Неща от тази традиция е хубаво да се възродят. И дали се пази още тази значка някъде из архивите. А защо да не се направи някаква преходна награда, която да се дава всяка година на победителя.Emo-83 написа:И накрая едно уточнение.Златна значка се дава само,ако си шампион при далите обещание.Сома трябва да надвишава 50кг,защото както е тръгнало догодина някой от нас може да е шампион със 15кг. сом.
Тази година във списъка на обещалите се включи и Краси-112.
Той обеща: Ако отново стане шампион да даде един вол.Ние му
простихметова изхварляне и го накарахме да замени вола с 2
млади теленца.![]()
![]()
Годишна сбирка и обещания
- karakolev
- Риболов: сом и бяла
- дал Браво: 3 пъти
- получил Браво: 1 път
Re:
http://www.interargument.com" onclick="window.open(this.href);return false;
Troli: Защото ЛОВЪТ НА РИБА става с подходящия арсенал за всяка ситуация!
-
- Търговец
- дал Браво: 264 пъти
- получил Браво: 272 пъти
Re: Годишна сбирка и обещания
Това от беше в годините,когато имаше сомаджийско брадство и приятелство.Всичко отдавна е заминало в кофата и аз не желая да се връщам назад,защото имам нови цели и мечти.....свързани с различни хора.
Това,което мога да ви посъветвам......Не се углеждайте много един във друг.Хората сме създадени със своите положителни и отрицателни качества.Няма как при голяма група хора,всички да се харесват еднакво.Но бъдете човеци без завист и лошотия.Приказките зад гърба са сигурен знак,че нещата ще се развалят.За това не ги допускайте,освен за майтап който не цели обида.
За една голяма група не е нужно да има водач.Но обединяващи личности е задължително да има.Те трябва със своите приказки да спомагат за изграждането на колектива.
Риби и размери не биват да ви действат.Състезателния ефект изчезва 5г. след като се е появил във тези които не са хванали.Но след улавянето и пускането на голяма риба,разбираш как всичкото напрежение и желание да успееш си е заслужавало,само заради пускането.....останалото......значки,пагони,звезден прах,признание е пълен ташак на човешкото себелюбие и его.
За това ви обещавам,че бих дружил с вас и помагал за добрата атмосфера......точно до мига във който започнат да се заформят групички в групата.Не е задължително на всеки бивак да присъстват едни и същи лица....невъзможно е.Но е задължително да има правила на бивакуване и държание по между ни.В противен случай,започват да се чуват приказки и от там разваляне на отношенията и дисциплината.
Смятам да отворя нова тема в о-фа точно за тези неща и моля да направим заедно правилата за бивакуване и риболов и отношения по между ни.
Това,което мога да ви посъветвам......Не се углеждайте много един във друг.Хората сме създадени със своите положителни и отрицателни качества.Няма как при голяма група хора,всички да се харесват еднакво.Но бъдете човеци без завист и лошотия.Приказките зад гърба са сигурен знак,че нещата ще се развалят.За това не ги допускайте,освен за майтап който не цели обида.
За една голяма група не е нужно да има водач.Но обединяващи личности е задължително да има.Те трябва със своите приказки да спомагат за изграждането на колектива.
Риби и размери не биват да ви действат.Състезателния ефект изчезва 5г. след като се е появил във тези които не са хванали.Но след улавянето и пускането на голяма риба,разбираш как всичкото напрежение и желание да успееш си е заслужавало,само заради пускането.....останалото......значки,пагони,звезден прах,признание е пълен ташак на човешкото себелюбие и его.
За това ви обещавам,че бих дружил с вас и помагал за добрата атмосфера......точно до мига във който започнат да се заформят групички в групата.Не е задължително на всеки бивак да присъстват едни и същи лица....невъзможно е.Но е задължително да има правила на бивакуване и държание по между ни.В противен случай,започват да се чуват приказки и от там разваляне на отношенията и дисциплината.
Смятам да отворя нова тема в о-фа точно за тези неща и моля да направим заедно правилата за бивакуване и риболов и отношения по между ни.
http://fishem.bg/" onclick="window.open(this.href);return false;
Ех,рибо рибо-какво да правя,като съм се родил рибар,а ти риба!
-
- получил Браво: 14 пъти
Те ги има не писани,ама нищо,давай да ги напишем на хартия и всички да ги научат,дори и новаците

