Първи кръг плувка - Шумен 2013

Организирате или искате да участвате в риболовно състезание, това е мястото, където може да разберете къде и кога има такива ;)
Аватар
Мишел-Маяк

Re: Първи кръг плувка - Шумен 2013

Мнение от Мишел-Маяк »

VARHARA написа:До колкото разбрах обстановката се е нагнетила заради повторното теглене .
Скъпи състезатели в международния правилник ясно и точно е казано ПРИ ДУБЛИРАНЕ НА ГРАМАЖ НА 2-3-4 ..........СЪСТЕЗАТЕЛИ ТОЧКИТЕ СЕ ДЕЛЯТ .Или ако първия и втория имат еднакъв грамаж получават 1.5 наказателни точки и т.н 40- Риболовецът трябва да присъства, за да може да контролира измерването и да подпише документа, в който се вписва теглото на улова. Никакви претенции, отнасящи се до отмереното тегло няма да се приемат след края на измерването в сектора и пускането на рибата обратно по подаден от секторният съдия сигнал. Приема се, че теглото е фиксирано и подтвърдено с подписа на сътезателя върху съдийският протокол, който е официалният документ за смятането на резултата.
Ха сега да ми обясни някой от къде на къде при разлика 3гр с какво право даден състезател ще иска повторно теглене при условие че се е подписал че е съгласен с тегленето преди това . Ами то по тази логика на световното в Холандия аз бих 3-4 човека през 5-10гр и станах 3 в сектора .Тия толкова ли са тъпи че не поискаха повторно теглене :?:
Научете се когато има правилник да се преписва и чете правилно ,а не да се изопачава на кой как му дойде в зависимост от интересите на даден състезател или отбор .
За мен сте ощетили Митко Апостолов -Шомпито и ако аз бях на негово място не бих оставил нещата така .
Другия пропуск е дължината на щеките . Какво означава 6 коляно .Трябва да има точна дължина на минимално допустимия метраж . Ами че то има щеки и от 7 ,8 колена на 13м м. Виждате ли колко недомислици има , и се появява напрежение в състезателите .
Върхар,прочети точка 39и тогава давай мнение за това кое е правилно и кое не е.След като го пише че има право край,няма какво да се обсъжда,спазваш правилника и си мълчиш.
МАЯК-ТУБЕРТИНИ
Бат Стан
дал Браво: 5 пъти
получил Браво: 58 пъти
Обратна връзка:

Мнение от Бат Стан »

????? "За отборите на КЛУБОВЕТЕ, ще се дава оторизация за наличието на само един чужденец, но при условие, че този чужденец има българско гражданство и е надлежно картотекиран от клуб, редовен член на БФРС."?????????????

Колеги, понеже се занимавам професионално със спорт, ви съветвам по най-бързия начин да махнете тази точка от правилника! Тя противоречи на принципа за свободна циркулация на работна ръка, стоки и услуги в рамките на ЕС. За граждани на ЕС въобще нямате право да поставяте квоти, както и за страни, които имат подписани предприсъединителни договори към ЕС, плюс още една група страни като Швейцария например. Тази точка е дискриминационна и ако някой реши да се заяде с федерацията, като нищо ще ви прати да берете ядове в комисията по дискриминация, че и глоби да плащате. Сори за отклонението....
Клуб по спортен риболов "Балканка"
Аватар
VARHARA
Търговец
получил Браво: 1 път
Обратна връзка:

Мнение от VARHARA »

