Домашна кухня
-
- Мнения: 111
- Регистриран на: Чет Май 05, 2011 14:37
- Местоположение: Лом-8-17-работа 17-06-Дунава
- дал Браво: 242 пъти
- получил Браво: 163 пъти
Re: Домашна кухня
Eдно изключително уважавано от мен "народно" ястие!
По-добре с велосипед на риба, отколкото с мерцедес на работа.
- Boci
- Мнения: 4886
- Регистриран на: Вто Фев 21, 2006 22:43
- Риболов: Feeder,carp, ICE fishing and spining
- Местоположение: Sofia
- дал Браво: 261 пъти
- получил Браво: 1622 пъти
Re: Домашна кухня
Смядовска луканка
- ...
-
- IMG_20220308_110839~2.jpg (320.04 KiB) Преглеждано 1902 пъти
-
- IMG_20220308_111521~2.jpg (334.83 KiB) Преглеждано 1902 пъти
-
- IMG_20220308_113451~2.jpg (240.72 KiB) Преглеждано 1902 пъти
2007-2009(15) 2014-2015(16) 2020-2021(10) L(51) L2(25)
2009-2010(25) 2015-2016(11) 2021-2022(16)
2010-2011(14) 2016-2017(23) 2022-2023(1)
2011-2012(19) 2017-2018(11) 2023-2024(3)
2012-2013(17) 2018-2019(16)
2013-2014(14) 2019-2020(10)
2009-2010(25) 2015-2016(11) 2021-2022(16)
2010-2011(14) 2016-2017(23) 2022-2023(1)
2011-2012(19) 2017-2018(11) 2023-2024(3)
2012-2013(17) 2018-2019(16)
2013-2014(14) 2019-2020(10)
- баш майстора
- Мнения: 5821
- Регистриран на: Вто Юли 08, 2008 16:24
- Риболов: Online
- Местоположение: София
- дал Браво: 1642 пъти
- получил Браво: 1775 пъти
Re: Домашна кухня
Буюрди! Честопътуващите по гръцките морета са наясно, че това е местния вариант на сирене по шопски, затова накратко за незапознатите - бяло сирене (по възможност фета), пресен домат, лук, люта и/или друга прясна чушка, зехтин и риган. Всичко се слага в гювече или друг огнеупорен съд, без да се похлупва. Пече се 15-ина минути като накрая се поръсва с кашкавал или друго подобно жълто сирене, което се пече колкото да се разтопи, без да хваща загар. Яд ме е, че не сложих кефалотири, както е в оригиналната рецепта, а сложих едно залежало грана падано, което исках да похарча, но и така стана добре. Яде много хляб, колко и какво пие - от вас зависи!
"Няма риба в реката, само пъстърва, откакто се появи тя и изяде всичката друга риба..."
- Boci
- Мнения: 4886
- Регистриран на: Вто Фев 21, 2006 22:43
- Риболов: Feeder,carp, ICE fishing and spining
- Местоположение: Sofia
- дал Браво: 261 пъти
- получил Браво: 1622 пъти
Re: Домашна кухня
Странджанско дядо
Свинско месо (врат)
Подправки за 1 кг месо
22гр сол
4гр захар
4гр червен пипер (пушен)
3гр чубрица
1гр черен пипер
Свинско месо (врат)
Подправки за 1 кг месо
22гр сол
4гр захар
4гр червен пипер (пушен)
3гр чубрица
1гр черен пипер
- ...
