Домашна кухня
- Boci
- Мнения: 4886
- Регистриран на: Вто Фев 21, 2006 22:43
- Риболов: Feeder,carp, ICE fishing and spining
- Местоположение: Sofia
- дал Браво: 261 пъти
- получил Браво: 1622 пъти
Re: Домашна кухня
Pasta di alici
С аншоа и хлебни трохи, рецепта типична за Калабрия
С аншоа и хлебни трохи, рецепта типична за Калабрия
- ...
-
- IMG_20220811_121353~2.jpg (276.63 KiB) Преглеждано 1676 пъти
2007-2009(15) 2014-2015(16) 2020-2021(10) L(51) L2(25)
2009-2010(25) 2015-2016(11) 2021-2022(16)
2010-2011(14) 2016-2017(23) 2022-2023(1)
2011-2012(19) 2017-2018(11) 2023-2024(3)
2012-2013(17) 2018-2019(16)
2013-2014(14) 2019-2020(10)
2009-2010(25) 2015-2016(11) 2021-2022(16)
2010-2011(14) 2016-2017(23) 2022-2023(1)
2011-2012(19) 2017-2018(11) 2023-2024(3)
2012-2013(17) 2018-2019(16)
2013-2014(14) 2019-2020(10)
- Boci
- Мнения: 4886
- Регистриран на: Вто Фев 21, 2006 22:43
- Риболов: Feeder,carp, ICE fishing and spining
- Местоположение: Sofia
- дал Браво: 261 пъти
- получил Браво: 1622 пъти
Re: Домашна кухня
Паста с черни миди (Pasta con le cozze in bianco)
Представям ви една рецепта с миди, традиционна за Бари и целия регион Пулия, където има много ферми за черни миди, намиращи се в Адриатическо и Йонийско море. Рецептата е проста, с малко съставки, но е уникално вкусна и би допаднала на всеки, който обича морските дарове. "Bianco" означава "бяла" и на мен ми допада повече, отколкото с домати, която също е в менюто на местните готвачи и е класическа за района. Освен великолепния вкус мидите са и много полезни за консумация. Те са богати на протеини, витамин В12, селий и йод.
Необходими продукти:
1) паста 100гр
2) 10-15 черни миди
3) 1/2 чаша бяло вино
4) 1 скилидка чесън
5) лют червен пипер на люспи
6) печени хлебни трохи (по желание)
7) магданоз
зехтин
На първо място мидите се измиват и почистват много добре от полепи и водорасли. После се бланшират в малка тенджерка с капак за 5-10 минути. Не се слага вода, те пускат достатъчно и се образува много приятен сос с морски привкус. Сосчето се прецежда, а мидите се махат от черупките. Оставят се само няколко с черупки за по-добра презентация в чинията.
В тостер се изпича филия хляб, намазана със зехтин. После се минава в чопър до образуването на трохи. Някои готвачи слагат печена галета, други - не. Въпрос на предпочитание е, но според мен с нея пастата става още по-вкусна.
Идва ред да се свари пастата, в моя случай домашно приготвено талиателе. Водата, в която я варим се запазва.
Следва направата на соса. В подходящ тиган се запържва на среден огън наситнената скилидка чесън и лютия червен пипер. Когато чесъна хване приятен загар, се сипва бялото вино и соса от мидите. След изпаряване на алкохола, се добавят 1-2 черпака от водата, в която е варена пастата. Когато се сгъсти, се слагат мидените ядки, талиателето и наситнен магданоз. Всичко се обърква енергично за кратко. Пастата с черни миди се сервира с поръсени отгоре хлебни трохи и струйка зехтин. Вариант е да се настърже на ситно ренде и лимонена кора.
Представям ви една рецепта с миди, традиционна за Бари и целия регион Пулия, където има много ферми за черни миди, намиращи се в Адриатическо и Йонийско море. Рецептата е проста, с малко съставки, но е уникално вкусна и би допаднала на всеки, който обича морските дарове. "Bianco" означава "бяла" и на мен ми допада повече, отколкото с домати, която също е в менюто на местните готвачи и е класическа за района. Освен великолепния вкус мидите са и много полезни за консумация. Те са богати на протеини, витамин В12, селий и йод.
