Аз пък направих, не манджа с грозде а грозде с манджа

поради ред метеорологични причини тая г. всеки изгоря с лозета и т.н. и търси алтернатива,та мойта е вместо пълни бидони с грозде за ракия,полупразни

но сложих заместител и количеството пак е в график и норма

,намачкано грозде повече, после ред круши,два реда изсъхнали смокини

,ред сладко от дюли,ред сладко от ягоди и череши(жената малко се сърдеше за сладката ама кой я е..ва в калбалъка,че тук говорим за направата на животоспосяваща течност

) всичко което разбъркано с точност,прецизност и оставено на 27 пр. захарност

още втория ден тия бидони зашумяха с един галещ ухото звук

днес кипнаха и се надървиха,абе красота и перфектен звук

,даже бях седнал до тях на столчето уж за малко да се любувам на гледка и звук,и забравих да стана
п.п. за непросветените дето ще кажат,гроздето ферментира бавно а плодовете бързо.....едното е за сметка на другото

плодовете ще почнат да ферментират но гроздето ги успокоява и забавя и всичко е в график
