Рибата която запичах днес беше 1,200 грамова уникална платика. Исках с нея да добавя още нещо важно изпуснато преди. Когато чистите рибата , намерите ли в нея мазнина в коремната кухина около вътрешностите , не я захвърляйте , смело я сложете с лука вътре в рибата. Освен, че подобрява вкуса многократно, тя също така е източник на много силен аромат, стапя се почти изцяло. Това е ценно.
Ето и малко снимки:

карамелизирах отново лук за плънката

Безупречно втасало тесто, което в последствие след изпичането беше просто унищожено до последия залък.

Този път и при мен не мина всичко гладко, за щастие само на външен вид. Откъм главата в края на изпичането, се отвори лека цепнатина на мястото където запечатвам двата края на тестото. Просто не съм го засукал здраво. Това по принцип не трябва да стряска никого, случва се, важното при рибника е не красивият му външен вид, а добре втасалото тесто, едър екземпляр риба и добре карамелизирана плънка. Външният му вид съществува, като такъв не повече от 1 минута , след което се разрязва и се започва яденето, процес при който никой вече не помни как е изглеждал а колко вкусен е всъщност.

от последните снимки се вижда колко поресто се е получило тестото и колко добре е попило от соковете на рибата

Всеки приготвен рибник в дома ми , ще бъде отразяван тук, също така и всеки вид риба, запечен по този начин.
Поздрави.