След като миналата събота щях да получа инфаркт при опит да напраскам надуваемото си V образно дъно до поне 0,6 бара с крачната помпа от комплекта на хондата, реших в пристъп на малоумие да си взема електрическа такава, която уж била копие на помпите Браво и е с два режима, турбинен и компресорен. Както и да е, поръчах си такава в Дием фишинг, които се явяват дилъри на Плодекс от Варна за София. Дойде на другия ден. О каква радост, даже и работеше! Обаче компресорният режим се включи еднократно и после йок! Колегите бяха така добри да ми влязат в положението и на другия ден дойде нова. Този път я пробвахме на място с акумулатора от колата и една възглавница от стар чешки гумен дюшек. Компресорът се включи и даже я набамка до 0,15 бара! Пише че работи до 0.8 бара максимално налягане. Метнах я на задната седалка и днес на Огняново.
Напълних лодчето с въздух от сушоара на интекс. Качва до около 0,05 бара и гордо пуснах GP-80D то.Настроих го на 0,21 бара. По-малко от допустимите 0.25 за балоните на лодката. Викам си пече слънце, налягането може да се вдигне. Първият балон го напраска в компресионен режим за 30 сек до 0,21, като преди това поработи малко и в турбинен режим. Сложих я на втория и когато компресорът се включи след 10 сек. започна нещо да се задъхва. Рекох си бре, мамка му, пише че максималната консумация е до 20 ампера. Да не ми е скапан акумулаторът? Ама не, докато се наведа да я изключа се изви приятен синкав пушек и компресорът спря! Този път май завинаги. Премерих акумулатора, беше си 12,58 волта.
Какво да я правя сега? Ако пак река да я сменям, сигурно ще ми теглят една майна.
Не ме е яд толкова че се набутах със 160лв, колкото че пак съм в изходна позиция с надуваемото дъно.
Някой отварял ли е такава помпа, да даде акъл подлежат ли на възстановяване и какво аджеба китайчуните не са доклатили. Електриката или механиката. Чест и прави, че поне мереше верно. Като забучих манометъра от комплекта показа точно 0,21 бара. Като спря компресорът пак показваше реалното налягане 0,06-0,07 бара.
Та така с помпата. И дъното пак го докарах на 0,45 бара с крачната, малко преди да припадна...А до 0,8? Има ли някъде надеждни крачни или ръчни помпи с които да докарам налягането поне до 0,6-0,65 бара, че иначе се плиска под краката ми като айрян, когато има вълни.
Ще бъда благодарен на всеки, който може да съдейства със съвет или по друг начин.
Не си купувайте електрическа помпа GP-80, GP-80D
-
- дал Браво: 3 пъти
- получил Браво: 7 пъти
Re: Не си купувайте електрическа помпа GP-80, GP-80D
А защо просто не я върнеш отново, да ти я подменят пак с нова, или да си я поправят? Все пак е нова помпа! А иначе човека, който ги внася е наш колега /и между другото много свестен пич!/ - Андон, ника му е promarine
Успех!
Успех!
yankosan написа:Аз нямам проблем със света,той има проблем с мен...
Бат Стан написа:Едно време беше гъзария да пушиш и срамота да си гей. Сега е гъзария да си гей и е срамота да пушиш.
- uniqaudio
- Риболов: Риболов с харпун в крайбрежни води.
- дал Браво: 6 пъти
Ще му пусна едно лично, ако може да съдейства.А за подмяна няма време. Докаро дойде от Варна, аз ще съм вече в Гърция. Утре пътувам. Освен това от сега предполагам какво ще се случи на поредния нов екземпляр на втория или третия балон на лодката. А тя не е голяма! Ще си взема някоя ръчна за 1 бар от Рапидспорт, че са ми наблизо.
Благодаря все пак за съвета.
Благодаря все пак за съвета.
Който може, прави го. Който не може, учи другите.
- КИРО
- дал Браво: 5 пъти
- получил Браво: 25 пъти
Не можах да намеря по-добра снимка,не знам дали е същата помпа,
но миналата година я взехме от Андон.
Нямам идея колко лодки сме напомпили до сега по няколко пъти.
Нямаме проблем с помпата до сега.
-
- Риболов: Риболов от лодка- спининг
- получил Браво: 1 път
Аз също имам такава помпа, закупих я от Селва, той продава
и оригинални ' моята е китайска ,до сега работи надежно!
и оригинални ' моята е китайска ,до сега работи надежно!
mtsankov
- uniqaudio
- Риболов: Риболов с харпун в крайбрежни води.
- дал Браво: 6 пъти
Свързах се с фирмата вносител. Хората ми обясниха, че в последната внесена партида имало много, които им дефектира двигателят. В предишните на 30 помпи 1 давала дефект а сега било масов мор. Чест им прави, че коректно предложиха да ми възстановят сумата. При Владислав (Селва), нямаше помпи Браво, а и цената им не е така примамлива. Май идваха двойно.
Темата е за заключване и все пак имайте едно наум този сезон.
Темата е за заключване и все пак имайте едно наум този сезон.
Който може, прави го. Който не може, учи другите.
- Tedo
- Вносител
- Обратна връзка:
Никога не ми е идвало на ум да взимам ел. помпа - помпай си и не се притеснявай - най-много да се изпотиш... инфаркт не се получава от помпане... Сърцето е като мотор - не може само на минимални обороти дълго време... Иска си форсаж чат-пат...