2016 Британска Колумбия

Кътче с риболовен имунитет за колегите в странство.
Публикувай отговор
Аватар
Cougar
Мнения: 2436
Регистриран на: Чет Юни 02, 2005 3:05
Местоположение: Terrace, BC
дал Браво: 294 пъти
получил Браво: 1882 пъти

Re: 2016 Британска Колумбия

Мнение от Cougar »

Отиваме с Чарли в началото на седмицата една вечер до редовното ни място на р.Скийна и намираме терена празен без никой да се вижда никъде. Е, една две лодки преминаха за времето което бяхме там. Нали едноръкохватъчната ми пръчка е в ремонт, трябваше да ползвам спей пръта. Той така или иначе е в голяма ваканция и почти не го ползвам за нищо.

Резултатите с него бяха съвсем прилични. На практика нямаше разлика с това което постигам с едноръкохватъчната пръчка. Замятанията са от най-лесните и в най-големия вятър; едва изваждам главата от 9 метра навън, защото ловя наблизо. Но цялата системата е доволна тежка при замятане. Ваденето на риба обаче отнема по-малко време и рибите не стигат там където биха стигнали на по-лекия прът.

Имам 10 риби приготвени за зимнина и по тази причина всичко което ловя се пуска на момента обратно. Дори нямам особен интерес и да ги вадя. Ползвам разни трофейни мухи и тънки поводи,така че откачанията и късанията са значителен процент. Но извадих първо 2 червени съомги, после 2 съомги кохо, после за пълна изненада един едър чъм (първи на муха тук от 3 години) и мисля имах втори чъм или чинук или кой знае какво, което взе целия шнур, рънинг линия и почти всичкия бакинг и в крайна сметка повода ми се скъса на необичайно място. Имам възел който е клуп в клуп. Това което се получава вече много пъти е прерязване на върха на карбоновия повод от върха на монофила в този клуп. Много странно място за късане.

Изображение

Изображение

Изображение

Така или иначе след 2 часа спорт с Чарли поехме наобратно. След пресичане на ръкав на реката имахме около 100 метра вървене покрай релсите на влака и аз уж за по-бързо не сложих Чарли на каишка. Видях зелената светлина на светофара и снаех че влака би ни дошъл в гръб, но все си мислех че има много време докато усетим идването му. Оказах се в грешка. Когато разбрах че влака наближава и погледнах назад се виждаше как гората е огряна от светлинат ана локомотива. Чарли беше на 30-50 метра напред. Извиках му и поех в страни към гората. Той погледна към мен, видя какво става и вместо да дойде, ушит ему клепнаха и той хукна да бяха покрай релсите преследван от светещото чудовище. За негов още по голям ужас, влака изсвири. С това загубих всичко от поглед и следдващите 3-4 минути бяха ужасни. :cry:

Тракащите вагони прелитаха един след друг, а влаковете тук са безкрайни. Когато последния от тях отмина погледнах по дължина на релсите и за моя на огромна радост не видях следи (остатъци) от Чарли върху тях. Засилих се напред и нагоре по пътеката към колата, защото ако Чарли беше стигнал до пътя, там прелитаха коли с 100км/час. Нямаше го!. Хукнах наобратно като го виках и в един момент го видях да се измъква нагоре по пътеката към мен с клепнала опашка и ходещ малко завалено. Вместо да дойде направо при мен хукна през пътя към колата но по пътя слава богу нищо не минаваше. Хванах го и го вдигнах и единственото "поражение" което установих беше под опашката му. Беше хем наакан, хем имаше малко кръв там. :cry:

В къщи го измих и малко кръв падна от него. В леглото си трепереше и няколко капки кръв паднаха от носа му. Но нямаше нищо видимо ударено или счупено. Ветеринарите тук са кът. Правихме опит да го прегледаме същата вечер но уви. На другия ден го заведохме н анеговия лекар и като почнаха въпроси дали сме имали запазен час и на кого сме се били обадили..........Много бързо прекъснах тези въпроси. Трябваше да оставя Чарли за прегледа. След 2 часа ни се обадиха да кажат че имал разстроен стомах и от страха и шока до влака е станало каквото е станало...Не повярвах лично на това и за втови път поисках преглед но това беше и крайното заключение. Наистина трудно може да те удари влак в дупето без да ти счупи поне опашката. :?

Така че Чарли е на пилешка диета. Дупето му се кисне в билков чай дневно и разходките му са още малки докато събере сили и пак развее гордо опашка.

Днес беше в значително по-добра форма и също получих резервната си пръчка - Редингтън Кросуотър (мейд ин ЧайнА) и направихме едночасова разходка в долнат част на острова Фери в центъра на града. Имаше доволен брой риболовци и там, но на бързея който избрах след 10-на минути извадих 1 стийлхед, за сефтосване на пръта. Той нито беше голям нитои пожела да бяха нанякъде, така че пръта беше само разгрян. Е, има огромна разлика с моя РПЛ. Доста по твърд (дървен) се държи, но си върши работата и като за резервна пръчка е съвсем адекватен.

Изображение

На връщане като минахме на задната част на един остров близо до колата видях една черна мечка да се разхлажда във водата от другия край на канала. :shock: Това в центъра на града, където от другата страна на този 200-метров остров ловят рибарите от моята страна е паркинга.

biserkehayov
Мнения: 47
Регистриран на: Пон Мар 18, 2013 10:54
Риболов: морски
Местоположение: Варна
дал Браво: 294 пъти
получил Браво: 3 пъти

Re: 2016 Британска Колумбия

Мнение от biserkehayov »

еййй че красиви риби, че и красиво позират!
Браво за репортажа и пожелания само са хубави излети и приятни риболовни моменти! :fish15:

bgfishingmaniac
Мнения: 443
Регистриран на: Пон Юни 18, 2007 14:00
дал Браво: 29 пъти
получил Браво: 79 пъти

Re: 2016 Британска Колумбия

Мнение от bgfishingmaniac »

Горкия Чарлз, голям късмет е извадил!
Иначе на френска диета от чаравца ще се възтанови чудесно :)
Поздрави

Аватар
Cougar
Мнения: 2436
Регистриран на: Чет Юни 02, 2005 3:05
Местоположение: Terrace, BC
дал Браво: 294 пъти
получил Браво: 1882 пъти

Re: 2016 Британска Колумбия

Мнение от Cougar »

Температурата е още висока тук, а по реката е пълно с риболовци от къде ли не. Днес по работа се наложи да стана доста по-рано, и след като си взех чая и поех по пътя видях че веригата от риболовци на острова се беше вече образувала в 6:45 сутринта. :shock: Това е ежедневното положение и не очаквам промяна докато не паднат темпарурите под нулата. В тези условия на мен поне не ми се ходи никъде. Може би трябва да пробвам дали не може да хвана някой халъбът от брега на Кинколиф, но туризма е по-добра алтернатива. Тук поне още никой не се опитва никого да изпревари и навалицата я няма.

Стигнах до върха на местната планина Торнхил от която се вижда града при една вечерна разходка. Виждат се и други места в близките 50-100км, като езерото Лейкелс, и планините наоколо.

Изображение
(маршрута)

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Аватар
Cougar
Мнения: 2436
Регистриран на: Чет Юни 02, 2005 3:05
Местоположение: Terrace, BC
дал Браво: 294 пъти
получил Браво: 1882 пъти

Re: 2016 Британска Колумбия

Мнение от Cougar »

Това "Голямо разместване" тук малко ме обърка и ми отне цели 10 секунди да намеря подфорума. :D

Тук дъждовете подхванаха, което може да е благоприятно за търсачите на гъби, но е напълно разочароващо за тези които се опитват да ходят из планините и неблагоприятно за риболова. Така че в събота поради липса на по-добра алтернатива и нежелание да пътувам безсмислено, отидах на р.Лейкелс с цел да огледам какво става там и хвана едно кохо за зимата. Водата в тази река, за разлика от повечето други беше още ниска и бистра. Първоначално хванах едно кохо на блесна но беше достатъчно голямо за задържане, след което изпуснах второ. Определено не беше особенно продуктивен ден и рибите н ебяха в добро количество, нито кохото нито розовите съомги. Но си беше добър ден и дори не валеше. Към обяд се преместих на ново място на 2 км по нагоре и веднага закачих голямо кохо от първия бързей. Имаше поне 2 скока и много впускания. След 10-на минути въпреки всичко успях да го извадя. Не бях взел лед и хладилна чанта и сега ако трябваше да го запазя беше най-добре да се върна в къщи което и направих. Почистих го и го сложих в хладилника след което с по-добрия си апарат се върнах на терена след обяд.