"Аз нямам проблем със света,той има проблем с мен " - Янкосан
" Глупаците,мръсниците и завистниците са като хлебарките,нямат изтребване,смачкаш две,изпълзяват още двадесет............хлебарки " - Л.Вичев
" Глупаците,мръсниците и завистниците са като хлебарките,нямат изтребване,смачкаш две,изпълзяват още двадесет............хлебарки " - Л.Вичев
-
- Търговец
Именно заради това Любе имам желание да ги напишем.Все пак ние се по опитни и можем да ги предпазим от неудобни ситуации.LVitchev написа:Те ги има не писани,ама нищо,давай да ги напишем на хартия и всички да ги научат,дори и новаците![]()
![]()
-
Да,да,като да ми сядат на стола,да ми взимат чашата,да ми паркират на стоянката или да карат с 220 километра в час за да стигнат по бързо на майната си
Оххххххх,ще се напикая от смях,ама са сериозни неща

- kalinux
- дал Браво: 208 пъти
- получил Браво: 261 пъти
- Обратна връзка:
Панци, бъркаш сериозно.pancero написа:Това е една от глупостите който чувма от теб , помсили малко,,,, на никой не можеш да даваш наклон на к...ра на бивака всеки отива на БИВАК за да се отпусне и да прави каквото пожелае, просто ако не ти харесва някой няма да ходиш с него.... А това да измисляш правила за нещо толко свободно и отпускащо е глупавоEmo-83 написа:Именно заради това Любе имам желание да ги напишем.Все пак ние се по опитни и можем да ги предпазим от неудобни ситуации.LVitchev написа:Те ги има не писани,ама нищо,давай да ги напишем на хартия и всички да ги научат,дори и новаците![]()
![]()
С внимание към детайлите
- karakolev
- Риболов: сом и бяла
- дал Браво: 3 пъти
Изобщо не е глупаво, а е много правилно да се напишат, за да се знаят от новите мераклии, които искат да присъстват в една компания, която не е от вчера.
Така който не го устройва, просто няма да ходи и готово.
Примерно на един от биваците, като още начинаещ в това общество и не знаещ порядките допуснах грешки с изказвания, който са от незнание, но дразнещи другите.
Затова е много правилно да ги има правилата, за да няма анархия
Така който не го устройва, просто няма да ходи и готово.
Примерно на един от биваците, като още начинаещ в това общество и не знаещ порядките допуснах грешки с изказвания, който са от незнание, но дразнещи другите.

Затова е много правилно да ги има правилата, за да няма анархия

http://www.interargument.com" onclick="window.open(this.href);return false;
-
Панци,как да го разбираме това"да си прави каквото си иска" Аз ако ще ми вкарват нерви,и да ме натоварват,никога не бих отишъл втори път с такъв човек на бивак.Караколев е прав,младите и новите правят грешки от незнание,за това точно са нужни,те се знаят и не са писани,всички стари кучета се съобразяваме с тях,младите също трябва да ги научат и то на готово,не като нас да се ослушваме на бивака,докато разберем какво да правим !!!
-
- Търговец
Панцер,излез от кутийката си и мисли глобално.Тук не си търсиме слуги или дисципи.Тук говорим как тази сомска група да остане по-дълго заедно без раздори и приказки зад гърба.Прекалено си млад от към случки и биваци за да си даваш мението и то със заповеднически тон.
Ако ще разкарвам някой от бивака,то значи да няма никакво приятелство между нас и разкарания и групата скоро ще стане групичка.След нея следват още отцепи и така до фалита на всичко.Ти си пчелар и би трябвало да знаеш,защо в кошера има мед......защото има ред.
Предпочитам да кажа нещата директно и в очите от колкото да създавам настроения с отцепления.Ако човека срещу теб е умен,ще си вземе забележка.....ако не прав му път.
Говорим за задружна група,а не някой да ми се вживява на шеф във нея.Щото цял живот бягам от шефове и ако някой само се опита да ми нареди нещо против собствената воля.....следващия бивак е без мен.Не съм момок на никой и никой не желая да ми е такъв.Там на бивака съм да си почивам и смея,а не за да говоря за някой зад гърба му и кога влезне в лодката.....минал съм ги тия педераски истории.Със подлеци няма да съм на бивак.
Теб те съветвам да спреш със изказванията си по тази тема.Ти нямаш опит в риболовните сбирки,за да имаш точно мнение.Дори не схващаш за какво говорим.От къде го вадиш това гръмогласно самочувствие да решаваш така....раз-праз.
Когато ми кажат няколко човека едно и също се опитвам да се вслушам в тях и това къде бъркам и какво ми говорят.
Ако расъждаваме,като теб,няма да има сомски сбирки и нищо подобно.Но ти хареса последния път на бивака нали!
Верно,че ми се издразни,когато ти затворих лаптопа с чалгиите ти увеличени до зуко.Но аз ти го казах в очите това и ти не се съобрази.Смятам се за прав,защото и други го казаха същото.Но се ядосвам и на тях,че си траяха тогава.
Ако не обичаш солено а аз ти слагам постоянно сол в манджата какво е и до какво води!?
Ако ще разкарвам някой от бивака,то значи да няма никакво приятелство между нас и разкарания и групата скоро ще стане групичка.След нея следват още отцепи и така до фалита на всичко.Ти си пчелар и би трябвало да знаеш,защо в кошера има мед......защото има ред.
Предпочитам да кажа нещата директно и в очите от колкото да създавам настроения с отцепления.Ако човека срещу теб е умен,ще си вземе забележка.....ако не прав му път.
Говорим за задружна група,а не някой да ми се вживява на шеф във нея.Щото цял живот бягам от шефове и ако някой само се опита да ми нареди нещо против собствената воля.....следващия бивак е без мен.Не съм момок на никой и никой не желая да ми е такъв.Там на бивака съм да си почивам и смея,а не за да говоря за някой зад гърба му и кога влезне в лодката.....минал съм ги тия педераски истории.Със подлеци няма да съм на бивак.
Теб те съветвам да спреш със изказванията си по тази тема.Ти нямаш опит в риболовните сбирки,за да имаш точно мнение.Дори не схващаш за какво говорим.От къде го вадиш това гръмогласно самочувствие да решаваш така....раз-праз.
Когато ми кажат няколко човека едно и също се опитвам да се вслушам в тях и това къде бъркам и какво ми говорят.
Ако расъждаваме,като теб,няма да има сомски сбирки и нищо подобно.Но ти хареса последния път на бивака нали!
Верно,че ми се издразни,когато ти затворих лаптопа с чалгиите ти увеличени до зуко.Но аз ти го казах в очите това и ти не се съобрази.Смятам се за прав,защото и други го казаха същото.Но се ядосвам и на тях,че си траяха тогава.
Ако не обичаш солено а аз ти слагам постоянно сол в манджата какво е и до какво води!?
-
Правила при бивакуване .... по голяма децка глупсот не съм чулвал от маже на 40 годин..[/quote]
Панц, какво ги четкаш дедковците, този пост трябваше да го напишеш преди петнайсетина години