-
- IMG_20220310_110757~2.jpg (263.48 KiB) Преглеждано 1753 пъти
2007-2009(15) 2014-2015(16) 2020-2021(10) L(51) L2(25)
2009-2010(25) 2015-2016(11) 2021-2022(16)
2010-2011(14) 2016-2017(23) 2022-2023(1)
2011-2012(19) 2017-2018(11) 2023-2024(3)
2012-2013(17) 2018-2019(16)
2013-2014(14) 2019-2020(10)
2009-2010(25) 2015-2016(11) 2021-2022(16)
2010-2011(14) 2016-2017(23) 2022-2023(1)
2011-2012(19) 2017-2018(11) 2023-2024(3)
2012-2013(17) 2018-2019(16)
2013-2014(14) 2019-2020(10)
- Boci
- Мнения: 4886
- Регистриран на: Вто Фев 21, 2006 22:43
- Риболов: Feeder,carp, ICE fishing and spining
- Местоположение: Sofia
- дал Браво: 261 пъти
- получил Браво: 1622 пъти
Re: Домашна кухня
Домашен телешки суджук
За 1кг телешко месо
22гр сол
4гр захар
2,5гр черен пипер
2гр кимион
2гр чубрица
0,5гр бахар
Много сполучлива рецепта, препоръчвам
За 1кг телешко месо
22гр сол
4гр захар
2,5гр черен пипер
2гр кимион
2гр чубрица
0,5гр бахар
Много сполучлива рецепта, препоръчвам
- ...
-
- IMG_20220311_104508~2.jpg (458.62 KiB) Преглеждано 1694 пъти
2007-2009(15) 2014-2015(16) 2020-2021(10) L(51) L2(25)
2009-2010(25) 2015-2016(11) 2021-2022(16)
2010-2011(14) 2016-2017(23) 2022-2023(1)
2011-2012(19) 2017-2018(11) 2023-2024(3)
2012-2013(17) 2018-2019(16)
2013-2014(14) 2019-2020(10)
2009-2010(25) 2015-2016(11) 2021-2022(16)
2010-2011(14) 2016-2017(23) 2022-2023(1)
2011-2012(19) 2017-2018(11) 2023-2024(3)
2012-2013(17) 2018-2019(16)
2013-2014(14) 2019-2020(10)
- Boci
- Мнения: 4886
- Регистриран на: Вто Фев 21, 2006 22:43
- Риболов: Feeder,carp, ICE fishing and spining
- Местоположение: Sofia
- дал Браво: 261 пъти
- получил Браво: 1622 пъти
Re: Домашна кухня
Пикантен боб яхния по шопски
500гр боб се накисва с вода от предната вечер, за да се свари по-бързо впоследствие. Когато боба се сложи да се вари, се сипва 50мл ракия, като след 30минути първата вода се изхвърля и боба се отцежда. Това се прави с цел да има по-малко "гърмежи" след консумацията му. В същата тенджера се запържва наситнен лук, пащърнак, червена чушка и морков в масло. Налива се вода и боба се слага отново да ври на слаб огън. Добавя се целина, джоджен, червен и черен пипер. В този момент се слагат и две люти чушки от туршия. Всеки боб се сготвя за различно време, но горе-долу след 40 минути е готов и именно тогава се слага сол на вкус и вместо по традиция да се добави домат или доматено пюре, се слагат 2 с.л. едро смяна домашна лютеница (пикантна). След още около 10 минути яхнията е готова. Бобът се сервира с наситнени листа от целина или магданоз.
500гр боб се накисва с вода от предната вечер, за да се свари по-бързо впоследствие. Когато боба се сложи да се вари, се сипва 50мл ракия, като след 30минути първата вода се изхвърля и боба се отцежда. Това се прави с цел да има по-малко "гърмежи" след консумацията му. В същата тенджера се запържва наситнен лук, пащърнак, червена чушка и морков в масло. Налива се вода и боба се слага отново да ври на слаб огън. Добавя се целина, джоджен, червен и черен пипер. В този момент се слагат и две люти чушки от туршия. Всеки боб се сготвя за различно време, но горе-долу след 40 минути е готов и именно тогава се слага сол на вкус и вместо по традиция да се добави домат или доматено пюре, се слагат 2 с.л. едро смяна домашна лютеница (пикантна). След още около 10 минути яхнията е готова. Бобът се сервира с наситнени листа от целина или магданоз.
- ...
