ЗАБРАНА

Няма значение дали го ловите от брега, от лодка на влачене или на кльонк, удари ли ... адреналинът е на макс ;)
Публикувай отговор
Аватар
carbolino
дал Браво: 19 пъти
получил Браво: 10 пъти

Re: Когато няма сом и бялата риба е риба.

Мнение от carbolino »

Еми после що са возим кат кютуци в тея лодки :oops: Кура ми да ги убие все мрежари майка им дееба.
Аватар
te4osoma
дал Браво: 322 пъти
получил Браво: 122 пъти

Мнение от te4osoma »

забрана за пушене/непушач съм от 3г./ забрана за паркиране ,забрана за риболов,забрани за тва ,за онова ..и все не на място тъпни ... :twisted: а на среща кура ми .. Бичат ни забрани се едно сме Норвегия ,а пък живейм в Кувейт... :twisted: :twisted:
Не се обвързвай с неща от които не можеш да се отървеш за 30 секунди ,когато усетиш жегата зад ъгъла...
Аватар
Левака
дал Браво: 11 пъти
получил Браво: 5 пъти

Мнение от Левака »

max написа:Уточнявам че горният пост се отнася само за белите риби, другото си е от 15 Април.
+ щуката!!! :idea:
Убий глупака с мълчание.

http://sladkarnica-jasi.com/" onclick="window.open(this.href);return false;
Аватар
vali0
Риболов: Тролинг, джигинг, кльонкинг
получил Браво: 1 път

Мнение от vali0 »

Има ли някой информация кой е инициатора за по-ранната дата. Не вярвам отново Старите видри да стоят зад това.
shkarcheto
дал Браво: 1 път
получил Браво: 2 пъти

Мнение от shkarcheto »

Аз пък имам едно наум кой точно от тях е инициатора.................гледайте от хубавата страна, повече риба за приплод и повече пълни бели и щуки в мрежите на браковците.
Ще взема да си купя за всичките пари които съм дал 70км мрежи някъде там ми се получава пък да пусками аз на воля който иска да си ги вади после.
Нация като българската нагла и долна не съм видял никъде по света а съм го обиколил нашир и надлъж.
Наслука колеги......ще се точите за догодина а аз кой знае за след 2-3
Аватар
carbolino

Мнение от carbolino »

Така е като не се зарибява ще се забранява.И после урааа геройство по сигнал групата изкара мрежи и така ще се радваме на това а не на риболов. :lol:
ribata402
получил Браво: 4 пъти

Мнение от ribata402 »

vali0 написа:Има ли някой информация кой е инициатора за по-ранната дата. Не вярвам отново Старите видри да стоят зад това.
Мисля ,че от там идва всичко.те там са само умници... :shock: :shock:
Emo-83
Търговец
дал Браво: 264 пъти
получил Браво: 272 пъти

Мнение от Emo-83 »

За мен 4м. забрана си е нередовна работа.Това показва,колко малко хора мислят не за нас риболовците,а въобще.
Не ми пука за джига,защото не го практикувам,но това е тъпанарщина.Щях да приема забраната в този и вид,ако бялата и щуката я разрешават от 1-ви май. :evil:
Това язовирите да се делят на високопланински и други е нормално и хубаво. :idea:
http://fishem.bg/" onclick="window.open(this.href);return false;

Ех,рибо рибо-какво да правя,като съм се родил рибар,а ти риба!
Аватар
spookymiro
дал Браво: 6 пъти
получил Браво: 26 пъти

Мнение от spookymiro »

Къде прочетохте за забранате?

Щото аз чета това:

Приложение № 1 към чл. 32, ал. 1

(Изм. - ДВ, бр. 94 от 2005 г., в сила от 01.01.2006 г., изм. - ДВ, бр. 59 от 2012 г.)

