" Записки по френските състезания "
- outsider
- Риболов: състезателен фидер
- дал Браво: 195 пъти
- получил Браво: 5028 пъти
" Записки по френските състезания "
Здрасти , банда - ще ми направите ли малко място ?
Иска ми се "френската" ми тема в чужбинския форум да си остане общо-познавателна и научно-популярна , и мисля , че на състезанията мястото им е тука . Ако модератора не е съгласен , моля да я премести.
Дотук с увода , сега по същество ...глейте тука :
Коментарите смятам са излишни , сичко е ясно - айм бек ин бизнес! Първо състезание на френска земя , две думи за френския подход към нещата :
Както навсякъде , и тук има два вида състезания - тези по линия на Федерацията , и частните турнири ( тук организирани от клубовете). Аз благоразумно реших , че на френска почва испанският ми опит най-вероятно няма да е от особена полза , и като за първа година се отказах от "официалните" първенства. Докато понауча водоемите и хвана цаката на играта - само частно.
Частните турнири се различават радикално от официалните , и от всичко , което съм виждал в Испания - щеката е повсеместно ограничена до 11.5 метра, мача - забранен , стръвта - ограничена до безумие , а времето - до два часа и половина. Друга разлика - в Испания състезанията са почти изцяло индивидуални , отборните практически не съществуват , докато при французите почти всичко е по двойки , или два манша по 2:30 ч - един индивидуален , един по двойки.
Аз лично съм против всякакви отборни или орташки прояви , соло изпълнения ми дай на мене , обаче не мога да отрека , че играта по двойки в момента адски ме устройва - ква преквалификация ме чака , не е истина!
И така - президента каза "ти ще ловиш с Доминик!" , и въпроса беше решен . Bъпросният Доминик се оказа едър мъжага с вид на добряк , веселяк и любител на бутилката , и ми даде следната информация за театъра на военните действия: гьола е малък , плитък , и в него се лови рядко - едно състезание годишно , в началото на сезона...Рибата била адски ситна , за сметка на това - много малко. Забърках квато храна ми казаха - Етанг с Гардон , смесихме фуила с terre de somme - операция , която ми е съвършенно непозната , аз съм от отдела " три кила бял червей" , и почнахме.
Подробностите ще ви ги спестя , в края на първия тур - става дума за маратон от два манша по 2:30 ч , имахме 8 рибета.
Пауза за бира и сандвич , втори манш - капо и двамата , както и съседите от двете страни...единият по средата на манша демонстративно за.ба въдицата и легна на тревицата да си подремне!
След състезанието , на чашка анжуйско винце , направихме разбор на ситуацията , и извода беше следния : след мятането нa топките в сектора влизат няколко рибета. Колкото успеш да гепиш - толкова. После те бързо преяждат , и през останалата част от манша , настъргваш колкото можеш . Ако можеш.... Ние в първия половин час гепихме 5 - две аз , и три за Доминик. После той остърга още три - а моя милост 0 , което според него се дължеше на недостатъчно фината линия от моя страна - кука 22 и повод 0,08 , когато "правилният монтаж" бил кука 24-26 и повод 0,06.
Аз си мисля че причината можеше да бъде и друга - поради силният вятър , се принуждавах да ловя на един метър от къпирания фуил , докато той ловеше точно върху него , но това са подробности - важното е , че се класирахме
...татататамммммм!
...ПОСЛЕДНИ!!!
Баси , май досега никога не се бях класирал последен ?!? - е , 33-ти от 33 отбора , майна... ми , сипахме си по още едно анжуйско , трезво разсъдихме , че по-зле оттук натам няма как да се класираме , и решихме да играем двамата през сeзона - и да внимава конкуренцията , че имаме да си връщаме!
ПП -на Доминик му се откачи едно рибе - това ни вдигаше 6-7 места нагоре!
Резултата на двама човека за пет часа риболов? Сто и двайсе грама
Иска ми се "френската" ми тема в чужбинския форум да си остане общо-познавателна и научно-популярна , и мисля , че на състезанията мястото им е тука . Ако модератора не е съгласен , моля да я премести.
