Опушко
- Коце
- Мнения: 6447
- Регистриран на: Пон Юни 22, 2009 20:04
- Риболов: и бира чадо!
- Местоположение: София
- получил Браво: 9 пъти
Опушко
Представям Ви "Опушко"!
Най-новата издънка на кулинарната мисъл на гладника! С една дума - пушилня! Проектирана технологично от мен, но изпълнена от златните ръце на познат!
Довечера са тестовете! Стискайте палци!
Най-новата издънка на кулинарната мисъл на гладника! С една дума - пушилня! Проектирана технологично от мен, но изпълнена от златните ръце на познат!
Довечера са тестовете! Стискайте палци!
Д-р Флекс написа:Jeddi Master Sofianetzo soFidero
- баш майстора
- Мнения: 5843
- Регистриран на: Вто Юли 08, 2008 16:24
- Риболов: Online
- Местоположение: София
- дал Браво: 1643 пъти
- получил Браво: 1804 пъти
Re: Опушко
трЕпнем...
"Няма риба в реката, само пъстърва, откакто се появи тя и изяде всичката друга риба..."
- Коце
- Мнения: 6447
- Регистриран на: Пон Юни 22, 2009 20:04
- Риболов: и бира чадо!
- Местоположение: София
- получил Браво: 9 пъти
Re: Опушко
кво трепериш, не знам, то е ясно...
дъбовия чипс го освежих за 30 мин във вода
жертвите /уловени в района на Кауфланд Дружба/
работи си...
мммммм...
айде лека!
дъбовия чипс го освежих за 30 мин във вода
жертвите /уловени в района на Кауфланд Дружба/
работи си...
мммммм...
айде лека!
Д-р Флекс написа:Jeddi Master Sofianetzo soFidero
- Златев
- Мнения: 2184
- Регистриран на: Вто Май 09, 2006 15:17
- Местоположение: Варна
- дал Браво: 955 пъти
- получил Браво: 179 пъти
Re: Опушко
КОлко време държиш рибките вътре?
С баща ми първо добре оцеждаме и подсушаваме рибки, осоляваме леко, после ги окачаме да заветрят за няколко часа. После за около 45-60 мин са готови.
Провбвали сме със сайра, херинга, таранка, уклей.
Най ми допадна сайрата.
ПП
Сори, така темата отива към кулинарния подфорум, отдалечавам я от "Бивак"-а.
С баща ми първо добре оцеждаме и подсушаваме рибки, осоляваме леко, после ги окачаме да заветрят за няколко часа. После за около 45-60 мин са готови.
Провбвали сме със сайра, херинга, таранка, уклей.
Най ми допадна сайрата.
ПП
Сори, така темата отива към кулинарния подфорум, отдалечавам я от "Бивак"-а.
Аматьорски Спининг Клуб "С Брат ми"
- Коце
- Мнения: 6447
- Регистриран на: Пон Юни 22, 2009 20:04
- Риболов: и бира чадо!
- Местоположение: София
- получил Браво: 9 пъти
Re: Опушко
За рибата - зависи от дебелината, 30 мин до 1 час.
Д-р Флекс написа:Jeddi Master Sofianetzo soFidero
- Златев
- Мнения: 2184
- Регистриран на: Вто Май 09, 2006 15:17
- Местоположение: Варна
- дал Браво: 955 пъти
- получил Браво: 179 пъти
Re: Опушко
Уредът наистина е страхотен! Браво и за проектът и за изпълнението!
Напълкно професионален вид има!
Аха, аха и да питам от коя верига е купен.
Напълкно професионален вид има!
Аха, аха и да питам от коя верига е купен.
Аматьорски Спининг Клуб "С Брат ми"
- Коце
- Мнения: 6447
- Регистриран на: Пон Юни 22, 2009 20:04
- Риболов: и бира чадо!
- Местоположение: София
- получил Браво: 9 пъти
Re: Опушко
Засега е бройка номер 1. Ако някой иска, да ми пише сопштение!Златев написа:Аха, аха и да питам от коя верига е купен.
Д-р Флекс написа:Jeddi Master Sofianetzo soFidero
Re: Опушко
Да си кажем и аз.. Машинката е чудесна /поздравления/...но след няколко опушвания дъното ще се деформира и може да почне да пада от котлона..Ползвам подобна и се наложи да и правим крачета /демек да стои на пода, а не на котлона/
- Коце
- Мнения: 6447
- Регистриран на: Пон Юни 22, 2009 20:04
- Риболов: и бира чадо!
- Местоположение: София
- получил Браво: 9 пъти
Re: Опушко
Правилно колега. Имам стойка, но не е довършена.
Твоята и клапан има на комина...
Твоята и клапан има на комина...
Д-р Флекс написа:Jeddi Master Sofianetzo soFidero
Re: Опушко
Да имаше и комин и клапа.Но се убедих че,нито комина,нито клапата са нужни и я преправих само с клапа,но и нея не ползвам. Ако седи клапата отворена излиза от топлината,а топлина /температура си е нужна/за да може рибата или каквото и да е друго месо, да може да се свари,а и да се опуши едновременно.Коце написа:Правилно колега. Имам стойка, но не е довършена.
Твоята и клапан има на комина...
Най добре е когато се пуши риба да е висяща,а не на скара. За да не се налага да се отвря пушилника за да се обръща. Така температурата е днаква от всички страни. Скарата я слагам само да пази ако някоя риба се откъсне,да не пада вурху стърготините.
- Коце
- Мнения: 6447
- Регистриран на: Пон Юни 22, 2009 20:04
- Риболов: и бира чадо!
- Местоположение: София
- получил Браво: 9 пъти
Re: Опушко
Помагайте! Нещо не правя както трябва!
Първи опит:
- Нагряване с газов котлон
- стърготините намокрени за 30 мин
- пушек здраво, горен клапан почти затворен
...месото стана с кисел привкус
Втори опит:
- нагряване с ел. котлон, степен 2-3 от 4 възможни
- сухи стърготини
- пушек умерен и сух, горен клапан отворен
...месото пак с кисел привкус
Къде бъркам?
стърготините /дъб/:
Първи опит:
- Нагряване с газов котлон
- стърготините намокрени за 30 мин
- пушек здраво, горен клапан почти затворен
...месото стана с кисел привкус
Втори опит:
- нагряване с ел. котлон, степен 2-3 от 4 възможни
- сухи стърготини
- пушек умерен и сух, горен клапан отворен
...месото пак с кисел привкус
Къде бъркам?
стърготините /дъб/:
Д-р Флекс написа:Jeddi Master Sofianetzo soFidero
- Златев
- Мнения: 2184
- Регистриран на: Вто Май 09, 2006 15:17
- Местоположение: Варна
- дал Браво: 955 пъти
- получил Браво: 179 пъти
Re: Опушко
Може би е от самата дървесина. Използвал съм най-вече вишневи клонки, накълцани на дребно и съм нямал проблем.
Аматьорски Спининг Клуб "С Брат ми"