Необходими продукти:
1) паста 100гр
2) 10-15 черни миди
3) 1/2 чаша бяло вино
4) 1 скилидка чесън
5) лют червен пипер на люспи
6) печени хлебни трохи (по желание)
7) магданоз
зехтин
На първо място мидите се измиват и почистват много добре от полепи и водорасли. После се бланшират в малка тенджерка с капак за 5-10 минути. Не се слага вода, те пускат достатъчно и се образува много приятен сос с морски привкус. Сосчето се прецежда, а мидите се махат от черупките. Оставят се само няколко с черупки за по-добра презентация в чинията.
В тостер се изпича филия хляб, намазана със зехтин. После се минава в чопър до образуването на трохи. Някои готвачи слагат печена галета, други - не. Въпрос на предпочитание е, но според мен с нея пастата става още по-вкусна.
Идва ред да се свари пастата, в моя случай домашно приготвено талиателе. Водата, в която я варим се запазва.
Следва направата на соса. В подходящ тиган се запържва на среден огън наситнената скилидка чесън и лютия червен пипер. Когато чесъна хване приятен загар, се сипва бялото вино и соса от мидите. След изпаряване на алкохола, се добавят 1-2 черпака от водата, в която е варена пастата. Когато се сгъсти, се слагат мидените ядки, талиателето и наситнен магданоз. Всичко се обърква енергично за кратко. Пастата с черни миди се сервира с поръсени отгоре хлебни трохи и струйка зехтин. Вариант е да се настърже на ситно ренде и лимонена кора.
- ...
-
- IMG_20220813_122131_1~2.jpg (273.71 KiB) Преглеждано 1632 пъти
-
- IMG_20220813_121951_1~2.jpg (329.73 KiB) Преглеждано 1632 пъти
Последно промяна от Boci на Съб Авг 13, 2022 15:21, променено общо 1 път.
2007-2009(15) 2014-2015(16) 2020-2021(10) L(51) L2(25)
2009-2010(25) 2015-2016(11) 2021-2022(16)
2010-2011(14) 2016-2017(23) 2022-2023(1)
2011-2012(19) 2017-2018(11) 2023-2024(3)
2012-2013(17) 2018-2019(16)
2013-2014(14) 2019-2020(10)
2009-2010(25) 2015-2016(11) 2021-2022(16)
2010-2011(14) 2016-2017(23) 2022-2023(1)
2011-2012(19) 2017-2018(11) 2023-2024(3)
2012-2013(17) 2018-2019(16)
2013-2014(14) 2019-2020(10)
- Boci
- Мнения: 4886
- Регистриран на: Вто Фев 21, 2006 22:43
- Риболов: Feeder,carp, ICE fishing and spining
- Местоположение: Sofia
- дал Браво: 261 пъти
- получил Браво: 1622 пъти
Re: Домашна кухня
2007-2009(15) 2014-2015(16) 2020-2021(10) L(51) L2(25)
2009-2010(25) 2015-2016(11) 2021-2022(16)
2010-2011(14) 2016-2017(23) 2022-2023(1)
2011-2012(19) 2017-2018(11) 2023-2024(3)
2012-2013(17) 2018-2019(16)
2013-2014(14) 2019-2020(10)
2009-2010(25) 2015-2016(11) 2021-2022(16)
2010-2011(14) 2016-2017(23) 2022-2023(1)
2011-2012(19) 2017-2018(11) 2023-2024(3)
2012-2013(17) 2018-2019(16)
2013-2014(14) 2019-2020(10)
- Boci
- Мнения: 4886
- Регистриран на: Вто Фев 21, 2006 22:43
- Риболов: Feeder,carp, ICE fishing and spining
- Местоположение: Sofia
- дал Браво: 261 пъти
- получил Браво: 1622 пъти
Re: Домашна кухня
Малко паста
- ...
