Бюлетин на Абичите
- sandista
- Риболов: Spinning
- дал Браво: 101 пъти
- получил Браво: 178 пъти
Re: Бюлетин на Абичите
Нещо последния месец и половина ми се натрупаха много ангажименти и риболова остана на заден план. Петък обаче ми писна от дзифтари,затворих сергията и излетях с 200 от Софето.
Хапнах набързо като пристигнахме, метнахме тоягите в жиБката и газ към Ботуня. А тя, малка ,полу-пресъхнала и пълна с гнусните скобарчета. За 2 часа имах една рибка към 80гр и милион ухапвания от комари. Тези насекоми не признават нищо!
Събота станах към 7,30,кафенце,снаражението и поехме към друга дестинация. Слънцето беше напекло и понеже не ми се ходеше с гащеризона по полето нагазих Дискотеката. Това разбира се наложи ремонт на гърнето,което буквално падна на пътя
Получи се изключително интензивен риболов. Рибите бяха плахи,но взимаха със зверски удари. Хванах над 10 риби с размери 35-45см и изпуснах нещо доста голямо което не успях да спра навреме. Не очаквах толкова борбени риби и тръгнах с Лумиса(дори се бях замислил за УЛ), а с него ходя по дебели бързей за пъстърви и не съм имал проблеми... Дали от студената вода,дали от смахнатото време,тия кленове удрят и натискат като туни. Прогнозата за утре - пак там, код кафяво
Хапнах набързо като пристигнахме, метнахме тоягите в жиБката и газ към Ботуня. А тя, малка ,полу-пресъхнала и пълна с гнусните скобарчета. За 2 часа имах една рибка към 80гр и милион ухапвания от комари. Тези насекоми не признават нищо!
Събота станах към 7,30,кафенце,снаражението и поехме към друга дестинация. Слънцето беше напекло и понеже не ми се ходеше с гащеризона по полето нагазих Дискотеката. Това разбира се наложи ремонт на гърнето,което буквално падна на пътя
Получи се изключително интензивен риболов. Рибите бяха плахи,но взимаха със зверски удари. Хванах над 10 риби с размери 35-45см и изпуснах нещо доста голямо което не успях да спра навреме. Не очаквах толкова борбени риби и тръгнах с Лумиса(дори се бях замислил за УЛ), а с него ходя по дебели бързей за пъстърви и не съм имал проблеми... Дали от студената вода,дали от смахнатото време,тия кленове удрят и натискат като туни. Прогнозата за утре - пак там, код кафяво
Live your life in such a way that when your feet hit the floor in the morning,
Satan shudders & says:"Oh crap....he's awake!!!"
Go Fishing! Leave nothing but steps, take nothing but pictures!
- freeman.bg
- дал Браво: 123 пъти
- получил Браво: 50 пъти
sandista написа:Нещо последния месец и половина ми се натрупаха много ангажименти и риболова остана на заден план. Петък обаче ми писна от дзифтари,затворих сергията и излетях с 200 от Софето.
Адмирации за добрата слука. Аз ловя на спининг от една години. Колко години ще са ми нужни да хвана над 10 риби по 35-45 см. за един излет.
- sandista
Ами с повечко упорство и наличие на риби в реката може да хванеш още тази година
Забравих да вметна,че рибите атакуваха само блесни на ръба на дебели бързеи и разливи.
Забравих да вметна,че рибите атакуваха само блесни на ръба на дебели бързеи и разливи.
-
- дал Браво: 1733 пъти
- получил Браво: 35 пъти
Днес успях да си качна едно Уше с един джърк, ама като съм абен и не можах да засека навреме
Спининг клуб "Абичи"
Секция "Тежък джърк и тежък рок"
- venelin venchev
- получил Браво: 1 път
При мене пълно капо
Имах некъв рахитичен удар на една двуделна Juka и нищичко повече.
Таа вода измори кленя!Или го отнесе некъде
Такова нещо отдавна не е било ,нищичко!
Имах некъв рахитичен удар на една двуделна Juka и нищичко повече.
Таа вода измори кленя!Или го отнесе некъде
Такова нещо отдавна не е било ,нищичко!
- sandista
Вени, вземи мостри от тоя суджук дето споменава и заповядай да си направиш кефа
- venelin venchev
С удоволствие!
Яд ме е само,че реката ми е в задния двор,що е казано, и нещо се прецака работата след тоа дъжд !
Яд ме е само,че реката ми е в задния двор,що е казано, и нещо се прецака работата след тоа дъжд !
- stancom
- дал Браво: 102 пъти
- получил Браво: 155 пъти
Аз понеже съм майстор успях да засека и си качнах една муа за пръста на ДЯСНАТА ръка . Маани ами и като отрязах мухата рамото остана късо, та не можах да я обърна и да я изкарам . И се наложи да ходя до бърза помощ. Да им го таковам на бързата помощ, нямали подходящи инструменти и ме пратиа в хирургията. Там вече имаа, то остана и там да нема и ми направия дупка, и дори и не предложиха упойка не че нещо и че ми трябваше, но за какво им плащам осигуровкиItso написа:Днес успях да си качна едно Уше с един джърк, ама като съм абен и не можах да засека навреме
Аз не мога да ловя риба !!!
