Спининг лига "Стари видри" 2006 - 2 кръг (репортаж

Представителен форум на Спининг клуб “Старите видри”
DobreFF
Мнения: 2151
Регистриран на: Пет Дек 17, 2004 11:17

Спининг лига "Стари видри" 2006 - 2 кръг (репортаж

Мнение от DobreFF »

„Видри” се състезават на река Вит

Вече стана факт открития турнир по спинингов риболов на пъстърва за трофея Гран при "Майсторски риболов" от шампионата на Лигата по спинингов риболов "Стари видри". В него взеха участие 62-ма спинингисти. Състезанието се проведе на река Вит в района на село Гложене. Впрочем, същия ден река Вит се превърна и в състезателно трасе за републиканското първенство по улов на пъстърва с естествена стръв. Има защо все повече риболовни прояви да се организират именно тук, в сърцето на Тетевенския балкан. Природата е уникална, още повече през това време от годината.
За провеждането на втория кръг от спининг лигата „Стари видри” основна заслуга има директорът на фирма „Майсторски риболов” Ивайло Христов, който подпомогна финансово състезанието и осигури страхотни награди за победителите. От трибуната на форума искам да изкажа специални благодарности на този човек от името на целия клуб. Другият традиционен спонсор на спининг лигата е „Office1 Superstore”. Този път регламента беше по-разчупен от обикновено, което направи самото състезание доста интересно. На 27 май сутринта се зарибиха 3 дълги участъка от реката с общо 100 килограма американски пъстърви. Така се оформиха 3 сектора – А, В и С. По регламент състезанието се състоеше в 2 отделни манша от по 2 часа, в които всеки състезател да лови в 2 различни сектора, определени от жребий.
Началния час беше 11 часа, по-ранно започване беше невъзможно, поради ангажиментите със зарибяването. И така, както обикновено става на подобни състезания, първия половин час беше най-силен. Периодично се хващаха пъстърви около 200-250 грама. Тенденция в предпочитаните примамки нямаше. Риби се уловиха, както на разноцветни блесни, така и на разнообразни модели воблери. Първите два часа изминаха неусетно, последва едночасова пауза за почивка и смяна на секторите. Вторият манш беше доста по-труден. Слънцето напече, рибите започнаха да проявяват апатия към всичко подадено във водата. Разбира се, единични риби се извадиха. В 16 часа края беше даден. Последва традиционното измерване на улова, точкуване. Накрая специалният лаптоп на спиниг клуб „Стари видри” изчисли призьорите. Третата позиция спечели Светослав от Русе. Втори е небезизвестният Стефан Цолов – Левака. Първа позиция с 8 уловени пъстърви е Любо Атанасов. Лично спонсорът Ивайло Христов награди печелившите със спинингови пръчки и макари. В крайна сметка всички бяха доволни от проведеното състезание. Спинингистите с нетърпение очакват следващия кръг, за който е предвидено да се проведе на река Янтра.

Добромир ДОБРЕВ
Публикувай отговор

Обратно към “Спининг клуб “Стари видри””