-
- IMG_20220311_112026~2.jpg (448.35 KiB) Преглеждано 1681 пъти
2007-2009(15) 2014-2015(16) 2020-2021(10) L(51) L2(25)
2009-2010(25) 2015-2016(11) 2021-2022(16)
2010-2011(14) 2016-2017(23) 2022-2023(1)
2011-2012(19) 2017-2018(11) 2023-2024(3)
2012-2013(17) 2018-2019(16)
2013-2014(14) 2019-2020(10)
2009-2010(25) 2015-2016(11) 2021-2022(16)
2010-2011(14) 2016-2017(23) 2022-2023(1)
2011-2012(19) 2017-2018(11) 2023-2024(3)
2012-2013(17) 2018-2019(16)
2013-2014(14) 2019-2020(10)
- Soafraid
- Мнения: 199
- Регистриран на: Вто Фев 26, 2019 20:18
- Риболов: Spinning
- дал Браво: 856 пъти
- получил Браво: 537 пъти
Re: Домашна кухня
Е туй е то българската му работа!
Наздраве!
Наздраве!
Има истина по-добра от лъжата, но и лъжа по-добра от истината!!!
- Boci
- Мнения: 4886
- Регистриран на: Вто Фев 21, 2006 22:43
- Риболов: Feeder,carp, ICE fishing and spining
- Местоположение: Sofia
- дал Браво: 261 пъти
- получил Браво: 1622 пъти
Re: Домашна кухня
Поширано яйце и бекон върху тост
Представям ви една много лесна и изключително вкусна закуска. На първо място трябва да се пошират яйцата. За целта се ползва тенджера или дълбок тиган (уок) с вряща вода. Във водата се добавят и 1-2с.л. оцет. Нужно е с помощта на лъжица водата да се завихри с кръгообразно движение и именно тогава се пускат яйцата. Готвят се до желаната степен на течност на жълтъка. При мен са готови горе-долу за 2 минути.
Хлебчета се намзняват със зехтин и се изпичат в тостер до приятен загар. Беконът се слага в сух тиган на слаб огън, за да се стопи мазнината и да се получи една приятна хрупкава структура. Като алтернатива може да се ползва филе или шунка.
След, като всичко е готово пошираните яйца се сервират върху препечените хлебчета, като се поставят внимателно върху бекона. Отгоре може да се поръсят с наситнен магданоз, пармезан, сусам или други семена. Пробвайте тази изключително лесна и вкусна рецепта.
Представям ви една много лесна и изключително вкусна закуска. На първо място трябва да се пошират яйцата. За целта се ползва тенджера или дълбок тиган (уок) с вряща вода. Във водата се добавят и 1-2с.л. оцет. Нужно е с помощта на лъжица водата да се завихри с кръгообразно движение и именно тогава се пускат яйцата. Готвят се до желаната степен на течност на жълтъка. При мен са готови горе-долу за 2 минути.
Хлебчета се намзняват със зехтин и се изпичат в тостер до приятен загар. Беконът се слага в сух тиган на слаб огън, за да се стопи мазнината и да се получи една приятна хрупкава структура. Като алтернатива може да се ползва филе или шунка.
След, като всичко е готово пошираните яйца се сервират върху препечените хлебчета, като се поставят внимателно върху бекона. Отгоре може да се поръсят с наситнен магданоз, пармезан, сусам или други семена. Пробвайте тази изключително лесна и вкусна рецепта.
- ...
-
- IMG_20220313_112318~3.jpg (270.04 KiB) Преглеждано 1558 пъти
-
- IMG_20220313_112357_1~2.jpg (295.01 KiB) Преглеждано 1558 пъти
-
- IMG_20220313_112334~3.jpg (260.98 KiB) Преглеждано 1558 пъти
2007-2009(15) 2014-2015(16) 2020-2021(10) L(51) L2(25)
2009-2010(25) 2015-2016(11) 2021-2022(16)
2010-2011(14) 2016-2017(23) 2022-2023(1)
2011-2012(19) 2017-2018(11) 2023-2024(3)
2012-2013(17) 2018-2019(16)
2013-2014(14) 2019-2020(10)
2009-2010(25) 2015-2016(11) 2021-2022(16)
2010-2011(14) 2016-2017(23) 2022-2023(1)
2011-2012(19) 2017-2018(11) 2023-2024(3)
2012-2013(17) 2018-2019(16)
2013-2014(14) 2019-2020(10)
- Boci
- Мнения: 4886
- Регистриран на: Вто Фев 21, 2006 22:43
- Риболов: Feeder,carp, ICE fishing and spining
- Местоположение: Sofia
- дал Браво: 261 пъти
- получил Браво: 1622 пъти
Re: Домашна кухня
Паста "Норма"
Pasta alla Norma е автентична и класическа рецепта за паста, типична за района на Сицилия и по-конкретно Катания. Оригиналната рецепта се прави с паста пене, домати, пържен патладжан, сирене рикота (твърдо) и босилек. В моя случай ползвах лингуини и меко сирене рикота, понеже не можах да намеря твърдо. Добавих и пармезан.
