомче,което пуснех вътре,а другите риби не закачаха (освен за храна) Интересното беше,когато пуснах при тях едно около 8кг. и си викам "Ей тоя сега ше ви каже кой е шефа".......
да ,ама не,нахапаха го до кръв и го убиха за два дни.На сто процента съм сигурен,че с това соме се се случило същото,ако по-голям сом се беше опитал да го яде,белезите по тялото щяха да са по-различни,както се вижда на снимката на бай Соян
да ,ама не,нахапаха го до кръв и го убиха за два дни.На сто процента съм сигурен,че с това соме се се случило същото,ако по-голям сом се беше опитал да го яде,белезите по тялото щяха да са по-различни,както се вижда на снимката на бай Соян
"Никой не умира девствен-животът на всеки го слага"
-
- дал Браво: 36 пъти
- получил Браво: 85 пъти
100% съм съгласен с Никаро,да не забравяме,че все още са в размножителен период.Сомовете на Марица са пълни с почти узрял хайвер,още не са го хвърлили,така че брачните,териториални битки са в силата си.Погледнете посока на четките и мястото на атаката,това в никакъв случай не е било от по-голям сом с цел хранене.......щуките март месец/мъжките/ изглеждат много по-зле.
риболовът е само хоби!
- maranzika
Наистина сома при нас още хвърля хайвер.И аз съм склонен да повярвам точно на тая версия че друг с подобни размери му е причинил това.Тъй като не мога да повярвам че в язовира има толкова голям сом че да си хапва 70 см. събратя....
Kentavar :
- Yco-Camel valley
И аз предполагам, че е борба за женска с друг или други сомове с неговия калибър или малко по големи, личи си по захапката. Таман му е било за първи и последен път да се прави на мъж.
Мажа пръта със сензодин и се маже аферим
гачи ли е вазелин
кой ще е най-отпред
сигурно ще е някой френд
Пак ще пробвам селективно
но мазането ще е сензитивно
Няма сом, няма дим
но си имаме сензодин
е не е като аспирин
Но се лъзга барем - Аферим!
гачи ли е вазелин
кой ще е най-отпред