Бюлетин на Абичите

Форум за спининговия риболов, чиито любезни домакини са майсторите от “Старите видри”.
Публикувай отговор
Аватар
sandista
Риболов: Spinning
дал Браво: 101 пъти
получил Браво: 178 пъти

Re: Бюлетин на Абичите

Мнение от sandista »

Нещо последния месец и половина ми се натрупаха много ангажименти и риболова остана на заден план. Петък обаче ми писна от дзифтари,затворих сергията и излетях с 200 от Софето.
Хапнах набързо като пристигнахме, метнахме тоягите в жиБката и газ към Ботуня. А тя, малка ,полу-пресъхнала и пълна с гнусните скобарчета. За 2 часа имах една рибка към 80гр и милион ухапвания от комари. Тези насекоми не признават нищо!
Събота станах към 7,30,кафенце,снаражението и поехме към друга дестинация. Слънцето беше напекло и понеже не ми се ходеше с гащеризона по полето нагазих Дискотеката. Това разбира се наложи ремонт на гърнето,което буквално падна на пътя :)
Получи се изключително интензивен риболов. Рибите бяха плахи,но взимаха със зверски удари. Хванах над 10 риби с размери 35-45см и изпуснах нещо доста голямо което не успях да спра навреме. Не очаквах толкова борбени риби и тръгнах с Лумиса(дори се бях замислил за УЛ), а с него ходя по дебели бързей за пъстърви и не съм имал проблеми... Дали от студената вода,дали от смахнатото време,тия кленове удрят и натискат като туни. Прогнозата за утре - пак там, код кафяво :tup:
Live your life in such a way that when your feet hit the floor in the morning,
Satan shudders & says:"Oh crap....he's awake!!!"

Go Fishing! Leave nothing but steps, take nothing but pictures!
Аватар
freeman.bg
дал Браво: 123 пъти
получил Браво: 50 пъти

Мнение от freeman.bg »

sandista написа:Нещо последния месец и половина ми се натрупаха много ангажименти и риболова остана на заден план. Петък обаче ми писна от дзифтари,затворих сергията и излетях с 200 от Софето.
Хапнах набързо като пристигнахме, метнахме тоягите в жиБката и газ към Ботуня. А тя, малка ,полу-пресъхнала и пълна с гнусните скобарчета. За 2 часа имах една рибка към 80гр и милион ухапвания от комари. Тези насекоми не признават нищо!
Събота станах към 7,30,кафенце,снаражението и поехме към друга дестинация. Слънцето беше напекло и понеже не ми се ходеше с гащеризона по полето нагазих Дискотеката. Това разбира се наложи ремонт на гърнето,което буквално падна на пътя :)
Получи се изключително интензивен риболов. Рибите бяха плахи,но взимаха със зверски удари. Хванах над 10 риби с размери 35-45см и изпуснах нещо доста голямо което не успях да спра навреме. Не очаквах толкова борбени риби и тръгнах с Лумиса(дори се бях замислил за УЛ), а с него ходя по дебели бързей за пъстърви и не съм имал проблеми... Дали от студената вода,дали от смахнатото време,тия кленове удрят и натискат като туни. Прогнозата за утре - пак там, код кафяво :tup:

Адмирации за добрата слука. Аз ловя на спининг от една години. Колко години ще са ми нужни да хвана над 10 риби по 35-45 см. за един излет. :shock:
Аватар
sandista

Мнение от sandista »

Ами с повечко упорство и наличие на риби в реката може да хванеш още тази година :)
Забравих да вметна,че рибите атакуваха само блесни на ръба на дебели бързеи и разливи.

Itso
дал Браво: 1733 пъти
получил Браво: 35 пъти

Мнение от Itso »

Днес успях да си качна едно Уше с един джърк, ама като съм абен и не можах да засека навреме :P
Спининг клуб "Абичи"
Секция "Тежък джърк и тежък рок"
Аватар
venelin venchev
получил Браво: 1 път

Мнение от venelin venchev »

При мене пълно капо :(
Имах некъв рахитичен удар на една двуделна Juka и нищичко повече.
Таа вода измори кленя!Или го отнесе некъде :?:
Такова нещо отдавна не е било :? ,нищичко!
Аватар
sandista

Мнение от sandista »

Вени, вземи мостри от тоя суджук дето споменава и заповядай да си направиш кефа ;)

Аватар
venelin venchev

С удоволствие!
Яд ме е само,че реката ми е в задния двор,що е казано, и нещо се прецака работата след тоа дъжд !
Аватар
stancom
дал Браво: 102 пъти
получил Браво: 155 пъти

Мнение от stancom »

