Бюлетин за нивото на река Марица в риби и снимки..
-
- Риболов: мухарски, спининг
- получил Браво: 11 пъти
Re: Бюлетин за нивото на река Марица в риби и снимки..
Токаджиите са най- големия бич за реките. Аз съм на 46 и ходя за риба от 36 год. Такова нещо нато токаджия или такъв израз като този, те в тази река вече почти няма риба ги чувам от няколко години. Знам едно време/ звучи малко банално ама така си беше /като се наредиме на реката или на язовира почти един до друг и кой повече, кой по малко всеки си хване. А сега цели участъци станаха на аквариуми / хвани - пусни / и пак си нема
- JettroniX
- Риболов: Спинингов риболов!
- дал Браво: 247 пъти
- получил Браво: 510 пъти
- Обратна връзка:
То там е такова безхаберие, че и местните власти не искат да се занимават... В началото на февруари, тая година, гледах из фейса снимки и клип от там на изтърмъчен и бастисан сом между 20 и 30 кила, което си е голяма риба за тоя участък...
До там още не съм стигнал да обикалям. Скоро обаче на колегите от Свиленград ще им секнат миграциите на рибите от пограничните зони на Марица, заради ей тоз бент до Одрин. Вижда се и няква централка от руслов тип да се прави, преди бента... Снимките са от Гугъл Мапс и Стрийт Вю - всеки може да разгледа отблизо какво е положението. Така че, ценете това каквото е останало в реката и правете така, че да се стремите да се запази и умножи.
Ето и слуката ми от декември 2019, като риболовната ми година бе закрита успешно на Марица. Преобладаваше щучата активност, а мой приятел думна трофеен кефал с дължина от 53 см.
Подробно и в хронологичен ред: "Марица джигинг 2019 – 5".
По-здрави!
Fish every day like it was your last!
Keep Spinning!!
Блог: spinning365.com
Facebook: spinning365
YouTube
Keep Spinning!!
YouTube
- te4osoma
- дал Браво: 322 пъти
- получил Браво: 122 пъти
Не се обвързвай с неща от които не можеш да се отървеш за 30 секунди ,когато усетиш жегата зад ъгъла...
- JettroniX
- Обратна връзка:
Така ли, а защо през 2017-та го няма?
Обаче 2019-та вече е затворен?
Тия сателити сигурно ни лъжат Виж и таймлапса => тук.
Keep Spinning!!
YouTube
Keep Spinning!!
YouTube
-
- Риболов: Спининг, фидер, мач
- дал Браво: 8 пъти
- получил Браво: 1 път
Колега, прав се оказа, този бараж е нов. Има и друг около Одрин, който е от мнооого време и също е доста сериозен. Само не можах да разбера защо си толкова щастлив ...Чак толкова зле като около Пловдив едва ли ще стане положението .Все пак от Одрин до Свиленград са 35км, все нещичко ще мигрира .Ела някой път на разходка до Свиленград,за да погледнеш новия бент,през който могат да минат само летящи риби, в период на пълноводие .Одринския ряпа да яде . Между другото има проект за изграждането на 6 ВЕЦА между Пловдив и Любимец и в момента се работи за поправка в Закона за Натура2000, тъй че до 1-2 години-Честито...
- JettroniX
- Обратна връзка:
Мба, хич даже не се радвам, като се правят подобни изкуствени прегради... За ВЕЦ-овете на Марица го знам това и ще ги борим, ако кривнат да правят нещо, обаче тука трябва всички рибари, милеещи за реката да скочат, а не само 10-15 човека, както обикновено става...
Тези дни ми остана време да драсна набързо един репортаж от януарските излети по Марица. Оказа се, че активни хищници има, но отново бяха единични риби и пръснати из вировете. Януари беше адски топъл - мисля, досега не е имало чак такова топло време.
Стартирах на 04.01.2020 с една мерна щука, а след нея последа рязък пад на нивото, което провали настроението на рибите.
После продължих на 19.01.2020 с прегризване от щука и една 49 см тупалка
На 26.01.2020 боцнах три кефала, приблизително калибър и така...
"По Марица през януари 2020"
Keep Spinning!!
YouTube
Keep Spinning!!
YouTube
- JettroniX
- Обратна връзка:
Да взема, да повдигна малко духа на темата със "стари лаври".
