колеги как да сготва калкан

Пържена, на фурна или скара и каква ли още не, рецепти разни, коя от коя по-вкусна ... ммм ...
pattrona
Мнения: 4
Регистриран на: Чет Ное 05, 2009 20:02
Местоположение: dupnica

колеги как да сготва калкан

Мнение от pattrona »

дайте някаква идея :idea:
Аватар
Коце
Мнения: 6447
Регистриран на: Пон Юни 22, 2009 20:04
Риболов: и бира чадо!
Местоположение: София
получил Браво: 9 пъти

Мнение от Коце »

Колега, само пражен!
Д-р Флекс написа:Jeddi Master Sofianetzo soFidero
Аватар
joro_olyмпус
Мнения: 11699
Регистриран на: Съб Окт 08, 2005 21:48
Местоположение: Част от седмицата в София
дал Браво: 6 пъти
получил Браво: 9 пъти
Обратна връзка:

Мнение от joro_olyмпус »

Добре е механично да му изрежеш копчетата и перките за по-лесно пържене.
Аватар
Златев
Мнения: 2184
Регистриран на: Вто Май 09, 2006 15:17
Местоположение: Варна
дал Браво: 955 пъти
получил Браво: 179 пъти

Мнение от Златев »

Супата от калкан е уууникално мезе! Особено ако я оставиш за една вечер в хладилника леко да се жeлира!
Но както и да го направиш - калканът си е калкан! Уникална риба! Наздраве!

ПП
Е... ако го сготвиш с праскови и шоколадов мус определено за нищо няма да става :roll: ;):P
Аматьорски Спининг Клуб "С Брат ми"
Аватар
Златев
Мнения: 2184
Регистриран на: Вто Май 09, 2006 15:17
Местоположение: Варна
дал Браво: 955 пъти
получил Браво: 179 пъти

Мнение от Златев »

joro_olyмпус написа:Добре е механично да му изрежеш копчетата и перките за по-лесно пържене.
Ето от тези изрезки ще дойде и супата ;)
Но замене това си е малко "жив-зян" да ги отржеш... Въпрос на вкус ;):P
Аматьорски Спининг Клуб "С Брат ми"
Аватар
joro_olyмпус
Мнения: 11699
Регистриран на: Съб Окт 08, 2005 21:48
Местоположение: Част от седмицата в София
дал Браво: 6 пъти
получил Браво: 9 пъти
Обратна връзка:

Мнение от joro_olyмпус »

Да, не се изразих правилно. Не да ги изрежеш, а извадиш. А именно правиш срез от едната горната страна на околовръстна перка на калкана и повтаряш същото и от долната страна на рибата - после ги издърпваш барабар със ситните и гадни костици. Супата, ако я направя аз с домати и моркови+тайни подправки става идеален бульон трезве. Златев май е яко потърпевш... :D :D :D :D :D
Аватар
Lemuria
Мнения: 683
Регистриран на: Пон Фев 12, 2007 10:09
Местоположение: София

Мнение от Lemuria »

Златев написа:ПП
Е... ако го сготвиш с праскови и шоколадов мус определено за нищо няма да става :roll: ;):P
Eкстра си е с праскови, кво не му харесваш :lol: :wink:
http://www.youtube.com/watch?v=2SaFL1ss80k" onclick="window.open(this.href);return false;
Аватар
ecoplast
Мнения: 3540
Регистриран на: Пон Мар 13, 2006 8:53
Местоположение: Исперих, живота си тече, но Времето е спряло.
получил Браво: 4 пъти

Мнение от ecoplast »

ми не обича праскови :D
Дзен-учителя Башо:Който знае, не говори!
“Който постъпва честно, не живее лесно.”. Радой Ралин
"Бъдещето е внимателно обезвредено настояще." А. и Б. Стругацки
Мунчо
Мнения: 16627
Регистриран на: Пет Дек 17, 2004 21:17
Риболов: пуристки
Местоположение: гАбРоВо
дал Браво: 415 пъти
получил Браво: 923 пъти
Обратна връзка:

Мнение от Мунчо »

joro_olyмпус написа:Добре е механично да му изрежеш копчетата и перките за по-лесно пържене.
Жоре, какви други начини за изрязване има, освен "механичен"? :D
БОКА НА УЛЪТО.

"Огин да я попари тая пастръва, що светли умове обърка и бастиса" Bate Raiko

СТАРИ ВИДРИ
Аватар
Коце
Мнения: 6447
Регистриран на: Пон Юни 22, 2009 20:04
Риболов: и бира чадо!
Местоположение: София
получил Браво: 9 пъти

Мнение от Коце »

Мунчо написа: какви други начини за изрязване има, освен "механичен"? :D
С бластера - ше се срещнат материя и антиматерия и ще се получи една кулинарна одисея накрая, с витаещи спиртни облаци :lol:

п.п. сори за спама ;)
Д-р Флекс написа:Jeddi Master Sofianetzo soFidero
Аватар
joro_olyмпус
Мнения: 11699
Регистриран на: Съб Окт 08, 2005 21:48
Местоположение: Част от седмицата в София
дал Браво: 6 пъти
получил Браво: 9 пъти
Обратна връзка:

Мнение от joro_olyмпус »

Те, Коце ти го каза! :wink:
pattrona
Мнения: 4
Регистриран на: Чет Ное 05, 2009 20:02
Местоположение: dupnica

калкан

Мнение от pattrona »

благодаря колеги
мисля тази седмица да го пробвам :wink:
Аватар
ecoplast
Мнения: 3540
Регистриран на: Пон Мар 13, 2006 8:53
Местоположение: Исперих, живота си тече, но Времето е спряло.
получил Браво: 4 пъти

Мнение от ecoplast »

ама с ножа или с бластера?? :lol:
Дзен-учителя Башо:Който знае, не говори!
“Който постъпва честно, не живее лесно.”. Радой Ралин
"Бъдещето е внимателно обезвредено настояще." А. и Б. Стругацки
Иван Логофетов
Мнения: 22
Регистриран на: Съб Мар 05, 2011 12:27
Местоположение: Varna

Re: колеги как да сготва калкан

Мнение от Иван Логофетов »

Здравейте колеги!
Има и друг начин да се махнат "копчетата" на калкана.Топвате го за две минути /, може и и малко повече,/ във вряла вода и след това спокойно завъртате копчетата, които си излизат без нож.
logofogo1
Публикувай отговор

Обратно към “Как да я сготвим?”