хидрофойл

Минава, големият кораб минава ...
Публикувай отговор
stoyko

Мнение от stoyko »

Абе аз акъл на никой няма да наливам , Я съм си доволен от Хидрофойла и съм стигнал до тези изводи след многобройни опити и проби с различни лодки и ъгли на работа на ботуша , даже го и скъсих с 15 санти и накрая заспа работата след като му турих крилата-литна.Кой каквото си иска да си слага(или не), лодките са си ваши.Т ва че си улучил китайската сглобка и работи баш си е добре ама производитела (и на лодки и на мотоли)не може да знае на какво ще го сложиш и какво ще бута и за това понякога се налага и използване на спомагателни средства :idea: :wink:
стара риба нема
Emo-83
Търговец
дал Браво: 264 пъти
получил Браво: 272 пъти

Мнение от Emo-83 »

Стойко смяташ ли,че само ти имаш и си ползвал крила :!:
Тук не пишем за да се инатим.Ок за тебе крилата са причината лодката ти да върви.При всички останали не е така.....те просто са луди и си пишат пенкелер.Разбери...не може да махаме нещо след като сме разпробили собствените си(а не чуждите) двигатели. :wink:
http://fishem.bg/" onclick="window.open(this.href);return false;

Ех,рибо рибо-какво да правя,като съм се родил рибар,а ти риба!
stoyko

Мнение от stoyko »

Не бе Емо, не съм единствения , просто моята композиция от мотор , наклон и дължина на ботуша съчетано с дължината и ширината на лодката не можеш я отлепи от водата без крилата .И не сте луди вие ами тези дето бълват хидрофойли ,крилца и куп други ненужни работи дето само пречат и прашасват по мазетата да се лъжат ората и да трошат пари. :!: :!: :!: .Айде заключвайте я темата и да се миряса. :idea:
стара риба нема
Аватар
max
Вносител
получил Браво: 11 пъти
Обратна връзка:

Мнение от max »

stoyko написа: ......., просто моята композиция от мотор , наклон и дължина на ботуша съчетано с дължината и ширината на лодката ...............
всички лодки и двигатели , дори и китайските се произвеждат по стандарти - това се отнася особенно много за неща като:
-дължина на ботуша
-височина на транеца
-градуси на трима
независимо какви марки лодка и двигател имаш вариации в горните три неща има в много малка степен така че твоят случай не е някакво изключение. ако ти харесва с хидрофоил никой не може да ти каже копче но тук четат хора които се колебаят или търсят мнение за да направят избор - НЕ ГИ ЗАБЛУЖДАВАЙ. ако беше написал примерно
"сложих си крилца на мотора и литнах - много ме кефят" вероятно никой нямаше да ти каже нищо . "слагайте си всички - супер е" обаче провокира постовете които четеш
Николай Стефанов
получил Браво: 4 пъти
Обратна връзка:

Мнение от Николай Стефанов »

max написа:
stoyko написа: ......., просто моята композиция от мотор , наклон и дължина на ботуша съчетано с дължината и ширината на лодката ...............
всички лодки и двигатели , дори и китайските се произвеждат по стандарти - това се отнася особенно много за неща като:
-дължина на ботуша
-височина на транеца
-градуси на трима
независимо какви марки лодка и двигател имаш вариации в горните три неща има в много малка степен така че твоят случай не е някакво изключение. ако ти харесва с хидрофоил никой не може да ти каже копче но тук четат хора които се колебаят или търсят мнение за да направят избор - НЕ ГИ ЗАБЛУЖДАВАЙ. ако беше написал примерно
"сложих си крилца на мотора и литнах - много ме кефят" вероятно никой нямаше да ти каже нищо . "слагайте си всички - супер е" обаче провокира постовете които четеш
Бих желал да задам един въпрос към колегата max:

Колега max,

Как се отразява на максималната скорост на една лодка, която не е е китайска с един двигател, който също не е китайски поставянето на хидрофойл на двигателя ??? За да бъда по -ясен и за да ме разберете по-правилно става въпрос за едни и същи марка и модел лодка изпробвана с един и същ двигател, при едни и същи градуси на трима, при почти еднакви други условия /мет. условия, плътност на водата и натоварване на лодката/ с и без хидрофойл.

Възможно ли е максималната скорост на така описаната лодка и двигател да намалее с 10 км./час и за да бъда по-ясен изразено в проценти около 15 %, при условие, че е хидрофойла е от една световно известна марка, според продавачът му??? Как бихте коментирали разликите в абсолютни и процентни стойностости, допустими ли са според Вас???

Ако пожелаете ще кажа точните марки и модели на лодката, двигателя и хидрофойла, за да улесня отговора на въпросът ми .

Убеден съм, че Вашият отговор на повдигнатите от мен въпроси ще е изключитено полезен на колегите от форума.

Благодаря Ви предварително!
Опитите не се броят-важен е само крайният резултат !
А.НИКОЛОВ
получил Браво: 1 път

Мнение от А.НИКОЛОВ »

всеки производител дава технически характеристики на лодките си и какъв двигатл да се поставя и какъв товар носи .От там нататък започват ,,майсторлъците'' :D Затова е много важно този които поставя двгатела да не специалист по трактори а по лодки :D тук има много колеги които си разбират от темата и помагат с правилни съвети :D
А.НИКОЛОВ
получил Браво: 1 път

Мнение от А.НИКОЛОВ »

Изображениепри този случаи двигатела се дигна николко саснтиметра и Всичко се оправи :D
Аватар
max
Вносител
Обратна връзка:

Мнение от max »

Николай Стефанов написа:
Как се отразява на максималната скорост на една лодка, която не е е китайска с един двигател, който също не е китайски поставянето на хидрофойл на двигателя ??? За да бъда по -ясен и за да ме разберете по-правилно става въпрос за едни и същи марка и модел лодка изпробвана с един и същ двигател, при едни и същи градуси на трима, при почти еднакви други условия /мет. условия, плътност на водата и натоварване на лодката/ с и без хидрофойл.

