Препоръчайте......

Да видим какво има тук: влакна, куки, блесни, силиконче, тежести ... ,а и от пиле мляко :)
Аватар
danuca6
Риболов: мач, фидер

Препоръчайте......

Мнение от danuca6 »

Здравейте! Молбата ми е някой да ми препоръча добър монофил (ама за едноцифрена сума :D ). Вклакното ми трябва за поводи. Ще се радвам ако някой се отзове!

Поздравченца!
Винаги от едната страна на въдицата има шаран!
sharo1
дал Браво: 84 пъти
получил Браво: 27 пъти

Re: Препоръчайте......

Мнение от sharo1 »

danuca6 написа:Здравейте! Молбата ми е някой да ми препоръча добър монофил (ама за едноцифрена сума :D ). Вклакното ми трябва за поводи. Ще се радвам ако някой се отзове!

Поздравченца!
Koлко дебело...,за какъв риболов и за каква риба :roll:

За леко ползвам това

http://ribi-abv.bg/%D0%B7%D0%B0-%D0%BF% ... ne-pid=361

Или това

http://ribibg.com/shop/index.php?p=s_ge ... bgroup=255
Станимир
дал Браво: 50 пъти
получил Браво: 7 пъти
Обратна връзка:

Мнение от Станимир »

За леко ползвам това:
1. http://shop.fishing-mania.com/viewline_3.php?id=6161" onclick="window.open(this.href);return false; - Според мен е малко по-дебело от заявеното
2. http://aquasport-n.com/index.php?p=get_ ... ubgroup=99" onclick="window.open(this.href);return false; - Малко по-меко от колкото ми се иска, но ми се вижда с много коректна дебелина спрямо цитираното

Поздрави,

Станимир
outsider написа:ПъСъ - "улов" е термин от жаргона на корсфишинга , също като "дропер" или "изтичане". Не ни обръщай внимание.
Аватар
outsider
Риболов: състезателен фидер
дал Браво: 195 пъти
получил Браво: 5028 пъти

Мнение от outsider »

След много експерименти , загубени риби :? , адски настъпвания на мотики на състезания :evil: .... Колмик Ксило.
Познавам поне десет човека от много високо състезателно ниво (Първа дивизия на Андалусия) ,спонсорирани от други фирми :idea: :!: :lol: , които биха потвърдили думите ми без да се замислят ,( стига никой да не ги чуе :wink:)
500 street fights, and you could consider yourself a legitimate tough guy. You need them for experience , to develop leather skin - so I got started....
2018: 4
2019: 12
---
2021: 6
2022: 11
2023: IIIII IIIII III
2024: IIIII III
Аватар
Коце
Риболов: и бира чадо!
получил Браво: 9 пъти

Мнение от Коце »

http://shop.fishing-mania.com/viewline_3.php?id=7710" onclick="window.open(this.href);return false;
уникално здраво влакно!
Д-р Флекс написа:Jeddi Master Sofianetzo soFidero
Аватар
toko
получил Браво: 3 пъти

Мнение от toko »

outsider написа:След много експерименти , загубени риби :? , адски настъпвания на мотики на състезания :evil: .... Колмик Ксило.
Познавам поне десет човека от много високо състезателно ниво (Първа дивизия на Андалусия) ,спонсорирани от други фирми :idea: :!: :lol: , които биха потвърдили думите ми без да се замислят ,( стига никой да не ги чуе :wink:)
+1
Друго, което ползвам и съм доста доволен е това
20 and counting.
...Ferguson is a fucking warrior. Fucking warriors don’t especially care if you like them or not. They care about winning...
ottopepi

Мнение от ottopepi »

неправи компромиси с поводите
трябва ти ето това
http://www.colmic.bg/colmic_image.php?i ... t_code=120" onclick="window.open(this.href);return false;
Аватар
hypperion
Риболов: 95% на щека
дал Браво: 111 пъти
получил Браво: 4 пъти

Мнение от hypperion »

+1 за Колмик Ксило - да си призная никога не съм го ползвал, но доста от топ състезателите го предпочитат.
Ако колегата не се сърди да си задам и моя въпрос понеже става въпрос за монофили - какво ползвате ако се налага използването на цяла линия без повод. Ползвам Гамакатсу, не е лошо влакното, но цената му просто е неоправдана.
Ако модератора реши може да ми делне поста, няма грижи..
Понякога тарикатите носят на баламите вода в кошница
Аватар
outsider

Мнение от outsider »

hypperion написа:+1 за Колмик Ксило - да си призная никога не съм го ползвал, но доста от топ състезателите го предпочитат.
Ако колегата не се сърди да си задам и моя въпрос понеже става въпрос за монофили - какво ползвате ако се налага използването на цяла линия без повод. Ползвам Гамакатсу, не е лошо влакното, но цената му просто е неоправдана.
Ако модератора реши може да ми делне поста, няма грижи..
Никога , при никакъв риболов и за никакви риби не ползвам линия без повод - прежалил съм няакъкв незначителен процент здравина :roll: в името на удобството -обичам да сменям поводи и куки :wink:

