Уникално!!!
Получих отговори на всичките си въпроси, които ме мъчиха, но ми беше неудобно да изсипя наведнъж.
Пожелавам и на двама ви спокойна природа на всеки излет и добра компания около вас.
Също и успех разбира се, но съм сигурен, че е с вас.
За мен се радвам, че на база опита в останалите видове риболов съм доста близо до всички съвети, които получих.
Въпреки, че усещах интуитивно, че тежестите ми в повечето случаи са големи някак така и не оставах дълго на леки. Ще пробвам.
За флурокарбона също усещам, че е важен. При мен е като повод. Но съм сигурен вече, че там има доста вариации. Понеже по природа съм малко мързелив и припрян като ме удари адреналина, не го променям когато смятах, че има нужда.
tommy12 хвърли ме в сериозен размисъл за качествата на пръчката и техниката на засичане.
След 40 години риболовен опит смятам, че на който му се налага да обира "луфтове" преди засечка, на е построил правилно линията си или не спазва дисциплината нужна за качествен риболов или е с неподходяща екипировка. Последните 10 години риболовствам основно с болонеза или фидер.
Сега ще трябва да правя това, което съм се учил да не правя и ми е станало рефлекс.
Естествено, че ще се постарая да усвоя и този метод. Хем ми идва в полза "проблемите" на една от сегашните ми въдици, а именно мек връх и як гръбнак.
Между другото се оказва, че комбинацията постига добър кастинг, когато тежеста е в рамките на акцията.
Смятах, че пропускам кълванета именно заради мекият връх и усещам "тежест", вместо "чук".
Възможно ли е рибите да ми вземат от самото дъно, предвид особености на проводката? Провлачване по дъното.
Не съм наясно с терминологията и имената на проводките все още. Ще я опиша.
Падане на дъното пауза. Провлачване един оборот преминаващо в обиране(може да почва рязко или не толкова) на линията един, два или три оборота. Времето и темпото са въпрос на експерименти .Рибата ме чака веднага след провлачването. Тежест без никаква индикация за кълване.
Подчертавам, че при усещане на тежест нямам пропусната риба.
Когато вземат от самото дъно какво трябва да усетя на пръта?
Оказа се, че все пак имам още въпроси и назряват и други, но ще се въздържа.
Може би след още няколко риболова пак ще ви досаждам.
Не понасям да не знам какво и защо се случва с рибата и такъма ми.
Димитър Тодоров
С питане до Цариград се стига. В днешни времена хората забравят тази поговорка.
Така се развиха нещата при мен, че ръководя доста хора. Най-много се плаша когато никой не ми задава въпроси.
означава, че нищо няма да стане като хората или поне така, както аз го искам
Има и много хора, които са неосъзнато некомпетентни, ама за това не са виновни те, а ....
Разбира се някой, ако има още съвети...
Винаги може да се научи нещо интересно.