Дотук с увода , сега по същество ...глейте тука :
Коментарите смятам са излишни , сичко е ясно - айм бек ин бизнес! Първо състезание на френска земя , две думи за френския подход към нещата :
Както навсякъде , и тук има два вида състезания - тези по линия на Федерацията , и частните турнири ( тук организирани от клубовете). Аз благоразумно реших , че на френска почва испанският ми опит най-вероятно няма да е от особена полза , и като за първа година се отказах от "официалните" първенства. Докато понауча водоемите и хвана цаката на играта - само частно.
Частните турнири се различават радикално от официалните , и от всичко , което съм виждал в Испания - щеката е повсеместно ограничена до 11.5 метра, мача - забранен , стръвта - ограничена до безумие , а времето - до два часа и половина. Друга разлика - в Испания състезанията са почти изцяло индивидуални , отборните практически не съществуват , докато при французите почти всичко е по двойки , или два манша по 2:30 ч - един индивидуален , един по двойки.
Аз лично съм против всякакви отборни или орташки прояви , соло изпълнения ми дай на мене , обаче не мога да отрека , че играта по двойки в момента адски ме устройва - ква преквалификация ме чака , не е истина!
И така - президента каза "ти ще ловиш с Доминик!" , и въпроса беше решен . Bъпросният Доминик се оказа едър мъжага с вид на добряк , веселяк и любител на бутилката , и ми даде следната информация за театъра на военните действия: гьола е малък , плитък , и в него се лови рядко - едно състезание годишно , в началото на сезона...Рибата била адски ситна , за сметка на това - много малко. Забърках квато храна ми казаха - Етанг с Гардон , смесихме фуила с terre de somme - операция , която ми е съвършенно непозната , аз съм от отдела " три кила бял червей" , и почнахме.
Подробностите ще ви ги спестя , в края на първия тур - става дума за маратон от два манша по 2:30 ч , имахме 8 рибета.
Пауза за бира и сандвич , втори манш - капо и двамата , както и съседите от двете страни...единият по средата на манша демонстративно за.ба въдицата и легна на тревицата да си подремне!
След състезанието , на чашка анжуйско винце , направихме разбор на ситуацията , и извода беше следния : след мятането нa топките в сектора влизат няколко рибета. Колкото успеш да гепиш - толкова. После те бързо преяждат , и през останалата част от манша , настъргваш колкото можеш . Ако можеш.... Ние в първия половин час гепихме 5 - две аз , и три за Доминик. После той остърга още три - а моя милост 0 , което според него се дължеше на недостатъчно фината линия от моя страна - кука 22 и повод 0,08 , когато "правилният монтаж" бил кука 24-26 и повод 0,06.
Аз си мисля че причината можеше да бъде и друга - поради силният вятър , се принуждавах да ловя на един метър от къпирания фуил , докато той ловеше точно върху него , но това са подробности - важното е , че се класирахме
...татататамммммм!
...ПОСЛЕДНИ!!!
Баси , май досега никога не се бях класирал последен ?!? - е , 33-ти от 33 отбора , майна... ми , сипахме си по още едно анжуйско , трезво разсъдихме , че по-зле оттук натам няма как да се класираме , и решихме да играем двамата през сeзона - и да внимава конкуренцията , че имаме да си връщаме!
ПП -на Доминик му се откачи едно рибе - това ни вдигаше 6-7 места нагоре!
Резултата на двама човека за пет часа риболов? Сто и двайсе грама
500 street fights, and you could consider yourself a legitimate tough guy. You need them for experience , to develop leather skin - so I got started....
2018: 4
2019: 12
---
2021: 6
2022: 11
2023: IIIII IIIII III
2024: IIIII III
---
- ivelin66
- дал Браво: 130 пъти
- получил Браво: 5 пъти
Re: " Записки по френските състезания "
Е това му се вика риболов "гурме"
Team Milo - feel the difference
- Д-р Флекс
- дал Браво: 1408 пъти
- получил Браво: 427 пъти
Анжуйско? Атос, Портос еt Арамис? (Без Арамис, доколкото разбирам...)
Хубав край тва Maine-et-Loire, хубави хора... Pиболовът, в кpайна сметка, е функция, а хубавото вино - аpгумент.