Необходими продукти:
100 гр паста
1 патладжан
2-3 домата
1 ск чесън
10 листа пресен босилек
рикота
пармезан
черен пипер
зехтин (олио)
брашно
Първо, патладжанът се деконструира в нужната форма. От най-дебелата му част се режат няколко шайби. От останалата част се оформят ленти, подобни картофи за пържене. Изрязва се и малко от кожата му, за да се направи и "косата", с която ястието се декорира накрая. Всичко това се слага в купа и се осолява. Оставя се да престои 30 минути след, което патладжана се измива и подсушава. Патладжанът се пържи в загряло олио до златисто-кафяво, овалян в брашно. Вкусът на пържен патладжан е просто превъзходен.
Сосът се приготвя от 2-3 настъргани домата на ренде, може да се ползват и домати от консерва. Към тях се слага наситнената скилидка чесън, листата босилек, изпържения патладжан, черен пипер и ако сте любители на пикантното, може и малко червен лют пипер. Олио или зехтин не се слагат, понеже патладжана е поел достатъчно мазнина в себе си и просто няма смисъл. След около 10 минути се слагат и вече сварените спагети и се объркват добре.
Моят вариант на сервиране на пастата е малко нестандартен и наподобява кула. Върху канапе от соса се слага шайба от патладжана. На нея внимателно се поставя малко паста, настърган пармезан и рикота, следва нова шайба и така до върха. Отгоре куката се декорира с малко сос, отново с пармезан, рикота и получената "коса" от корите на патладжана. Поръсва се и малко наситнен босилек и млян черен пипер.
Pasta alla Norma е автентична и класическа рецепта за паста, типична за района на Сицилия и по-конкретно Катания. Оригиналната рецепта се прави с паста пене, домати, пържен патладжан, сирене рикота (твърдо) и босилек. В моя случай ползвах лингуини и меко сирене рикота, понеже не можах да намеря твърдо. Добавих и пармезан.
Необходими продукти:
100 гр паста
1 патладжан
2-3 домата
1 ск чесън
10 листа пресен босилек
рикота
пармезан
черен пипер
зехтин (олио)
брашно
Първо, патладжанът се деконструира в нужната форма. От най-дебелата му част се режат няколко шайби. От останалата част се оформят ленти, подобни картофи за пържене. Изрязва се и малко от кожата му, за да се направи и "косата", с която ястието се декорира накрая. Всичко това се слага в купа и се осолява. Оставя се да престои 30 минути след, което патладжана се измива и подсушава. Патладжанът се пържи в загряло олио до златисто-кафяво, овалян в брашно. Вкусът на пържен патладжан е просто превъзходен.
Сосът се приготвя от 2-3 настъргани домата на ренде, може да се ползват и домати от консерва. Към тях се слага наситнената скилидка чесън, листата босилек, изпържения патладжан, черен пипер и ако сте любители на пикантното, може и малко червен лют пипер. Олио или зехтин не се слагат, понеже патладжана е поел достатъчно мазнина в себе си и просто няма смисъл. След около 10 минути се слагат и вече сварените спагети и се объркват добре.
Моят вариант на сервиране на пастата е малко нестандартен и наподобява кула. Върху канапе от соса се слага шайба от патладжана. На нея внимателно се поставя малко паста, настърган пармезан и рикота, следва нова шайба и така до върха. Отгоре куката се декорира с малко сос, отново с пармезан, рикота и получената "коса" от корите на патладжана. Поръсва се и малко наситнен босилек и млян черен пипер.
