Здравейте, колеги!
Отдавна не съм писал тук, та ето го и момента.
Излязох болничен и от скука и липса на алкохол заради антибиотика се зачудих какво да правя. Гледам времето така се промени, че ни есента - есен, ни зимата - зима. Та реших да се подготвя за след оздравяването, когато мога да си извадя малко туршийка и да си нарежа едно от тези мезета. С риск да ги разваля реших да рискувам.
Попаднах на малко месо и действам.

- 20231108_122951.jpg (139 KiB) Преглеждано 2911 пъти
Тук е обезципено и калибрирано, като умишлено съм го направил на по-малки парчета, за да се осоли и изсъхне по-бързо.

- 20231108_123907.jpg (160.9 KiB) Преглеждано 2911 пъти

- 20231108_124136.jpg (167.51 KiB) Преглеждано 2911 пъти
Използвам дядовата и татковата рецепта, както са правили едно време. Морска сол за 48 часа, след това изкисване във вода и накрая подправки.
Така и не успях да се снабдя с модерните технологии и да го направя по съвременен начин.

- 20231108_124409.jpg (252.32 KiB) Преглеждано 2911 пъти
И понеже живея в апартамент нямам стълбище, мазе, което да е проветриво или чардак и таван си сътворих един сандък, в който да ги суша на терасата.

- 20231108_133001.jpg (228.71 KiB) Преглеждано 2911 пъти
Изрезките, които останаха от месото ги запазих за армеева чорба, но разбира се, когато стане.
Надявам се да се получи, за да може като приключа с антибиотика да си извадя една туршийка, да си нарежа едно мезенце и да си спретнем едно малко банкетче с жената. Като станат ще се похваля с резултата!
Наздраве (на тези които могат вечер да си налеят едно) и здраве на всички, които обичат такива неща!
П.С. Да не ме помислите за някакъв алкохолик! Просто обичам да си глезя душичката умерено по такъв начин!