Панц, какво ги четкаш дедковците, този пост трябваше да го напишеш преди петнайсетина години

-
- Търговец
Konstantin Machorski написа:Правила при бивакуване .... по голяма децка глупсот не съм чулвал от маже на 40 годин..

А знаеш ли,защо го пише!
Щото само той не можел да мие чинии,да чисти риба,да пържи и да прави оборка.
Но дълбоко се е объркал,че само ще се парфюмира и фотка за сесиите във фейса.
Все пак ние не сме глупаци.Ако едно не можеш,можеш друго,ако и него не можеш,можеш трето.Четвъртото не можене ми идва в повече.А да бута дистанционното на музика до край....може а.Десет пъти му казах намали да се чуем,не намали.Накрая затворих и изключих всичко и ме се разсърди....отиде и си легна.
Аз не искам да го засягам и не ми тежи,нищо.Да ми вика детко да му измия чиниите и бих направил всичко,което ме помоли по 10 пъти без да ми тежи въпреки шкембака.
Мене ме е яд за друго.Като има птички всичко може,но се е объркал,че ние сме такива.
С този пост не искам да го обидя.Аз съм му приятел и му посочвам пътя.Тая енергия не е само за залата.Понякога се използва за взаимопомощ на бивака,където никой не е слуга на другия.
И не го тъним толкова,защото ще се скъса......искам просто да го знае,а не утре ама защо така.
Освен това поста не го пуснах заради него.Но той само,като се сети за кво става въпрос и му се е видяло глупост.
Преди 15г. и преди 30г. съм се учил на тези правила от по-старите риболовци.Не казвам,че съм идеален,но винаги гледам да компенсирам и се старая да не вися на врата на някой.
Когато видя,че не си допадаме взаимно и цари някакво напрежение в бивака....следващия път съм сам без да говоря зад гърба.
Тия неща се казват в очите и да се знае.Обичам спокойствието на един бивак.Там съм със приятели за да се смеем,закачаме и прекарваме весело.
Но не съм там за да съм момок или слуга на някой с претенции,а друг да ми нарежда кво да правя.Искам свобода и дишане.А не курвенски приказки зад гърба,присмехулни истории.
Освен това съм се научил да не се оглеждам в отрицателните качества на даден човек.....всеки ги има.За това 1-во слагам положителните и след това преценявам дали някакъв дребен недостатък може да го преглътна без да се натоварвам излишно.
Всичко това написах,за да знаят тези с които съм на риба как мисля и виждам нещата.Не ми е гот да го говоря зад гърба.Това също е дефект,защото прямоста граничи с нетактичността и не е нужно да се споделя винаги.
Все пак съм съгласен да поема негативите от този пост сега,вместо да слушам шушукания от който и да е било.
Панцер,в кошера има мед,защото има ред.....ти си прецени какво искаш.Правилата не бяха за теб,но ти се обади,а Коцето ми помогна за да споделя,кое разваля отношенията между хората.
-
Трябва да има ред,той е невидим когато си знаем правилата и се стараем да не развалим престоя на хората които са с нас.Всеки трябва да се опитва да не натоварва другите,те не са длъжни да търпят прещевки и фантазии.Трябва да има ред,това не означава че ще вървим като пионки из бивака,но трябва да се опитваме да не разваляме почивката си един на друг