-
- FB_IMG_1662732253507.jpg (80.23 KiB) Преглеждано 1081 пъти
-
- FB_IMG_1662732248520.jpg (73.49 KiB) Преглеждано 1081 пъти
-
- FB_IMG_1662732240189.jpg (48.94 KiB) Преглеждано 1081 пъти
-
- FB_IMG_1662732233865.jpg (54.84 KiB) Преглеждано 1081 пъти
2007-2009(15) 2014-2015(16) 2020-2021(10) L(51) L2(25)
2009-2010(25) 2015-2016(11) 2021-2022(16)
2010-2011(14) 2016-2017(23) 2022-2023(1)
2011-2012(19) 2017-2018(11) 2023-2024(3)
2012-2013(17) 2018-2019(16)
2013-2014(14) 2019-2020(10)
2009-2010(25) 2015-2016(11) 2021-2022(16)
2010-2011(14) 2016-2017(23) 2022-2023(1)
2011-2012(19) 2017-2018(11) 2023-2024(3)
2012-2013(17) 2018-2019(16)
2013-2014(14) 2019-2020(10)
- Boci
- Мнения: 4886
- Регистриран на: Вто Фев 21, 2006 22:43
- Риболов: Feeder,carp, ICE fishing and spining
- Местоположение: Sofia
- дал Браво: 261 пъти
- получил Браво: 1622 пъти
Re: Домашна кухня
Cacio e Pepe
- ...
-
- IMG_20220910_145117_324.jpg (166.1 KiB) Преглеждано 1045 пъти
2007-2009(15) 2014-2015(16) 2020-2021(10) L(51) L2(25)
2009-2010(25) 2015-2016(11) 2021-2022(16)
2010-2011(14) 2016-2017(23) 2022-2023(1)
2011-2012(19) 2017-2018(11) 2023-2024(3)
2012-2013(17) 2018-2019(16)
2013-2014(14) 2019-2020(10)
2009-2010(25) 2015-2016(11) 2021-2022(16)
2010-2011(14) 2016-2017(23) 2022-2023(1)
2011-2012(19) 2017-2018(11) 2023-2024(3)
2012-2013(17) 2018-2019(16)
2013-2014(14) 2019-2020(10)
- Boci
- Мнения: 4886
- Регистриран на: Вто Фев 21, 2006 22:43
- Риболов: Feeder,carp, ICE fishing and spining
- Местоположение: Sofia
- дал Браво: 261 пъти
- получил Браво: 1622 пъти
Re: Домашна кухня
Пълнен картоф с бекон и кашкавал
Една идея за лесно и вкусно предястие за вашите гости. Избират се средни по големина картофи, измиват се добре и се сваряват за около 30минути. Важно е да не се преварят и разпаднат, затова ги следете по време на варенето. Когато са готови, с остър нож се отрязва 1/3 от всеки картоф. Може да се разполовят и наполовина. Следва да се издълбаят внимателно с лъжичка. Пълнят се с нарязан на дребно кубчета пушен бекон и малко настърган кашкавал. За подправки ползвам наситен чесън, мляно индийско орехче и сол на вкус, ако е нужно. Картофите се слагат в подходяща тава върху хартия за печене и се запичат на вентилатор за около 10 минути. Вадят се, поръсват се с още настърган кашкавал и се връщат обратно за още няколко минути във фурната до готовност. Сервират се с поръсен отгоре пармезан и наситен пресен лук. Добре е към тях да има и сос. Аз правя едно много лесно сосче, като комбинирам 1:1 кисело мляко и мека горчица, но вие може да опитате и с друг вариант. Пробвайте, обещавам, че ще ви хареса.
