Fishing Mania Open II - Фото репортаж

Общ форум за риболова и хората с люспа в мозъка.
Аватар
Pike
Домакинът
Мнения: 4266
Регистриран на: Чет Дек 16, 2004 21:23
Риболов: Спининг фен.
Местоположение: София
дал Браво: 1765 пъти
получил Браво: 89 пъти
ЛС/Мейл:

Fishing Mania Open II - Фото репортаж

Мнениеот Pike » Пон Дек 19, 2005 17:22

Fishing Mania Open II
р. Арката
18-ти Декември 2005 г.

+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Датата за втория кръг на риболовния турнир Fishing Mania Open бе определена за 18-ти Декември и въпреки, че синоптиците не вещаеха да бъде топъл слънчев ден 33-ма фенове на сайта желаещи да вкусят тръпката от съревнованието се записаха за участие.

Синоптиците взеха, че познаха и още в събота си уредихме с пухкав сняг. Така де, да се знае, че е зимно състезание. Да обаче снегът така и не спря да вали през цялата нощ на 17-ти срещу 18-ти и сутринта столицата усъмна с около 30 – 40 см. снежна покривка.

В събота като паркирах колата е оставих под една липа, така хем като навали знам къде е, хем и по-малко ще има да чистя. Първата част проработи, излизам от блока, гледам под липата една бяла купчина, колата открита, но снегът не беше никак по-малко в сравнение с другите коли. До тук добре, вада обаче ключа, пъхам в ключалката и само до половината ... ами сега. Помислих си до я загрея със запалка, но пък нали не пуша, та този план отпадна ... поради липса на други прибяхнах до дишане уста в уста с ключалката. След първите 2 – 3 обдишвания ключът влезе, а след още няколко се завъртя и врата се отвори ... значи все пак ще се ходи на състезание. Докато обдишвах ключалката ми мина мисълта, че ще е голям майтап да взема да залепна за метала, щеше да е голям майтап и за минаващите и за оправдание на провалено състезание.

Както и да е, припалих баба Лада, почистих е и газ към помощник съдията Иван Петров. Колегата беше точен както винаги, натовари се и той и поехме лека полека към Била, имахме уговорка да оставим там на паркинга колата и да се качим при един друг колега и да отидем на Арката с една кола. Е да ама не, стигнахме до Била и видяхме, че целия паркинг е тотално зарит със сняг, а колегата още го нямаше. Извадихме мобилните телефони и уговорихме се, че ще пътуваме с двете коли и къде да се срещнем и потеглихме. До този момент мисълта, че няма да карам аз ме абстрахираше от пътната обстановка и не и обърнах сероиозно внимание. Поогледах се ... малееее ... сняг, сняг, сняг и пак сняг, навсякъде сняг и то все по много, колите една вървят (които вървяха все пак), а сняг бяха числитили сигурно последно преди 4 – 5 часа. Добре, че баба Лада е с хубави зимни гуми, та нямаше грижи, но повече от 40 км. в София не можеше да вдигнеш. Лека полека излезохме на околовсръстното от Люлин и тамън тръгнахме и две закъсали коли просто си седят на платното при възвишението преди Суходол, отсреща идват камиони, трябва да се спре няма как. Спираме, камионите минават, аха да тръгнем, ама не. Пускам малко назад, нежно тръгвам на 2-ра и готово, пак сме в бизнеса.
За да не се впускам в повече подробности за пътуването ще кажа, че главния проболем бе да се излезе от София, от там нататък пътя си беше както го казват от КАТ – проходим при зимни условия. Е около Владая пак имаше забавяне от едни тирове, които си слагаха веригите, та ги подминавахме на колони.

Точно разправях на колегата Петров, че да не се наложи поради липса на участници него да награждавам с с един куп купи и медали ми дрънна Ге Се Ме-то, беше колегата Стефанаки да пита ща има ли състезание. Отговорих му положително и го попитах той, докъде е стигнал. Оказа се, че са по-напред от нас и вече наближават Перник, оттам пришпорихме баба Лада и продължихме по пътя.

