колеги как да сготва калкан
- joro_olyмпус
- Мнения: 11699
- Регистриран на: Съб Окт 08, 2005 21:48
- Местоположение: Част от седмицата в София
- дал Браво: 6 пъти
- получил Браво: 9 пъти
- Обратна връзка:
- Златев
- Мнения: 2184
- Регистриран на: Вто Май 09, 2006 15:17
- Местоположение: Варна
- дал Браво: 955 пъти
- получил Браво: 179 пъти
Супата от калкан е уууникално мезе! Особено ако я оставиш за една вечер в хладилника леко да се жeлира!
Но както и да го направиш - калканът си е калкан! Уникална риба! Наздраве!
ПП
Е... ако го сготвиш с праскови и шоколадов мус определено за нищо няма да става :P
Но както и да го направиш - калканът си е калкан! Уникална риба! Наздраве!
ПП
Е... ако го сготвиш с праскови и шоколадов мус определено за нищо няма да става :P
Аматьорски Спининг Клуб "С Брат ми"
- joro_olyмпус
- Мнения: 11699
- Регистриран на: Съб Окт 08, 2005 21:48
- Местоположение: Част от седмицата в София
- дал Браво: 6 пъти
- получил Браво: 9 пъти
- Обратна връзка:
Да, не се изразих правилно. Не да ги изрежеш, а извадиш. А именно правиш срез от едната горната страна на околовръстна перка на калкана и повтаряш същото и от долната страна на рибата - после ги издърпваш барабар със ситните и гадни костици. Супата, ако я направя аз с домати и моркови+тайни подправки става идеален бульон трезве. Златев май е яко потърпевш...
Eкстра си е с праскови, кво не му харесвашЗлатев написа:ПП
Е... ако го сготвиш с праскови и шоколадов мус определено за нищо няма да става :P
http://www.youtube.com/watch?v=2SaFL1ss80k" onclick="window.open(this.href);return false;
- joro_olyмпус
- Мнения: 11699
- Регистриран на: Съб Окт 08, 2005 21:48
- Местоположение: Част от седмицата в София
- дал Браво: 6 пъти
- получил Браво: 9 пъти
- Обратна връзка:
-
- Мнения: 22
- Регистриран на: Съб Мар 05, 2011 12:27
- Местоположение: Varna
Re: колеги как да сготва калкан
Здравейте колеги!
Има и друг начин да се махнат "копчетата" на калкана.Топвате го за две минути /, може и и малко повече,/ във вряла вода и след това спокойно завъртате копчетата, които си излизат без нож.
Има и друг начин да се махнат "копчетата" на калкана.Топвате го за две минути /, може и и малко повече,/ във вряла вода и след това спокойно завъртате копчетата, които си излизат без нож.
logofogo1