Една идея за лесно и вкусно предястие за вашите гости. Избират се средни по големина картофи, измиват се добре и се сваряват за около 30минути. Важно е да не се преварят и разпаднат, затова ги следете по време на варенето. Когато са готови, с остър нож се отрязва 1/3 от всеки картоф. Може да се разполовят и наполовина. Следва да се издълбаят внимателно с лъжичка. Пълнят се с нарязан на дребно кубчета пушен бекон и малко настърган кашкавал. За подправки ползвам наситен чесън, мляно индийско орехче и сол на вкус, ако е нужно. Картофите се слагат в подходяща тава върху хартия за печене и се запичат на вентилатор за около 10 минути. Вадят се, поръсват се с още настърган кашкавал и се връщат обратно за още няколко минути във фурната до готовност. Сервират се с поръсен отгоре пармезан и наситен пресен лук. Добре е към тях да има и сос. Аз правя едно много лесно сосче, като комбинирам 1:1 кисело мляко и мека горчица, но вие може да опитате и с друг вариант. Пробвайте, обещавам, че ще ви хареса.
- ...
-
- IMG_20221106_153104~2.jpg (218.94 KiB) Преглеждано 846 пъти
-
- IMG_20221106_153044~2.jpg (232.44 KiB) Преглеждано 846 пъти
-
- IMG_20221106_152924~2.jpg (232.58 KiB) Преглеждано 846 пъти
-
- IMG_20221106_152902~2.jpg (205.69 KiB) Преглеждано 846 пъти
2007-2009(15) 2014-2015(16) 2020-2021(10) L(51) L2(25)
2009-2010(25) 2015-2016(11) 2021-2022(16)
2010-2011(14) 2016-2017(23) 2022-2023(1)
2011-2012(19) 2017-2018(11) 2023-2024(3)
2012-2013(17) 2018-2019(16)
2013-2014(14) 2019-2020(10)
2009-2010(25) 2015-2016(11) 2021-2022(16)
2010-2011(14) 2016-2017(23) 2022-2023(1)
2011-2012(19) 2017-2018(11) 2023-2024(3)
2012-2013(17) 2018-2019(16)
2013-2014(14) 2019-2020(10)
- Boci
- Мнения: 4886
- Регистриран на: Вто Фев 21, 2006 22:43
- Риболов: Feeder,carp, ICE fishing and spining
- Местоположение: Sofia
- дал Браво: 261 пъти
- получил Браво: 1622 пъти
Re: Домашна кухня
Рибена саламура
Представям ви една разновидност на рибената чорба, която в отделните части на България се прави по различен начин. Моят вариант е комбинация между руската кухня и нашенската. Обикновенно я правя с костур и глави от шаран, но днешната я приготвих с глави на паламуди, които умишлено оставих с повечко месо откъм гърба на рибите. Имах и три костурчета (с кожата) под ръка. И така да преминем към готвенето.
Рибените глави и рибата се варят във вода за около 30 минути, след което се вадят.
Бульонът се прецежда много добре и в него се слагат: наситена глава лук, наситена червена чушка, 1-2 люти чушлета, 250 мл доматен сок, малко целина, магданоз, копър, 1 дафинов лист, 3-4 зърна бахар, черен пипер, червен пипер, сол и 1 с.л. зехтин. Подправките се слагат на вкус, а мазнина не е нужно да се добавя повече, понеже рибата съдържа достатъчно в себе си. Костурите винаги се готвят с кожата, понеже така спомагат за образуването на уникален бульон. Месото на тази риба е сухо, но кожата е много мазна, същото важи и за щуката и бялата риба.
И така бульона и зеленчуците се връщат обратно на котлона. Рибата се обезкостява добре, като се отстраняват и кожите, където има. После рибното месо се слага отново в супата и всичко ври на среден огън до готовност.
Рибената саламура се сервира с наситен магданоз и малко лимонов сок. Някои хора вместо лимон слагат оцет. Пробвайте и наздраве!
Представям ви една разновидност на рибената чорба, която в отделните части на България се прави по различен начин. Моят вариант е комбинация между руската кухня и нашенската. Обикновенно я правя с костур и глави от шаран, но днешната я приготвих с глави на паламуди, които умишлено оставих с повечко месо откъм гърба на рибите. Имах и три костурчета (с кожата) под ръка. И така да преминем към готвенето.
Рибените глави и рибата се варят във вода за около 30 минути, след което се вадят.
Бульонът се прецежда много добре и в него се слагат: наситена глава лук, наситена червена чушка, 1-2 люти чушлета, 250 мл доматен сок, малко целина, магданоз, копър, 1 дафинов лист, 3-4 зърна бахар, черен пипер, червен пипер, сол и 1 с.л. зехтин. Подправките се слагат на вкус, а мазнина не е нужно да се добавя повече, понеже рибата съдържа достатъчно в себе си. Костурите винаги се готвят с кожата, понеже така спомагат за образуването на уникален бульон. Месото на тази риба е сухо, но кожата е много мазна, същото важи и за щуката и бялата риба.
И така бульона и зеленчуците се връщат обратно на котлона. Рибата се обезкостява добре, като се отстраняват и кожите, където има. После рибното месо се слага отново в супата и всичко ври на среден огън до готовност.
Рибената саламура се сервира с наситен магданоз и малко лимонов сок. Някои хора вместо лимон слагат оцет. Пробвайте и наздраве!
- ...
-
- IMG_20221113_115958~2.jpg (304.23 KiB) Преглеждано 732 пъти
2007-2009(15) 2014-2015(16) 2020-2021(10) L(51) L2(25)
2009-2010(25) 2015-2016(11) 2021-2022(16)
2010-2011(14) 2016-2017(23) 2022-2023(1)
2011-2012(19) 2017-2018(11) 2023-2024(3)
2012-2013(17) 2018-2019(16)
2013-2014(14) 2019-2020(10)
2009-2010(25) 2015-2016(11) 2021-2022(16)
2010-2011(14) 2016-2017(23) 2022-2023(1)
2011-2012(19) 2017-2018(11) 2023-2024(3)
2012-2013(17) 2018-2019(16)
2013-2014(14) 2019-2020(10)
- Boci
- Мнения: 4886
- Регистриран на: Вто Фев 21, 2006 22:43
- Риболов: Feeder,carp, ICE fishing and spining
- Местоположение: Sofia
- дал Браво: 261 пъти
- получил Браво: 1622 пъти
Re: Домашна кухня
Стартирах сезона с малко Петрохан
- ...
-
- IMG_20221113_085107_1~2.jpg (316.03 KiB) Преглеждано 732 пъти
2007-2009(15) 2014-2015(16) 2020-2021(10) L(51) L2(25)
2009-2010(25) 2015-2016(11) 2021-2022(16)
2010-2011(14) 2016-2017(23) 2022-2023(1)
2011-2012(19) 2017-2018(11) 2023-2024(3)
2012-2013(17) 2018-2019(16)
2013-2014(14) 2019-2020(10)
2009-2010(25) 2015-2016(11) 2021-2022(16)
2010-2011(14) 2016-2017(23) 2022-2023(1)
2011-2012(19) 2017-2018(11) 2023-2024(3)
2012-2013(17) 2018-2019(16)
2013-2014(14) 2019-2020(10)
- баш майстора
- Мнения: 5821
- Регистриран на: Вто Юли 08, 2008 16:24
- Риболов: Online
- Местоположение: София
- дал Браво: 1642 пъти
- получил Браво: 1775 пъти
Re: Домашна кухня
Чудесна новина! Отдавна се каня да ти споделя за една функция на Google Maps, която открих преди време. Като съм ти запаметил номера в моя телефон и като отворя картите в западните райони на София се появи едно червено пинче, кръстено на твое име. Цъкам на него, избирам как да ме навигира (с кола, градски транспорт или пеша) иииии... съм при петрохана. Хитро, а?!?
"Няма риба в реката, само пъстърва, откакто се появи тя и изяде всичката друга риба..."
- Boci
- Мнения: 4886
- Регистриран на: Вто Фев 21, 2006 22:43
- Риболов: Feeder,carp, ICE fishing and spining
- Местоположение: Sofia
- дал Браво: 261 пъти
- получил Браво: 1622 пъти
Re: Домашна кухня
На една ръка разстояние е, но се пази от зло куче.
