Суши
- Коце
- Риболов: и бира чадо!
- получил Браво: 9 пъти
Re: Суши
Хахахахахх Това не е добре!
Азиатски нож /за зеленчуци/, острие 17 см
Нож Янагиба /за рязане на суши и филетиране на риба/, острие 24 см,
едностранно заточен
И двата ножа са общо около 90 лв. Кажи на жена ти да не гледа "ония" ножове, щото те са за самураи! Познавам един суши готвач дето реже с 38 см острие...
Може да ги намериш тук - http://fiskars-bg.com/knives.php" onclick="window.open(this.href);return false;
Чинийките, паничките и поставките за клечки са комплект. Има ги по китайските магазини и тези са сувенири. Дървената постелчица, с която се завива сушито също е от там. Самите листа /казват се "нори"/ са от Фантастико - 4,80 лв някъде бяха. Дървената формичка "ошибако" сам си я направих с матрял от Бриколаж.
Най-съществен проблем е намирането на листата нори. Тези които купувам аз според мен са перфектни. Същите ги има и по 9-10 лв. Не знам в Шумен дали има как да се намерят, но има сайтове които доставят материали за суши. Куриозен случай в Разград - влизам в Кауфланд и гледам: ориз за суши, оризов оцет....обаче листа/кори за суши няма! Извиках на помощ персонала и познай...накрая ме заведоха при корите за баница!
Азиатски нож /за зеленчуци/, острие 17 см
Нож Янагиба /за рязане на суши и филетиране на риба/, острие 24 см,
едностранно заточен
И двата ножа са общо около 90 лв. Кажи на жена ти да не гледа "ония" ножове, щото те са за самураи! Познавам един суши готвач дето реже с 38 см острие...
Може да ги намериш тук - http://fiskars-bg.com/knives.php" onclick="window.open(this.href);return false;
Чинийките, паничките и поставките за клечки са комплект. Има ги по китайските магазини и тези са сувенири. Дървената постелчица, с която се завива сушито също е от там. Самите листа /казват се "нори"/ са от Фантастико - 4,80 лв някъде бяха. Дървената формичка "ошибако" сам си я направих с матрял от Бриколаж.
Най-съществен проблем е намирането на листата нори. Тези които купувам аз според мен са перфектни. Същите ги има и по 9-10 лв. Не знам в Шумен дали има как да се намерят, но има сайтове които доставят материали за суши. Куриозен случай в Разград - влизам в Кауфланд и гледам: ориз за суши, оризов оцет....обаче листа/кори за суши няма! Извиках на помощ персонала и познай...накрая ме заведоха при корите за баница!
Д-р Флекс написа:Jeddi Master Sofianetzo soFidero
Гледах неотдавна в един китайски магазин рехаво пресовани кори нори под формата на микропорест блат за торта - диаметър около 17-18 см, дебелина около 2 см. Бая се зачудих за какво ли ще саКоце написа:Най-съществен проблем е намирането на листата нори.
Чудесно е, че си майсториш сам, Коце!Коце написа:Дървената формичка "ошибако" сам си я направих с матрял от Бриколаж.
Задобряваш
http://www.youtube.com/watch?v=2SaFL1ss80k" onclick="window.open(this.href);return false;
- Коце
Най-вероятно не са за ползване в това им състояние. Знаеш какви неща плуват в техните супи. Може би се ползва на парчета... Ако ти е направило впечатление и оризовите кори са кръгли с такъв размер.Lemuria написа:Гледах неотдавна в един китайски магазин рехаво пресовани кори нори под формата на микропорест блат за торта - диаметър около 17-18 см, дебелина около 2 см. Бая се зачудих за какво ли ще са
И в този ред на мисли, очаквайте фитнес суши...
