PR: НАД 83 ПРОДУКТА ЗА РИБОЛОВ ОТ ЛОДКА

Няма значение дали го ловите от брега, от лодка на влачене или на кльонк, удари ли ... адреналинът е на макс ;)
Заключено
Аватар
Filstar
Вносител
получил Браво: 1 път
Обратна връзка:

Re: НАД 83 ПРОДУКТА ЗА РИБОЛОВ ОТ ЛОДКА

Мнение от Filstar »

Уважаеми вносители от Филстар ...
Не знам дали има смисъл да повтаряме неща, които сме дискутирали много пъти, но понеже няколко човека се обърнаха директно към нас ще си позволя да изложа още веднъж нашата позиция.

ДА - има разлика в цените на сонарите Humminbird в Америка и в Европа (в останалия свят извън Америка).

Първо - тази ситуация е малко нелогична и крайно неприятна и за нас (а със сигурност и за останалите дилъри извън Америка).

Второ - обсъждали сме неведнъж този въпрос с производителя, но политиката им си остава непроменена.

Ако трябва да търсим някакво логично обяснение, то със сигурност се крие във факта, че не можем дори да си представим реално мащабите на американския пазар. Това, което сме научавали като информация е, че само един от големите магазини там купува при една поръчка повече уреди отколкото цяла Европа за цяла година. Така че ясно защо протестите ни остават нечути.

Във всеки случай това важи не само за сонарите - не е ли също положението и с фотоапаратите, компютрите и дори колите?!

Ако забелязвате никой не споменава, че си е купил сонара от Гърция, Румъния, Германия или Англия. Ценовите равнища извън Америка са обусловени не от алчността на вносителите, а от политиката на фирмата производител.

Разбира се зад тази разлика в цените има и някои обективни различия - като липсата на метрична система, меню на български, по кратка гаранция ...

Това е нещо, което сме обяснявали много пъти, но разликата в цената пречи на много хора да го приемат и разберат. Непрекъснато получаваме препратени писма от производителя, в които колеги от България се опитват да си закупят по-евтин сонар, мислейки че само ние като вносители сме причината за разликата в цените.

Ето откъс от последния отговор, получен миналата седмица:
Dear ...,

Please be advised that there are several differences between units offered in the US and Internationally.

International units offer multiple language options vs. English only for Domestic. International units also are metric vs. Imperial measurements.

There is a 2 years warranty offered for officially exported products. This warranty does not apply to US or North American (domestic) sales – the domestic warranty is much shorter – only nine months and in only in some cases twelve.

The “repair” / “return” policy requires the consumer who purchased the product (in the US or overseas) to return the faulty or malfunctioning unit to the point of sale where the product was originally purchased. If the product was purchased outside of your area, the unit needs to be sent back to the store where the purchase was actually made or to the warranty repair center where repair charges may apply. Shipping charges apply both ways for the account of the consumer.

The international warranty makes it possible for the consumer to return the product to the local dealer to process repairs. The dealer in turn files a claim with the local distributor. We usually provide prompt replacements at no extra charge and free of shipping charges (as part of regular reorders) – a more interesting proposition than shipping the product back to the States and then face “follow up” telephone calls and time zone differences to understand when the unit will be sent back to the purchaser. And needless to say, all shipping and repair charges must be prepaid by you.
Понеже някой спомена и сервиза - нека не бъркаме желанието да купиш сонар на далавера с липста на сервиз в България. Когато правиш своя избор да закупиш сонар от Америка, директно избираш и риска от липса на сервиз. Сервиза на уредите Humminbird, закупени в България е много добре организиран, както могат да потвърдят малцината, на които им се е налагало да го ползват.

И последно - за липста на информация. Ако някой наистина се е интересувал има доста такава и то на български.

Ето 2 линка като за начало:

http://www.humminbird.bg/

https://www.facebook.com/SonarHumminbird
ivelin_1976

Мнение от ivelin_1976 »

Filstar написа:
Уважаеми вносители от Филстар ...
Сервиза на уредите Humminbird, закупени в България е много добре организиран, както могат да потвърдят малцината, на които им се е налагало да го ползват.
Ползвах преди, ползвам и сега сонар закупен от ваши дилъри. Но явно не съм един от малцината, може ли да разясните ситуацията със сервиза, говоря за извънгаранционен уред!!! При еднствения ми разговор с вас ми беше обяснено как трябва да си поема разходите за транспорт до Щатите и обратно и разходите по ремонта!!! Ако това е сервизната Ви поддръжка........То сонарчето вече не струва толкова, че може да ми излезе по-скъпо и от нов. Очаквам отговор на въпроса като собственик на сонар закупен от ваши дилъри, а вероятно не само аз.
п.п. Ако най накрая сте организирали сервизна поддъжка в България последните месеци моля за извинение.
Аватар
Filstar
Вносител
Обратна връзка:

Мнение от Filstar »

Ако са Ви казали, че трябва да си поемете разходите за транспорт за уред, които е закупен от България, но е извън гаранция, това не е вярно. Не знам дали е недоразумение или грешка. Ако ми пишете ЛС с повече информация ще проверя случая и ще Ви уведомя.

