Сладка царевица.Как?
- TeHeB
- Мнения: 545
- Регистриран на: Вто Апр 27, 2010 14:11
- Местоположение: Burgas
- получил Браво: 1 път
Сладка царевица.Как?
Колеги как мога да направя сладка царевица ? Че на селу имаме доста в излишък и се сетих защо да не я направя сладка и с нея да ги ловкам
- Д-р Флекс
- Мнения: 8722
- Регистриран на: Чет Дек 03, 2009 17:56
- Местоположение: София
- дал Браво: 1378 пъти
- получил Браво: 423 пъти
Re: Сладка царевица.Как?
Доколкото ми е известно, т-н "сладка" царевица е сорт, отделен от този, който имаш складиран на селу във вид на стара царевица, колега. В този ред на мисли, въпросът ти е по-подходящ за някой форум на вълшебници, превръщащи нещата от едно в друго... ние тука сме безсилни.TeHeB написа:Колеги как мога да направя сладка царевица ? Че на селу имаме доста в излишък и се сетих защо да не я направя сладка и с нея да ги ловкам
- TeHeB
- Мнения: 545
- Регистриран на: Вто Апр 27, 2010 14:11
- Местоположение: Burgas
- получил Браво: 1 път
d
Мунчо, парите още не си ги изкарвам сам и не ми е много удобно да взимам от нашите почти всеки ден пари за стръв транспорт .. (до водоема) а после още пари за да изляза навън някъде да отида на плаж и т.н и затова искам да попитам ако някой знае как да се направи сладка да каже, защото имаме доста в излишък
- dekata
- Мнения: 826
- Регистриран на: Пет Мар 03, 2006 15:25
- Местоположение: гр.Карлово
- дал Браво: 3 пъти
Една вечер не излизаш и ще имаш и за царевица и за захранка Пич,тази която имате е стара и твърда царевица както ти обясни Д-р Флекс.Сладката в кутии е млечна(млада) царевица,сварена и подсладена.Както вече сигурно си разбрал(надявам се)-в живота младите неща стават стари,а не обратното.Процеса е необратим
I’m your truth, telling lies
I’m your reasoned alibis
I’m inside open your eyes
I’m you
Sad but true
http://www.snimka.bg/?profile,albums" target="window.open(this.href);return false;
I’m your reasoned alibis
I’m inside open your eyes
I’m you
Sad but true
http://www.snimka.bg/?profile,albums" target="window.open(this.href);return false;
-
- Мнения: 1271
- Регистриран на: Съб Юли 18, 2009 16:41
- дал Браво: 84 пъти
- получил Браво: 27 пъти
Тука всички говорят за стара царевица,момчето каза че имат някаква в излишък,не е споменавал каква.Мого трудно да му се каже че трябва да се използва млечна,да се нареже,да се бланшира или попари или свари в подсладена вода и в буркани или във фризера.
Пък и може и стара да иска да направи сладка.Ко пречи.
Пък и може и стара да иска да направи сладка.Ко пречи.
- mita4eto
- Мнения: 655
- Регистриран на: Нед Дек 18, 2005 15:30
- Местоположение: Ямбол - София
- дал Браво: 1 път
- получил Браво: 5 пъти
Бих добавил само, че първо се вари добре БЕЗ захар и когато е добре сварена, 2-3 мин преди да се свали от котлона се добавя захарта. Следва добро разбъркване и оставяне да се задуши и изстине от само себе си. Хем е сладка, хем ароматна и хем естествена. Но няма да е същата като сладката консервирана, понеже тя е друг сорт (този сорт е много по-скъп от тази, която имаме за фуражни цели) и освен това се консервира млечна.delig написа:TeHeB просто свари старата царевица която имаш с повечко захар във водата, като предварително добре разбъркаш, за да се разтвори захарта и след като я свалиш от котлона я остави така както е в тенджерата с водата и затворен капак за едно денонощие. Резултата е отличен.
Важното е да се експериментира, колега - за мен това е най-добрият начин да усетиш къде е истината
Истинският рибар е най-вече истински природозащитник, нека мислим за природата!