Здравейте! Най-сетне успях да се откопча от службата и да избягам макар и за кратко от града. Бях планирал да направя двудневен излет по язовир "Студен кладенец" с каяка. Речено-сторено и на 31.08.2017 г. натоварих каяка и потеглих с мръсна газ към с.Калоянци Половин час след това вече бях разтоварил каяка и багажа на брега на язовира:
Преди стената стигнах до това островче
Пред мен вече е стената след няколкочасово гребане /и тролинг без успех/ Интересното беше, че след Дарец на сонара много рядко се виждаха риби... Появиха се чак в залива отляво на язовирната стена: Малки по размер костури, но по-добре без нищо В дъното на залива стигнах до малък водопад, където спрях да почина и хапна:
След това по обратния път към Калоянци, където си направих лагер на северния бряг на острова:
На следващата сутрин отново се върнах към с.Дарец, където хванах доста костури и кленове на жива рибка /змиорки/ , на острова сърни, а на брега до ловното стопанство дивите коне бяха нагазили във водата.
Оттам реших да греба до завод "Бентонит", който е в началото на гр.Кърджали, но преди това реших да си пробвам късмета на скалите до "Сипеите", където гъмжеше от малки риби, но нямах успех: Долните снимки снимки са от обратния път към града:
Прекарах си два чудесни дена в разходки и риболов /по-малко /, в груб вид това е маршрутът, който преминах:
П.П. По време на обратния път към града се движех в компания с колега от гр. Габрово, който до Средна арда успя да хване един сом около 5-6 кг.
И да не забравя да се похваля-следващата седмица направих подобен излет, но в района от с.Широко поле, заливът на р.Боюк дере и Средна арда!
Притесних се когато видях багажа, но след това всичко си дойде на мястото:
В 07:00 часа вече бях на вода и потеглих към изгрева /само, че снимката с изгрева е отишла най-накрая /
Бях решил да греба до стената на язовира и след това да направя нощувка на удобно място.Риболовен излет на яз. "Студен кладенец"
-
- дал Браво: 12 пъти
- получил Браво: 18 пъти
Re: Риболовен излет на яз. "Студен кладенец"
Браво Вежи Супер си поскитосвал.
Поздрави от Сливенската група.
Наистина след завоя на "Големия сипей",посока стената,сонара беше абсолютно празен.
Поздрави от Сливенската група.
Наистина след завоя на "Големия сипей",посока стената,сонара беше абсолютно празен.
Hobie Mirage Outback
-
- Риболов: Спининг, Риболов с каяк
- дал Браво: 30 пъти
- получил Браво: 81 пъти
Re: Риболовен излет на яз. "Студен кладенец"
Благодаря за поздравите, gogo26! Предай поздрави на групата и от мен! Надявам се да се видим отново! Пропуснах да направя разходката с теб, затова трябваше да наваксам това Миналата седмица имах по-добри резултати, че и едно късане при което рибата /предполагам сом/ изобщо не ми даде никакви шансове и си отнесе воблера ми...