Мишел-Маяк написа:
VARHARA написа:До колкото разбрах обстановката се е нагнетила заради повторното теглене .
Скъпи състезатели в международния правилник ясно и точно е казано ПРИ ДУБЛИРАНЕ НА ГРАМАЖ НА 2-3-4 ..........СЪСТЕЗАТЕЛИ ТОЧКИТЕ СЕ ДЕЛЯТ .Или ако първия и втория имат еднакъв грамаж получават 1.5 наказателни точки и т.н 40- Риболовецът трябва да присъства, за да може да контролира измерването и да подпише документа, в който се вписва теглото на улова. Никакви претенции, отнасящи се до отмереното тегло няма да се приемат след края на измерването в сектора и пускането на рибата обратно по подаден от секторният съдия сигнал. Приема се, че теглото е фиксирано и подтвърдено с подписа на сътезателя върху съдийският протокол, който е официалният документ за смятането на резултата.
Ха сега да ми обясни някой от къде на къде при разлика 3гр с какво право даден състезател ще иска повторно теглене при условие че се е подписал че е съгласен с тегленето преди това . Ами то по тази логика на световното в Холандия аз бих 3-4 човека през 5-10гр и станах 3 в сектора .Тия толкова ли са тъпи че не поискаха повторно теглене :?:
Научете се когато има правилник да се преписва и чете правилно ,а не да се изопачава на кой как му дойде в зависимост от интересите на даден състезател или отбор .
За мен сте ощетили Митко Апостолов -Шомпито и ако аз бях на негово място не бих оставил нещата така .
Другия пропуск е дължината на щеките . Какво означава 6 коляно .Трябва да има точна дължина на минимално допустимия метраж . Ами че то има щеки и от 7 ,8 колена на 13м м. Виждате ли колко недомислици има , и се появява напрежение в състезателите .
Върхар,прочети точка 39и тогава давай мнение за това кое е правилно и кое не е.След като го пише че има право край,няма какво да се обсъжда,спазваш правилника и си мълчиш.
Първо искам да ти кажа че ми стана много тъпо че двама уважавани от мен риболовци са се скарали по този грозен начин и дори съм взел ТВОЯТА страна .
Другото е ,че четете това което ви отърва . Аз съм ти копнал точка от правилника която гласи че след подпис си съгласен с тегленето и точка по въпроса . Приема се, че теглото е фиксирано и подтвърдено с подписа на сътезателя върху съдийският протокол, който е официалният документ за смятането на резултата.Така че спорът е излишен . За мен сте ощетили Шомпито .
Питам тогава .Когато аз не се подписах на Цонево и исках повторно теглене на риба на Стефчо от Варна заради наличието на много клечки и треви в улова му защо не се направи повторно теглене .Тогава защото те бяха домакини ме преебаха :wink: и сложих край на състезателната си дейност -затова се отказах щот не обичам да ме факат :wink: а аз да си плащам :evil:
stamat699

Мнение от stamat699 »

Господа ,не се тровете

Спора е има ли право на повторно измерване .
/кога,срок........../

ИЗМЕРВАНЕ НА ТЕГЛОТО
-38- Измерването на теглото се извършва от минимум 2-ма души.
Един човек отговаря за измерването.
Друг човек вписва теглото в предвидения за целта документ.
Има по един одобрен от Техническата комисия кантар на сектор. Съдовете, предназначени за поставяне на рибите за измерване, трябва да бъдат мрежести, така, че да може да се изтича водата.
Измерването на теглото се извършва в грамове.
В случай на отрицателно измерване, каквото може да има при улов на много дребна/млада риба (кантарът не показва нищо и си стои на нула), риболовците с такова претегляне, могат първо да се разделят на брой уловени риби, а след това да се класират според уловената бройка.
-39- Състезателят трябва да остави живарника във водата до идването на екипа по измерване на теглото на улова в неговия сектор. Рибите ще бъдат извадени от един от членовете на екипа по измерването; с тях ще се борави внимателно, както преди, така и след измерване и преброяване; след измерването рибите задължително се поставят обратно в живарника на дадения риболовец, а живарникът се спуска обратно във водата. Едва след края на измерването в сектора, отговорникът за сектора дава нареждане за връщане на рибите във водата. По такъв начин ще може да се провери измерването в случай на контестация по измерването. Това връщане във водата ще стане предпазливо (освен в случай на местни предписания).
-40- Риболовецът трябва да присъства, за да може да контролира измерването и да подпише документа, в който се вписва теглото на улова. Никакви претенции, отнасящи се до отмереното тегло няма да се приемат след края на измерването в сектора и пускането на рибата обратно по подаден от секторният съдия сигнал. Приема се, че теглото е фиксирано и подтвърдено с подписа на сътезателя върху съдийският протокол, който е официалният документ за смятането на резултата.

Всички имате познати юристи ,ТЕ ДА КАЖАТ.
КАК СЕ ТЪЛКУВА

Капитаните на отбори да дават предложения за промяна/допълване
на правилника за да няма следващи такива ................
Аватар
Мишел-Маяк

Мнение от Мишел-Маяк »