Срокове на забрани за улов на риба и други водни организми през периода на размножаване

№ Видове риби и Срок/период
по други водни на забраната
ред организми
Рибностопански
обекти и зони
А. Зимно и пролетно размножаващи
се пъстървови и други
студенолюбиви риби
1. Речна от 1 октомври
(балканска) до 31 януари
пъстърва, сивен,
сиг, пелед и
езерна сьомга
2. Липан от 1 януари
до 31 март
3. Щука от 15 февруари
до 30 април
4. Распер от 1 март
до 30 април
Б. Пролетно-лятно размножаващи се
шаранови, сомови и други
топлолюбиви риби
5. Пролетно-лятно съгласно
размножаващи надморската
се риби височина и
сроковете,
определени в
точка Г
6. Бяла риба от 15 март
до 15 май

......

Поздрави!
Държа се с другите така, както искам те да се държат с мен.
Аватар
max
Вносител
получил Браво: 11 пъти
Обратна връзка:

Мнение от max »

Аз предлагам да източим язовирите и тая риба да се извади, така най после ше знаем че няма нито за мрежарите нито за нас и ше се кортулисааме :lol: :lol: :lol: .

Явно някой хора все се заглеждат в това че колега е закачил някоя и друга риба докато те си седят на топло. Според мен каквото и да се прави повече риба без зарибяване и най важното спиране на бракониерството няма да има. Тази забрана е непродуктивна, ако за срока от миналата година имаше някаква идея сега изместването му с един месец напред е безумие :!: За какво се налага тя? Рибите все още са в дълбокото :!: :!: :!: Няма и помен от тях на боищата :idea:
Аватар
franko
Риболов: сооооооом
дал Браво: 32 пъти
получил Браво: 6 пъти

Мнение от franko »

Забраната за бялата и щуката,не е ли 45 дни.Питам,защото ,не съм запознат.
Преди две,три години през април месец бяхме на Жребчево с Калинукс,Твърдишкия и Янко.
Хванахме бутилката с гроздова на мястото,където са ги ловили с чували.За 3 дена единствено Калин забоди една тройка,но той си е калитарче,та за това.
Защо трябва да се забранява и след този период.Кому кура,ще пазят тогава.

п.с.Сега видях и поста на Иво и всичко ми се изясни.
Не че ме вълнува бялата и щуката,но се дразня на простотията.Какви тъпаци ги мислят ,тези закони,та и пари им дават за това.Парадокс!!За простотия-заплата.
Аватар
carbolino

Мнение от carbolino »

franko написа:Забраната за бялата и щуката,не е ли 45 дни.Питам,защото ,не съм запознат.
Преди две,три години през април месец бяхме на Жребчево с Калинукс,Твърдишкия и Янко.
Хванахме бутилката с гроздова на мястото,където са ги ловили с чували.За 3 дена единствено Калин забоди една тройка,но той си е калитарче,та за това.
Защо трябва да се забранява и след този период.Кому кура,ще пазят тогава.
Няма бе Франко тая година ши ражда два пъти много лоши мъжкари еблювци се навъдили :mrgreen:
Аватар
max
Вносител
получил Браво: 11 пъти
Обратна връзка:

Мнение от max »

Забранява се защото на служителите на ИАРА ще им е "трудно" да проверяват и през Май :!: :?: :?: :?: :!: Така три месеца и половина все едно ще бъдат в отпуск.

Предишният директор (преди да го уволнят) направи 5 поръчки за по 50 000лв. за всякакви тъпотии несвързани с основната дейност на ИАРА но пари за лодки и гориво няма :idea: На въпроса задаван от няколко години - "Защо отделните язовири и видове риба не се забраняват поетапно (според конкретните условия)?" отговора е "Ще ни е много трудно да проверяваме кой е за шаран и кой за бала риба, за това по добре да си е забранено."
beis
получил Браво: 3 пъти

Мнение от beis »

Няма по полезни от нас,всички ния които тьрсим риба по един или друг начин с лодки.Доста често попадаме и унищожаваме голяма част от мрежите на браковците,но сега нещата стават доста сложни и лоши за нас.Дьржавата законите се обрьщат в наша вреда.Вместо да застанат зад нас и да ни дадат едно рамо те правят още по лесна работата на браковците.Има моменти в които се ядосвам,че живея в шибана страна като нашата.Кьдето цари пьлно нехайство отностно малкото неща които ни оставят все по малко. :evil:
Кучето си лае а кервана си вьрви-честито колеги.
Публикувай отговор

Обратно към “Риболов на сом”