2007-2009(15) 2014-2015(16) 2020-2021(10) L(51) L2(25)
2009-2010(25) 2015-2016(11) 2021-2022(16)
2010-2011(14) 2016-2017(23) 2022-2023(1)
2011-2012(19) 2017-2018(11) 2023-2024(3)
2012-2013(17) 2018-2019(16)
2013-2014(14) 2019-2020(10)
2009-2010(25) 2015-2016(11) 2021-2022(16)
2010-2011(14) 2016-2017(23) 2022-2023(1)
2011-2012(19) 2017-2018(11) 2023-2024(3)
2012-2013(17) 2018-2019(16)
2013-2014(14) 2019-2020(10)
- Boci
- Мнения: 4886
- Регистриран на: Вто Фев 21, 2006 22:43
- Риболов: Feeder,carp, ICE fishing and spining
- Местоположение: Sofia
- дал Браво: 261 пъти
- получил Браво: 1622 пъти
Re: Домашна кухня
Бански старец
80% св. плешка или св. контрафиле
20% св. врат или св. гърди
23гр сол
4гр захар
5 гр ким или кимион
3гр черен пипер
0,5гр червен пипер
Ползвам Ким, понеже има анасонов аромат и ми харесва повече
80% св. плешка или св. контрафиле
20% св. врат или св. гърди
23гр сол
4гр захар
5 гр ким или кимион
3гр черен пипер
0,5гр червен пипер
Ползвам Ким, понеже има анасонов аромат и ми харесва повече
- ...
-
- IMG_20221123_201700~2.jpg (180.17 KiB) Преглеждано 565 пъти
Последно промяна от Boci на Сря Ное 23, 2022 22:23, променено общо 1 път.
2007-2009(15) 2014-2015(16) 2020-2021(10) L(51) L2(25)
2009-2010(25) 2015-2016(11) 2021-2022(16)
2010-2011(14) 2016-2017(23) 2022-2023(1)
2011-2012(19) 2017-2018(11) 2023-2024(3)
2012-2013(17) 2018-2019(16)
2013-2014(14) 2019-2020(10)
2009-2010(25) 2015-2016(11) 2021-2022(16)
2010-2011(14) 2016-2017(23) 2022-2023(1)
2011-2012(19) 2017-2018(11) 2023-2024(3)
2012-2013(17) 2018-2019(16)
2013-2014(14) 2019-2020(10)
- Boci
- Мнения: 4886
- Регистриран на: Вто Фев 21, 2006 22:43
- Риболов: Feeder,carp, ICE fishing and spining
- Местоположение: Sofia
- дал Браво: 261 пъти
- получил Браво: 1622 пъти
Re: Домашна кухня
Петроханът е готов
- ...
-
- IMG_20221123_204722~2.jpg (266.69 KiB) Преглеждано 558 пъти
2007-2009(15) 2014-2015(16) 2020-2021(10) L(51) L2(25)
2009-2010(25) 2015-2016(11) 2021-2022(16)
2010-2011(14) 2016-2017(23) 2022-2023(1)
2011-2012(19) 2017-2018(11) 2023-2024(3)
2012-2013(17) 2018-2019(16)
2013-2014(14) 2019-2020(10)
2009-2010(25) 2015-2016(11) 2021-2022(16)
2010-2011(14) 2016-2017(23) 2022-2023(1)
2011-2012(19) 2017-2018(11) 2023-2024(3)
2012-2013(17) 2018-2019(16)
2013-2014(14) 2019-2020(10)
- Boci
- Мнения: 4886
- Регистриран на: Вто Фев 21, 2006 22:43
- Риболов: Feeder,carp, ICE fishing and spining
- Местоположение: Sofia
- дал Браво: 261 пъти
- получил Браво: 1622 пъти
Re: Домашна кухня
Катино мезе
Катиното мезе е типичен бански специалитет, с който местните жители са изключително горди. Ползват се свински врат или плешка, гъби и лук.