- ...
-
- IMG_20220314_141547_1~3.jpg (243.59 KiB) Преглеждано 1489 пъти
2007-2009(15) 2014-2015(16) 2020-2021(10) L(51) L2(25)
2009-2010(25) 2015-2016(11) 2021-2022(16)
2010-2011(14) 2016-2017(23) 2022-2023(1)
2011-2012(19) 2017-2018(11) 2023-2024(3)
2012-2013(17) 2018-2019(16)
2013-2014(14) 2019-2020(10)
2009-2010(25) 2015-2016(11) 2021-2022(16)
2010-2011(14) 2016-2017(23) 2022-2023(1)
2011-2012(19) 2017-2018(11) 2023-2024(3)
2012-2013(17) 2018-2019(16)
2013-2014(14) 2019-2020(10)
- баш майстора
- Мнения: 5821
- Регистриран на: Вто Юли 08, 2008 16:24
- Риболов: Online
- Местоположение: София
- дал Браво: 1642 пъти
- получил Браво: 1775 пъти
Re: Домашна кухня
Тая рецепта ще да е някаква за дълголетие (извинявам се за черния хумор)
"Няма риба в реката, само пъстърва, откакто се появи тя и изяде всичката друга риба..."
- Boci
- Мнения: 4886
- Регистриран на: Вто Фев 21, 2006 22:43
- Риболов: Feeder,carp, ICE fishing and spining
- Местоположение: Sofia
- дал Браво: 261 пъти
- получил Браво: 1622 пъти
Re: Домашна кухня
Фетучини Алфредо
Представям ви една автентична рецепта за паста, която носи името на своя създател Алфредо ди Лелио. Той я сервира за пръв път в своя ресторант в Рим в средата на 20век. От там става известна в цял свят и е на особенна почит в щатите. Подобно на Карбонара, обаче и Алфредо масово се приготвя грешно и автентичната рецепта е изменена с времето. Когато се спомене Алфредо, веднага се прави асоциация със сос от сметана, а в оригиналната рецепта сосът се прави само от масло и сирене Пекорино Романо.
Това е една от най-лесните рецепти и ви препоръчвам да я пробвате.
Пастата се готви до степен ал денте, като водата в която е сварена не се изхвърля.
В тиган на слаб огън се разтапя около 30гр масло, което се сипва в студен съд (тенджера), слага се сварената паста, сол на вкус, 1 черпак от водата, в която тя е сварена и започва малко по малко да се добавя настърган пармезан (около 50гр), като в същото време всичко се разбърква хубаво. Сосът трябва да се получи с кремообразна структура. Фетучините се сервират с поръсен наситнен магданоз настърган пармезан. Супер лесно и вкусно!
Много добре към тази паста върви и пилешко филе. Аз го запечатвам на тиган в зехтин и малко масло. После го режа на шайби и отново го слагам в тигана, за да се досготви изцяло. Когато получи приятен загар, е готово да прави компания на пастата в чинията.
Представям ви една автентична рецепта за паста, която носи името на своя създател Алфредо ди Лелио. Той я сервира за пръв път в своя ресторант в Рим в средата на 20век. От там става известна в цял свят и е на особенна почит в щатите. Подобно на Карбонара, обаче и Алфредо масово се приготвя грешно и автентичната рецепта е изменена с времето. Когато се спомене Алфредо, веднага се прави асоциация със сос от сметана, а в оригиналната рецепта сосът се прави само от масло и сирене Пекорино Романо.
Това е една от най-лесните рецепти и ви препоръчвам да я пробвате.
Пастата се готви до степен ал денте, като водата в която е сварена не се изхвърля.
В тиган на слаб огън се разтапя около 30гр масло, което се сипва в студен съд (тенджера), слага се сварената паста, сол на вкус, 1 черпак от водата, в която тя е сварена и започва малко по малко да се добавя настърган пармезан (около 50гр), като в същото време всичко се разбърква хубаво. Сосът трябва да се получи с кремообразна структура. Фетучините се сервират с поръсен наситнен магданоз настърган пармезан. Супер лесно и вкусно!
