Страница 1 от 4
Премахване на блатен дъх
Публикувано на: Пон Дек 04, 2006 19:31
от BookerT
Колеги, прочетох темата, която имаме в нашия най-вкусен подфорум, но там е даден само един начин за премахване на балтиня дън( а именно с лъжицата винен оцет в устата). Интересно ще бъде ако споделите вашият опит и изпитани рецепти.
П.С.
Ясно е, че най-добрият начин е да върнеш рибата. Говориме за купена такава.
Публикувано на: Пон Дек 04, 2006 20:03
от babydoctor
Не се лъжи - няма начин да се оправи рибата - имам един куп рецепти, пробвал съм ги, не става. И това не с риба от някой гаден гьол, а от Искъра при Чомаковци, от Струма под Благоевград в края на лятото.
Публикувано на: Пон Дек 04, 2006 20:39
от Левака
babydoctor написа:Не се лъжи - няма начин да се оправи рибата .
Абсолютната истина.
Публикувано на: Пон Дек 04, 2006 20:57
от Мунчо
Има начин- ако е жива, два- три дни да я държиш в течаща чиста вода...не е много удобно и приложимо, обаче...
Публикувано на: Пон Дек 04, 2006 22:18
от Левака
Публикувано на: Пон Дек 04, 2006 23:29
от BookerT
Просто питах за информация, не че имам такава риба, а иначе такива ми ти процедури с пречистване във вода няма кой да прави и кой да се занимава с такива миризливци. Бях чувал некви си митове за обезмирисяване и исках да споделите и вашето мнение, та за тва и се изоках. Благодаря
Re: Премахване на блатен дъх
Публикувано на: Вто Дек 05, 2006 5:24
от Васил
BookerT написа: само един начин за премахване на балтиня дън
===============================================
В кофата за болкук
Публикувано на: Вто Дек 05, 2006 15:35
от kamen
24 часа в айрян.Просто го опитайте и кажете
Публикувано на: Вто Дек 05, 2006 16:43
от Tedo
kamen написа:24 часа в айрян.Просто го опитайте и кажете
но първо изпийте айряна - след това рибата няма да ви мирише! гаранция!
Публикувано на: Вто Дек 05, 2006 16:51
от babydoctor
Tedo написа:но първо изпийте айряна - след това рибата няма да ви мирише! гаранция!
Аха - особено ако му ливнеш 200-300 грама медицински спирт.
Публикувано на: Чет Юни 07, 2007 9:43
от chombe
ако става дума за шарко тарбуха се маже с канела за друга риба се
взема една пластмасова купа пълни се с вода в нея се нарязват :чесън,копър,слага се черен пипер, дафинов лист ,50 гр бяло вино и лъжица оцет или лимон рибата изчистена се накисва в нея за около 2-3 часа в хладилник няма и следа от дъх роден съм в силистра там рибарите така действат дунавската риба си мирише на тиняк
Публикувано на: Чет Юни 07, 2007 9:51
от babydoctor
chombe написа:чесън,копър,слага се черен пипер, дафинов лист ,50 гр бяло вино и лъжица оцет или лимон рибата изчистена се накисва в нея за около 2-3 часа в хладилник няма и следа от дъх роден съм в силистра там рибарите така действат дунавската риба си мирише на тиняк
И това съм пробвал, + дивисил - не става. Аз пък в Лом съм израсъл, ма тогава рибата не миришеше, а саламура и боб чорба задължително се правеха с дунавска вода...
Публикувано на: Чет Юни 07, 2007 10:02
от chombe
тогава и аз нямам на идея с кво друго освен с хлорна вар
Публикувано на: Чет Юни 07, 2007 10:06
от chombe
между другото това с айряна е идея в един ресторант във варна продавахме акула замразена а пък тя като се замрази отделя амоняк
киснехме я в кисело мляко и мирисът изчезва но кисекото мляко неотрализира амоняка за другите миризми... ??? не знам но мисля да пробвам наистина дали ще стане
Публикувано на: Чет Юни 07, 2007 15:06
от dzaekov
Пичове, решавам въпроса с дъха, като пускам рибата..... ако не падне много кислородното съдържание на водата, той не и пречи!!!