Изображение

Изображение

Мястото което заех беше спокойно и далече от всякакво движение. Виждаха се едри съомги кохо в един участък но сякаш и те ме виждаха добре. три бобър асе суетяха из реката и явно имаха направен форт на другия бряг. Група гмурци се носеха надолу нагоре по реката. В един момент нещо взе блесната и дълго време ме разкарава нагоре надолу покрай едно паднало дърво от моята страна. Не искаше да се предава и си мислех че е рекордно кохо от може би метър.... :shock:

Някъде по това време Чарли нададе свиреп лай и се насочи към водата и една черна мечка която се беше показала от другия бряг. Той бяга от малки кученца но сега с мечката беше вече до гърди във водата с явното намерение да преплува и нападне противника. Аз не знаех какво да правя като апарата ми беше в раницата на брега и рибата още на линията. Топва което накрая направих беше да мушна пръта между краката си и да извадя апарата и направя снимки. Мечката след секунди се скри, а Аз слд още една две минути извадих рибата. За моя пълна изненада това се оказа чинук. Не бях хващал чинук през септември но явно можело. Макар и леко по-тъмен все още беше в отлична форма и явно беше скоро влязал в реката. Преди 2 седмици температурата в Лейкелс беше прекаленно висока дори и за розовите съомги.

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Направих снимки на бобрите, гмурците и розовите съомги в плиткото; изпих една бира която бях взел от къщи и реших че съм направил най-добрата възможна разходка извън дома за този ден.

Специални поздрави за Др-Флекс за Моските които ми прати преди време. Първата от тях към която посегнах хвана това кохо и този чинук и е още с мен готова за нови подвизи. 8)

Аватар
Д-р Флекс
Мнения: 8576
Регистриран на: Чет Дек 03, 2009 17:56
Местоположение: София
дал Браво: 1037 пъти
получил Браво: 356 пъти

Re: 2016 Британска Колумбия

Мнение от Д-р Флекс »

Страхотен репортаж, и великолепни снимки, както винаги! :tup:
Само, Жельо, не искам да присвоявам чужди заслуги - аз ти пратих не Моските, а една ръчно изработена "тайменска" примамка, и тръпна в нетърпение да видя снимка на сьомга с нея :D Моските са пратени от друг приятел... Поздрави!

Аватар
Cougar
Мнения: 2436
Регистриран на: Чет Юни 02, 2005 3:05
Местоположение: Terrace, BC
дал Браво: 294 пъти
получил Браво: 1882 пъти

Re: 2016 Британска Колумбия

Мнение от Cougar »

Д-р Флекс написа:Страхотен репортаж, и великолепни снимки, както винаги! :tup:
Само, Жельо, не искам да присвоявам чужди заслуги - аз ти пратих не Моските, а една ръчно изработена "тайменска" примамка, и тръпна в нетърпение да видя снимка на сьомга с нея :D Моските са пратени от друг приятел... Поздрави!
:oops: Съвсем обърках нещата, и поправка не мога да направя.... :oops: Това ще е от бирата.

Сърдечни благодарности на Митко (Димитър Тодоров) за Моските. То мина май доста време преди да ги почна, защото имах още запаси от Певел.

