Кой - какво от Алито ?!
- chopara
- дал Браво: 33 пъти
- получил Браво: 34 пъти
Re: Кой - какво от Алито ?!
https://www.aliexpress.com/item/Trulino ... 0.0.mgj3i4
https://www.aliexpress.com/item/Lure-Ut ... 0.0.mgj3i4
Много добро качество, хубави куки, ще видим и дали ловят.
https://www.aliexpress.com/item/Lure-Ut ... 0.0.mgj3i4
- ...
-
- 14826317_1193753897330215_604533090_n.jpg (68.89 KiB) Преглеждано 3817 пъти
-
- 14804845_1193753853996886_405718171_n.jpg (72.11 KiB) Преглеждано 3817 пъти
-
- 14805356_1193753810663557_290958588_n.jpg (71.83 KiB) Преглеждано 3817 пъти
-
- Риболов: Спининг
- дал Браво: 153 пъти
- получил Браво: 181 пъти
Част от мойте поръчки, днес пристигнаха.
- ...
-
- 20161024_202105-800x450.jpg (108.4 KiB) Преглеждано 3675 пъти
-
- Риболов: пуристки
- дал Браво: 417 пъти
- получил Браво: 923 пъти
- Обратна връзка:
Воблерчетата са много хубави на външен вид, но някои бройки(бих казал, че шансът е 50/50) са силно неустойчиви и лягат на една страна. Както и да криви човек носовите халки, все тази... Освен това вътре влиза вода. Инак, ако се уцели читав, имат отлично поведение и са уловисти. Купувал съм ги на лотове по 12 броя няколко пъти - в момента имам около десетина работещи броя и още толкова за съзерцание.chopara написа:...
БОКА НА УЛЪТО.
"Огин да я попари тая пастръва, що светли умове обърка и бастиса" Bate Raiko
СТАРИ ВИДРИ
СТАРИ ВИДРИ
-
Някакви такси-ДДС,мито и т.н. плащат ли се? Например поръчка от 32 долара,с безплатна доставка.
-
- Риболов: спининг
- дал Браво: 161 пъти
- получил Браво: 179 пъти
На тази цена от 32$ би трябвало да се плати ДДС. Но ако пишеш на селъра да ти обяви цена до 15-18 долара не би трябвало да има проблем. По закон пратки до ФЛ и до сума 30 лв. са освободени от всякакви налози.
За да съм по-точен:
За пратка до 30 лева не се дължи ДДС, между 30 лева и 150 евро от страна извън ЕС се начислява ДДС 20%,
над 150 евро – ДДС и мито, като митото отпада за компютърни части и разни електроники.
За да съм по-точен:
За пратка до 30 лева не се дължи ДДС, между 30 лева и 150 евро от страна извън ЕС се начислява ДДС 20%,
над 150 евро – ДДС и мито, като митото отпада за компютърни части и разни електроники.
"Правила има написани! Основното неписано правило обаче е, Правилата да се прилагат избирателно!
Винаги има наши и ваши и такива, които ловят риба и други....."
yuri todorov
Винаги има наши и ваши и такива, които ловят риба и други....."
yuri todorov
-
-
- Риболов: ултра и лайт
- дал Браво: 111 пъти
- получил Браво: 416 пъти
Така е. И заради това не купувам китайски воблер на който халката за закачане не е на тялото на воблера, а на самата лопатка. Когато халката е на лопатката е просто безсмислено да се мисли за оправяне на поведението на воблера. Но когато халката е на тялото му почти винаги съм имал успех с поправяне на поведението на воблера.Мунчо написа:Воблерчетата са много хубави на външен вид, но някои бройки(бих казал, че шансът е 50/50) са силно неустойчиви и лягат на една страна. Както и да криви човек носовите халки, все тази... Освен това вътре влиза вода. Инак, ако се уцели читав, имат отлично поведение и са уловисти. Купувал съм ги на лотове по 12 броя няколко пъти - в момента имам около десетина работещи броя и още толкова за съзерцание.chopara написа:...
Това с неустойчивостта при водене го има и при други, не китайски воблери. Примерно Goldy. Тази година от 7 броя
Goldy VIBRO MAX 2 броя не можах да ги оправя с въпросното кривене на халки, понеже халките са в самата лопатка.
-
- Риболов: пуристки
- дал Браво: 417 пъти
- получил Браво: 923 пъти
- Обратна връзка:
Taka e - и Голдито от посочената серия са силно предазположени към полягване на една страна
БОКА НА УЛЪТО.
СТАРИ ВИДРИ
СТАРИ ВИДРИ
- Павлин Калайджиев
- дал Браво: 64 пъти
- получил Браво: 474 пъти
Аз пък днес получих първите кефалски клатушки на Япада. Определено си заслужават...
- ...
-
- tmp_8053-IMG_20161025_145601279215277.jpg (108.22 KiB) Преглеждано 3453 пъти
-
- tmp_8053-IMG_20161025_1455501927561339.jpg (99.94 KiB) Преглеждано 3453 пъти
www.starividri.org
.................................
Go Fishing!
Leave nothing but Steps, take nothing but Pictures!
Catch the moment, release the fish!
.................................
Go Fishing!
Leave nothing but Steps, take nothing but Pictures!
Catch the moment, release the fish!
-
- дал Браво: 12 пъти
- получил Браво: 13 пъти
Аз си поръчах доста неща, но само едно от тях пристигна:
https://www.aliexpress.com/item/Hard-Ba ... 0.0.KFVD3M
За съжаление няма да мога да го тествам скоро. Но на пръв поглед изглежда добре. Може евентуално в неделя да го тествам като игра само някъде.
