Фидер на река
Фидер на река
Какви хранилки и монтажи се ползват на река с бавно течение?
Винаги от едната страна на въдицата има шаран!
-
- Риболов: Фидер,на дъно и плувка, риболов на хищници,
Re: Фидер на река
Хранилки за река са триъгълни,плоски и квадратни за да не се търкалят,за бавно течение от 20гр. до максимум 40гр. хранилка,монтаж доста добър е асиметричния,прави се с флуорокарбон 0,30-0,35 за да няма оплитания,защото е по твърд,аз го ползвам и съм доволен.
-
- Риболов: Pole, Feeder, Match & Bolo Fishing
-
Ами на бавно течение при положение че не е уточнено за къде става въпрос ,отговарям примерно,и съдя по тунджа където съм ловил,като ти е смешно тури 120гр. и да видим кво ши напраиш,освен ако не ловиш по дунав,амо всички не сме на дунав.
Не знам кое му е смешно на колегата? Освен ако не се опитва да лови в средата на Реката.
Аз само такива (40гр) ползвам на Дунав.Имам и сопа за 200 + гр,ама това фидер ли е?
Ползвам симетричен монтаж като клупа в който се движи хранилката е не повече от 12-13 см.Не ползвам отделно по-дебело влакно,защото основното ми е 0.25мм и нямам оплитания с него.Ако условията позволяват слизам и на по-малък грамаж хранилка.Стигал съм до 20 грама.Така се удължава и живота на влакното до някаква степен,а кефа при вадене на риба е по-голям,както и удобството при самото захранване.
Аз само такива (40гр) ползвам на Дунав.Имам и сопа за 200 + гр,ама това фидер ли е?
Ползвам симетричен монтаж като клупа в който се движи хранилката е не повече от 12-13 см.Не ползвам отделно по-дебело влакно,защото основното ми е 0.25мм и нямам оплитания с него.Ако условията позволяват слизам и на по-малък грамаж хранилка.Стигал съм до 20 грама.Така се удължава и живота на влакното до някаква степен,а кефа при вадене на риба е по-голям,както и удобството при самото захранване.
-
Напълно съм съгласен,а има и фактори които не са изяснени във въпроса ,като акция на фидера,дълбочина и дистанция,която според мен при начинаещ във фидер риболова не е нужно да е по голяма на първо време от 5-6м. за да му е по лесно и да свикне,като дори съм забелязъл, че понякога колкото по лека по възможност хранилка се използва толкова повече кълве.Моя фидер е до 80гр. и по голямма от 50гр. хранилка/празна/ не си позволявам да сложа.stich написа:Не знам кое му е смешно на колегата? Освен ако не се опитва да лови в средата на Реката.
-
- дал Браво: 2 пъти
Значи колеги едно е да ви се иска,съвсем друго е да го позволяват обстоятелствата.Колегата от Русе не е писал глупости.Мога да ви поканя лятото на риболов от лодка и да видите как вашите "тежки" хранилки няма да могат да стигнат дъното и ще се веят като прани гащи по течението.На такива места съм стигал до 120 грамова хранилка без захранката в нея.Всичко зависи от силата на течението,дистанцията и дълбочината.Това,че колегата не го е упоменал във въпроса не ни кара да правим категорични изказвания.
ПП упоменато е,аз не съм го прочел внимателно ,за което се извинявам.Но поканата за риболов остава.
ПП упоменато е,аз не съм го прочел внимателно ,за което се извинявам.Но поканата за риболов остава.
Просто ни се разминават представите за риболов с фидер.Успех с лодката.djidjo написа:...да ви поканя лятото на риболов от лодка и да видите как вашите "тежки" хранилки няма да могат да стигнат дъното...