Спинингов риболов на Сом
-
- получил Браво: 14 пъти
Re: Спинингов риболов на Сом
Пламбони,добре е да имате и втора пръчка със вас,но дори и да нямате,обирате линията по най-бързия начин и замятате на мястото на което се е завъртяла рибата.Отказ от атаката може и да се окаже че просто не е видял примамката След пльокането примамката остава неподвижна и няма вибрация която да го насочи към обекта на атака.Око обаче цвета на попера се окаже точния за момента и рибата след като не усеща вибрацията и пльокането /тръгнала да атакува/а види цвят или нещо което да му привлече вниманието ще го атакува.През определени часове от денонощието,рибите виждат един цвят а друг - НЕ !!!Помислете по въпроса и ще има удар на 100%.Има и друга тактика,пльокаш,пльокаш и спираш,като започваш да се оглеждаш за движение под повръхноста на водата,където сома раздразнен от пльокането е тръгнал да търси,тогава замятате възможно най-близко до рибата но пред нея а не зад нея,гарантирам удар на 100%.Това са моите съвети,казвам ги от позицията на човек хванал стотина сома по Марица на спининг.От двадесетина такива завъртания на риби под повърхноста,имам извадени поне 5-6,които са атакували примамката веднага след като съм я заметнал точно пред рибата и в момента на завъртането на макарата и първите бирации на воблера се е оказвал захапан от сома
"Аз нямам проблем със света,той има проблем с мен " - Янкосан
" Глупаците,мръсниците и завистниците са като хлебарките,нямат изтребване,смачкаш две,изпълзяват още двадесет............хлебарки " - Л.Вичев
" Глупаците,мръсниците и завистниците са като хлебарките,нямат изтребване,смачкаш две,изпълзяват още двадесет............хлебарки " - Л.Вичев
-
- дал Браво: 144 пъти
- получил Браво: 350 пъти
Тази нощ имах среща с един Маришки товарен влак!!!След около 2 часа борба излезе един 27кг. хубавец.Утре ще кача снимки и повече инфо...
- Spinhead
- получил Браво: 9 пъти
Браво на майстора ! Съдейки по времетраенето на борбата, предполагам че е атакувал с нетрадиционна част на тялото мустакатия , давай подробностите да оплакнем душата, че тука здраво подкарахме валатите из нашия край !
Лудоста в Спининга е не по-малка от тази в Изкуството.
- emilkg
- дал Браво: 2 пъти
Честито Коце, хубава риба и адреналина е бил на макс, е за това ходим,
п.п. сома е уловен на самоделен попер, но повече инфо като се събуди Коцо че спи като буба до обяд.
п.п. сома е уловен на самоделен попер, но повече инфо като се събуди Коцо че спи като буба до обяд.
-
- Риболов: Спининг и само това :)
- дал Браво: 31 пъти
- получил Браво: 78 пъти
- Обратна връзка:
Нека да спи героя
Пък и да има сили да разказва...
Пък и да има сили да разказва...
Нито едно добро дело не остава ненаказано :)
Риболовът ни е "Днес по-зле от вчера и по-добре от утре"...
Риболовът ни е "Днес по-зле от вчера и по-добре от утре"...
-
Правилно колега,наистина рибата беше закачена около педя зад главата!Дойде на този попер:Spinhead написа:Браво на майстора ! Съдейки по времетраенето на борбата, предполагам че е атакувал с нетрадиционна част на тялото мустакатия , давай подробностите да оплакнем душата, че тука здраво подкарахме валатите из нашия край !
Дълбочината на водата беше около метър което допълнително усложни нещата,и нямах почти никакъв контрол над рибата.Накрая след два часа борба реши да влезе в едно надвесило се дърво над водата,и тогава дадох въдицата на на моят приятел и влязох да го изваждам.Тръгнах по влакното и като стигнах до дървото гледам само една голяма глава как стои срещу мен но като видях че е закачен за главата се успокоих че ще мога да го хвана за устата спокойно.Така след още няколко минути вече го бях изгонил от клоните но в момента в който му бръкнах в устата добре ме захапа но какво да се прави
Не ме бива в писането така че засега ще е това...
Поздрави и наслука на всички.
П.С. по късно като ми пратят снимките ще ги кача да се види за какво става дума
-
- Риболов: Спининг
Браво Коце за добрата слука чакаме снимки.
Дай боже всеки такава слука.
Ходене му е майката.
Дай боже всеки такава слука.
Ходене му е майката.
- A.S.H
- дал Браво: 24 пъти
- получил Браво: 1 път
Страшен си колега!!!
FISHAHOLIC!
Fishseeker... here fishy, fishy!
Feed your soul, release the fish!
Fishseeker... here fishy, fishy!
Feed your soul, release the fish!
-
Ето и обещаните снимки
Ако някой иска да пита нещо с удоволствие ще отговоря....
Ако някой иска да пита нещо с удоволствие ще отговоря....
- te4osoma
- дал Браво: 322 пъти
- получил Браво: 122 пъти
Браво Коко Ходене му е майката ,нали ти казах ,бравос Сефте на новата пръчка май или...
Не се обвързвай с неща от които не можеш да се отървеш за 30 секунди ,когато усетиш жегата зад ъгъла...
- fn1p
- дал Браво: 8 пъти
- получил Браво: 34 пъти
Бравоооо, много хубав сом, кажи нещо относто такъма, въдица, макара, брейд, карабинка, халки, куки
-
Наистина направих сефтето на новата тояга Вчера на обяд ми пристигна новия техниум свалих му найлоните и в 8часа бях на Марица.До 9и30 когато горе долу се хвана рибата имах три неуспешни подгонвания на попера но на четвъртия път нямаше пропускte4osoma написа:Браво Коко Ходене му е майката ,нали ти казах ,бравос Сефте на новата пръчка май или...
-
Пръчката е шимано техниум 3м. 50-100г. макара рйоби заубер 4000 с пауър про 50лб. карабинка на спро без вирбел за 45кг. халки от старите на филстар големите които са мн.здрави куки вмс от белите номер 1 и номер 4 и игла безвъзлова за 45 кг. мисля че беше.fn1p написа:Бравоооо, много хубав сом, кажи нещо относто такъма, въдица, макара, брейд, карабинка, халки, куки