Колегите от София съвземете се, без да се обиждате ама се изказвате толкова наивно, сякъш не живеете в България !
Манифактури на такива бракониерски пособия(двойки, мрежи, герими, парашути...) организирани от БГ търговците има в повечето градове и то от десетилетия насам, включително и в София.
Съгласен съм с модератора че липсва контрол от държавата преди всичко, и след това личния пример и принципи които характеризират самото общество...
За и Против продажбата на куки за търмък, двойки с ...
- kontev
- Риболов: Спинингов риболов
- дал Браво: 78 пъти
- получил Браво: 533 пъти
Re: За и Против продажбата на куки за търмък, двойки с ...
Според мен върши някаква работа, макар и не радикално. Но както се казва - по-добре от нищо. Колкото по-неизгодна икономически става дадена дейност, толкова повече расте вероятността някои от упражняващите я да я преустановят или заменят с друга. Или поне да я намалят.Забраните не спират търговията, само вдигат цената на търсените стоки. Не върши работа...
Разбира се, по-важни са други фактори, като проверки, наказания и т.н. но явно там нещата много куцат
-
- Риболов: спининг
- дал Браво: 61 пъти
- получил Браво: 5 пъти
Колеги доста се тазгодишния темата.Куките за търмъка са предназначени само и единствено за незаконен улов на риба.Предлагам те да бъдат забранени със закон.За тези които ги продават и тези,които ги използват глоби-големи,а не символични.При всяко следващо нарушение -глобата се удвоява.Ето и един тънък нюанс,при залавянето на нарушител,ако той посочи откъде се е снабден с купите да му се намали глобата.Нещо от типа на глобите за превишена скорост.Тъй като съм"недорасъл" според някои господа,моля колегите на, които допада идеята и най-вече тези, които могат да я доразвит и дададът тласък да се включат.
- babydoctor
- дал Браво: 46 пъти
- получил Браво: 160 пъти
Те тва не го разбрах, ако обичаш, поясни. Иначе умно приказваш, ма що тук, а не в сайта на парламента, или поне на ИАРА? От как съм във Форума ни един законодател не се е пръкнал от тук, за жалост...koruin72 написа:ако той посочи откъде се е снабден с купите да му се намали глобата.Нещо от типа на глобите за превишена скорост.
Каква е тая участ бе, народе - какъвто и байрак да се развее, дръжката му все ти е отзад...
Защо винаги бъдещето е светло, а никога настоящето???
-
- Риболов: спининг
- дал Браво: 61 пъти
- получил Браво: 5 пъти
Съжалявам,пиша от телефона и се получават недомислици.Под съдействие на нарушител имам предвид-показания пред съответните органи.От кой магазин или отделен човек е закупил куките.Стана ли ясно,колкото до парламента
- babydoctor
- дал Браво: 46 пъти
- получил Браво: 160 пъти
Абе, паламента и аз да го...Ма те са батковците, те решават, ние мое само си чешем езиците....koruin72 написа:,колкото до парламента
Каква е тая участ бе, народе - какъвто и байрак да се развее, дръжката му все ти е отзад...
-
- Риболов: Фидер и плувка.
- получил Браво: 1 път
Стига бре хора кой купува куки за търмък, те се правят.
Преди време занесох на един майстор парче стоманизирана тел, от някаква жица го извадих , тънко и доста здраво не се огъваше за да ми направи една кука с 4 жила и нещо като дръжка около 15см. за да тежи и да мога да си правя коридори с нея във водната веща и спода, той като я видя как засия и вика от това се правят перфектни куки за търмък за топупи, давай още тел. Та така по Дунава по скоро си ги правят.
Преди време занесох на един майстор парче стоманизирана тел, от някаква жица го извадих , тънко и доста здраво не се огъваше за да ми направи една кука с 4 жила и нещо като дръжка около 15см. за да тежи и да мога да си правя коридори с нея във водната веща и спода, той като я видя как засия и вика от това се правят перфектни куки за търмък за топупи, давай още тел. Та така по Дунава по скоро си ги правят.
Човек трябва така да живее, че като умре един ден, и гълъбите да се стискат от уважение, като прелитат над паметника му.