Правила във форума

Общ форум за риболова и хората с люспа в мозъка.
Заключено
Аватар
Pike
Домакинът
Мнения: 4543
Регистриран на: Чет Дек 16, 2004 21:23
Риболов: Спининг фен.
Местоположение: София
дал Браво: 4527 пъти
получил Браво: 246 пъти
Обратна връзка:

Правила във форума

Мнение от Pike »

Настоящите правила указват правилата за писане във форумите на Fishing Mania с цел прегледност на публикуваната информация и избягване на скандали и кавги между форумците.

Постарал съм се се правилата да са максимално либерални и да не засягат свободата на лично мнение и писане, като в основни линии указват начина как да се поддържат форумите по-прегледни и максимално полезни за всички, които ги посещават. Ограниченията, които предвиждат правилата са с цел избягване на спамването на форумите, масови скандали и т.н. В общи линии тези правила се спазват и сега, за което благодаря на всички форумци, но е добре да ги има черно на бяла за информация на новите колеги, които започват да пишат във форумите, а и в случаите на уточняване на вече възникнали спорове.

Благодаря за вниманието и приятно сърфиране във Fishing Mania.

==============================================

1. Никове. Никовете, аватарите и подписите на потребителите не бива да целят обида, критика или умишлено да наподобяват ника на друг потребител на форума. Също така не трябва да съдържат политически, расистки или порнографски елементи. Не се допуска и никовете да съдържат URL адрес (напр. www.site_name.com). Никове, аватари и подписи с подобно съдържание ще бъдат деактивирани и в последствие заличени.

1.1. Подписите могат да съдържат само текст (без картинки). Подписи с рекламно послание или характер, ще бъдат служебно редактирани, а ако целият подпис е реклама, ще бъдат изтривани.

2. Аватари. Размерът на аватарите не може да бъде по-голям от:
- широчина: 180 пиксела
- височина: 270 пиксела
- тежест: 50 Kb
Потребители с по-големи аватари от изискванията ще бъдат предупреждавани да ги смалят; в случай на отказ аватарът ще бъде премахнат.

3. Да не регистрира повече от един ник във форума на Fishing Mania. Последното ще се счита за опит за заблуждаване/измама на други потребители на форума.

3.1. Регистрации, които не са били активирани в рамките на 7 дни се изтриват.

4. Да уважава мнението на колегите от форума. Обиди, заплахи, преки характеристики към друг потребител на форума ще бъдат считани за нарушение на правилата и модерирани или изтрити от модератор или администратора на форума. Потребители, които умишлено тормозят, обиждат или заплашват други колеги ще бъдат деактивирани, банвани.

4.1. Потребители, които манипулират или въвличат други потребители в интриги под каквато и да било форма (ЛС или директен пост) ще получат последно предупреждение за изгонване от форума. В случай, че продължът ще бъдат деактивирани и баннати.

4.2. Потребители, които въртят далавери и измами, през подфорума за обяви, на ЛС или други начини, ползвайки форума ще бъдат директно банвани от форума.

5. Лични спорове и конфронтации се уреждат САМО чрез "лични съобщения". Абсолютно е недопустимо постването им във форумите, като такива постове или теми ще бъдат отстранявани без предупреждение.

5.1 Това не може да бъде повод за системен тормоз на лични съобщения и възможността за изпращане на ЛС на инициатора ще бъде ограничена генерално.

6. Да се пише на кирилица. Fishing Mania, в това число и форумите на сайта са български и езикът, на който се пише е български. Към портала и форумите е инсталиран Kredor, който дава възможността да се пише на кирилица дори и да не е инсталирана на компютъра.

7. Писането на заглавия или постове изцяло с главни букви се считат за "викане" и съответно ще бъдат редактирани или изтривани. Използването на големи букви се допуска само в случаите, когато целта е да се направи акцент на част от текста или заглавието на темата, но не целият текст да е с главни букви.

8. Желателно е да се придържате максимално близо до темата на дискусията. При особено големи отклонения от първоначалната темата, същата ще бъде разделена, като мненията извън темата ще бъдат обособени в нова тема, в съответния подфорум, за който се отнасят.

9. При пускането на нова тема е желателно първо да проверите с търсачката дали вече не е била дискутирана. Целта е да не се получава дублиране на теми, които са били дискутирани през последния месец. В случай на дублиране на тема същата ще бъде заключвана, а мненията прехвърлени в първата такава, като ще бъде оставен линк към първата тема.
Ако към дадена тема има голям интерес може да предложите на модератора или администратора да бъде добавена в навигационна лента "Съдържание", където се поместват теми с голям потребителски интерес.