-39- Състезателят трябва да остави живарника във водата до идването на екипа по измерване на теглото на улова в неговия сектор. Рибите ще бъдат извадени от един от членовете на екипа по измерването; с тях ще се борави внимателно, както преди, така и след измерване и преброяване; след измерването рибите задължително се поставят обратно в живарника на дадения риболовец, а живарникът се спуска обратно във водата. Едва след края на измерването в сектора, отговорникът за сектора дава нареждане за връщане на рибите във водата. По такъв начин ще може да се провери измерването в случай на контестация по измерването. Това връщане във водата ще стане предпазливо (освен в случай на местни предписания).
Ето за това говоря Върхи, защото не е измервано след като са пуснати а преди това! Затова грешката на съдията е била, че не е вписал резултата а остави на нас комисията да решим, затова ние решихме, че който има повече грамаж, той печели, както е по правилник.........
Той е длъжен да подпише протокола, така или инъче защото няма да му се признае никакъв резултат. Това че е искал повторно теглене си е негово право.
МАЯК-ТУБЕРТИНИ
Аватар
VARHARA
Търговец
Обратна връзка:

Мнение от VARHARA »

ОК -как ще ми обясниш тогава следното . Шомпито има повече риба от него при първо теглене ,и при повторното теглене се оказва че момчето има с 0.080гр повече . До колкото разбрах рибите са били дребни или това означава от 1-2 риби разлика :wink: Да вярно при намокрене на сака и т.н и т.н дава отклонение . Искам да разбера дадохте ли право и Шомпито и той да тегли втори път????
serkan1975
Риболов: спортен риболов

Мнение от serkan1975 »

КЛАСИРАНЕ
-48- 1- ОТБОРНИ КЛАСИРАНИЯ
Деленето на секторите на подсектори се прави само в случай на над 15 отбора участници на състезание.
Например ако участниците са 20 отбора, всеки сектор се дели на два подсектора. Ако е нечетен брой, например 19 то подсекторите се делят, както следва 1-10 един подсектор, от 11 до 19 другият подсектор. В този смисъл първият подсектор е с една бройка повече състезатели.
За всеки сектор (подсектор) се води самостоятелно класиране на състезателите взели участие в него по килограми. На всеки състезател се присъжда мястото, което е заел в сектор (подсектор)по килограми.
Отборното класиране става, като се съберат
в Шумен първи подсектор беше от 1...8 и втори подсектор 9..17.в този случай се нарушава горния правилник, когато се изчислява наказателни точки за класирането би трябва да е от 1..9 и 10..17 номер.и след това да се оформи окончателното класиране.
Аватар
Denis
дал Браво: 16 пъти

Мнение от Denis »

Това за бройката в първия и втория подсектор и на мен ми направи впечатление още на техническата конференция, но така или иначе не това беше най-големия проблем ...
serkan1975
Риболов: спортен риболов

Мнение от serkan1975 »

Denis написа:Това за бройката в първия и втория подсектор и на мен ми направи впечатление още на техническата конференция, но така или иначе не това беше най-големия проблем ...
Denis, може да не е най-големия проблем,но стои в основата на проблемите,защото пряко е свързано с класирането на отборите.Значи ако секторите са малък -голям (1...8-9..17),което противоречи на правилника крайното отборно и индивидуално класиране е различно от това ако се спазва правилника и е голям- малък подсектор(1..9- 10..17)класирането е съвсем различно.И все пак всички които се състезават искат да се класират на по предни позиции като се спазват правилата.до колкото знам в основата на всеки спорт стои това и феърплей.поне това е моето мнение .
СПОРТА ТРЯБВА ДА ОБЕДИНЯВА А НЕ ДА РАЗДЕЛЯ ХОРАТА.
ЗА устно приети правила като за дължина на щека и така н.ако ги няма в писмен вариант то за тази работа си има управителен съвет или ...но аз говоря за неща които ги има черно на бяло.
Последно промяна от serkan1975 на Вто Май 21, 2013 17:13, променено общо 1 път.
Аватар
VARHARA
Търговец
Обратна връзка:

Мнение от VARHARA »

СПОРТА ТРЯБВА ДА ОБЕДИНЯВА А НЕ ДА РАЗДЕЛЯ ХОРАТА
Това ми хареса . :wink:
пламенхимекс
получил Браво: 3 пъти

Мнение от пламенхимекс »

На 18 и 19 май на езерото в Шумен се проведе първият кръг от Републиканското първенство по риболов на плувка. Състезанието се превърна в абсолютен фарс и апогей на простотията. След този пълен провал Управителния съвет на БФРС би трябвало колективно да си подаде оставката, да бъде свикано Общо събрание и да бъде избран нов Управителен съвет. !

