Чеснова "апетитка" за пържена риба
-
- Мнения: 16627
- Регистриран на: Пет Дек 17, 2004 21:17
- Риболов: пуристки
- Местоположение: гАбРоВо
- дал Браво: 415 пъти
- получил Браво: 923 пъти
- Обратна връзка:
Re: Чеснова "апетитка" за пържена риба
Toва е престъпление!
БОКА НА УЛЪТО.
"Огин да я попари тая пастръва, що светли умове обърка и бастиса" Bate Raiko
СТАРИ ВИДРИ
"Огин да я попари тая пастръва, що светли умове обърка и бастиса" Bate Raiko
СТАРИ ВИДРИ
-
- Мнения: 152
- Регистриран на: Пон Мар 21, 2005 22:17
- Риболов: най вече практикувам риболв с фидер и пикер
- Местоположение: sofia
- получил Браво: 5 пъти
Re: Чеснова "апетитка" за пържена риба
В така приготвената апетитка добавям суп.л-ца кисело мляко и малко галета
"Няма значение къде ще ловиш риба, близо или далеч от дома си, ти ще намериш приятели, които никога няма да забравиш"-Джон Бейли.
- sword-fish
- Мнения: 177
- Регистриран на: Пет Фев 05, 2010 22:17
- Местоположение: София
- Обратна връзка:
- kalinux
- Мнения: 3588
- Регистриран на: Нед Фев 20, 2005 1:17
- Местоположение: Кюстендил
- дал Браво: 208 пъти
- получил Браво: 261 пъти
- Обратна връзка:
Re: Чеснова "апетитка" за пържена риба
Да ядеш риба без сос си е наистина кощунство. Аз ползвам 4 соса за риба.
1. Зелен сос - чесън, копър, магданоз, олио (зехтин), оцет, лимон, вода и сол. Обръщам внимание на водата като задължителен. Слагам оцет и лимон едновременно.
2. Бял сос - майонеза, кисело мляко и по малко сол, оцет, зехтин, черен пипер, горчица, червен пипер и чесън. Подправките не са задължителни, но подсилват вкуса.
3. Гръцки сос - лимон и към него на миксера добавяте по малко зехтин, докато се леко сгъсти. Добавяте сол и по желание чесън.
4. Черен сос - унисос,мед,лимон, чесън и сол.
Приятно хапване.
1. Зелен сос - чесън, копър, магданоз, олио (зехтин), оцет, лимон, вода и сол. Обръщам внимание на водата като задължителен. Слагам оцет и лимон едновременно.
2. Бял сос - майонеза, кисело мляко и по малко сол, оцет, зехтин, черен пипер, горчица, червен пипер и чесън. Подправките не са задължителни, но подсилват вкуса.
3. Гръцки сос - лимон и към него на миксера добавяте по малко зехтин, докато се леко сгъсти. Добавяте сол и по желание чесън.
4. Черен сос - унисос,мед,лимон, чесън и сол.
Приятно хапване.
С внимание към детайлите
-
- Мнения: 452
- Регистриран на: Нед Май 17, 2009 17:33
- Риболов: Spining ribolov s kayak
- Местоположение: burgas
- дал Браво: 1 път
- получил Браво: 6 пъти
Re: Чеснова "апетитка" за пържена риба
а ние пък от големия гьол черно море си правим скордаля подобно на вашето ама към чесъна добавяме и олио от пържената риба оцет кисело мляко трохи хляб малко орехи някой слагат и малко майонеза опитайте
nespori s glupak 6tete svali na negovoto nivo i 6te te bie s opit
Hobie mirage drive outback
Hobie mirage drive outback
- babydoctor
- Мнения: 15953
- Регистриран на: Пет Дек 17, 2004 7:59
- Местоположение: София
- дал Браво: 46 пъти
- получил Браво: 160 пъти
Re: Чеснова "апетитка" за пържена риба
Като махнеш орехите и майонезата и увеличиш чесъна, ще е супер - така се прави и по Дунава, поне в Северозапада...Ма граца примерно с орехи не си представям, а циганка пък хептен...
Каква е тая участ бе, народе - какъвто и байрак да се развее, дръжката му все ти е отзад...
Защо винаги бъдещето е светло, а никога настоящето???
Защо винаги бъдещето е светло, а никога настоящето???
- joro_olyмпус
- Мнения: 11699
- Регистриран на: Съб Окт 08, 2005 21:48
- Местоположение: Част от седмицата в София
- дал Браво: 6 пъти
- получил Браво: 9 пъти
- Обратна връзка:
Re: Чеснова "апетитка" за пържена риба
Апетайзера вече си го приготвям от в къщи, преди риболов. Та, като си наловим дребни рибета за стръв и артисат да си ги комкаме на реката прясно изпържени.