Токо , и аз в момента съм с някакво влакно на Сенса от супер компетишън серията , и действително е адски яко - обаче за разлика от Ксилото , което си отговаря на диаметъра с напълно задоволителна точност , Сенса в това отношение не ми вдъхва особено доверие :?
500 street fights, and you could consider yourself a legitimate tough guy. You need them for experience , to develop leather skin - so I got started....
---
Аватар
veselinov

Мнение от veselinov »

hypperion написа:+1 за Колмик Ксило - да си призная никога не съм го ползвал, но доста от топ състезателите го предпочитат.
Ако колегата не се сърди да си задам и моя въпрос понеже става въпрос за монофили - какво ползвате ако се налага използването на цяла линия без повод. Ползвам Гамакатсу, не е лошо влакното, но цената му просто е неоправдана.Ако модератора реши може да ми делне поста, няма грижи..
За кое по-точно става въпрос, снимка,линк???
match & feeder only
Аватар
hypperion

Мнение от hypperion »

outsider написа:Никога , при никакъв риболов и за никакви риби не ползвам линия без повод - прежалил съм някакъв незначителен процент здравина :roll: в името на удобството -обичам да сменям поводи и куки :wink:
Принципно също ловя с поводи, но на състезанията предпочитам цяла линия с възможно най малко възли и по-тънко влакно. Ако има проблем с дебелината на влакното просто сменям топсета. Рибите са с различна големина и не мога да избирам каква да ми кълве - та за това и попитах :)
outsider написа:.. за разлика от Ксилото , което си отговаря на диаметъра с напълно задоволителна точност , Сенса в това отношение не ми вдъхва особено доверие :?
В един форум бях набарал един пост, в който бяха описани точните диаметри на влакна от различните марки - някакъв англичанин бая си беше поиграл с микрометъра, та...доколкото си спомням с най-неточни диаметри бяха влакната на Престън, второ място беше за Сенса, Фокс и Мап бяха на кантар, Дайва също има по някоя стотна отгоре. Сега съжалявам, че не копирах информацията. Можеше да я приложа тук, ще видя какво мога да направя по въпроса..
veselinov написа:За кое по-точно става въпрос, снимка,линк???
http://shop.fishing-mania.com/viewline_3.php?id=662" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.daiwasports.co.uk/products/s ... tsu-g-line" onclick="window.open(this.href);return false;

Ползвам и двете и не намирам особена разлика, освен в цвета :)

Нещо май избягахме от темата, та да споделя и какво влакно за повод ползвам:
http://masterfishing.bg/index.php?p=s_g ... hing_type=" onclick="window.open(this.href);return false;
Аватар
toko
получил Браво: 3 пъти

Мнение от toko »

outsider написа:Токо , и аз в момента съм с някакво влакно на Сенса от супер компетишън серията , и действително е адски яко - обаче за разлика от Ксилото , което си отговаря на диаметъра с напълно задоволителна точност , Сенса в това отношение не ми вдъхва особено доверие :?
Може. Аз ползвам само по-големите размери за душманско дърпане на шарани. Досега нямам късане на 0.16 :twisted:
20 and counting.
...Ferguson is a fucking warrior. Fucking warriors don’t especially care if you like them or not. They care about winning...
Аватар
veselinov

Мнение от veselinov »

Мдааааа дебеличко ше дойде...... По бледи вече спомени навремето съм го взимал с около 30% off Ма аз кво приказвам.... виж енергия,горива, храни, подкрепа за тоя , за ония , за банки.... та кви са некви кирливи 5лв на фона на всеобщия подем.... :lol: :lol: :lol:
match & feeder only
Аватар
outsider

Мнение от outsider »

hypperion написа: Принципно също ловя с поводи, но на състезанията предпочитам цяла линия с възможно най малко възли и по-тънко влакно. Ако има проблем с дебелината на влакното просто сменям топсета. Рибите са с различна големина и не мога да избирам каква да ми кълве - та за това и попитах :)
Разни хора - разни идеали. :wink: Аз ловя с поводи главно заради състезателните си навици , нищо че съм напуснал временно бойното поле.При смяна на стръвта следва почти винаги смяна на куката , куки се затъпяват по камънаците , поводи се претриват в зъбите на някои риби , поводи се късат при закачки или -пази Боже! - неочакван бонус , общо взето за едно състезание се сменят поводи та пушек се вдига , с директна линия как се оправяш ?
Не ми се вярва да разпъваш десет топ сета с еднакви монтажи , но различни поводи и куки , нали така :wink: Мисля че директната линия би имала смисъл при определен вид риба , като трофейни шарани да речем , когато няма повод за смяна на повода...упс :lol:
---
Аватар
hypperion

Мнение от hypperion »

outsider написа:Мисля че директната линия би имала смисъл при определен вид риба , като трофейни шарани да речем , когато няма повод за смяна на повода...упс :lol:
А, баш така си беше - от кило и половина до към 9 кг, платен водоем - не знаеш кво лежи отдолу и кво ще вземе, водата не е от най-бистрите, но с по-дебела линия не пипа и тва е. Ползвам 2 топсета и готови линии в куфара, топ сетите с дакрон и смяната става доста бързо, но определено смяната на повода е доста по бърза операция. Ама там пък възлите прецакват работата...
Публикувай отговор

Обратно към “Кутия за риболовни принадлежности”