- тони котев
- получил Браво: 2 пъти
И двамата много точно сте го казали!Скатаваш ли се на бивака , това не остава незабелязано.А да седиме в мръсотия и разхвърляно , поне на мен не ми е кеф.Никой никому не е длъжен, просто в един момент разбираш за биваците след като са приключили.
Ех, с интелигентни хора се работи лесно,....но с вас господине......
- Pike1
- получил Браво: 11 пъти
Емо, Любо, нещата са така, както сте ги написали и съм съгласен с вас, но можеби думите ред и правила трябва да се заменят с такт и тактичност за да не се дразни Панца например, след като ги възприема буквално. То е ясно, че не правим сутрешна физзарядка и марш на скоци по сукаците.
В краен случай само леки серии за бицепс с буркан например.
По биваците пада голяма веселба и бъзици, но всеки човек си има граница на търпимост, която не трябва да прекрачваш. За тая работа се иска донякъде усет и да можеш да се поставиш на мястото на другия.Съжалявам хората, които го нямат. В крайна сметка те винаги си патят от това.
Не знам обаче дали и писани правила биха помогнали.
Поради тая причина, колкото и странно да звучи на пръв поглед, мразя виртуалното общуване.Само тук го практикувам, никога не чатя с малки изключения и дори по телефон не обичам да говоря. Няма го излъчването на човека срещу теб и понякога стават недоразумения.
Отне ми доста време, да се отпусна и пиша във форума, но и дори и сега като си погледна постовете отстрани виждам някакъв непознат сухар. Хората, които ме познават на живо знаят, че съм по-различен.

По биваците пада голяма веселба и бъзици, но всеки човек си има граница на търпимост, която не трябва да прекрачваш. За тая работа се иска донякъде усет и да можеш да се поставиш на мястото на другия.Съжалявам хората, които го нямат. В крайна сметка те винаги си патят от това.
Не знам обаче дали и писани правила биха помогнали.
Поради тая причина, колкото и странно да звучи на пръв поглед, мразя виртуалното общуване.Само тук го практикувам, никога не чатя с малки изключения и дори по телефон не обичам да говоря. Няма го излъчването на човека срещу теб и понякога стават недоразумения.
Отне ми доста време, да се отпусна и пиша във форума, но и дори и сега като си погледна постовете отстрани виждам някакъв непознат сухар. Хората, които ме познават на живо знаят, че съм по-различен.

MEMENTO MORI
-
Аз обаче държа,когато направя или съм правил нещо нередно,да ми се каже,само така,този които иска ще си поправи грешките
Ако мълчим и си приказваме между двама-трима на ушенце,кои какво е направил а не му се казва,ще се превърнем в интриганти.Аз не вярвам и не искам между нас да има интриги,това ще доведе до скандали и раздори помежду ни,и при всички положения ще се скараме някои ден.За това,много моля всеки които има да казва нещо,да го каже сега или директно на човека които е сгрешил.Не желая да ми се казва кои -какво бил направил,защото аз трябва за да не се скараме да си затрая и без да искам в името на запазването на приятелството ни да се превърна в лицемер и лъжец.За това,имате ли претенции към мене или някои,просто моля да се казва на момента за да се поправим и да не грешим повече.
П.П Емо знае как действам,отивам при него и направо му казвам какво не ми харесва и го моля втори път да не го повтаря.Така оставям на човека възможност да вземе мерки и втори път това да не се случва.Много е лесно да се скарам с всеки веднага,но аз вярвам че никои не е направил нещо нарочно и вярвам в добрината и приятелството,въпреки че някои които не ме познават и ме четат как направо почвам да псувам да ме мислят за някакъв тъпак и невежа
ПАЗЕТЕ ПРИЯТЕЛСТВОТО,БЕЗ ПРИЯТЕЛИ ЖИВОТА НЯМА ДА Е СЪЩИЯ

П.П Емо знае как действам,отивам при него и направо му казвам какво не ми харесва и го моля втори път да не го повтаря.Така оставям на човека възможност да вземе мерки и втори път това да не се случва.Много е лесно да се скарам с всеки веднага,но аз вярвам че никои не е направил нещо нарочно и вярвам в добрината и приятелството,въпреки че някои които не ме познават и ме четат как направо почвам да псувам да ме мислят за някакъв тъпак и невежа