esox22 написа:Колеги да не заключваме темата а да я развием
Като се чукне "лупавец" на гугала излизат снимки на морубнаж, малък кефал и на самата риба.Рибата е много интересна и за съжаление я има по морските реки.
Колега по-добре , като се чука в GOOGLE следните видове да се търсят с латинските им наименования ! Примерно за вида Морунаш - Vimba vimba ; вида Речен кефал-Leuciscus chephalus ; вида Малък речен кефал- Petroleuciscus borysthenicus и т.н.

Само при вида Rutilus frisii , когато го търся добавям думата Лупавец и всичко е наред !
pp Относно авторското право на снимките ще кажа следното :
Всичките снимки , които съм си позволил да пусна минават през личната ми галерия и там под всяка една пишеше

Тази е моя/примерно Велека 17/, а онази е взета от еди-кой си .ком с точния автор под снимката ! Това са копирани , а не откраднати изображения и са пуснати с цел , не да си напълня "пеликанската гушка" , а просто за да се видят от всички ! А ако някой ме пита следното :
-Е ,ама авторите на снимките не са съгласни с използването им навсякъде из интернет-пространството !
бих отговорил следното :
- Абе пичове , като пускате незащитени с авторско право фотоси ,съвсем нормално е да се гледат,консумират и споделят с останалите хора по света