А за воблера помня, но ми е някак си скъп и не ми се пуска на тукачните чудовища които биха ми го отмъкнали на момента. Като мога да рискувам само някоя муха, как да жертвам този прекрасен воблер. :)
Последна промяна 1 на Cougar, променена общо 0 пъти

Аватар
Д-р Флекс
Мнения: 8576
Регистриран на: Чет Дек 03, 2009 17:56
Местоположение: София
дал Браво: 1037 пъти
получил Браво: 356 пъти

Re: 2016 Британска Колумбия

Мнение от Д-р Флекс »

Логиката ти е bulletproof! :D :tup:

Аватар
Cougar
Мнения: 2436
Регистриран на: Чет Юни 02, 2005 3:05
Местоположение: Terrace, BC
дал Браво: 294 пъти
получил Браво: 1882 пъти

Re: 2016 Британска Колумбия

Мнение от Cougar »

Между другото тук един колега даде фира тази седмица. На 35-я километър на р.Копър, където аз имам извадени доста стийлхеди в този район.
Но преди времето да се стегне и водата да се избистри натам не отивам.

http://www.terracestandard.com/news/392504781.html

Аватар
Cougar
Мнения: 2436
Регистриран на: Чет Юни 02, 2005 3:05
Местоположение: Terrace, BC
дал Браво: 294 пъти
получил Браво: 1882 пъти

Re: 2016 Британска Колумбия

Мнение от Cougar »

Ще ви опиша разходките си от последните 2 седмици, които не са кой знае какво, но на който му се чете, може сигурно да си изпие доволно сутрешния чай/кафе и да релаксира. :D

Началото сякаш беше една вечер близо до моста на р.Копър. Ходя на това място за да се пробвам за някой стийлхед, да видя как е водата в реката или да хвана някоя розова съомга за хайвер за зимата. За огромно разочарования този път видях че купчината на боклука на брега на реката , там където спирам, се е увеличила, бяха добавени един фризер и един климатик и каросерия на трък, заедно с едната му врата. Не беше ясно какво имаше във фризера, но миризмата подсказваше че нещо там се разлагаше. Даже на Чарли не му се излизаше от колата. Лоша работа. Направих снимми на мястото от всички страни, дори някакви парцали висяха по дърветата, и после проверих как е реката. За половин час закачих и извадих 3 долита , беше сравнително мътно, и с това приключих.

На другата сутрин изпратих имейл със снимките на градската управа за да видя дали ще почистят сметището. Получих електронен отговор, че човека бил в отпуска за 2 седмици и след това щял да отговори.

Така докато чета вестниците на града от лятото, разни издания които съм пропуснал, чета основно разказите на на моя познат (не му достига малко за да стане "приятел") Роб Браун. Той пише колона във всеки вестник, всяка седмица. Някъде през Юни беше публикувал разказите си "Вандализъм 1, 2 и 3". Ставаше въпрос за място на река Лейкелс на което не бях ходил. Не защото не знаех за него, а защото двата пъти пъти когато се опитах да стигна, не го намерих. Това е едно каране по черни изровени пътища из пущинака. Само 8 километра са, но в предвид всички възможни отклонения, не беше особенно лесно. Сега обаче имах ГПС-а. Заинтригува ме една точка на разказа, а именно, как някой беше взел два блока за скачане в басейн и ги беше инсталирал върху скалите на канъона на р.Лекелс. :shock: Единия от единия бряг, другия от другия.

Изображение

Изображение

Изображение

Същия ден с Чарли се отправихме към канъона. Сега след 5-я километър на всяко уширение спирах и гледах на ГПС-а къде се намирам и къде е реката. Така в крайна сметка стигнах на пътеката по която беше ходил Роб към канъона. Няма да пускам снимки на всички прояви на идиотизъм от местното аборигенно население. Пътеката беше изровена от байкове и мотоциклети така че се бяха образували ями по над метър дълбоки, в които вече никой не смееше да влезе и ги заобикаляше. Те се бяха превърнали в мини-езера. Имаше и една кола която явно някои бяха откраднали, обърнали (очевидно са били поне 3 аборигена) и подпалили. Стигнах канъона. Хубаво и спокойно място. Виждаха се розови съомги скачащи навсякъде. Носех си Фенуика от 2.1м, въдицата ми за несериозен риболов, която нося колкото да съм взел нещо, и мислех че може би имаше кохо тук. Оказа се че кохото не се беше още качило. Но закачих някаква друга голяма риба която се оказа чинук. Като за това време и място той беше вече доста тъмен. Успях да го извадя след доста борба и не го откачих във водата като и този от горната сннимка, и го пуснах без никкаво вадене от водата. След 2 хвърляния закачих 2-ри, който обаче след минута се откачи. Нямаше нужда да го мъча повече и без друго. На мястото видях и "трамплините" за скачане които бяха закрепени за скалите с 4 винта всеки. Някой си беше правил труда да пробива в скалата и да завинтва металните рамки. :shock: Всичко изгеждаше сю-реалистично на това място. Под първия бързей на реката пък се виждаше изхвърлен надуваем дюшек. :evil:

