саламура....
- Gaspoud d"Ankh
- Мнения: 2195
- Регистриран на: Пет Апр 21, 2006 12:50
- Местоположение: Монтана
- получил Браво: 1 път
Чак сега видях, че си питал за олиото - за рибката, особено клен, е трябвало да капнеш малко повечко. Поне така мисля, щото от риба още не съм правил. А иначе, поне доколкото знам, за рибените чорбици повечето видове риба са само плюс - ако си добавил и няколко тлъсти кротушки (най-добрата рибка за чорбица) и мренки да е станало приказка.
See the little angels rise up high, all the little angels rise up, rise up, rise up high.
How do they rise up, rise up, rise up, how do they rise up, rise up high?
They rise arse up! arse up! arse up! see the little angels rise arse up high!
How do they rise up, rise up, rise up, how do they rise up, rise up high?
They rise arse up! arse up! arse up! see the little angels rise arse up high!
Re: саламура....
За мен най-подходяща риба за чорба е виьон (пизгал,малка змиорка,).Кротушката поставям на второ място.В скоро време ще напиша оригиналната рецепта за саламура (Влашка саламура) дадена ми от местен дунавски рибар, на който ходих на гости преди 25 год. Когато ядох от нея останах възхитен.Бях млад и манджи не ме интересуваха, но тази саламура ме шашна с превъзходния си вкус.Накарах го да ми напише рецептата и съм сигурен че още някъде в нас я пазя.Остава да я намеря и ще я напиша.После когато му ходех на гости той винаги ми правеше саламура, защото знаеше че много ми е харесала.
- babydoctor
- Мнения: 15953
- Регистриран на: Пет Дек 17, 2004 7:59
- Местоположение: София
- дал Браво: 46 пъти
- получил Браво: 160 пъти
Re: саламура....
Тц - задължително е да има бибан, както му казват там - папурняк. Кротушка там няма от къде да се вземе, а виюнът- сух, та сух, само мускул, нема кво да прави у чорбата - друг е въпросът с доставката му...
Каква е тая участ бе, народе - какъвто и байрак да се развее, дръжката му все ти е отзад...
Защо винаги бъдещето е светло, а никога настоящето???
Защо винаги бъдещето е светло, а никога настоящето???