pampo98 написа:С Митко - Смога също поехме към нашата част рано сутринта. Целта ни бяха реките Искрец и Габровница. Всичко мина ОК, ето и малко снимков материал...
Мислех да го напиша по-рано, но се отказах. Сега обаче поста на pampo98 ме подсети отново и ми се ще да се обсъди този въпрос, и да бъдат изказани мнения.
Става въпрос за това дали има смисъл да се крият при излет имената на реките обявени в режим хвани-пусни, или напротив, да се популяризират и разясняват как стоят нещата там.
Тоест когато колеги посещават такива реки да го съобщават това и какво им е направило впечатление там. Пазят ли се табелите, взимат ли се риби, има ли сериозно рибарско присъствие, има ли боклук, и т.н... За това колко риби са хванати, може да се каже по-желание
И понеже повдигам този въпрос, ще изкажа мнение, че според мен май е по-добре да се казват имената на тези реки и какво се случва там. Освен това си мисля, че едно по-сериозно присъствие на риболовци, спазващи закона, би ограничило бракониерски прояви.
Освен това си мисля, че има и доста риболовци, които не са на ясно с нещата около тези реки, и като отидат на такава река остават изненадани, и си изкарват яда на табелите.
Сигурен съм, че ще има различни мнения по въпроса, но най-важното е да се реши, кое е най добрия вариянт за реката в режим хвани-пусни
За другите реки, кой както си преценява
Според мен р. Панега, а напоследък и р. Искрецка са типичен пример за това. Откакто те са в този режим и се популяризираха, в тях според мен има повече риба. Разбирасе заслуга за това имат и зарибяванията, които се извършват
Накрая искам да кажа, че според мен с криенето на реки, рибата в тях няма да се увеличи. Правилния подход е зарибяване и сериозно и непрекъснато присъствие на риболовци спазващи и следящи за спазването на закона.
И разбира се най-важното. Контрол