За риба във Франция

Кътче с риболовен имунитет за колегите в странство.
Публикувай отговор
Popeye
Риболов: ПлаФФка и морски
дал Браво: 21 пъти
получил Браво: 6 пъти

Re: За риба във Франция

Мнение от Popeye »

Аз обаче следвам мъдрия съвет на г-н и г-жа Скоттърн , и мънистото съм го елиминирал отдавна , като паразитен елемент
аз следвайки съветите на г-на Скотърн за монтажа на слайдер се вкарах в час по трудово обучение предпоследния път , а от оня крокодил жена му акъл не искам освен ако не става дума от кутюр :lol:
VIP sux !!!
Аватар
Георги Кръстев
получил Браво: 1 път

Мнение от Георги Кръстев »

Popeye написа:аз следвайки съветите на г-на Скотърн за монтажа на слайдер се вкарах в час по трудово обучение предпоследния път ,
Ставаме двама :oops: :oops: , ноо вече всичко е ток и жица 8) 8)
outsider написа:Вярно , че на спинингиста макарата му си остава чиста - не ползва подхранка , не пипа риба..
nkolev
дал Браво: 52 пъти
получил Браво: 26 пъти

Мнение от nkolev »

Гоше, грешиш в това, че използваш черни вирбели с лаково покритие, което наистина се пропуква и често дере кордата. Иначе с моите любими месингови (жълти) вирбели няма никакви проблеми. За по-бързото изнизване - със сигурност жълтия вирбел се изнизва по-бързо от специалните карабинки с втулка, защото контакта на кордата с метала при вирбела е практически в една точка, докато при втулката е в цялата дължина на втулката и оттам триенето е по-голямо.
При случая с мънистото (въпреки, че не съм го ползвал практически николко) мисля, че има най-бързо пропадане поради разделянето на контакта в мънистото и отделно във вирбела, като вирбела с широк отвор няма съпротивление, а мънистото с голямата си свобода (все пак не е закрепено за нищо освен за кордата) също има минимално съпротивление.
Не ползвам мънисто, защото винаги се страхувам (по принцип неоснователно, но се страхувам):
при стъкленото - да не се надраска влакното, а от пластмасовите - да не се прорежат и при двата случая да влеза в бокса без време.
НДК
Аватар
Doktor-5
дал Браво: 187 пъти
получил Браво: 71 пъти
Обратна връзка:

Мнение от Doktor-5 »

Ама и ти голям пъзлю излезе!
Бъди по смел! :lol:
.....Ако един състезател участва във всички възможни турнири, то рано или късно, по независими от него причини и обстоятелства, все някога става първи....(Киро Джигита)

КСР ВИДРАКС
Аватар
Георги Кръстев

Мнение от Георги Кръстев »

Doktor-5 написа:Ама и ти голям пъзлю излезе!:lol:
Мани мани, събрали сме се едни страхливи :lol: :lol: :lol:
outsider написа:Вярно , че на спинингиста макарата му си остава чиста - не ползва подхранка , не пипа риба..
Аватар
outsider
Риболов: състезателен фидер
дал Браво: 195 пъти
получил Браво: 5028 пъти

Мнение от outsider »

Cтъклено мънисто ми се е чупило - просто почваш да имаш ядове с плувката , докато се усетиш да погледнеш , и от него няма и помен. Пластмасово ми се е нарязвало от влакното , голяма отврат :evil: .Затова за мъниста не ща да чуя...
Жоро , влакното е Сенса , щото Колмика тук не го намерих :? , а си го предпочитам... Водят го 0.208 мисля , което ще рече че сигурно е 0,22 :lol: - няма грижа , за подвижните монтажи ТЪНКИТЕ влакна създават ядове , не дебелите. И щото тук не ми се налага да мятам трийсеграмови ваглери ,чe и 0,24 слагам и окото ми не мига. 8)
500 street fights, and you could consider yourself a legitimate tough guy. You need them for experience , to develop leather skin - so I got started....
2018: 4
2019: 12
---
2021: 6
2022: 11
2023: IIIII IIIII III
2024: IIIII III
stan4o
дал Браво: 25 пъти

Мнение от stan4o »

Винги ловя със статична плувка, само когато дълбочината го налага правя монтажи с подвижна такава. Вместо манисто ползвам шлаухче за плувка, гумено е няма как да нарани влакното, като стои в студената вода си се одървя и влакното минава сравнително лесно през него...
Popeye