10. Не се допуска пускането на една и съща тема в повече от един подфорум, изключение от това правило са темите, пускани от модераторите или администратора, касаещи системни съобщения за форума. Дублираните теми в подфорумите ще бъдат отстранени, като ще бъде оставена само тази, която отговаря по смисъл на подфорума, в който е пусната.

11. Не се допускат теми, които съдържат: расистки характер, заплахи към трети лица, подбуди към престъпления, порнография, еротика или сцени с насилие. Такива теми ще бъдат отстранявани от форума без предупреждение.

12. Изрично се забранява постването на информация от лични съобщения на потребители във форумите без съгласието на източника на информацията от личното съобщение. При сигнал от потребител на форума, че информация, която той е изпратил на друг потребител и същата е била постната във форума без негово съгласие, темата ще бъде изтрита, а потребителя, който е пуснал ще бъде деактивиран до изясняване на обстоятелствата.

13. Постинги с повтарящо се съдържание или със съдържание далеч от темата на дискусията се определят като SPAM. Подобни постинги или теми ще бъдат отстранявани, а авторът им ще бъде предупреден. В случай, че авторът продължи умишлено да пуска SPAM, той ще бъде деактивиран.

14. Желателно е дълги линкове да не се Paste-ват директно във форума, а под формата на линк (например: Кликни Тук) за да не се раздува излишно дизайна на форума.

15. Груб и просташки език в постингите се счита за неуважение към останалите потребители на форума. Съответният постинг ще бъде модериран или изтрит, а потребителят който го е пуснал ще получи жълт картон.

16.

17. Гласуване за модератори. Всеки от подфорумите на FM може да има от един до трима модератори, които се избират от потребителите на форума. Право на глас за модератори имат всички регистрирани потребители на сайта, с минимум 10 постинга в съответния подфорум, за които се избира модератор. За модератор може да избирате между 10-те най-активни потребители в съответния подфорум. След приключване на гласуването, предложение за статут на модератор се отправя на първите по брой гласове, в случай, че някой от тях не желае да бъде модератор, предложение се отправя до следващия по брой гласове.

18. Рекламни / търговски постинги. Постинги с рекламен или търговски характер не се допускат във форума и ще бъдат своевременно изтривани.
Под постинги с рекламен или търговски характер се разбира:
- бот постове;
- постинги от вносители, търговци или производители с цел реклама на техни продукти или услуги;
- постинги от трети лица с рекламно съдържание и контактна информация за вносителя/ търговеца/ производителя;
- постинги от вносители, търговци или производители в теми, дискутиращи даден продукт, целящи конкретна продажба на продукт или услуга на участник в дискусията.
Изключения:
- когато самите потребители са поискали информация от вносителя/ търговеца/ производителя за предлагани от него продукти или услуги;
- когато съобщението е под формата на платен PR;


19. Анонси на състезания.
Условията за публикуване на анонси за състезания във форума са както следва:
- анонсът за състезанието не може да се публикува, ако вече са заети повече от половината места
- в анонсът за състезанието, като награден фонд може да се обявяват само предметни награди
- след приключване на състезанието (в рамките на една седмица), в темата с анонса или в отделна се публикува класирането и снимка/и от състезанието
- анонси, в които не е било публикувано класиране и снимка/и ще биват заключвани, а организаторите на състезанието губят право да пускат нови анонси за състезания
- в анонсът не може да се публикуват лога и линкове към спонсорите, освен ако не се пусне под формата на платена PR тема
ИЗКЛЮЧЕНИЯ - изключения от тези правила са състезанията, с благотворителна цел.

20. Напускане на форума (изтриване на регистрация)
Всеки потребител има право по лична преценка и желание да напусне форума и съответно ника и профила му да бъдат изтрити.
Админът и модераторите на форума не са длъжни да трият постове на потребител, който е пожелал да напусне форума.

----------------------------

При неспазване на правилата на форума:

ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ
-> при нарушаване на правилата - 2 седмици ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ, което се отразява с картинка в профила на потребителя

СЕДМИЧЕН БАН
-> при повторно нарушаване на правилата по време на ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ-то се налага 1 седмица бан
-> 1 седмица бан без предупреждение се налага и за грубо нарушение на правилата *

МЕСЕЧЕН БАН
-> при 3 седмични бана, третият е равнозначен на месечен
-> 1 месец бан без предупреждение се налага и за грубо нарушение на правилата *

ПОСТОЯНЕН БАН
-> при 3 месечни бана, третият е равнозначен на постоянен
-> за потребители, които се регистрират във форума, за да спамят или с цел провокиране на скандали и интриги

* в зависимост от нарушението, админът има право да наложи без предупреждение седмичен или месечен бан (по негова преценка).


==============================================

Fishing Mania Team
Заключено

Обратно към “Рибарска среща”