За уредите извън гаранция, трябва да заплатите само разходите за ремонта. Транспортните разходи са за наша сметка. Цената на ремонта се обявява предварително от сервиза и ако сте съгласни, уреда се ремонтира. Независимо дали е ремонтиран или не - уреда се връща пак за наша сметка обратно.
Emo-83
Търговец
дал Браво: 264 пъти
получил Браво: 272 пъти

Мнение от Emo-83 »

Нещо за риболова някой ще каже ли,по другите теми!?Или включванията са само за разправии,конра и ре-контра.Три дена тишина.А пишете нещо де.
http://fishem.bg/" onclick="window.open(this.href);return false;

Ех,рибо рибо-какво да правя,като съм се родил рибар,а ти риба!
Аватар
carbolino
дал Браво: 19 пъти
получил Браво: 10 пъти

Мнение от carbolino »

Няма риби изтрепа ги тока.Само по платените язовири остана по някоя. :?
Аватар
vestel
Риболов: Риболов от лодка само Хишни риби :D
предимно Тролинг
дал Браво: 81 пъти
получил Браво: 112 пъти
Обратна връзка:

Мнение от vestel »

carbolino написа:Няма риби изтрепа ги тока.Само по платените язовири остана по някоя. :?
Има и по другите ... неплатените, но снимки ще има след забраната, че сега става мазало и разправии ... кой ловил кой пускал и т.н. .... но все още няма като миналогодишните ... 5-6 кила ... но давам жокер вече вземат и на големи 14-18 см. силикони и то все добри риби :tup:
Emo-83
Търговец

Мнение от Emo-83 »

И не само на силикони,а и на воблери и пак хубави.

Emo-83
Търговец

Мнение от Emo-83 »

Двигателите Моторгайт морско изпълнение са вече тук.Клиентите,които ми ги заявиха,нека се обадят,като ми пуснат адрес на офиса и телефон.
От сладководния модел има,останал само един и той е без педал.Който иска да поръчва,нека ми се обади.Следващата доставка е около 15-ти февруари.

Аватар
Pike
Домакинът
Риболов: Спининг фен.
дал Браво: 4627 пъти
получил Браво: 252 пъти
Обратна връзка:

Мнение от Pike »

Последните постове са отделени в нова тема, не тук е мястото им:

http://forum.fishing-mania.com/viewtopi ... =2&t=65623" onclick="window.open(this.href);return false;
Emo-83
Търговец

Мнение от Emo-83 »

Една лампа,която прави наш колега риболовец с 10 диода и с 5 диода с по 6м кабел със щипки за акумулатор.
Снимал съм ви тази с повечето диоди,но според мен тази с по-малкото е по-удачна.
При голямата,светлината е много силна и според мен ще заслепява.
Тази е екстра за хубаво осветление на шатра.На снимките не изглежда с търговски вид,но иначе си е екстра,като функционалност.
5 диода са с мощност 6.8 вата и харчат по-малко от ампер на час.....0.68
Цена 22лв.
Изображение
Изображение
Изображение
Ако иска,някой да смята колко струват диодите,кабела,запояването,щипките,поставката(праховото и боядисване),а на гърба има лепки с които посредством с миши опашки се закрепват към някоя шпригла,примерно.
Смятам я за удачна и то много,според това което видях.

Emo-83
Търговец

Мнение от Emo-83 »

Днес бях при Орозов защото правеха поръчката за Халкото,че доста от цветовете се пробиха и ще поръчват на ново.
Това,което зависеше от мен съм направил.Поръчах на ново РХ,но този път и H68 при Сорцерер на 90мм.Както и всички възможни дълбочини при 125мм. и 150мм. отново на Х68 и РХ.
Това,което се опитах да направя е да поръчам още един известен цвят под кодовото наименование CRH. :wink:
Изображение
Бях го видял,като разцветка при попълването на електронния ми магазин.
Оказа се,че този цвят го правели само за Руснаците и били си го запазили. :shock:
Опитах се да поръчам,като интересен и според мен ловящ цвета 05 от снимаката.Но и той бил запазен от Руснаците.Щото цветовете на воблерите не са важни!!!
Изображение
За това помолих Албена да им пише и заръча същия,като жълтия с червената глава,но с черни раета.....ако стане,за всички размери и дълбочини.
Другото,което помолих е да направят от Флоро Грийн цвета с номер R7(на горното фото е 08), воблер на който да сложат отново черни черти и да заприлича на ФТ.
Изображение
От опита който имам смятам,че тези цветове ще са уловисти за нашите условия.Въобще не знаех,че някой си ги запазва.
Дано утре,разрешат тези цветови предложения и ги направят.

Emo-83
Търговец

Мнение от Emo-83 »

По-хубаво фото на лампата и това как изглежда.
Изображение
Гледам,че този текст ми е пуснал на чата момчето........."Ако някой иска само диоди от тия, сам да си ги разстила, кеф му по лодката, кеф му по тентата ги давам на теб на 1.50лв в магазина стигат до 2.40лв, при поръчка над 200бр. ги давам по 1.20бр.

Аватар
gogopike
дал Браво: 29 пъти
получил Браво: 35 пъти
Обратна връзка:

Мнение от gogopike »

Емо,този също е много удачен питай и за него.
Пак е за руския пазар цвета се води RU4.
Има го в 125 и 150.
Изображение
:tup:
Всичко което за другите е кофти за мен е добре.
Emo-83
Търговец

Мнение от Emo-83 »

gogopike написа:Емо,този също е много удачен питай и за него.
Пак е за руския пазар цвета се води RU4.
Има го в 125 и 150.
Изображение
:tup:
Ами да,хубав е и то много,но днес се направи поръчката.Не бях го виждал този цвят.

Мънцата
дал Браво: 3 пъти
получил Браво: 7 пъти

Мнение от Мънцата »

Emo-83 написа:..днес се направи поръчката...
От тези ще има ли? Ако има, отсега поръчвам по два от двата цвята :tup:
Emo-83 написа:Изображение

Изображение
yankosan написа:Аз нямам проблем със света,той има проблем с мен...
Бат Стан написа:Едно време беше гъзария да пушиш и срамота да си гей. Сега е гъзария да си гей и е срамота да пушиш.
Заключено

Обратно към “Риболов на сом”