С намерение да вандализирам творенията на вандалите, на другата вечер се върнах с един гаечен ключ, който може да се използва за много размери гайки (не му знам името) и се захванах с първия трамплин от моята страна. Две от гайките развих, но другите две не успях. Хванах зздраво рамката и я разклатих (като горрила) и усетих че другите 2 шини завити в скалата почват да поддават. Трясъкът беше ужасен и сега чух че нещо на 20-на метра под мен изшляпа. Като погледнах една млада черна мечка, която сигурно ни беше наблюдавала с Чарли,беше решила че е време да се спасява и видях как тръгна към гората нагоре по брега. Чарли със свиреп лай тръгна след нея; за щастие не я стигна.

Първия трамплин беше отстранен. Тежеше поне 30 килограма (трудно е да преценя теглото но беше огромно), но това не го забелязах първоначално. Едната шина излезе от скалата а другата успях да я счупя. Носех и чук и с него махнах остатъците на 4-те метални шини върху скалата. Пресякахме реката и отидохме при втория трамплин , като това ни коства ходене из шубрака из неприятен терен. Скалата на която беше закрепен беше тясна и неудобна. Ключа ми започна да се криви и скоро разбрах че няма да мога да се справя с него.

Носенето на 30 килограмовата структура до колата ми не беше никак лека задача. Можех да я нося само на една ръка и сменях ръцете, но така или иначе на всеки 20 метра трябваше да почивам. Този който я беше донесъм беше ползвал байк и беше стиггнал до брега с него.
След няколко дена се върнах с нужния ключ (след като си бях взел една гайка в къщи за целта) и махнах и втория трамплин. Още по-дълъг път, но след първия вече имах опит и знаех как да го нося, така че се справих. Махнах и дюшека, който беше пробит и пълен с чакъл.

Някъде по това време получих отговор от градската управа, че изхвърления боклук на р.Коипър не бил в тяхната юрисдикция и че били пратили имейла ми на управата на региона. От региона ми отговориха че това било работ на службите по охраната. От службите по охраната, на които пратих и снимки от ситуацията на р.Лейкелс и подпалената кола и пътеката от филма на ужасите, не ми отговориха нищо. Нещата бяха стигнали до 10-та Глуха, като биха стигнали във всяка третокласна държава. Уви Канада не е с нищо по-напред, особенно в областта на екологията.

Една вечер, а може би събота, ходих и до долното течение на Лейкелс където влизат доста съомги кохо сега. Основната цел беше да поснимам и заснема няко янова мечка, но с Чарли задачата е доста трудна, защото той ги гони, още преди да са излезли от гората. Хванах едно кохо и после проверих гъбите този ден. Оказа се че гъбита са почнали да излизат в добри количества. Набрах манатарки пачи крак този ден и направих зимните запаси.

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Днес направо заминах за гъби, не че ми трябват за нещо, а защото мога да ги предам. Правя си разходката на чист въздух, Чарли и той и доволен. За 6 часа до 3 след обяд, имах 15 килограма пачи крак и това ми донесе $142. Имах и $10 от празни бирени кутийки, които събрах пак за почистване на пейзажа на 2 места и съответно след като свърших малко работа в града , последните 2 часа прекара на р.Зимакорд, където кохо още не се виждаше, но събрах 3 блесни от клоните на другия брях :D .