Itso написа:Днес успях да си качна едно Уше с един джърк, ама като съм абен и не можах да засека навреме :P
Аз понеже съм майстор успях да засека и си качнах една муа за пръста на ДЯСНАТА ръка . Маани ами и като отрязах мухата рамото остана късо, та не можах да я обърна и да я изкарам . И се наложи да ходя до бърза помощ. Да им го таковам на бързата помощ, нямали подходящи инструменти :shock: и ме пратиа в хирургията. Там вече имаа, то остана и там да нема :mrgreen: и ми направия дупка, и дори и не предложиха упойка :twisted: не че нещо и че ми трябваше, но за какво им плащам осигуровки :roll:
Аз не мога да ловя риба !!!
Itso
дал Браво: 1733 пъти
получил Браво: 35 пъти

Мнение от Itso »

Освен да си плащаш осигуровките, трябва да си носиш и упойка - и за тебе, и за докторите :D
На тебе, ако ти не требва, що мислиш, че и на докторите не им требва :lol:
Спининг клуб "Абичи"
Секция "Тежък джърк и тежък рок"
Аватар
Владимир
дал Браво: 123 пъти
получил Браво: 594 пъти

Мнение от Владимир »

Itso написа:Освен да си плащаш осигуровките, трябва да си носиш и упойка - и за тебе, и за докторите :D
На тебе, ако ти не требва, що мислиш, че и на докторите не им требва :lol:
:lol: :lol: :lol: :lol:
Живота е една безмислена война,накрая всички я губим.
Аватар
venelin venchev

Днеска ги прибих!Не е изчезнала рибата от вирчето ми :D Нямаше нищо голямо,но за сметка на това са над 30.Воблерите-Jyka и Mato!!!
Ako нямах колекционерски наклонности, сигурно всички японци щяха да са с нови собственици :mrgreen:
Изображение
Камик ми падна от душичката!
Поздрави на всички!
Аватар
sandista

Мнение от sandista »

Щом Жуниър е щастлив и усмихнат значи всичко е ОК ;)

Вени,я ги пробвай с някоя по-тежка блесна близо до дъното в бързей 50-60см.

Аватар
venelin venchev

Не мога бе Санде с тия блесни.Имам ги над 300 по кутиите ама нещо не са ми присърце.
Да не кажа голяма дума,ама поне от 5 години не съм ловил на блесна.
Аватар
sandista

Мнение от sandista »

Никакви ги няма абичите това лято! Shame on you!
Мислях да пусна един подробен репортаж,но с оглед на активността във форума реших да си спестя писането.
Накратко: извратени атмосферни условия(проливен дъжд и светкавици, последвани от 40 градусови жеги; терена бе малко по-проходим защото преди нас беше минала цяла риболовна гвардия. Щуките явно са поизловени и изконсумирани в голямата си част, уловиха се само 4 като най-голямата беше 88см. Аз имах само един хубав удар в далечината и се откачи ..
Вчера се разходихме до нова локация с цел разнообразяване на риболова. И там за пореден път срещнахме "болярската схема,брат"- "Амчи вии от къдье сте? Ааа, амчи то тук риба няма,распери надолу към Бяла/Цонево.Еййй там долу под бързея ще ги намерити кефалите" :mrgreen: :mrgreen:
Нагазихме на едно място в бозата и почнахме да обстрелваме с каквото имахме,докато комарите изпиваха поредната си доза кръвчица. Чуваше се само шума на бързея и плясъците от шамари които си самонанасяхме :lol: Изведнъж с приводняването на блесната нещо жестоко ме 'жасна.Аз обаче имам имам светкавични реакци и рЕзко засЕкох. Рибата се откачи и аз като същински самурай си направих харакири в ребрата с дръжката на въдицата. Изревах от болка и моментално изстрелях блесната в същата посока. Отново удар и зверски аванс... Ледженда се сгъна доста,но успях да спра рибата на 20м надолу по течението. Следващите 15-20 минути борба не мога да ви ги опиша..но беше код кафяво :)
Няколко снимки на слуката:
78см 3,6кг
Изображение
88cm 4.5kg
Изображение

Изображение

И един кръвожаден кленозавър,който се опита да ми вземе пръчката. Само дето на мене тия не ми минават ;)
Изображение

И това не е всичко приятели. Риби малко и редки,но компанията и софрата на края на излета определено осмислиха изморителната ни разходка :)

Изображение

Аватар
Христо Златев
дал Браво: 165 пъти
получил Браво: 145 пъти

Мнение от Христо Златев »

:shock: :shock: :shock: .
Липсва ти един костур и правиш малък шлем, ако добавиш и сом става голям :D .
Надрал си ги яко :) !
Публикувай отговор

Обратно към “Спининг риболов”