-
- дал Браво: 1733 пъти
- получил Браво: 35 пъти
Освен да си плащаш осигуровките, трябва да си носиш и упойка - и за тебе, и за докторите
На тебе, ако ти не требва, що мислиш, че и на докторите не им требва
Спининг клуб "Абичи"
- Владимир
- дал Браво: 123 пъти
- получил Браво: 594 пъти
Itso написа:Освен да си плащаш осигуровките, трябва да си носиш и упойка - и за тебе, и за докторите
Живота е една безмислена война,накрая всички я губим.
- venelin venchev
Днеска ги прибих!Не е изчезнала рибата от вирчето ми Нямаше нищо голямо,но за сметка на това са над 30.Воблерите-Jyka и Mato!!!
Ako нямах колекционерски наклонности, сигурно всички японци щяха да са с нови собственици
Камик ми падна от душичката!
Поздрави на всички!
Ako нямах колекционерски наклонности, сигурно всички японци щяха да са с нови собственици
Камик ми падна от душичката!
Поздрави на всички!
- sandista
Щом Жуниър е щастлив и усмихнат значи всичко е ОК
Вени,я ги пробвай с някоя по-тежка блесна близо до дъното в бързей 50-60см.
Вени,я ги пробвай с някоя по-тежка блесна близо до дъното в бързей 50-60см.
- venelin venchev
Не мога бе Санде с тия блесни.Имам ги над 300 по кутиите ама нещо не са ми присърце.
Да не кажа голяма дума,ама поне от 5 години не съм ловил на блесна.
Да не кажа голяма дума,ама поне от 5 години не съм ловил на блесна.
- sandista
Никакви ги няма абичите това лято! Shame on you!
Мислях да пусна един подробен репортаж,но с оглед на активността във форума реших да си спестя писането.
Накратко: извратени атмосферни условия(проливен дъжд и светкавици, последвани от 40 градусови жеги; терена бе малко по-проходим защото преди нас беше минала цяла риболовна гвардия. Щуките явно са поизловени и изконсумирани в голямата си част, уловиха се само 4 като най-голямата беше 88см. Аз имах само един хубав удар в далечината и се откачи ..
Вчера се разходихме до нова локация с цел разнообразяване на риболова. И там за пореден път срещнахме "болярската схема,брат"- "Амчи вии от къдье сте? Ааа, амчи то тук риба няма,распери надолу към Бяла/Цонево.Еййй там долу под бързея ще ги намерити кефалите"
Нагазихме на едно място в бозата и почнахме да обстрелваме с каквото имахме,докато комарите изпиваха поредната си доза кръвчица. Чуваше се само шума на бързея и плясъците от шамари които си самонанасяхме Изведнъж с приводняването на блесната нещо жестоко ме 'жасна.Аз обаче имам имам светкавични реакци и рЕзко засЕкох. Рибата се откачи и аз като същински самурай си направих харакири в ребрата с дръжката на въдицата. Изревах от болка и моментално изстрелях блесната в същата посока. Отново удар и зверски аванс... Ледженда се сгъна доста,но успях да спра рибата на 20м надолу по течението. Следващите 15-20 минути борба не мога да ви ги опиша..но беше код кафяво
Няколко снимки на слуката:
78см 3,6кг
88cm 4.5kg
И един кръвожаден кленозавър,който се опита да ми вземе пръчката. Само дето на мене тия не ми минават
И това не е всичко приятели. Риби малко и редки,но компанията и софрата на края на излета определено осмислиха изморителната ни разходка
Мислях да пусна един подробен репортаж,но с оглед на активността във форума реших да си спестя писането.
Накратко: извратени атмосферни условия(проливен дъжд и светкавици, последвани от 40 градусови жеги; терена бе малко по-проходим защото преди нас беше минала цяла риболовна гвардия. Щуките явно са поизловени и изконсумирани в голямата си част, уловиха се само 4 като най-голямата беше 88см. Аз имах само един хубав удар в далечината и се откачи ..
Вчера се разходихме до нова локация с цел разнообразяване на риболова. И там за пореден път срещнахме "болярската схема,брат"- "Амчи вии от къдье сте? Ааа, амчи то тук риба няма,распери надолу към Бяла/Цонево.Еййй там долу под бързея ще ги намерити кефалите"
Нагазихме на едно място в бозата и почнахме да обстрелваме с каквото имахме,докато комарите изпиваха поредната си доза кръвчица. Чуваше се само шума на бързея и плясъците от шамари които си самонанасяхме Изведнъж с приводняването на блесната нещо жестоко ме 'жасна.Аз обаче имам имам светкавични реакци и рЕзко засЕкох. Рибата се откачи и аз като същински самурай си направих харакири в ребрата с дръжката на въдицата. Изревах от болка и моментално изстрелях блесната в същата посока. Отново удар и зверски аванс... Ледженда се сгъна доста,но успях да спра рибата на 20м надолу по течението. Следващите 15-20 минути борба не мога да ви ги опиша..но беше код кафяво
Няколко снимки на слуката:
78см 3,6кг
88cm 4.5kg
И един кръвожаден кленозавър,който се опита да ми вземе пръчката. Само дето на мене тия не ми минават
И това не е всичко приятели. Риби малко и редки,но компанията и софрата на края на излета определено осмислиха изморителната ни разходка
- Христо Златев
- дал Браво: 165 пъти
- получил Браво: 145 пъти
.
Липсва ти един костур и правиш малък шлем, ако добавиш и сом става голям .
Надрал си ги яко !
Липсва ти един костур и правиш малък шлем, ако добавиш и сом става голям .
Надрал си ги яко !