Страница 10 от 10

Re: Вкусно от Коце

Публикувано на: Чет Дек 18, 2014 18:28
от gergi762
В крайна сметка ,месото 48 часа ли се кисне във виното и солта,или 24 часа и после се осолява на сухо?

Re: Вкусно от Коце

Публикувано на: Пет Дек 19, 2014 17:52
от Asio
gergi762 написа:В крайна сметка ,месото 48 часа ли се кисне във виното и солта,или 24 часа и после се осолява на сухо?
Освен вино и сол, има и бахар ,дафинов лист, чесън и черен пипер. Ако месото ти е говеждо, съветвам те да кисне 48 часа. Зависи и от коя част на животното е. Плешките и бутовете са по стегнати и според мен трябва да киснат 48 часа.

Първият път като правих, месото беше от бут, и парчетиите бяха солидни. Тогава го оставих 48 часа за да го пробие и овкуси по-добре маринатата.

Последният път беше тънко контрафиле от теленце на 10 месеца (това на снимките). Оставих го 24 часа защото месото е по-крехко и тънко и марината попива по-лесно. Задължително след първото 24 часово киснене, да се засипе с малко сол и захар на сухо и да престои още 24 часа (48 в зависимост от дебелината), точно както го е показал Звездев на линка, който съм оставил. Изкарва доста влага от месото, която иначе и трябват седмици да изсъхне.

Отделно може да се направи по схемата на Коце. Първо да се соли в добре подсолена вода и после да се държи в марината.

Re: Вкусно от Коце

Публикувано на: Пет Дек 19, 2014 18:15
от gergi762
Ок. мерси.Аз си правя всяка година,но само на сухо осоляване,сега ще пробвам и така.Според мен най-хубава става от говеждо, но съм правил и от пилешко.

Re: Вкусно от Коце

Публикувано на: Пет Дек 19, 2014 20:37
от Asio
Виното, дафина, чесъна и зърната пипер и бахар, вкарват много приятен аромат в месото, който се съчетава перфектно с него. Ял съм много говеждо, кефи, но като малко теленце няма второ честно. Правих картофена яхния с обрезките от рибиците при оформянето на филетата.... 4 човека ядоха от нея.. ЗЗЗззЗЗЗззЗЗзЗззз направо замръзнахме на масата. Беше по крехко от пилешко, а вкуса му беше просто неописуем.

Като написа пилешко ми даде супер идея. Знам един производител на оригинално пилешко без хормони и помии при отглеждането му. Ще взема една голяма тарелка 3 кила гърдички и ще нашия и пилешки пастърмета.

П.П. Да ни прощава авторта на темата , задето ровим в нея, тласкани от лични чревоугодни помисли.

Re: Вкусно от Коце

Публикувано на: Вто Яну 06, 2015 19:46
от kalins
Коцеееее.Де обади се бе.Не може по нова година да не си изригнал с нещо

Re: Вкусно от Коце

Публикувано на: Вто Яну 06, 2015 21:30
от Коце
Ни мъ нервирай! ЧНГ и т.н. 2015! :)

На 21 дни е туй червеното...
Изображение

Изображение

Изображение

Тези дни ще има нещо ново, че бях зает макло ас!

Re: Вкусно от Коце

Публикувано на: Вто Яну 06, 2015 22:47
от Д-р Флекс
...и пускам сълза...

Re: Вкусно от Коце

Публикувано на: Вто Яну 06, 2015 22:54
от antoanBS
Това да нее дет го правихме двамата :D качи снимки на мойто по твойта рецепта :tup:

Re: Вкусно от Коце

Публикувано на: Сря Яну 07, 2015 9:14
от Коце
antoanBS написа:Това да нее дет го правихме двамата :D качи снимки на мойто по твойта рецепта :tup:
Онуй е вече при св. Петър!

Те го твоето мисо:

Изображение

Re: Вкусно от Коце

Публикувано на: Вто Фев 02, 2016 20:46
от Ivanov_P
Asio написа:Не смея да мръдна и на милиметър от указанията , защото това ми е втори опит........
Извинявайте, но не разбрах какво правите с това месо след мариноването?