Сложих я отидох да я изпробвам всичко е точно но има малък проблем.Когато сложа символа с рибка алармата изписква но когато го махна и превключа рибата да се показва като дъгичка алармата за риба постоянно пищи.bibobibob написа:Няма проблем сондата да е вътре! Залепя се или с лепило ако няма да я сваляш или с някакъв вид вазелин за да прилепне плътно към корпуса. Важно е между сондата и корпуса да няма балончета въздух, за да не дава грешни отчитания сонара. Има специално изрязани поставки за сондите на Лоранс в каяк за по лесен монтаж.
Доработки по каяка
Re: Доработки по каяка
-
- дал Браво: 1 път
Всичко е въпрос на настройки. Най вероятно ти нещо бъркаш?!...В краен случай изключваш звука на всички аларми и толкоз .Да не би ако си бил на плитко да е била алармата за малка дълбочина?!
Hobie Mirage Adventure Island
- burg
- Риболов: спининг риболов понякога и от каяк
- дал Браво: 51 пъти
- получил Браво: 55 пъти
Преди време, бях решил да оборудвам Стелта с рул система и реших да заснема отделните стъпки по време на монтажа и.
Може на някого да помогне за в бъдеще!
И така условията, в които се налагаше да направя това не бяха от най-добрите, но важното е човек да има желание и съблюдавайки напътствията от видеото качено в you-tube за монтаж, постигнах крайният резултат.
Ето последователно снимките, които направих по време на работата-
Сега, ще чакам да дойде събота, за да пробвам как се държи на вода и ако се наложат допълнителни настройки ще регулирам коланите!
Може на някого да помогне за в бъдеще!
И така условията, в които се налагаше да направя това не бяха от най-добрите, но важното е човек да има желание и съблюдавайки напътствията от видеото качено в you-tube за монтаж, постигнах крайният резултат.
Ето последователно снимките, които направих по време на работата-
Сега, ще чакам да дойде събота, за да пробвам как се държи на вода и ако се наложат допълнителни настройки ще регулирам коланите!
Malibu Stealth 9
- Fitibaldi
- Риболов: морски
Изглежда доста добре. браво!
А това усукване на въжето при педалите за управление няма ли често да изкарва гумичката от гнездото ѝ? Също така дали няма бързо да се протрие и да си направи диагонална дупка това въже от руля към педалите?
А това усукване на въжето при педалите за управление няма ли често да изкарва гумичката от гнездото ѝ? Също така дали няма бързо да се протрие и да си направи диагонална дупка това въже от руля към педалите?
Teodor Ognianov
- burg
Ако съм те разбрал правилно -имаш предвид това място-
това не е гумичка, а пластмасовата джаджа-
която директно влиза в отвора. Да се надяваме, че е измислено добре и ще действа безотказно.
това не е гумичка, а пластмасовата джаджа-
която директно влиза в отвора. Да се надяваме, че е измислено добре и ще действа безотказно.
Malibu Stealth 9
- Fitibaldi
Идеално си ме разбрал. Щом го продават като готово изделие сигурно е мислено.
Не бях видял, че върви с цялото пластмасово Г, което води въженцето. Бях решил, че е само тапичката.
Не бях видял, че върви с цялото пластмасово Г, което води въженцето. Бях решил, че е само тапичката.
Teodor Ognianov
-
- Риболов: Spining ribolov s kayak
- получил Браво: 6 пъти
хайде покажете сега кой какво сътвори през зимата:)
Аз лично тунинговах шхуната със платно турбо финове саилинг рудер голямфлаг със веселия роджър:) и сега доокрасявам муцуната със акулска усмивка със зъби:)
Аз лично тунинговах шхуната със платно турбо финове саилинг рудер голямфлаг със веселия роджър:) и сега доокрасявам муцуната със акулска усмивка със зъби:)
nespori s glupak 6tete svali na negovoto nivo i 6te te bie s opit
Hobie mirage drive outback
Hobie mirage drive outback
- JohnnyBravo
- Търговец
- Риболов: Риболов с каяак.
- дал Браво: 2 пъти
- получил Браво: 9 пъти
- Обратна връзка:
Аз вчера си тунунговах касетката с един мек капак и две стойки на RailBlaza.
Днес поръчах и един Elite 7 TI TotalScan, но се очаква да е тук чак през април.
Днес поръчах и един Elite 7 TI TotalScan, но се очаква да е тук чак през април.
-
- дал Браво: 76 пъти
- получил Браво: 44 пъти
Петьо, голям труд и добра презентация...burg написа:Преди време, бях решил да оборудвам Стелта с рул система и реших да заснема отделните стъпки по време на монтажа и.
Искам само да те попитам- доколко има ефект от рула при реални условия и струва ли си усилието?
Късметът е пресечната точка на предварителната подготовка и шанса.
Сенека
Сенека
- JohnnyBravo
- Търговец
- Риболов: Риболов с каяак.
