та това е риба, която е достоен противник и си заслужава свободата.Винаги пъстърви които съм улавял в р.Златна панега макар и трудни съм връщал обратно.По тази река риболова е труден и без това и не си заслужава красив екземпляр да го батисваме както бракониерите.Макар и върната рибата си остава в спомена за един прекрасен успешен риболов.Улавял съм добри пъстърви в участъка м/у с.Румянцево и гр.Луковит малко под бента.
Torsade написа:Е тя може да е хващана и пускана пет пъти оттогава...
Много впечатляваща констатация Как никой друг не се сети за това
В тази връзка искам да ви покажа една риба, която пуснах и после хванах отново
Първата снимка е от 8-и февруари 2009г. когато я хванах първия път, а втората снимка е от 20-и септември 2009г., когато я хванах за втори. Рибата е хваната и двата пъти в един участък, но отначало мислех че не е една и съща риба. След излета се прибрах вкъщи и сравних снимките, гледах отличителните белези, даже броих и точките.Рибата е същата.
Отново я пуснах, така че се надявам да има и трети път
It is only the inexperienced and thoughtless who find pleasure in killing fish for the mere sake of killing them. No sportsman does this.
The finest gift you can give to any fisherman is to put a good fish back, and who knows if the fish that you caught isn't someone else's gift to you?
Поздравления Naso за улова и за пускането на рибата,не всички го правят.Дано повече са като теб,дано.Това е един от начините за запазването на рибите в реките ни,аз се опитвам и по този начин,то няма значение как,важното е да ги има рибите.Поздравления и за снимките в подписа ти!