Мнение от Popeye »

outsider написа:Cтъклено мънисто ми се е чупило - просто почваш да имаш ядове с плувката , докато се усетиш да погледнеш , и от него няма и помен. Пластмасово ми се е нарязвало от влакното , голяма отврат :evil: .Затова за мъниста не ща да чуя...
Жоро , влакното е Сенса , щото Колмика тук не го намерих :? , а си го предпочитам... Водят го 0.208 мисля , което ще рече че сигурно е 0,22 :lol: - няма грижа , за подвижните монтажи ТЪНКИТЕ влакна създават ядове , не дебелите. И щото тук не ми се налага да мятам трийсеграмови ваглери ,чe и 0,24 слагам и окото ми не мига. 8)
има едни малки електрикови на Стонфо/май беха/ , ползвам от тях и не съм имал проблеми ...
VIP sux !!!
K.Mitow
Риболов: Carp & Match

Мнение от K.Mitow »

Уникална тема. Тук може да се научи много. :shock:
Аватар
outsider

Мнение от outsider »

K.Mitow написа:Уникална тема. Тук може да се научи много. :shock:
Например - какво не трябва да се прави... :?
Щото вчерашния риболов не е за разправяне. :oops: :roll: Ама нали няма да разправяме само успешните излети :wink:
И така , в събота го ударих на непривично за мен занимание : замислих се. :mrgreen: Защо на обичайното ми дълбоко място на Уст рибата винаги се събира два часа че и повече след захранването? Дали се плаши от топките - нали никой не и обръща внимание , дали е малко и се събира бавно...Така че реших да подходя по английски и да не хвърлям захранка , а да стрелям царевица , жито , пелети и бял червей. Дисkретност , казах си , му е майката - и хем ще си спестя ходенето на 40 километра за захранка , щото как ме мързи , не е истина. :oops: :lol: Естествено щеше да се наложи ловене по-наблизо , но не реката съм сам , все ще се се завърти някоя риба , а после , то се знае- нищо не привлича така рибата , както друга риба , която вече се е събрала и се тъпче та ушите и плющят.
Сутринта ставам , и откривам , че е паднала такава мъгла , че не си виждам носа. Опасна работа си е ходенето по полето из мъглата , щото са плъзнали едни небръснати мъжаги с оранжеви елеци. И с пушки.И нали аз си нямам нито оранжев елек нито пушка , току виж ме отстреляли погрешка - или , както се казва , могат да ми съсипят целия ден :lol: .Cеднах в едно кафе да закуся , и се оказа , че на авджиите им е забранено да пуцат докато има мъгла , та се бяха завряли и те да пият кафе ( за успокояване на нервите , предполагам) и да се чудят къде да си почешат показалеца на дясната ръка , който явно много ги сърбеше.
Те такава гледка беше реката в десет сутринта:
Изображение
Сичкото мезе беше това - "тя ако е гладна , ще кълве" :wink: !
Изображение
Въоръжих се със щекарската прашка ( спомени...) , и започнах обстрела със зърнени храни , на разстояние около 15 метра. Естествено , за такива дистанции нямаше нужда от тежка артилерия , та изкопах едно двуграмово ваглерче , което не знам кво правеше в калъфа .Даже в сравнение със скромния 12-грамов ваглер изглежда смешно , та го съжалих 8) и не го снимах до някой от сериозните поплавъци:
Изображение
За мое най-голямо учудване обаче , пръчката го метна на близо трийсет метра , не че се канех да ловя там. Почва голямото чакане , духва вятър. Сменям ваглерчето с 4 гр. , продължавам да чакам , и да стрелям - НИЩО. :roll:
Убиването на времето , докато чакам рибата да се събере , се състоеше от любимите ми две занимания , а именно: експерименти с дълбочината/тежестите/ поводите/куките....и зяпане на костура , който само на брега не излезе да гони дребосъците . Наглец. Мене ако питате ,нещо , което е толкова вкусно в пържен вид ,би трябвало да се държи по дискретно.... :twisted:
Чакам аз , и стрелям ,обаче минават два часа че и оттатък , и започва да ми става ясно , че идеята ми е също като теорията за научния комунизъм : привлекателна на пръв поглед , обаче грешна. :lol: Налагаше се или да се мисли бърз метод за спасяване на капото , или като пурист на мач риболова джентълменски да си призная че съм бит , и да ходя да давя мъката в алкохол.Аз обаче не съм пурист , и уви , не бях настроен много джентълменски. :oops: :oops: ....внимаваме в картинката....щрааааак 8)
Изображение
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Баси , имах усещането че мача нервно потрепери като го превърнах в костурски уред , а на ваглера само дето боята му не се олющи от ужас , като го разжалвах в ранг тапа за костур. :oops: ... :lol: Рибки бяха набавени с помощта на уклейския телескоп , водораслите гъмжат от тях. Около водораслите просто гъмжи от костур - за щастие , дребен . Казвам за щастие , щото ако беше и едър , можеше да ме видите в подфорума "Направи си сам" да се правя на воблеростроител. :mrgreen:
За другия път не знам какво ще ловя , нито къде , обаче захранка мисля да взема :lol:
500 street fights, and you could consider yourself a legitimate tough guy. You need them for experience , to develop leather skin - so I got started....
---
Аватар
Д-р Флекс
дал Браво: 1411 пъти
получил Браво: 427 пъти