- дал Браво: 2 пъти
- получил Браво: 9 пъти
- Обратна връзка:
Ако веднъж се качиш на каяк с рул, после ще ти е много криво без него, писано е много пъти за предимствата му. Когато си с рул, хващаш едно темпо за гребане и си го държиш, без да правиш компенсиращи загребвания по-странично или допълнителни загребвания. Корекцията на курса става с леко натискане на някой от педалите за управление. Аз лично, когато бях още с каяк на гребла, най-ценните ми придобивки бяха руля и хубавото карбоново гребло.
- burg
Абсолютно вярно и разликата наистина е осезаема. Дори при по силен вятър, държането на правият курс не изисква толкова усилия . При последният ни излет малко преди да излезем , вятъра задуха по-силно и вадейки руля няколко метра преди брега- за да не го счупя, веднага усетих как се извъртях по посока на вятъра .
Също така, когато правих проба с монтиран странично на транеца ел.мотор- голямото преимущество бе ,че ръцете ми бяха свободни и правих маневри завивайки без да въртя мотора - а само с педали и крака.
Също така, когато правих проба с монтиран странично на транеца ел.мотор- голямото преимущество бе ,че ръцете ми бяха свободни и правих маневри завивайки без да въртя мотора - а само с педали и крака.
Malibu Stealth 9
-
- дал Браво: 76 пъти
- получил Браво: 44 пъти
JohnnyBravo написа:Ако веднъж се качиш на каяк с рул, после ще ти е много криво без него, писано е много пъти за предимствата му.
Моят каяк е снабден с все за рул система- все е пробито и направено, балабар с тапите и отверстията... и допълнително дупчене и пр... не е нужно, нужно е да дам само едни пари.. http://www.filstar.com/bg/%D0%A2%D1%80% ... Lure/8069/ и да я монтирам на каяка....burg написа: Абсолютно вярно и разликата наистина е осезаема. Дори при по силен вятър, държането на правият курс не изисква толкова усилия.
Все още се чудя, дали да дам тия 200 и кусур лева за рул или малко повече за електричка + акумулатор? Това, при положение, че сега с новия пролетно-летен сезон, рибите по вътрешните ни водоеми основно се ловЪт на тролинг.... ??? Има и едни варианти за лека бензинка... и така...
п.п. Разбрах от вази, че рула е + при гребане и си струва парите, за което МНОГО ВИ БЛАГОДАРЯ... Тепърва ще мисля за кВо да си дам парите....
Късметът е пресечната точка на предварителната подготовка и шанса.
Сенека
Сенека
- stbeer68
- дал Браво: 22 пъти
- получил Браво: 65 пъти
Минах по пътя с монтаж на ел. двигател на каяка и мога да кажа ,че съм с много смесени чувства.На мен лично не ми допадна това и го продадох.Има си предимства ,но си има и недостатъци.Vid написа:...............................................
Все още се чудя, дали да дам тия 200 и кусур лева за рул или малко повече за електричка + акумулатор? Това, при положение, че сега с новия пролетно-летен сезон, рибите по вътрешните ни водоеми основно се ловЪт на тролинг.... ??? Има и едни варианти за лека бензинка... и така...
п.п. Разбрах от вази, че рула е + при гребане и си струва парите, за което МНОГО ВИ БЛАГОДАРЯ... Тепърва ще мисля за кВо да си дам парите....
1. Не гребеш и се предвижваш по-бързо до набелязаното място - предимство
2. Ръцете са свободни и може да си държи човек въдицата докато се движи за разлика от това да си на гребла -предимство
3. Багажа за пренасяне става повече - недостатък
4. мястото в каяка става още по- малко и ограничено като се натовариш- недостатък
Все пак съм си взел каяк за да греба и ловя риба с каяк. Ако исках да карам на двигател по-добре беше да си купя лодка (това си е мое виждане и мнение неангажиращо никой).
Относно руля.
Това е нещо много полезно и си заслужава да се сложи. Двете рул и двигател са си отделни неща и нямат нищо общо. Всъщност руля може да ти е от голяма полза дори и при монтажа на двигател.
Няма нищо сложно да се заеме човек и да си го изработи сам стига да има един оригинал да си прекопира частите,да си ги изреже и събере.
Мисля няма да му излезе повече от 50-на лева
Руля на твоя бивш каяк все още си е ценна придобивка и ми върши прекрасна работа,но за съжаление не ми достигнаха средствата да взема и греблото,когато го купувах каяка.JohnnyBravo написа:.........................................................Аз лично, когато бях още с каяк на гребла, най-ценните ми придобивки бяха руля и хубавото карбоново гребло.
Hobie Mirage Outback
- Fitibaldi
аз съм начертал рул за каяк и изпращам файла, който директно се дава на лазер за рязане. моят излезе към 23 лв.
Teodor Ognianov