Наскоро добавих една история за излетите от февруари и ето, да споделя накратко, в няколко снимки какво се случи:
Подобрих си личния рекорд за кефал с едно 55 сантиметрово торпедо
Имаше и още една изненада:
Всички риби бяха уловени само на пасивен силикон.
"По Марица през февруари 2020"
Наскоро добавих една история за излетите от февруари и ето, да споделя накратко, в няколко снимки какво се случи:
Подобрих си личния рекорд за кефал с едно 55 сантиметрово торпедо
Имаше и още една изненада:
Всички риби бяха уловени само на пасивен силикон.
"По Марица през февруари 2020"
Keep Spinning!!
YouTube
Keep Spinning!!
YouTube
Каква активност бе колега, то вода няма, нивото в района на 6-9 км. е толкова паднало и водата е бистра, рибите са групирани и не гонят въобще. Не се ли вдигне нивото, никава слука няма да има.
-
- Риболов: спининг
- дал Браво: 48 пъти
- получил Браво: 29 пъти
-
- Риболов: спининг
- дал Браво: 48 пъти
- получил Браво: 29 пъти
След мизерията с добиването на баластра от 9ти км, някои имал ли е успех в участъка от 9ти км до моста на кръговото ?
- JettroniX
- Обратна връзка:
Мизерията е голяма, а реката там е заприличала на лунен пейзаж. Рибарите нехаят и продължава да се дълбае зверски....Borkata_111 написа: ↑Вто Ное 24, 2020 11:48 След мизерията с добиването на баластра от 9ти км, някои имал ли е успех в участъка от 9ти км до моста на кръговото ?
Забелязвам, че слуката намаля до нула там.
Keep Spinning!!
YouTube
Keep Spinning!!
YouTube
-
- Риболов: аматьорски
- дал Браво: 4 пъти
- получил Браво: 60 пъти
Една тупалка и от мен. Уловена е на ларва 2 инча.
- ...
-
- IMG_20201206_150827_522.jpg (182.83 KiB) Преглеждано 4107 пъти
- JettroniX
- Обратна връзка:
Гледам, доста време е изминало от последни ми пост тук в темата, но вижам, че и нови липсват.
Смятам малко да я разнообразя, че наскоро драснах един разказ, в минало време.
През 2021-ва можете лесно да проследите каква слука имах по Марица, но това вече е история.
Ето нещо по-актуално, ама не баш.
Слуката ми е от началото на февруари, когато успях да забия уникална бяла маришка кралица. Естествено се хвана на най-добрия ми силикон за маришки риболов - Fanatik Larva 3 инча в любимия ми цвят 022.
На тегло нямам идея колко може да е била, но ми стига това, да видя внушителната й физика и да преценя, за себе си, че тази риба е уникална. Този вид риба с такива размери отдавна си е бонус към риболова – те са специални и се радвам, че се срещнах с нея. До момента я определям като най-добрата ми риба по Марица за 2022-ра.
Освен това, само след около месец и половина й настъпваше размножителния период и съм сигурен, че тази бяла кралица е дала шанс за живот на бъдещи маришки трофеи от вида й, които ще притежават нейния див ген, мощ и физика!
"По реки и язовири – през януари и февруари 2022"
По-здрави, по-големи и по много.
Смятам малко да я разнообразя, че наскоро драснах един разказ, в минало време.
През 2021-ва можете лесно да проследите каква слука имах по Марица, но това вече е история.
Ето нещо по-актуално, ама не баш.
Слуката ми е от началото на февруари, когато успях да забия уникална бяла маришка кралица. Естествено се хвана на най-добрия ми силикон за маришки риболов - Fanatik Larva 3 инча в любимия ми цвят 022.
На тегло нямам идея колко може да е била, но ми стига това, да видя внушителната й физика и да преценя, за себе си, че тази риба е уникална. Този вид риба с такива размери отдавна си е бонус към риболова – те са специални и се радвам, че се срещнах с нея. До момента я определям като най-добрата ми риба по Марица за 2022-ра.
Освен това, само след около месец и половина й настъпваше размножителния период и съм сигурен, че тази бяла кралица е дала шанс за живот на бъдещи маришки трофеи от вида й, които ще притежават нейния див ген, мощ и физика!
"По реки и язовири – през януари и февруари 2022"
По-здрави, по-големи и по много.
Keep Spinning!!
YouTube
Keep Spinning!!
YouTube