Препоръчайте......
Препоръчайте......
Здравейте! Молбата ми е някой да ми препоръча добър монофил (ама за едноцифрена сума ). Вклакното ми трябва за поводи. Ще се радвам ако някой се отзове!
Поздравченца!
Поздравченца!
Винаги от едната страна на въдицата има шаран!
-
- дал Браво: 84 пъти
- получил Браво: 27 пъти
Re: Препоръчайте......
Koлко дебело...,за какъв риболов и за каква рибаdanuca6 написа:Здравейте! Молбата ми е някой да ми препоръча добър монофил (ама за едноцифрена сума ). Вклакното ми трябва за поводи. Ще се радвам ако някой се отзове!
Поздравченца!
За леко ползвам това
http://ribi-abv.bg/%D0%B7%D0%B0-%D0%BF% ... ne-pid=361
Или това
http://ribibg.com/shop/index.php?p=s_ge ... bgroup=255
-
- дал Браво: 50 пъти
- получил Браво: 7 пъти
- Обратна връзка:
За леко ползвам това:
1. http://shop.fishing-mania.com/viewline_3.php?id=6161" onclick="window.open(this.href);return false; - Според мен е малко по-дебело от заявеното
2. http://aquasport-n.com/index.php?p=get_ ... ubgroup=99" onclick="window.open(this.href);return false; - Малко по-меко от колкото ми се иска, но ми се вижда с много коректна дебелина спрямо цитираното
Поздрави,
Станимир
1. http://shop.fishing-mania.com/viewline_3.php?id=6161" onclick="window.open(this.href);return false; - Според мен е малко по-дебело от заявеното
2. http://aquasport-n.com/index.php?p=get_ ... ubgroup=99" onclick="window.open(this.href);return false; - Малко по-меко от колкото ми се иска, но ми се вижда с много коректна дебелина спрямо цитираното
Поздрави,
Станимир
outsider написа:ПъСъ - "улов" е термин от жаргона на корсфишинга , също като "дропер" или "изтичане". Не ни обръщай внимание.
- outsider
- Риболов: състезателен фидер
- дал Браво: 195 пъти
- получил Браво: 5028 пъти
След много експерименти , загубени риби , адски настъпвания на мотики на състезания .... Колмик Ксило.
Познавам поне десет човека от много високо състезателно ниво (Първа дивизия на Андалусия) ,спонсорирани от други фирми , които биха потвърдили думите ми без да се замислят ,( стига никой да не ги чуе )
Познавам поне десет човека от много високо състезателно ниво (Първа дивизия на Андалусия) ,спонсорирани от други фирми , които биха потвърдили думите ми без да се замислят ,( стига никой да не ги чуе )
500 street fights, and you could consider yourself a legitimate tough guy. You need them for experience , to develop leather skin - so I got started....
2018: 4
2019: 12
---
2021: 6
2022: 11
2023: IIIII IIIII III
2024: IIIII III
---
- Коце
- Риболов: и бира чадо!
- получил Браво: 9 пъти
http://shop.fishing-mania.com/viewline_3.php?id=7710" onclick="window.open(this.href);return false;
уникално здраво влакно!
уникално здраво влакно!
Д-р Флекс написа:Jeddi Master Sofianetzo soFidero
- toko
- получил Браво: 3 пъти
+1outsider написа:След много експерименти , загубени риби , адски настъпвания на мотики на състезания .... Колмик Ксило.
Друго, което ползвам и съм доста доволен е това
20 and counting.
...Ferguson is a fucking warrior. Fucking warriors don’t especially care if you like them or not. They care about winning...
...Ferguson is a fucking warrior. Fucking warriors don’t especially care if you like them or not. They care about winning...
неправи компромиси с поводите
трябва ти ето това
http://www.colmic.bg/colmic_image.php?i ... t_code=120" onclick="window.open(this.href);return false;
трябва ти ето това
http://www.colmic.bg/colmic_image.php?i ... t_code=120" onclick="window.open(this.href);return false;
- hypperion
- Риболов: 95% на щека
- дал Браво: 111 пъти
- получил Браво: 4 пъти
+1 за Колмик Ксило - да си призная никога не съм го ползвал, но доста от топ състезателите го предпочитат.
Ако колегата не се сърди да си задам и моя въпрос понеже става въпрос за монофили - какво ползвате ако се налага използването на цяла линия без повод. Ползвам Гамакатсу, не е лошо влакното, но цената му просто е неоправдана.
Ако модератора реши може да ми делне поста, няма грижи..
Ако колегата не се сърди да си задам и моя въпрос понеже става въпрос за монофили - какво ползвате ако се налага използването на цяла линия без повод. Ползвам Гамакатсу, не е лошо влакното, но цената му просто е неоправдана.
Понякога тарикатите носят на баламите вода в кошница
- outsider
Никога , при никакъв риболов и за никакви риби не ползвам линия без повод - прежалил съм няакъкв незначителен процент здравина в името на удобството -обичам да сменям поводи и кукиhypperion написа:+1 за Колмик Ксило - да си призная никога не съм го ползвал, но доста от топ състезателите го предпочитат.
