Сладка царевица.Как?

Форум за рибешките манджи и деликатеси.
Аватар
TeHeB
Мнения: 545
Регистриран на: Вто Апр 27, 2010 14:11
Местоположение: Burgas
получил Браво: 1 път

Сладка царевица.Как?

Мнение от TeHeB »

Колеги как мога да направя сладка царевица ? Че на селу имаме доста в излишък и се сетих защо да не я направя сладка и с нея да ги ловкам :wink:
Аватар
TeHeB
Мнения: 545
Регистриран на: Вто Апр 27, 2010 14:11
Местоположение: Burgas
получил Браво: 1 път

d

Мнение от TeHeB »

айде бе колеги никой ли не знае ?!
Мунчо
Мнения: 16627
Регистриран на: Пет Дек 17, 2004 21:17
Риболов: пуристки
Местоположение: гАбРоВо
дал Браво: 415 пъти
получил Браво: 923 пъти
Обратна връзка:

Мнение от Мунчо »

Защо трябва да хамалуваш, като за два лева ще си купиш една голяма кутия?
БОКА НА УЛЪТО.

"Огин да я попари тая пастръва, що светли умове обърка и бастиса" Bate Raiko

СТАРИ ВИДРИ
Аватар
Д-р Флекс
Мнения: 8722
Регистриран на: Чет Дек 03, 2009 17:56
Местоположение: София
дал Браво: 1378 пъти
получил Браво: 423 пъти

Re: Сладка царевица.Как?

Мнение от Д-р Флекс »

TeHeB написа:Колеги как мога да направя сладка царевица ? Че на селу имаме доста в излишък и се сетих защо да не я направя сладка и с нея да ги ловкам :wink:
Доколкото ми е известно, т-н "сладка" царевица е сорт, отделен от този, който имаш складиран на селу във вид на стара царевица, колега. В този ред на мисли, въпросът ти е по-подходящ за някой форум на вълшебници, превръщащи нещата от едно в друго... ние тука сме безсилни.
Аватар
TeHeB
Мнения: 545
Регистриран на: Вто Апр 27, 2010 14:11
Местоположение: Burgas
получил Браво: 1 път

d

Мнение от TeHeB »

Мунчо, парите още не си ги изкарвам сам и не ми е много удобно да взимам от нашите почти всеки ден пари за стръв транспорт .. (до водоема) а после още пари за да изляза навън някъде да отида на плаж и т.н и затова искам да попитам ако някой знае как да се направи сладка да каже, защото имаме доста в излишък :wink:
ottopepi
Мнения: 185
Регистриран на: Нед Авг 30, 2009 23:01
Местоположение: Червен бряг

Мнение от ottopepi »

Начина е един
Бланширане със захар
Аватар
dekata
Мнения: 826
Регистриран на: Пет Мар 03, 2006 15:25
Местоположение: гр.Карлово
дал Браво: 3 пъти

Мнение от dekata »

Една вечер не излизаш и ще имаш и за царевица и за захранка :D Пич,тази която имате е стара и твърда царевица както ти обясни Д-р Флекс.Сладката в кутии е млечна(млада) царевица,сварена и подсладена.Както вече сигурно си разбрал(надявам се)-в живота младите неща стават стари,а не обратното.Процеса е необратим :D
I’m your truth, telling lies
I’m your reasoned alibis
I’m inside open your eyes
I’m you

Sad but true

http://www.snimka.bg/?profile,albums" target="window.open(this.href);return false;
sharo1
Мнения: 1271
Регистриран на: Съб Юли 18, 2009 16:41
дал Браво: 84 пъти
получил Браво: 27 пъти

Мнение от sharo1 »

Тука всички говорят за стара царевица,момчето каза че имат някаква в излишък,не е споменавал каква.Мого трудно да му се каже че трябва да се използва млечна,да се нареже,да се бланшира или попари или свари в подсладена вода и в буркани или във фризера.
Пък и може и стара да иска да направи сладка.Ко пречи. :roll:
delig
Мнения: 12
Регистриран на: Сря Авг 12, 2009 20:17

Мнение от delig »

TeHeB просто свари старата царевица която имаш с повечко захар във водата, като предварително добре разбъркаш, за да се разтвори захарта и след като я свалиш от котлона я остави така както е в тенджерата с водата и затворен капак за едно денонощие. Резултата е отличен.
Аватар
mita4eto
Мнения: 655
Регистриран на: Нед Дек 18, 2005 15:30
Местоположение: Ямбол - София
дал Браво: 1 път
получил Браво: 5 пъти

Мнение от mita4eto »

delig написа:TeHeB просто свари старата царевица която имаш с повечко захар във водата, като предварително добре разбъркаш, за да се разтвори захарта и след като я свалиш от котлона я остави така както е в тенджерата с водата и затворен капак за едно денонощие. Резултата е отличен.
Бих добавил само, че първо се вари добре БЕЗ захар и когато е добре сварена, 2-3 мин преди да се свали от котлона се добавя захарта. Следва добро разбъркване и оставяне да се задуши и изстине от само себе си. Хем е сладка, хем ароматна и хем естествена. Но няма да е същата като сладката консервирана, понеже тя е друг сорт (този сорт е много по-скъп от тази, която имаме за фуражни цели) и освен това се консервира млечна.
Важното е да се експериментира, колега - за мен това е най-добрият начин да усетиш къде е истината :wink:
Истинският рибар е най-вече истински природозащитник, нека мислим за природата!
GReddy
Мнения: 20
Регистриран на: Чет Апр 29, 2010 13:19
Местоположение: Несебър :]
Обратна връзка:

Мнение от GReddy »

Предполагам че имаш исушена царевица.... няма да стане трябва ти туку що скъсана и сорта и е специален - "захарна царевица"
Публикувай отговор

Обратно към “Захранки и стръв”