- Павлин Калайджиев
- Риболов: Спининг
- дал Браво: 64 пъти
- получил Браво: 474 пъти
Благодаря много за изчерпателния отговор! Аз днес се разходих из Шуменския Кауфланд и за моя изненада намерих почти всичко! Ориз и листа "нори", оризов оцет, хубави рибни филенца. Сега като се замисля, там съм виждал и доста ножове на "Фискърс", но ще проверя тези конкретно дали ги има! Иначе за "Ошибакото" и аз мисля да подходя майсторски (хей ръчички, хей ги две)! Още веднъж мерси, ще трябва да почерпя, но ако може не със "саке", а с българска люта ракия.....Коце написа: И двата ножа са общо около 90 лв. Кажи на жена ти да не гледа "ония" ножове, щото те са за самураи! Познавам един суши готвач дето реже с 38 см острие...
www.starividri.org
.................................
Go Fishing!
Leave nothing but Steps, take nothing but Pictures!
Catch the moment, release the fish!
.................................
Go Fishing!
Leave nothing but Steps, take nothing but Pictures!
Catch the moment, release the fish!
- Коце
Че кой пие саке? То е за жълтите лигльовци дето не са помирисвали ракияПавлин Калайджиев написа:Още веднъж мерси, ще трябва да почерпя, но ако може не със "саке", а с българска люта ракия.....
- Коце
Оши-суши!
Измайсторих и едно малко ошибако 2х2 см...
Та сега вече може да си дойдем на квадратната дума
Хам-хум
п.п. днес положих жената за официален оризо-варяч! направи страхотен ориз!
п.п.2. вече влизам в кухнята като главен да го еВа...само свивам и сипвам ракията!
Измайсторих и едно малко ошибако 2х2 см...
Та сега вече може да си дойдем на квадратната дума
Хам-хум
п.п. днес положих жената за официален оризо-варяч! направи страхотен ориз!
п.п.2. вече влизам в кухнята като главен да го еВа...само свивам и сипвам ракията!
- joro_olyмпус
- дал Браво: 6 пъти
- Обратна връзка:
- joro_olyмпус
- дал Браво: 6 пъти
- Обратна връзка:
Не съм се сетил, ами гледах влакната на мускулите и цвета на месото. Това е доста мазничко, което навежда на мисълта че е сушено свинско а не пастърма. Има и голяма разлика в сушенето на месо и правенето на пастърма. Пастърмата, независимо от какво месо е задължително се притиска с тежест и изглежда различно. Едно време прабългарите и хуните са слагали месото под седлата си. Сори за спама - това е вън от контектста и само допълвам някои пропуски в темата.
-
- Риболов: пуристки
- дал Браво: 417 пъти
- получил Браво: 923 пъти
- Обратна връзка:
Коце, това изглежда като клавиатура!
Розовите късчета месО, които са по двечки, ролца от раци ли са?
БОКА НА УЛЪТО.
"Огин да я попари тая пастръва, що светли умове обърка и бастиса" Bate Raiko
СТАРИ ВИДРИ
"Огин да я попари тая пастръва, що светли умове обърка и бастиса" Bate Raiko
СТАРИ ВИДРИ
- Коце
Мунчо,Мунчо написа:
Коце, това изглежда като клавиатура!
Розовите късчета месО, които са по двечки, ролца от раци ли са?
1. Не съм поглеждал от този ъгъл! Другия път ще гледам да предизвикам у теб други асоциации...
2. Отгоре -> надоле: рачешко рулце + морков, краставица, круша, рачешко рулце + краставица
Диъл!Д-р Флекс написа:Коце, два такива сета за откриването на "секретния гьол" искам ! Белото саке от мен!
Жоре, приемам ти забележките с особено мнение!
- Коце
Не знам колко от вас имат оризоварки, но аз ползвам редовно.
Ето едно много добро упътване за работа с тях:
http://www.wikihow.com/Cook-Rice-in-a-Rice-Cooker" onclick="window.open(this.href);return false;
А тук един клип как точно да се подготви ориза. Измиването му е критична точка за последващото качество.
Ето едно много добро упътване за работа с тях:
http://www.wikihow.com/Cook-Rice-in-a-Rice-Cooker" onclick="window.open(this.href);return false;
А тук един клип как точно да се подготви ориза. Измиването му е критична точка за последващото качество.
Коце мерси за хубавите снимки и за уреда който си измайсторил - ще се постарая и аз като теб да направя някоя вкусотия!