Токо , и аз в момента съм с някакво влакно на Сенса от супер компетишън серията , и действително е адски яко - обаче за разлика от Ксилото , което си отговаря на диаметъра с напълно задоволителна точност , Сенса в това отношение не ми вдъхва особено доверие
500 street fights, and you could consider yourself a legitimate tough guy. You need them for experience , to develop leather skin - so I got started....
---
---
За кое по-точно става въпрос, снимка,линк???hypperion написа:+1 за Колмик Ксило - да си призная никога не съм го ползвал, но доста от топ състезателите го предпочитат.
Ако колегата не се сърди да си задам и моя въпрос понеже става въпрос за монофили - какво ползвате ако се налага използването на цяла линия без повод. Ползвам Гамакатсу, не е лошо влакното, но цената му просто е неоправдана.Ако модератора реши може да ми делне поста, няма грижи..
match & feeder only
- hypperion
Принципно също ловя с поводи, но на състезанията предпочитам цяла линия с възможно най малко възли и по-тънко влакно. Ако има проблем с дебелината на влакното просто сменям топсета. Рибите са с различна големина и не мога да избирам каква да ми кълве - та за това и попитахoutsider написа:Никога , при никакъв риболов и за никакви риби не ползвам линия без повод - прежалил съм някакъв незначителен процент здравина в името на удобството -обичам да сменям поводи и куки
В един форум бях набарал един пост, в който бяха описани точните диаметри на влакна от различните марки - някакъв англичанин бая си беше поиграл с микрометъра, та...доколкото си спомням с най-неточни диаметри бяха влакната на Престън, второ място беше за Сенса, Фокс и Мап бяха на кантар, Дайва също има по някоя стотна отгоре. Сега съжалявам, че не копирах информацията. Можеше да я приложа тук, ще видя какво мога да направя по въпроса..outsider написа:.. за разлика от Ксилото , което си отговаря на диаметъра с напълно задоволителна точност , Сенса в това отношение не ми вдъхва особено доверие
http://shop.fishing-mania.com/viewline_3.php?id=662" onclick="window.open(this.href);return false;veselinov написа:За кое по-точно става въпрос, снимка,линк???
http://www.daiwasports.co.uk/products/s ... tsu-g-line" onclick="window.open(this.href);return false;
Ползвам и двете и не намирам особена разлика, освен в цвета
Нещо май избягахме от темата, та да споделя и какво влакно за повод ползвам:
http://masterfishing.bg/index.php?p=s_g ... hing_type=" onclick="window.open(this.href);return false;
- toko
- получил Браво: 3 пъти
Може. Аз ползвам само по-големите размери за душманско дърпане на шарани. Досега нямам късане на 0.16outsider написа:Токо , и аз в момента съм с някакво влакно на Сенса от супер компетишън серията , и действително е адски яко - обаче за разлика от Ксилото , което си отговаря на диаметъра с напълно задоволителна точност , Сенса в това отношение не ми вдъхва особено доверие
20 and counting.
Мдааааа дебеличко ше дойде...... По бледи вече спомени навремето съм го взимал с около 30% off Ма аз кво приказвам.... виж енергия,горива, храни, подкрепа за тоя , за ония , за банки.... та кви са некви кирливи 5лв на фона на всеобщия подем....
match & feeder only
- outsider
Разни хора - разни идеали. Аз ловя с поводи главно заради състезателните си навици , нищо че съм напуснал временно бойното поле.При смяна на стръвта следва почти винаги смяна на куката , куки се затъпяват по камънаците , поводи се претриват в зъбите на някои риби , поводи се късат при закачки или -пази Боже! - неочакван бонус , общо взето за едно състезание се сменят поводи та пушек се вдига , с директна линия как се оправяш ?hypperion написа: Принципно също ловя с поводи, но на състезанията предпочитам цяла линия с възможно най малко възли и по-тънко влакно. Ако има проблем с дебелината на влакното просто сменям топсета. Рибите са с различна големина и не мога да избирам каква да ми кълве - та за това и попитах
Не ми се вярва да разпъваш десет топ сета с еднакви монтажи , но различни поводи и куки , нали така Мисля че директната линия би имала смисъл при определен вид риба , като трофейни шарани да речем , когато няма повод за смяна на повода...упс
---
---
- hypperion
А, баш така си беше - от кило и половина до към 9 кг, платен водоем - не знаеш кво лежи отдолу и кво ще вземе, водата не е от най-бистрите, но с по-дебела линия не пипа и тва е. Ползвам 2 топсета и готови линии в куфара, топ сетите с дакрон и смяната става доста бързо, но определено смяната на повода е доста по бърза операция. Ама там пък възлите прецакват работата...outsider написа:Мисля че директната линия би имала смисъл при определен вид риба , като трофейни шарани да речем , когато няма повод за смяна на повода...упс