Много добре към тази паста върви и пилешко филе. Аз го запечатвам на тиган в зехтин и малко масло. После го режа на шайби и отново го слагам в тигана, за да се досготви изцяло. Когато получи приятен загар, е готово да прави компания на пастата в чинията.
- ...
-
- IMG_20220320_124709_1~2.jpg (320.19 KiB) Преглеждано 1350 пъти
-
- IMG_20220320_124540_1~2.jpg (252.09 KiB) Преглеждано 1350 пъти
2007-2009(15) 2014-2015(16) 2020-2021(10) L(51) L2(25)
2009-2010(25) 2015-2016(11) 2021-2022(16)
2010-2011(14) 2016-2017(23) 2022-2023(1)
2011-2012(19) 2017-2018(11) 2023-2024(3)
2012-2013(17) 2018-2019(16)
2013-2014(14) 2019-2020(10)
2009-2010(25) 2015-2016(11) 2021-2022(16)
2010-2011(14) 2016-2017(23) 2022-2023(1)
2011-2012(19) 2017-2018(11) 2023-2024(3)
2012-2013(17) 2018-2019(16)
2013-2014(14) 2019-2020(10)
- Boci
- Мнения: 4886
- Регистриран на: Вто Фев 21, 2006 22:43
- Риболов: Feeder,carp, ICE fishing and spining
- Местоположение: Sofia
- дал Браво: 261 пъти
- получил Браво: 1622 пъти
Re: Домашна кухня
Паста Тренете с песто
Представям ви още една автентична рецепта за паста от област Лигурия, чиито център е Генуа. Основата на соса е прословутото песто Дженовезе, зелен фасул и картоф. На пръв поглед тази комбинация звучи малко странно за нашия вкус, но ви уверявам, че е отлична.
Готвенето започва със сваряване на фасула и картофките, като не бива да се преваряват. 10-15минути са достатъчни за зеленчуците, след което се прецеждат и оставят настрани. Идва ред да се свари пастата, като в случая ползвам домашни талиатели, като ги варя за 3-4минути до степен ал денте. Следва да се направи соса, като в отделна тенджера се слага 30гр разтопено масло, сол на вкус, 2 с.л. песто Дженовезе, малко от водата, в която е сварена пастата и всичко се обърква хубаво до получаване са гъста хомогенна смес. Добавят се фасула, картофите и пастата и отново разбъркваме добре. Паста Тренете се сервира с поръсен пармезан отгоре, млян черен пипер и кедрови ядки. Наздраве!
Представям ви още една автентична рецепта за паста от област Лигурия, чиито център е Генуа. Основата на соса е прословутото песто Дженовезе, зелен фасул и картоф. На пръв поглед тази комбинация звучи малко странно за нашия вкус, но ви уверявам, че е отлична.
Готвенето започва със сваряване на фасула и картофките, като не бива да се преваряват. 10-15минути са достатъчни за зеленчуците, след което се прецеждат и оставят настрани. Идва ред да се свари пастата, като в случая ползвам домашни талиатели, като ги варя за 3-4минути до степен ал денте. Следва да се направи соса, като в отделна тенджера се слага 30гр разтопено масло, сол на вкус, 2 с.л. песто Дженовезе, малко от водата, в която е сварена пастата и всичко се обърква хубаво до получаване са гъста хомогенна смес. Добавят се фасула, картофите и пастата и отново разбъркваме добре. Паста Тренете се сервира с поръсен пармезан отгоре, млян черен пипер и кедрови ядки. Наздраве!
- ...