Необходими продукти
1 кг свински врат или плешка
200-300грама печурки
2 глави лук
Масло
Магданоз
Черен пипер
Лимонов сок
Сол
Свинското се реже на кубчета и се запържва в масло, докато побелее. Следва да се добавят гъбите (нарязани на четвъртинки), лука (нарязан на полумесеци), черен пипер и сол на вкус. Налива се малко вода, съдът се затваря и се оставя всичко да се задуши много добре на среден огън. Когато водата поизври и месото е много добре сготвено, всичко се мести в голяма глинена тава. Слага се малко лимонов сок и наситнен магданоз и катиното мезе се вкарва да се запече във фурна. Понеже тавата е глинена, се слага в студена фурна, а не предварително загрята, защото може да се пукне.
Катиното мезе е готово, когато месото хване приятен загар. Сервира се директно с глинената тава на масата. За финал се добавя още лимонов сок и наситнен магданоз. Наздраве!
Катиното мезе е типичен бански специалитет, с който местните жители са изключително горди. Ползват се свински врат или плешка, гъби и лук.
Необходими продукти
1 кг свински врат или плешка
200-300грама печурки
2 глави лук
Масло
Магданоз
Черен пипер
Лимонов сок
Сол
Свинското се реже на кубчета и се запържва в масло, докато побелее. Следва да се добавят гъбите (нарязани на четвъртинки), лука (нарязан на полумесеци), черен пипер и сол на вкус. Налива се малко вода, съдът се затваря и се оставя всичко да се задуши много добре на среден огън. Когато водата поизври и месото е много добре сготвено, всичко се мести в голяма глинена тава. Слага се малко лимонов сок и наситнен магданоз и катиното мезе се вкарва да се запече във фурна. Понеже тавата е глинена, се слага в студена фурна, а не предварително загрята, защото може да се пукне.
Катиното мезе е готово, когато месото хване приятен загар. Сервира се директно с глинената тава на масата. За финал се добавя още лимонов сок и наситнен магданоз. Наздраве!
- ...
-
- IMG_20221126_211340_1~2.jpg (320.26 KiB) Преглеждано 464 пъти
2007-2009(15) 2014-2015(16) 2020-2021(10) L(51) L2(25)
2009-2010(25) 2015-2016(11) 2021-2022(16)
2010-2011(14) 2016-2017(23) 2022-2023(1)
2011-2012(19) 2017-2018(11) 2023-2024(3)
2012-2013(17) 2018-2019(16)
2013-2014(14) 2019-2020(10)
2009-2010(25) 2015-2016(11) 2021-2022(16)
2010-2011(14) 2016-2017(23) 2022-2023(1)
2011-2012(19) 2017-2018(11) 2023-2024(3)
2012-2013(17) 2018-2019(16)
2013-2014(14) 2019-2020(10)
- Boci
- Мнения: 4886
- Регистриран на: Вто Фев 21, 2006 22:43
- Риболов: Feeder,carp, ICE fishing and spining
- Местоположение: Sofia
- дал Браво: 261 пъти
- получил Браво: 1622 пъти
Re: Домашна кухня
Телешко бутче
- ...
-
- IMG_20221127_150215.jpg (198.61 KiB) Преглеждано 464 пъти
2007-2009(15) 2014-2015(16) 2020-2021(10) L(51) L2(25)
2009-2010(25) 2015-2016(11) 2021-2022(16)
2010-2011(14) 2016-2017(23) 2022-2023(1)
2011-2012(19) 2017-2018(11) 2023-2024(3)
2012-2013(17) 2018-2019(16)
2013-2014(14) 2019-2020(10)
2009-2010(25) 2015-2016(11) 2021-2022(16)
2010-2011(14) 2016-2017(23) 2022-2023(1)
2011-2012(19) 2017-2018(11) 2023-2024(3)
2012-2013(17) 2018-2019(16)
2013-2014(14) 2019-2020(10)