Страница 1 от 1

консервиране на риба

Публикувано на: Вто Мар 22, 2005 18:02
от vlado_fidera
Почистена и измита риба се осолява и оставя на студено 12 ч.Редим в по широка тенджера най много в три реда като се стремим рибите да са една върху друга.Поръсваме с няколко зърна черен пипер,бахар,даф.лист.Заливаме с олио и оцет в съотношение 2:1.Нарязваме домати които прибавяме най отгоре.Всичко това варим 3 ч на умерен огън и най добре на нощна тарифа.След като се охлади редим в буркани като всеки ред отделяме с подправки-черен пипер,даф.лист,русалия,копър.Пълним бурканите със соса от варенето и стерилизираме 15-20 мин.По тази рецепта можемда съхраняваме и пържена риба.

Re: консервиране на риба

Публикувано на: Нед Мар 17, 2013 18:54
от петър_петров
добра рецепта :wink:

Re: консервиране на риба

Публикувано на: Нед Мар 17, 2013 19:49
от jagger1
vlado_fidera написа:Почистена и измита риба се осолява и оставя на студено 12 ч.Редим в по широка тенджера най много в три реда като се стремим рибите да са една върху друга.Поръсваме с няколко зърна черен пипер,бахар,даф.лист.Заливаме с олио и оцет в съотношение 2:1.Нарязваме домати които прибавяме най отгоре.Всичко това варим 3 ч на умерен огън и най добре на нощна тарифа.След като се охлади редим в буркани като всеки ред отделяме с подправки-черен пипер,даф.лист,русалия,копър.Пълним бурканите със соса от варенето и стерилизираме 15-20 мин.По тази рецепта можемда съхраняваме и пържена риба.
Привет.
Вода слага ли се, когато се вари 3 часа? Казваш олио:оцет=2:1. Няма ли да изгори 3 часа без вода?

Re: консервиране на риба

Публикувано на: Пон Мар 18, 2013 18:31
от ba4_iulian
не :D

Re: консервиране на риба

Публикувано на: Вто Май 21, 2013 14:55
от mucca
Консервирал съм си риба по тази рецепта и е много хубава.

Re: консервиране на риба

Публикувано на: Вто Май 21, 2013 14:55
от mucca
Консервирал съм си риба по тази рецепта и е много хубава.

Re: консервиране на риба

Публикувано на: Сря Май 22, 2013 17:44
от zanev
И аз но с малки разлики. Варенето е в тенджера под налягане - около 40мин, като се добавя преди това и 1-2 чаени лъжици сода бикарбонат(костите стават на хрущял).Рибате се реже на едри парчета,главите НЕ се слагат.Правил съм консерви с морунаж,скобар,платика и таранка.Стават ненормални и за мезене и за наяждане... :lol: :lol: :lol: !

Re: консервиране на риба

Публикувано на: Вто Сеп 17, 2013 18:42
от vovata
:tup: и аз съм я правил но слагам 3части олио,2части оцет и една част вода за заливката

Re: консервиране на риба

Публикувано на: Сря Окт 09, 2013 15:00
от milenapetkova
Мерси за рецептите, мисля да изпробвам тази от първия пост скоро. :tup:

Re: консервиране на риба

Публикувано на: Сря Окт 09, 2013 20:00
от sharo1
milenapetkova написа:Мерси за рецептите, мисля да изпробвам тази от първия пост скоро. :tup:
Това от първата рецепта
Почистена и измита риба се осолява и оставя на студено 12 ч.Редим в по широка тенджера най много в три реда като се стремим рибите да са една върху друга.Поръсваме с няколко зърна черен пипер,бахар,даф.лист.Заливаме с олио и оцет в съотношение 2:1
После обаче

...залива се ,докато се покрие рибата,вари се половин час на слаб огън,може и на газов котлон,след като се свали от огъня се оставя да изстине,защото се стяга и не се разкашква и се изважда рибата . В сместа дето е варена се слага лютеница,купешка-има си сите подправки -кофичка 2-3 кг или 2-3 по големи буркана,зависи от гъстота която ни се харесва.
Бърка се и се реди рибата в буркан,като на всеки ред се слагат 3-4 колелца кисели краставички,заливаме със соса с лютеницата.Варим бурканите в казан 3 часа,след 2-3 месеца костите са омекнали напълно.Тва за скобар и бабушка-(таранка-каракуда-дребна е няма омекване на костите)

Re: консервиране на риба

Публикувано на: Вто Май 20, 2014 22:13
от hkoko
Варим бурканите в казан 3 часа,след 2-3 месеца костите са омекнали напълно.Тва за скобар и бабушка-(таранка-каракуда-дребна е няма омекване на костите)
Вголяма заблуда си и не умееш да готвиш :idea:

Re: консервиране на риба

Публикувано на: Вто Май 27, 2014 8:45
от Мунчо
hkoko написа:
Варим бурканите в казан 3 часа,след 2-3 месеца костите са омекнали напълно.Тва за скобар и бабушка-(таранка-каракуда-дребна е няма омекване на костите)
Вголяма заблуда си и не умееш да готвиш :idea:
А туй-то! Рече и отсече. :lol: