Целогодишна забрана - 2016
-
- дал Браво: 5 пъти
- получил Браво: 58 пъти
- Обратна връзка:
Целогодишна забрана - 2016
Ето го проектът на заповедта:
http://iara.government.bg/wp-content/up ... proekt.pdf" onclick="window.open(this.href);return false;
http://iara.government.bg/wp-content/up ... proekt.pdf" onclick="window.open(this.href);return false;
Клуб по спортен риболов "Балканка"
- stamen
- дал Браво: 37 пъти
- получил Браво: 33 пъти
Re: Целогодишна забрана - 2016
Никаква импровизация, преписано от 2015. Как пък не дойде един географски грамотен човек в тази ИАРА, сега Бакьовска река са я писали в ПП Витоша
.
И така и не става ясно защо се забраняват тия обекти, редно е срещу всеки обект да пише причина за забраната. Примерно ми е интересно защо яз.Студена е забранен за поредна година, а пък много други вододайни обекти (например яз. Искър) не са забранени и си имат зони за любителски риболов...

И така и не става ясно защо се забраняват тия обекти, редно е срещу всеки обект да пише причина за забраната. Примерно ми е интересно защо яз.Студена е забранен за поредна година, а пък много други вододайни обекти (например яз. Искър) не са забранени и си имат зони за любителски риболов...
- Д-р Флекс
- дал Браво: 1418 пъти
- получил Браво: 430 пъти
Ти пък, като че ли не знаеш... Иди се разходи покрай язовира, и виж, дали не се риболови, при това с уреди, строго забранени от закона
Същата история, както с десетките, а може би и стотици планински реки, бари, поточета, дето са многогодишно забранени и ежегодно зарибявани с пъстърва за сметка на бюджета, за да могат едни и същи местни деребеи и техните наследници да си правят кефа. Кутелска, или Сивенска, например, са забранени от-до сигурно повече от двайсет години вече, е, може ли някой да ми обясни защо???

- fisherman
- дал Браво: 115 пъти
- получил Браво: 83 пъти
За да може Първанов и сие да си висят на резиденцията необезпокоявани от простолюдието.Властта е в тях и здраво са си повярвали,ИАРА са слуги-какво да направят.Зарибяват с публични средства реките описани в същата заповед и нагло ми отговарят-да си ги ловим ниеstamen написа: интересно защо яз.Студена е забранен за поредна година, а пък много други вододайни обекти (например яз. Искър) не са забранени и си имат зони за любителски риболов...

Почти същото и за Бошуляfisherman написа:За да може Първанов и сие да си висят на резиденцията необезпокоявани от простолюдието.Властта е в тях и здраво са си повярвали,ИАРА са слуги-какво да направят.Зарибяват с публични средства реките описани в същата заповед и нагло ми отговарят-да си ги ловим ниеstamen написа: интересно защо яз.Студена е забранен за поредна година, а пък много други вододайни обекти (например яз. Искър) не са забранени и си имат зони за любителски риболов...Нищо ново в Булгаристан

Ако се спазва,е добре !То и досега беше забранено прибирането на балканката
,но много малко хора я спазваха тази забрана!Трябва съзнание и контрол или май ОБРАТНОТО!
,но много малко хора я спазваха тази забрана!Трябва съзнание и контрол или май ОБРАТНОТО!
- bat.galin
- дал Браво: 644 пъти
- получил Браво: 456 пъти
Де да беше само за тези...... Лично съм виждал '' колеги" като приключат риболова да си мият колите в (а не до) язовира.stamen написа:Никаква импровизация, преписано от 2015. Как пък не дойде един географски грамотен човек в тази ИАРА, сега Бакьовска река са я писали в ПП Витоша.
И така и не става ясно защо се забраняват тия обекти, ряедно е срещу всеки обект да пише причина за забраната. Примерно ми е интересно защо яз.Студена е забранен за поредна година, а пък много други вододайни обекти (например яз. Искър) не са забранени и си имат зони за любителски риболов...
За Бошуля не е на по- ниско ниво, а на малко по-високо отколкото много хора си мислят(с бошулски пясък се строи метрото в София-това не е случайно)firepd написа:Почти същото и за Бошуляfisherman написа:За да може Първанов и сие да си висят на резиденцията необезпокоявани от простолюдието.Властта е в тях и здраво са си повярвали,ИАРА са слуги-какво да направят.Зарибяват с публични средства реките описани в същата заповед и нагло ми отговарят-да си ги ловим ниеstamen написа: интересно защо яз.Студена е забранен за поредна година, а пък много други вододайни обекти (например яз. Искър) не са забранени и си имат зони за любителски риболов...Нищо ново в Булгаристан
Само , че там на по ниско ниво и много по-алчно
живота е кратък,човек докато се усмихва и трябва да се озъби!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Има ЯДОВЕ,ЗАЩОТО ИМА МНОГО ГАДОВЕ!!!
Има ЯДОВЕ,ЗАЩОТО ИМА МНОГО ГАДОВЕ!!!
В Бошулският кър гонят вече и на сводобните гьолове ! Оплакаха ми се вчера от местните , става въпрос за този след дигата ! Даже не давали и на ловците да ходят за патици !
Кой каквото си поиска, това си прави! Може да се оплакваме само на Асан Чинчири
Иначе " борбата " продължава 

- Д-р Флекс
Търся безуспешно Заповедта за целогодишна забрана за 2016-а, нещо не се ориентирам добре в сайта на ИАРА. Може ли някой да ми даде линк, благодаря предварително!
- баш майстора
- Риболов: Online
- дал Браво: 1699 пъти
- получил Браво: 1961 пъти
Няма такава... поне не на сайта. Последната е от 2015 г. 

"Няма риба в реката, само пъстърва, откакто се появи тя и изяде всичката друга риба..."
- Д-р Флекс
Това означава, че повече от месец след откриването на пъстървовия сезон, в България няма нито една забранена по ЗРА река, и нито един водоем в режим "хвани-пусни"?!? Заеби.
- баш майстора
- Риболов: Online
- дал Браво: 1699 пъти
- получил Браво: 1961 пъти
Ако си обърнал внимание, заповедта за 2015 година е от средата на м. март, така че има време. 

"Няма риба в реката, само пъстърва, откакто се появи тя и изяде всичката друга риба..."