Язовир Шумен ври от бабушка, но не през пролетта

На последното Общо събрание досегашният управител на БФРС Ивайло Христов си подаде оставката. На негово място бе избран Георги Михайлов, който лично си подбра Управителния съвет. Всички присъстващи капитани им гласуваха кредит на доверие, което започна да се руши още от първите дни на новото управление.

Седмица преди първия кръг на Републиканското първенство беше сменено мястото. Състезанието трябваше да бъде на Гребния канал в Пловдив, но се оказа, че съоръжението е заето. Точно затова обаче бяга гласувани от капитаните резервни водоеми. Резервният водоем на Гребния канал беше яз. Леново. Управителния съвет обаче реши състезанието на бъде на яз. Шумен, като с лека ръка задраска гласуването на капинатите.
В резултат на това решение се проведе турнир през месец май на язовирна стена, където рибата все още не си е хвърлила хайвера и местата бяха неравностойни.
Вторият гаф беше, че за главен съдия беше избран човек, който си няма понятие от спортен риболов и това предизвика големи проблеми.
Още на техническата конференция проблемите започнаха да ескалират. Противно на всякакви правила беше поискано всеки отбор да заплати картотека на пети човек, независимо дали има такъв или няма. Основането беше, че парите не стигали за купи, медали и съдии.
А всъщност има определен бюджет от Федерацията и ако някой го надхвърлил състезателите не са длъжни да го покриват.
В събота конфликът продължи да зрее, след като част от състезателите от ЕЛИТ Стара Загора ловиха на къси въдици, при положение, че имаше забрана за риболов на късо. Каква беше разрешената дължина обаче никой не си спомняше. В един от секторите се получи и проблем при тегленето на рибата и независимо че двата състезатели имаха различно тегло някой безумно предложи “соломонвско” решение да се пишат по точка и половина, независимо, че по правилник това се прави само при равен грамаж.
В неделя в края на деня стана ясно, че тази половин точка е решаваща, защото за първото и второ място се бореха Кърджали и Стара Загора.
Стигна се до там, че между състезателите се размениха псувни и ритници и в крайна сметка със своето бездействие новият председател провали награждаването.
Всички отбори си тръгнаха, като накрая останаха само съдиите, председателя и отборите на Биг Фиш и Кърджали.
Да не говорим, че повече от три часа съдиите не можеха да направят крайното класиране.
Какво ще се случи от тук нататък не е ясно. Надяваме се отношение да вземе бившият председател Ивайло Христов, който отсъстваше от състезанието. Надяваме се също така на бъде наказано по някакъв начин арогантното поведение на някои от състезателите, защото ние сме федерация по риболов, а не по кеч.

Божидар Тодоров – Папарака
Това е написал нашия любим гладен редактор в скапаното си списание.
пламенхимекс

Мнение от пламенхимекс »

Когато са нечетно число както при вас №9 отива в този под сектор в ,който има по-добро класиране това по международния правилник.
nkolev
дал Браво: 52 пъти
получил Браво: 26 пъти

Мнение от nkolev »

Пламене, г - н главния редактор въпреки, че не съм бил там от прочетеното до тук сякаш има известно право. За завръщането на Ивайло не съм сигурен дали е правилно, но по никой начин при него не е било по-лошо, просто и на първия турнир е същото като преди доколкото разбирам.
За международния правилник не ми говорете, защото с малко пари дадени на професионален преводач и промени само в броя на секторите и състезателите ще получим нещо работещо (въпреки, че и там не пише нищо за тапите). Естествено това с международния правилник е много опростено, но като част от нашия български правилник, (който го няма на сайта на федерацията?????) може да бъде записано "при спорни положения - важи международния правилник". Това същото го има в международния правилник но нещо като "при спорни тълкувания важи френския текст".
НДК
Аватар
Георги Кръстев

Мнение от Георги Кръстев »

Не че има значение за отбора, но първия ден съм с 1 нт. а втория със 7 нт. като се съберат не правят 9 както е обявено......май пак има грешки а? :roll:
outsider написа:Вярно , че на спинингиста макарата му си остава чиста - не ползва подхранка , не пипа риба..
пламенхимекс

Мнение от пламенхимекс »

Николай пишеш,че правилника го няма в сайта,а знаеш ли кой взе пари от федерацията да направи сайта питай гладния редактор.Лапачката и авантата за някой хора свърши и сега се надига вой до господа.Проверете предните ми постове ,че старото ръководство вкара новото в процедура в ,която те още не са стъпили в длъжност и за всичката бъркотия отговаря Иваило Христов и протежетата му.
Публикувай отговор

Обратно към “Състезания и турнири”