Облекло за риболов с каяк
- SELVA
- Вносител
- дал Браво: 42 пъти
- получил Браво: 30 пъти
- Обратна връзка:
аз си взех за мен боти на crewsaver размер L и са ми малки, аз нося 43/44. Мога и да си взема някакви по-големи от бургас, знам че при вас има, ама много шарени бе: http://www.surfshopburgas.com/index.php ... egoryid=61
Lago.bg - Надуваеми лодки, електрически двигатели Haswing, оборудване, сонари
- RIMOHIT
- дал Браво: 40 пъти
- получил Браво: 26 пъти
http://shop.akvasport.com/catalog/produ ... ts_id=1552 като дойдеш в Бургас поне на това избор има бол ...
hobie revolution 13
-
- получил Браво: 5 пъти
За лятото в морето карам по бански, очила и шапка. Иначе се губи кефа от цялата работа и има опасност да пукна от жега. Като ми стане топло излизам на плажа и цамбурвам във водата , може и направо от каяка. Аз моя неопрен го свалих водата като стана 20 градуса. Есента ще се пробвам да се климатизирам и до 18 градуса ама незнам дали ще стане Иначе като е по студена водата с неопрен , моя е 3мм с къси крачоли и ръкави. Неопрена е ако паднеш във водата да не се пресечеш от судената вода. Краката мисли как да са сухи. Мислил съм за гаштиризон с ботуши 40-50 лева но не съм го пробвал тоя вариант, изглежда на читав, но с евтин гаштиризон май се запарваш. Имай в предвид че много често се налага да си пускаш краката във водата. В такъв случай гаштиризона е бомба. При студено време може и по-малко да запарва.Неопреновите обувки са 50 кинта и нестават, през ципа влиза вода, неопренови чорапи не съм пробвал , мисля че ще станат ако са стегнати и за по топло време. Като не става вече и за неопрен ще зазимявам каяка. Неопрена става и за гмуркане лятото. Като минаваш по брега с камени полета и видиш как дреме каята покрай камъните гарантирам ти че ще хвърлеш въдицата и ще се гмурнеш. Общо взето гледам да ползвам неща за облекло които са с малко по универсално приложение. За по студено време има специализирано облекло но е кам 1000 лева. Аз не смятам да си купувам такова. Не съм го докарал до там.Plamen Atanasov написа:...Молбата ми е ,ако може някой да ме посъветва какво облекло (екипировка ) е подходяща за летния сезон...
-
- RIMOHIT
трябва да потърсиш в ски-магаини ама пак ми се струва , че няма да намериш.Проверявай редовно магазините за втора употреба .Има от време на време много качествени дъждобрани ( с панталони включително) които нямат нищо общо с новите предлагани у нас.С подлепени шевове са ... и не се късат като пръдне човек
hobie revolution 13
-
- RIMOHIT
roskobosko
Pretor
anastas_peykov
Не мога да ви разбера ..толкова ли е трудно да се пише в съответната тема.Мисля че е по добре за всички ни .Виждате , че не мога да местя мнения в други съществуващи теми
А поотношение на Беъра... сносно гащиризонче...здраво .Но минало е покрай дишаето с много голяма скорост...
_________________Днес, докато си търсех отново гащеризон и се чудех дали да е гащеризон или неопрен (или неопренов гащеризон), попаднах на една много интересна изповед на един рибар. Заслужава си да се прочете:
http://www.the5day.com/?p=241
Pretor
rimohitMr. Green жестоко. Изключително добре написано и с много чувство за хумор. Колкото смешно, толкова и реално и будещо много размисъл. За съжаление (или за радост) май и ние сме тръгнали нататък.
roskoboskoЕй спамъри ..стига сте спамили ами прочетете темата за "облекло за риболов с каяк" В четвъртък ще ви изпитвам Laughing
Прочетох я -два пъти. И всичко друго писано в нетя - БГ - за риб. гащеризони ... и разбрах ... или Simms:
http://www.simmsfishing.com/site/xdpy/sg/WADER
или нищо. Утре ще ме осветлиш по въпроса за алтернативите Razz
anastas_peykov
gogo26Че то тез гащиризони струват колкото един каяк , има и по евтини.
Върнете се в началото
Ей ви свестни гащи и дишащи
http://www.vidrax-fishing.com/catalog/p ... cts_id=693
Не мога да ви разбера ..толкова ли е трудно да се пише в съответната тема.Мисля че е по добре за всички ни .Виждате , че не мога да местя мнения в други съществуващи теми
А поотношение на Беъра... сносно гащиризонче...здраво .Но минало е покрай дишаето с много голяма скорост...
hobie revolution 13
-
- RIMOHIT
Да ти кажа няма да сгрешиш .То ефтините може да се сцепят още докато сядаш.Този Беър съм го виждал по чуждите сайтове и във вариант с чорапи но тук мисля , че само с ботуш внасят.Поне колеги са го пробвали и е здрав.За сядането пак може да имаш известни притеснения ама тъй ще я караме за сегаgogo26 написа:Мисля да си го взема,пък за дишането ще видим.Ще го обувам когато стане наистина студено,иначе ще има сварени кайсии
Пробвах по евтини PVC-та бяха отвратителни,не мога да клекна а какво остава да седна в каяка Според мен важно е да е мек и гъвкав и горе долу по мярка.
hobie revolution 13