Мнение от Д-р Флекс »

Казвам за щастие , щото ако беше и едър , можеше да ме видите в подфорума "Направи си сам" да се правя на воблеростроител.
:lol:

Историята с проваления поради липса на захранка излет е много поучителна. :idea: Позволи ми да разкажа обаче един епизод от миналия сезон, не толкова като контрапункт на тезата за нуждата от захранка, колкото като допълнение...

Отиваме с един приятел на водоем в Чирпанско, прочут с популацията си както от мирни риби, така и от щуки. Когато прителят ми вижда шаварите и втичалата, казва ми "**eм ти щуките", вади директния, петнайстина литра захранки Сенса, царевица и "белки", и се курдисва право там. Аз почвам да облавям на спининг периметъра преди него, след около час достигам до неговата позиция. Той, чинно захранил, надлежно укрил се, прилежно заметнал... и нищо. Питам, кво бе? Той: събрали са се каракуда и шарани близо до петното, обаче, натикали са се в шавара и не мърдат, поради щото има едни две щуки, ей ги там в плиткото, дето ги дебнат, отляво едната, отдясно другата, д**а нихната мама зъбата... Така ли, викам аз. Слагам един попер, бам, първата с първото замятане, бам втората - с третото. И тогава му тръгна кълвиното на моя приятел.

Та, мисълта ми е, може да има и друга причина - не само липсата на тестени захранки - за некълвиното... другия път вземи и един спининг със себе си :D
Popeye

Мнение от Popeye »

без спинингист в сака за никъде не сме :D :D :D
VIP sux !!!
Аватар
баш майстора
Риболов: Online
дал Браво: 1686 пъти
получил Браво: 1943 пъти

Мнение от баш майстора »

Popeye написа:без спинингист в сака за никъде не сме :D :D :D
ако някой сак е останал без спинингист - обаждайте се на 088 ххх хх хх :lol:
"Няма риба в реката, само пъстърва, откакто се появи тя и изяде всичката друга риба..."
Аватар
ecoplast
получил Браво: 4 пъти

Мнение от ecoplast »

Попе, аз съм по-дребен от Андре, ама пак няма мЪ събереш в сака(186 см; 117 кила, откак проходих, щот лятос бях 125) Па еле ако мЪ събереш, кой ша го носи?:lol: :lol: :lol:
Дзен-учителя Башо:Който знае, не говори!
“Който постъпва честно, не живее лесно.”. Радой Ралин
"Бъдещето е внимателно обезвредено настояще." А. и Б. Стругацки
Аватар
outsider

Мнение от outsider »

Д-р Флекс написа:[
Та, мисълта ми е, може да има и друга причина - не само липсата на тестени захранки - за некълвиното... другия път вземи и един спининг със себе си :D
Да бе как не - "...лесен и широк е пътят , който води надолу..." :mrgreen: , и като почнеш да дерградираш ,край няма - нали знаеш , първо лъжеш , после крадеш , накрая не правиш път на дамите. :shock: :lol:
Tука не се дава хубава Яна на турска вяра , ами ще взема да инвестирам в една директна петица , че уклея също има нужда от известно порицание :twisted:
---
Публикувай отговор

Обратно към “Риби и рибари в странство”