Докато се въртях из дома към 3 часа, разговарях с един съсед, който каза че миналата седмижа някойн бил преброил 100 коли на риболовци на р.Копър. :shock: Казах му че аз ще си бера гъби докато падне снега. :lol:

q.hauzer
Мнения: 103
Регистриран на: Пет Мар 08, 2013 14:42
Риболов: Муха,спининг
дал Браво: 18 пъти
получил Браво: 62 пъти

Re: 2016 Британска Колумбия

Мнение от q.hauzer »

Колега страхотни репортажи,страхотни снимки и риби.Завиждам ти изключително много.Не спирай да пишеш и да снимаш,за да се наслаждаме на тези красоти :tup:

Аватар
Cougar
Мнения: 2436
Регистриран на: Чет Юни 02, 2005 3:05
Местоположение: Terrace, BC
дал Браво: 294 пъти
получил Браво: 1882 пъти

Re: 2016 Британска Колумбия

Мнение от Cougar »

Няма кой знае какво за пускане в форума. Както писах, не желая да се надпреварвам с другите "самураи" по реката които съм сигурен че стават в 5 сутринта за да си вземат тяхното място, движат се в групи с тръкове, лодки и байкове в някаква луда надпревара да хванат и да се снимат с някоя риба, от които аз съм хванал вече стотици. Така че това което правя е; с кучето просто се отправяме към гората и там се "губим" из пущинака, разбира се с компас, ГПС и карта. :D и търсим пачи крак. Гората е зарината от манатарки, но тях никой не ги купува, а са и трудни в предвид червеи и други напасти. В крайна сметка разходката е същата, удоволствието е почти същото и в края на деня вместо снимки на 1-2 или николко риби, съм финиширал със $150-200 безтаксов доход. Днешният резилтат беше 20кг пачи крак на по $10 килограма. Останалите берачи основно търсят "борова" гъба - матсутаке, която е по голяма и тежка, но пък често се налага ходене по стръмни склонове и носене на гръб. Аз не я търся защото предпочитам по-сигурното пред това да си загубя деня и да се катеря на места които са вече претърсени от други берачи.
Рибите няма да избягат и когато температурата падне добре под нулата и гъбите замръзнат ще видя какво е останало за мен в реката. :)

От едно-две хобита, носещи допълнителни доходи и продажбата на малко ненужна риболовна екипировка, успях да обновя арсенала с някои нови и някои нови-стари неща, като нов центърпин - Рапала - Речен Плъх - модел 2016. Не че Шефилда ми не работи отлично, но е отворена конструкция и като го топя в реката при рибите, после трябва да го отварям и изплаквам. Също взех 2 макари за муха STH - не се произваждат от много години, но на мен ми харесват, както и една лека мухарка 5-ти клас Лумис GL3 - 4 части за пролетен риболов на кътфрот или при пътуване из други места (дано се отворят пътувания).

Миналата седмица ходих до Принц Джордж на 600км от тук и това по-долу е снимка на Скина при Китуанга

Изображение

От върховете, първия в ляво може да се види добре на снимките ми от връх Китуанга това лято, той остава под мен. Средният връх в същност е тесен рид по който минах за да стигна подножието на последния , трети връх в дясно.

dididbg76
Мнения: 44
Регистриран на: Сря Окт 05, 2011 17:16
дал Браво: 158 пъти
получил Браво: 2 пъти

Re: 2016 Британска Колумбия

Мнение от dididbg76 »

Много красиви снимки и прекрасни репортажи. Много Благодаря.
Десетки свещи могат да се запалят от една,без да съкратят нейния живот.Щастието не намалява,ако се споделя.
Yes,London.You know:fish,chips,cup‘o tea,bad food,worse weather,Mary fucking Poppins LONDON.

Аватар
Cougar
Мнения: 2436
Регистриран на: Чет Юни 02, 2005 3:05
Местоположение: Terrace, BC
дал Браво: 294 пъти
получил Браво: 1882 пъти

Re: 2016 Британска Колумбия

Мнение от Cougar »

Мислех че този месец ще съм само за гъби през свободното време, но последната седмица пунктувете в града затвориха. Не само затвориха , но и купувачите се изпокриха и не отговаряха на телефоните си. Причината беше че бяха изпълнили квотата си за борови гъби и не желаеха да стоят в пунктовете докато ядосаните берачи пристигаха там със стоката си; само за да разберат че усилията им през деня няма да бъдат възнаградени. Аз също имах една торба пачи крак тази седмица която си остана за мен. Добре че беше само една, а не бяха 10 като предишната събота. :D

