Дране на скобар в картинки
- kalinux
- Мнения: 3588
- Регистриран на: Нед Фев 20, 2005 1:17
- Местоположение: Кюстендил
- дал Браво: 208 пъти
- получил Браво: 261 пъти
- Обратна връзка:
Дране на скобар в картинки
За целта ви трябва един едър скобар, изчистен от червата и главата. Люспите могат да не се свалят:
Започваме с отделяне на коремните перки, първо едната...
после другата:
След това остраняваме аналната перка, като дълбоко изрязваме костите под нея, първо от едната страна....
а после и от другата:
след което изскубваме перката заедно с всички кости под нея:
После същото правим и с гръбната перка:
Следва цепене на кожата, първо по гърба назад...
после по гърба напред
и накрая по корема назад
Получават се две отделни половинки от кожата и месо очистено от перки.
Започваме с дрането. Първо се отделя кожата от ъгълчето на врата
след което се издърпва кожата назад до опашката, като се внимава кожата да не захапе от месото на корема:
Правим същото и от другата страна и получаваме одраната риба.
По този начин можете да одерете още платика, морунаж, мряна, толстолоб и т.н.
Започваме с отделяне на коремните перки, първо едната...
после другата:
След това остраняваме аналната перка, като дълбоко изрязваме костите под нея, първо от едната страна....
а после и от другата:
след което изскубваме перката заедно с всички кости под нея:
После същото правим и с гръбната перка:
Следва цепене на кожата, първо по гърба назад...
после по гърба напред
и накрая по корема назад
Получават се две отделни половинки от кожата и месо очистено от перки.
Започваме с дрането. Първо се отделя кожата от ъгълчето на врата
след което се издърпва кожата назад до опашката, като се внимава кожата да не захапе от месото на корема:
Правим същото и от другата страна и получаваме одраната риба.
По този начин можете да одерете още платика, морунаж, мряна, толстолоб и т.н.
- Stefko
- Мнения: 1363
- Регистриран на: Нед Май 29, 2005 9:31
- Местоположение: София/Видин/
- дал Браво: 30 пъти
- получил Браво: 45 пъти
Що намесвате костурите тук?! Човека е показал как да се одерат риби със съвсем различни типове кожи и структури на тялото А и го е направил доста нагледно, така че да стане ясно на всеки... Ако толкова ти се иска да покажеш как става работата с костура спретни и ти една подобна темичка и дай да видим - ще е полезноКолега по този начин на "дране" на костура ми е интересно как ще се справиш с един живарник костури като те чакат няколко гладни гърла.
Дай боже да се видим на некой гьол да ти покажа как действа "робота" за чистене (това съм аз).
- babydoctor
- Мнения: 15953
- Регистриран на: Пет Дек 17, 2004 7:59
- Местоположение: София
- дал Браво: 46 пъти
- получил Браво: 160 пъти
Бива адаш,
и това го пробвах на Доспат - завит във фолио и в жарта, обаче мен единствено ме кефи паниран в следното пане: брашно, чубрица, чесън и бира. Ич не му мислете с булката, ами се стягайте за рая на земята - ще те водя на Доспат в бивака, па да видим кое е по-вкусно. Може да ти направя и омлет с "пачи крак" та да ме споменуваш.
и това го пробвах на Доспат - завит във фолио и в жарта, обаче мен единствено ме кефи паниран в следното пане: брашно, чубрица, чесън и бира. Ич не му мислете с булката, ами се стягайте за рая на земята - ще те водя на Доспат в бивака, па да видим кое е по-вкусно. Може да ти направя и омлет с "пачи крак" та да ме споменуваш.
- babydoctor
- Мнения: 15953
- Регистриран на: Пет Дек 17, 2004 7:59
- Местоположение: София
- дал Браво: 46 пъти
- получил Браво: 160 пъти
Готово, немаш проблем - и без това не пропускаме година без широка поляна, ще отскочим и до Доспат - стига да е през юли, че тя само тогава може. Ако не, па и сам мога да дода
Каква е тая участ бе, народе - какъвто и байрак да се развее, дръжката му все ти е отзад...
Защо винаги бъдещето е светло, а никога настоящето???
Защо винаги бъдещето е светло, а никога настоящето???
- баш майстора
- Мнения: 5913
- Регистриран на: Вто Юли 08, 2008 16:24
- Риболов: Online
- Местоположение: София
- дал Браво: 1678 пъти
- получил Браво: 1926 пъти