Възможно ли е максималната скорост на така описаната лодка и двигател да намалее с 10 км./час и за да бъда по-ясен изразено в проценти около 15 %, при условие, че е хидрофойла е от една световно известна марка,
ако питаш за тази комбинация която е на видеото с хидрофол на тихо време 33-34 възела, без 34-35възела. ако има вълни обаче разликата е в плюс с хидрофоила около 32-33 възела. аз съм го тествал и с по бърз пропелер (и в двата случая) и с джек плейт, при мен двигателя без хидрофол работеше най добре на трим 3-4 а с хидрофоила на 5 от джек плейта и в двата случая на едно деление преди максимума

ако питаш дали може да намалиш максималната скорост ако инсталираш този хидрофоил - да възможно е при големите мотори над 30 коня и абсолютно сигурно при тези под тази мощност. ако трима тие напълно затворен максималната скорост може да падне и с повече от 15%. ако използваш хидрофоил без лодката да е натоварена и при тихо време според мен трябва да търсиш оптималното положение около максималния ъгъл на трима за да може този модел хидрофоил да не притиска носа надолу а само да изправя вектора на тягата както се и вижда на видеото
toparlak
дал Браво: 6 пъти
получил Браво: 6 пъти

Мнение от toparlak »

Колеги да ви попитам дупките на плочата на мотора,които остават след свалянето на хидрофойлите могат ли да повлияят нормалната му работа(дори и малко)? Ако е така да ги запълня с нещо,например силикон,или да не се занимавам.Мотора го купих разпробит.
Аватар
max
Вносител
Обратна връзка:

Мнение от max »

toparlak написа:Колеги да ви попитам дупките на плочата на мотора,които остават след свалянето на хидрофойлите могат ли да повлияят нормалната му работа(дори и малко)? Ако е така да ги запълня с нещо,например силикон,или да не се занимавам.Мотора го купих разпробит.
няма проблем да го ползваш пробит, ако искаш да го запълниш си купуваш влакнест кит и запълваш с него само дупките. повечето производители на мотори продават и боя на спрей с която можеш да пръснеш кита за да не си личи къде са дупките
Аватар
franko
Риболов: сооооооом
дал Браво: 32 пъти
получил Браво: 6 пъти

Мнение от franko »

Emo-83 написа:Продавам крила,защото на мен не ми трябват....25лв.
Емо,какво стана с крилцата.Ако ги пазиш ,донеси ми ги на Езерово.
Да се надявам,че ще ми подобрят стабилността.Сега ,като влизам в дирята на някоя друга лодка и ми настръхва гърба,а за остър завой ,не мога и да си помисля.Дано ми свършат работа:roll:.
Шморхи
Риболов: морски
получил Браво: 2 пъти

Re: хидрофойл

Мнение от Шморхи »

Замислих се, исках да си купя хидрофойли. Но не на Лализас, а някакви по-добри.
Не търся по-лесно излизане на глисаж, по-малък разход или нещо подобно.
Търся подобрена стабилност при глисаж.
Имах Лализас, държаха се отвратително на надуваемата ми лодка, пластмасовата я "успокоиха", но ги продадох заедно с двигателят.
Сега вече съм с 20 к.с. на същата, пластмасова лодка и търся по-добра стабилност при висока скорост.
Колеги много ми нахвалиха тези:
Изображение
Става дума за долната лява снимка - Хидрофойл ССТ
Незнам обаче откъде мога да си ги купя.
Приемам съвети и за други марки де, както и разликите спрямо крилете на Лализас.
И още, по-добре ли е да е монокрило или две крила са по-добро решение?
Аватар
max
Вносител
Обратна връзка:

Мнение от max »

Аз съм крайно против тези модели които си показал въпреки че при твоята лодка дори те ще са ти от полза.

Това съм слагал на същото корито и имаше значителен ефект

Изображение

Изображение

Икономия на гориво няма да постигнеш с поставянето на хидрофол. Ще имаш по добро управление и няма да гледаш толкова в небето преди да излезеш на глисаж. При завой също има подобрение но отново ще трябва да внимаваш с крена.
Шморхи
Риболов: морски
получил Браво: 2 пъти

Мнение от Шморхи »

Да, от полза са...това корито каквото и да му сложи човек, стига да има равна повърхност, върши някаква работа.
А защо си против ССТ?
В какво се изрази ползата при лодката от снимката?
Аз именно резкият крен при висока скорост искам да избягна. Коритото е предразположено да го прави за съжаление. :( Искам да го избегна без да се налага да продавам лодката.
Не се притеснявам от времето за излизане на глисаж. Лодката е сравнително лекичка, с ниско съпротивление и глисажа не е проблем, т.е. няма да гледам небето дълго. :)
Аватар
max
Вносител
Обратна връзка:

Мнение от max »

Тези модели имат голямо съпротивление (заради голямата си широчина преди всичко), това което съм ти показал е доста по тясно и изнесено назад - т.е. оказва по голям натиск върху носа без да има тази широчина.

За крена нямам идея какво да ти предложа, ако беше с по голяма лодка бих ти показал това

Изображение

но мисля че в твоя случай е пресилено
Публикувай отговор

Обратно към “Риболов от лодка”