В петък изкупвачите се появиха отново. Видях само единия, Рик, който беше със синъо око. Не го питах от какво е в това състояние защото мисля всичко е пределно ясно. Той имаше не особенно добри новини. Поради небивало количество пачи крак от островите Хайда Гуаи, изкупната цена била паднала на само $3 / паунд (450г). Ако гората е зарината от пачи крак, сигурно и тази цена би била добра, но уви, моите места не са чак толкова продуктивни. Така че, гъби да бере там който иска....

И така със доста нежелание тръгнах към р.Копър, за първи път този сезон, защото знаех какво ще намеря там - разбит оът от 40км и десетки тръкове с рибари и лодки скачащи и надскачащи се в някакво лудо препускане и съревнование. Сигурно ги държи още от треската за злато.
Бях по пътя към 9 сутринта и разбира се по това време на повечето добри места имаше вече паркирани тръкове. Това 9 часа не е никак късно, защото в дълбоката долина слънцето още не беше напекло. Въздуха беше леден и земята бяла от сланата. Спрях на първото място на което спирам на 24-тия километър защото нямаше никой още. Но след преминаване на 20-на метра по бързея, Чарли се разлая и видях по брега да идва към нас друг рибар с мухарка. Той щял да лови на Суха Муха. :) Моите ръце след 10 минути бяха замръзнали и съжалих че не носех ръкавици с мен. Колегата със сухата муха бих го намерил за клиничен случай, но понеже има стотици като него наоколо, те почти минават за нормални.

Аз нямах и бутване на моята мокра Моска, така че продължихме с Чарли нагоре до дългия вир на 26-тия километър. Там друг ентусиаст на сухата муха бе паркирал кампера си и с надуваема лодка бе прекарал себе си и кучето си на други бряг. Да, другия бряг беше добрия бряг, но аз нямах избор. Трябваше да ловя от страната на големите камъни и скали, която беше трудна за придвижване. Докато се пусках, колегата не видях да хваща нищо; аз извадих 4 съомги кохо и изпуснах пета. Батерията на апарата беше паднала и не ми се връщаше до колата да я сменям, но нямаше и кой знае какво за снемане.

Вира на 30-тия километър беше окупиран. Вира на 32, също, но реших да спра там и да походя нагоре до един не сосбенно добър участък. За моя изненада когато стигнахме и погледнах надолу по течението, риболовеца под мен вече го нямаше. Знаех че сега е момента да заема позицията преди някой друг да се е появил. Слунцето беше огряло отлично водата тук, така че ако не друго можеше да се радваме на природата и чистата вода. Оставих раницата си в началото на бързея и Чарли легна до нея. Аз нагазих и започнах да се придвижвам надолу хвърляйки.

Изображение

Тук рибите които съм хващал са били в самия край на вира, но знаех че другите ловят из целия бързей. Както и преди нищо не дръпна докато не стигнах там където смятах че е скривалището им. Първо закачих едно дребно кохо, но след това малко по-долу закачих и извадих 2 стийлхеда. Един дребен и един приличен.

Изображение

Изображение

След това обходихме още 4-5 вира, като в един успях да извадя още един добър стийлхед. Приличен риболов като за това време и в предвид многото ловящи, а те не всички са на "суха муха".

Изображение

Изображение

Изображение

В 3 часа слънчеви места беше трудно да се намерят по реката в предвид дълбоката долина и върховете наоколо. Нямах и желание да хващам нищо повече. Прибрах пръта и бавно поехме по обратния път. Десет сака пачи крак може би са по-добър улов, но ще го оставим за другия сезон.

Аватар
Д-р Флекс
Мнения: 8576
Регистриран на: Чет Дек 03, 2009 17:56
Местоположение: София
дал Браво: 1037 пъти
получил Браво: 356 пъти

Re: 2016 Британска Колумбия

Мнение от Д-р Флекс »

Много ме развесели с мократа Моска... :D :tup:

Публикувай отговор

Обратно към “Риби и рибари в странство”