Нашата съдииска компания пристигна на уреченото място с 30 минутно закъснение, където вече бяха колегите Самуил, Момчил, Стефан и т.н. и т.н.
Разбрахме се да изчакаме до 09:00 ч. за закъснели и да започваме състезанието, че рибоците може да излезът в отпуск.

Метереологичните условя на Арката не бяха от най-благоприятните за състезателите, беше мрачно, духаше един гаден ветрец и валеше непрекъснато.

Ето и малко снимки от сборния пункт:

Изображение

Изображение

Изображение

В 09:00 ч. се преброихме по списък, като като състезателите, които бяха успяли да се докопат до Арката бяха общо 13 души:
- Даниел Ангелов
- Ивайло Арсенов
- Иван Лилов
- Калин Митов
- Красимир Илиев
- Кристиан Костов
- Момчил Любенов
- Пламен Петров
- Пламен Тодоров
- Самуил Самуилов
- Стефан Стефанов
- Тодор Грозданов
- Янко Джемеренов

Съдии (2 броя):
- Аз (Pike)
- Иван Петров

Агитка (1 брой):
- на Калин съпругата

Или общо се събрахме 16 човека.

Разбрахме се всеки да слезе надолу по реката където иска, от който бряг иска и в 09:30 ч. да започнем състезанието, като продължителността си остана 3 часа до 12:30 ч. Колегите участници във Fishing Mania Open II или както го нарекохме Fishing Mania Extreme нарамиха тоягите, кофите с ранъта и тръгнаха надолу по реката в търсене на дашни места, което в последствие се оказа никак не лесна задача.

По-голяма част от колегите се групираха в района на свинарника, а Самуил и Крис заложиха на места по-отдалечени от свинарника, където са имали слука минали пъти. Състезанието започна, колегите който сготвиха по някоя захранка поднесоха аператива:

Изображение

Въпреки старанието рибата не бе в състезателно насторени и остави стръвта да се се носи свободно по теченито или пък да се охлажда в снега:

Изображение

Изображение

След първоначалната пасивност рибките започнаха да се обаждат тук таме и основно при колегите избрали да ловят в района на свинарника. Ако не се лъжа пръв с риба се разписа Калин Митов и започна лека полека да трупа актив, докато местен колега не му се насади остреща и му сецна кълвиното.

Изображение

Изображение

Ето и останалите колеги пръснали се надолу по течението:

- най-малкия участник в състезанието, 9 годишния племенник на Стефанаки.

Изображение

Изображение


- ето и другите колеги от комопанията на Стефанаки:

Изображение

Изображение

- да върнем лентата малко назад да видим и самия Стефанаки:

Изображение


- ето го и Кристиан

Изображение


- а най-надолу бе слезъл Сами:

ИзображениеПо пътя нагоре се спрях и за кратко лирично отклонение:

Изображение


Ето и колегата Иван Лилов и неговата компания:


Изображение


Преди да сте си помислили, че участниците в турнира са хванали само настинка и хрема ще ви опровергая със серия на колеги и риби:

Най-напред щракнах Момчил и неговата червеноперка:

Изображение


От помощник съдията Петров чух, че колегата Пламен Петров също е дръпнал една, ама по-едричка, отидох и ето какво видях:

Изображение

Докато бях при Пламен взе, че му удари още една:

Изображение

Изображение

След тази риба Пламен вече беше с едни гърди пред останалите колеги или по точно две хубави едри перки.

По нагоре срещнах колегата Тодор Грозданов, който тъкно извади една риба и веднага го приканих да позира за една снимка:

Изображение

Колегите, които бяха отишли най-надолу се качиха и те нагоре към свинарка, където слуката беше определено по-добра и отърваха капото. Кристиан се разписа с една хубава перка, а Сами с цели три, браво.