Edit:
Забравих да кажа, че дойде за 12 дни, но от пощата се получи забавяне и го вчера.. В събота ходих, ми няма нищо за вас и в понеделник (вчера го взех).
Поръчан е на 8-ми, на 11 е шипнат.
2016-10-20 08:33:56 【BULGARIA】Receive item at office of exchange (Inb) Получаване на Вх.пратка в Межд.разменна станция
2016-10-21 07:52:00 【BULGARIA】Receive item at delivery office (Inb) Получаване на Вх.пратка в станцията на Доставка
https://www.aliexpress.com/item/Hard-Ba ... 0.0.KFVD3M
За съжаление няма да мога да го тествам скоро. Но на пръв поглед изглежда добре. Може евентуално в неделя да го тествам като игра само някъде.
Edit:
Забравих да кажа, че дойде за 12 дни, но от пощата се получи забавяне и го вчера.. В събота ходих, ми няма нищо за вас и в понеделник (вчера го взех).
Поръчан е на 8-ми, на 11 е шипнат.
2016-10-20 08:33:56 【BULGARIA】Receive item at office of exchange (Inb) Получаване на Вх.пратка в Межд.разменна станция
2016-10-21 07:52:00 【BULGARIA】Receive item at delivery office (Inb) Получаване на Вх.пратка в станцията на Доставка
- ...
-
- 20161024_202710.jpg (93.41 KiB) Преглеждано 3377 пъти
Daiwa BG PILK 802HFS + DAIWA BG 3500 + Daiwa J-BRAID X8 - 300м #2.0
-
- Риболов: Spin Head
- дал Браво: 57 пъти
- получил Браво: 29 пъти
Я да питам и аз - някой джъркове да си е поръчвал скоро/въобще ?
Ей тия имам предвид
1. https://www.aliexpress.com/item/Lundber ... bdd97580e5
точно копие на Zalt
2. https://www.aliexpress.com/item/5pcs-lo ... .11.xloanY
копие на Buster jerk - на Страйк про.
Джърка тъй или иначе няма собствена игра - то няма кво да му объркат в общи линии ама все пак ако някой има опит с такъв тип примамки да сподели.
П.С. Ебаси му - 5 бр за 12-13 USD - само един Залт отива 20 лв........
Ей тия имам предвид
1. https://www.aliexpress.com/item/Lundber ... bdd97580e5
точно копие на Zalt
2. https://www.aliexpress.com/item/5pcs-lo ... .11.xloanY
копие на Buster jerk - на Страйк про.
Джърка тъй или иначе няма собствена игра - то няма кво да му объркат в общи линии ама все пак ако някой има опит с такъв тип примамки да сподели.
П.С. Ебаси му - 5 бр за 12-13 USD - само един Залт отива 20 лв........
-
- дал Браво: 1733 пъти
- получил Браво: 35 пъти
Не е съвсем така
Това, че няма лопатка, не значи, че не може да се води без характерните придърпвания и съответно да няма игра.
А че има какво да се обърка ... това могат да кажат най-добре нашите джъркостроители
От друга страна - на тази цена можеш да опиташ, тъкмо ще кажеш дали стават.
Или само за ключодържатели
Това, че няма лопатка, не значи, че не може да се води без характерните придърпвания и съответно да няма игра.
А че има какво да се обърка ... това могат да кажат най-добре нашите джъркостроители
Спининг клуб "Абичи"
Секция "Тежък джърк и тежък рок"
Секция "Тежък джърк и тежък рок"
-
Аз явно не се изразих добре - не че нямам опит със джърковете / даже имам мои модели около 10 които аз съм правил и имам идея и как се правят дори/.Itso написа:Не е съвсем така
Питането ми беше дали някой е купувал тези откровено не лоши имитации на доказали се джърк примамки- Залта и Бъстър Джърка. То основния проблем е да не пият вода и ПВЦ-то да е долу горе издържливо на зъбките на щуката. То че пак сигурно ще ги залея с епокси е ясно ама все пак някой може да си е купувал и да каже.
Няма лошо де - явно ще съм първия и ще пиша като направя тестове и прочие като ми ги доставят. Ако не - за ключодържатели са идеални.
- Павел Иванов
- Риболов: на маса
- получил Браво: 191 пъти
По принцип пластмасата рядко "пие вода" , та не виждам от какво толко се притесняваш в случаят
Ако спорите с идиот, има голяма вероятност в този момент той да прави същото.
Марк Твен.
Спинингиста , разширени вени нямааааа !
http://www.nflcc.com/
Марк Твен.
Спинингиста , разширени вени нямааааа !
http://www.nflcc.com/
-
Не и самата пластмаса да разбира се- приемам забележката. Но ако тялото на воблера не е монолитно/ в повечето случаи не е/ и по самия материал има шупли/ най-вече при халките се получава/ през тях влиза вода и в един момент самата примамка се утежнява нанякъде. Оттам хоризонталната стабилност на джърка/воблера отива на кино и водим една неестествено увиснала нанякъде мъртва тежест. Да не говорим, че много често атаките са когато джърка леко почне да пропада/лъкатуши надолу а това е пряка зависимост от добро пропорционално утежнение .
Философствувам вече . Но пък от друга страна - някой от колегите го каза много вярно по-горе - от 5 - 3 работят което си е приемлив рандеман за цената си от 2.5 USD VS. 10 EUR за оригинала.
Пълно щастие няма уви.
Философствувам вече . Но пък от друга страна - някой от колегите го каза много вярно по-горе - от 5 - 3 работят което си е приемлив рандеман за цената си от 2.5 USD VS. 10 EUR за оригинала.
Пълно щастие няма уви.