Хубав край тва Maine-et-Loire, хубави хора... Pиболовът, в кpайна сметка, е функция, а хубавото вино - аpгумент.
-
- получил Браво: 3 пъти
Във Варна има един състезател вече ветеран Вальо КАПОТО, цитирам го"Един състезател става мъж като стане капо на състезание."Така че всяко зло за добро честито станал си мъж в състезатения риболов!!!
- krasimir
- дал Браво: 1 път
- получил Браво: 4 пъти
Т'ва капото на състезание е странна работа. И аз станах мъж в Неделя.
Иначе ти пожелавам успехи на чуждестранна почва със състезателните изяви. Точно се чудих, къде се изгуби 1-2 седмици...
Иначе ти пожелавам успехи на чуждестранна почва със състезателните изяви. Точно се чудих, къде се изгуби 1-2 седмици...
-
- Риболов: ПлаФФка и морски
- дал Браво: 21 пъти
- получил Браво: 6 пъти
Аут, успех братле , требва да се ритне дъното ,за да изплуваш
VIP sux !!!
Страхотен репорт. Успех в следващите мероприятия и.......бъди по-фин играч , какво е това 0,08мм. - това е за основна линия
Професионален клуб по спортен риболов "КОЛМИК БЪЛГАРИЯ" - Пловдив
-
- дал Браво: 5 пъти
- получил Браво: 58 пъти
- Обратна връзка:
В пъстървовите състезания капото има разновидност "Ауди". Това е като се капотираш сутринта на спининга, а следобяд повториш и на стръвта. Миналата година направих едно такова постижение...
Клуб по спортен риболов "Балканка"
- VARHARA
- Търговец
- получил Браво: 1 път
- Обратна връзка:
С интерес прочетох и се изкефих .Майната му на класирането .Стискай здраво и напред с Доминек щом сте партия. Успех за напред .Ще очаквам репортажите ти .
п.п Четат ми се репортажи от състезания .А тук състезателния под форум е като ...........нямам думи
п.п Четат ми се репортажи от състезания .А тук състезателния под форум е като ...........нямам думи
- Markony
- дал Браво: 208 пъти
- получил Браво: 33 пъти
Миии честито възмъжаване тъй да се каже И аз се чудех къде се покри, а то к'ва била работата.
NOMINATIONS BUG ...
http://www.kenga-bg.info
http://www.kenga-bg.info
-
- получил Браво: 3 пъти
На едно състезание Титаника удари сигурно световен рекорд 6 стойки по 4 часа капо
- outsider
- Риболов: състезателен фидер
- дал Браво: 195 пъти
- получил Браво: 5028 пъти
Така се почва - първо слагаш 0.08 за основна линия , после ставаш фен на мъжкия отбор по синхронно плуване.... Предпочитам като Бат Стан - истински мъж!bogof написа:Страхотен репорт. Успех в следващите мероприятия и.......бъди по-фин играч , какво е това 0,08мм. - това е за основна линия
Глейте сега - аз капо на състезание вече съм бил! Даже и съм правил колективно капо - цял сектор от 15 човека без грам кълване , двукратен световен шампион (отборно) за съсед , и се споглеждаме и свиваме рамене...Ма даже и като съм бил kапо не бях последен!!!
Ако обаче нещо трябва сериозно да се оправи по монтажа ми , това са куките - моята 22 и тази на Доминик -24, бяха почти еднакви като размер , но с драстична разлика в дебелината на матрЯла. Вердеваса явно си иска адски тънки куки...айде , почна новата учебна година.
И пак сме като в Испания в началото - непознати водоеми , непознати тактики и стратегии , тотален , ами...аутсайдър
500 street fights, and you could consider yourself a legitimate tough guy. You need them for experience , to develop leather skin - so I got started....
---
---
- waglerbg
- дал Браво: 73 пъти
- получил Браво: 1 път
- Обратна връзка:
квот ще да е ...Вярваме в теб и в ДоминЕк . Очаквам да ги зачаткаш по схемата": айн, цу цвай, цу дрън " много скоро.
...read between the lines...
добре сте си прекарали ще свикнеш и ще почнете да ги ловите и вие
КСР ТРАБУКО