Продължих обиколката си към паркинга с колите, че нали имало някакви апаши дето разбивали колите на риболовците, та с помощник съдията изпълнявахме и длъжността пазачи. От там щракнах тази снимка:

Изображение


Имаше едни колеги, не от състезанието, които бяха спряли съвсем близо до паркинга близо до моста и бяха хвърлили по няколко въдици на дъно да чакат зъбатата хищница:

Изображение

Студ не студ, времето си мина неусетно и стана 12:30 ч. и състезанието приключи. Докато състезателите прибираха такъмите и се прибираха към сборния пункт аз подредих купите и наградите за финалната част:

Изображение

Като цяло уловът беше слаб и масово участниците в турниха бяха хванали дребни перки, като някой от тях бяха успяли да примамят по някоя по-едра. По тази причина стигнахме до извода, че с кантар нищо няма да направим и решихме да определим победетелите визуално. За целата се събрахме и състезателите с повечко рибки ги сложиха на снега за очна ставка, ето ги и тях:

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Тук би следвало да има серия снимки от награждаването на победителите, но колегата, на който му отстъпих фотото, докато награждавам печелившите не се разбраха и сега си нямаме нито една снимка, здраве да е.

Ето го и крайното класиране на челната петица:

I място
Пламен Петров (7 едри перки)
И спечели:
- болонезе Shakespeare Clearwater 4.00 m. от Алем ООД
- въдица Lineaeffe за подледен риболов, ароматизатор Van Den Eynde от Филиста ООД
- купа и медал за първо място

II място
Калин Митов (2 едри перки, куп по-дребни и едно уклейче)
И спечели:
- макара Shakespeare Catera 035 от Алем ООД
- въдица Lineaeffe за подледен риболов, ароматизатор Van Den Eynde от Филиста ООД
- медал за второ място


III място
Самуил Самуилов (3 добри перки)
И спечели:
- печка за ръце Shakespeare от Алем ООД
- въдица Lineaeffe за подледен риболов, калъф за поводи, ароматизатор Van Den Eynde от Филиста ООД
- медал за трето място


IV място
Момчил Любенов (2 хубави перки и компания по-дребни)
И спечели:
- влакно Lazer Alaska и ароматизатор Van Den Eynde от Филиста ООД

V място
Иван Лилов (2 хубави перки и компания по-дребни)
И спечели:
- влакно Lazer Alaska и ароматизатор Van Den Eynde от Филиста ООД


Призът за най-голяма риба грабна:
Пламен Петров
- прашка за червеи Preston Innovations и влакно Lazer Alaska от Филиста ООД
- купа за най-голяма риба


Ето и още две снимките на победитела във Fishing Mania Open II – Пламен Петров:

Изображение

Изображение


Какво да правим след състезанието се реши много бързо и единодушно – а именно да се сгреем с по една топла шкембе чорба с някое капанче. Избрахме и капанчето и ето ни там, не всички но се събра компания.

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение


Е това беше Fishing Mania Open II, благодаря на колегите, които въпреки ужасната пътна обстановка дойдоха на състезанието, а също така и на нашите спонсори за подкрепата им.

Наслука и очаквайте пролетното издание на Fishing Mania Open.


Генерален спонсор
----------------------------------------------------------------------------------
Изображение

Спонсори
----------------------------------------------------------------------------------
Filstar
Последна промяна 1 на Pike, променена общо 0 пъти

Аватар
Jikata
Мнения: 347
Регистриран на: Нед Фев 20, 2005 16:01
Местоположение: София
получил Браво: 1 път

Мнениеот Jikata » Пон Дек 19, 2005 17:56

Браво Пайк много хубави снимки :wink: :wink: :wink:

Виждам че колегите са се борили мъжки с лошото време !
Поздравления отново

Никой не пише за след състезанието... :lol:

Как се представихте там ?
Има много риба...ама във водата!

Gele76

Мнениеот Gele76 » Пон Дек 19, 2005 18:58

Браво Пайк, готин репортаж. Абсолютно всички победители.

Аватар
Алеко
Мнения: 10759
Регистриран на: Пет Дек 17, 2004 5:45
Риболов: Спининг, през забраната малко плувка на платено.
Местоположение: София
дал Браво: 85 пъти
получил Браво: 300 пъти

Мнениеот Алеко » Пон Дек 19, 2005 18:59

Пайк, страхотен репортаж! Браво!

Браво и на всички малоумници :D , които при тези условия са отишли на състезанието!

На победителите - ЧЕСТИТО!!!

TRAP
Мнения: 4654
Регистриран на: Пон Мар 14, 2005 23:45
Местоположение: София/Видин/
получил Браво: 1 път

Мнениеот TRAP » Пон Дек 19, 2005 19:15

Няколко снимки и от мен в кръчмето.

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение
Аз ходя по брега и викам рибката да идва тя при мен сега.

алигатор
Мнения: 34
Регистриран на: Пет Окт 28, 2005 22:08
Местоположение: София

Мнениеот алигатор » Пон Дек 19, 2005 19:19

Колеги поздравявам ви за участието в торнира.Честито и на победителите.Сажалявам ,че не можах да доида заради снега,но
другият пьт ще доида.
КОЛЕГИ С ВЕРИГИ ЛИ ПЛУВАХТЕ КЬМ АРКАТА????? :?: :?: :?: .

Аватар
joro_olyмпус
Мнения: 11693
Регистриран на: Съб Окт 08, 2005 21:48
Местоположение: Част от седмицата в София
дал Браво: 6 пъти
получил Браво: 7 пъти
ЛС/Мейл:

Мнениеот joro_olyмпус » Пон Дек 19, 2005 20:17

Предпочитам да държа въдица в ръка на снега, но ми се наложи да държа цял ден дръжката на бояджийския валяк! Добре, че му се види краят! Браво на момчетата!
Особено трогателен е колът поддържащ багажника на баба Лада над наградите :wink:
Последна промяна 1 на joro_olyмпус, променена общо 0 пъти

Аватар
minkata
Мнения: 3285
Регистриран на: Пон Дек 20, 2004 10:14
Местоположение: София
дал Браво: 3 пъти

Мнениеот minkata » Вто Дек 20, 2005 9:02

Браво на всички - кефите ме страшно!!! Това е висша форма на ентусиазъм, сигурен съм че си е заслужавало.

PENN
Мнения: 4833
Регистриран на: Пет Дек 17, 2004 2:29
Местоположение: San Diego CA
получил Браво: 6 пъти

Мнениеот PENN » Вто Дек 20, 2005 9:19

А аз си мислех,че само Любака и Пумата са луди.Евала за ентусиязма.
Go BIG or Go Home!

Аватар
veselinov
Мнения: 308
Регистриран на: Пет Май 13, 2005 23:35
Местоположение: sofia

Мнениеот veselinov » Вто Дек 20, 2005 22:40

Поздрави на всички олимпийци!!!! и спортни журналисти!!!!
Честито на призьорите!!!!
Поздрави и на нас съмишлениците на топло :lol: :lol: :lol:
match & feeder only

Аватар
kalinux
Мнения: 3558
Регистриран на: Нед Фев 20, 2005 1:17
Местоположение: Кюстендил
дал Браво: 204 пъти
получил Браво: 232 пъти
ЛС/Мейл:

Мнениеот kalinux » Сря Дек 21, 2005 23:21

Ето и моя скромен принос към фоторепортажа (от лента e):
Изображение

Мунчо
Мнения: 16517
Регистриран на: Пет Дек 17, 2004 21:17
Риболов: пуристки
Местоположение: гАбРоВо
дал Браво: 346 пъти
получил Браво: 836 пъти
ЛС/Мейл:

Мнениеот Мунчо » Пет Дек 23, 2005 20:09

Браво, колеги!
Справили сте се велико! Истински титани:)
БОКА НА УЛЪТО.

"Огин да я попари тая пастръва, що светли умове обърка и бастиса" Bate Raiko

СТАРИ ВИДРИ

Аватар
joro_olyмпус
Мнения: 11693
Регистриран на: Съб Окт 08, 2005 21:48
Местоположение: Част от седмицата в София
дал Браво: 6 пъти
получил Браво: 7 пъти
ЛС/Мейл:

Мнениеот joro_olyмпус » Пет Дек 23, 2005 23:39

Мунчо написа:Браво, колеги!
Справили сте се велико! Истински титани:)

Отишли, кат аслани- върнали се.... :D :D :D
ЕВАЛАТА момчета, само чета и завиждам! Да знаете, че догодина и аз ще имам медал от форума!


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 1 и 0 госта