-
- IMG_20220323_115631~2.jpg (432.1 KiB) Преглеждано 1236 пъти
-
- IMG_20220323_115708~2.jpg (310.05 KiB) Преглеждано 1236 пъти
-
- IMG_20220323_115503~2.jpg (361.12 KiB) Преглеждано 1236 пъти
-
- IMG_20220323_112238.jpg (254.54 KiB) Преглеждано 1236 пъти
-
- IMG_20220323_110512.jpg (192.62 KiB) Преглеждано 1236 пъти
2007-2009(15) 2014-2015(16) 2020-2021(10) L(51) L2(25)
2009-2010(25) 2015-2016(11) 2021-2022(16)
2010-2011(14) 2016-2017(23) 2022-2023(1)
2011-2012(19) 2017-2018(11) 2023-2024(3)
2012-2013(17) 2018-2019(16)
2013-2014(14) 2019-2020(10)
2009-2010(25) 2015-2016(11) 2021-2022(16)
2010-2011(14) 2016-2017(23) 2022-2023(1)
2011-2012(19) 2017-2018(11) 2023-2024(3)
2012-2013(17) 2018-2019(16)
2013-2014(14) 2019-2020(10)
- te4osoma
- Мнения: 1880
- Регистриран на: Чет Окт 28, 2010 16:30
- Местоположение: ако го кажа,после трябва да ви убия.
- дал Браво: 318 пъти
- получил Браво: 122 пъти
Re: Домашна кухня
Хасковски омлет със "пуска " ..лесно ,вкусно,просто ....
- ...
-
- IMG_20220327_185758.jpg (223.5 KiB) Преглеждано 1131 пъти
-
- IMG_20220327_185805.jpg (281.82 KiB) Преглеждано 1131 пъти
-
- IMG_20220327_185817.jpg (252.67 KiB) Преглеждано 1131 пъти
Не се обвързвай с неща от които не можеш да се отървеш за 30 секунди ,когато усетиш жегата зад ъгъла...
- te4osoma
- Мнения: 1880
- Регистриран на: Чет Окт 28, 2010 16:30
- Местоположение: ако го кажа,после трябва да ви убия.
- дал Браво: 318 пъти
- получил Браво: 122 пъти
Re: Домашна кухня
Свинско езиче ...уникално..по Хасковски...
- ...
-
- IMG_20220330_184642.jpg (225.56 KiB) Преглеждано 1023 пъти
-
- IMG_20220330_184621.jpg (246.21 KiB) Преглеждано 1023 пъти
-
- IMG_20220330_184610.jpg (211.49 KiB) Преглеждано 1023 пъти
-
- IMG_20220330_184603.jpg (217.79 KiB) Преглеждано 1023 пъти
Не се обвързвай с неща от които не можеш да се отървеш за 30 секунди ,когато усетиш жегата зад ъгъла...
- Boci
- Мнения: 4886
- Регистриран на: Вто Фев 21, 2006 22:43
- Риболов: Feeder,carp, ICE fishing and spining
- Местоположение: Sofia
- дал Браво: 261 пъти
- получил Браво: 1622 пъти
Re: Домашна кухня
Картофи "Хаселбак"
Представям ви едно превъзходно ястие - картофи "Хаселбак" или картофи по шведски. Носят името на шведски готвач, който за пръв път ги сервира в своя ресторант в Стокхолм. Правят се много лесно и са много вкусни. Ако картофите са пресни, не се белят и се оставят с кората.
На първо място трябва да се направят напречни прорези в картофите, като е важно да не бъдат до край, за да може картофа да запази своята цялост. Някои кулинари пробиват надлъжно картофа с дървено шишче, служещо за ограничител и режат до него. Така е може би една идея по-лесно, но лично аз ги режа без помощни средства, защото съм свикнал.
Картофите се редят с подходяща тава, с налята вода, колкото да покрие дъното й. Овкусяват се само със сол и пресован чесън. Тавата се затваря с алуминиево фолио и се пекат на 220 градуса за 30 минути. След това фолиото се маха, мажат се с разтопено масло и се запичат на горен вентилатор, докато хванат приятен загар. Аз ги сервирам с поръсен пармезан и стръкчета копър. За сос много им отива комбинация от горчица и кисело мляко в съответно 1:1. Това е всичко, пробвайте и наздраве!
Представям ви едно превъзходно ястие - картофи "Хаселбак" или картофи по шведски. Носят името на шведски готвач, който за пръв път ги сервира в своя ресторант в Стокхолм. Правят се много лесно и са много вкусни. Ако картофите са пресни, не се белят и се оставят с кората.
На първо място трябва да се направят напречни прорези в картофите, като е важно да не бъдат до край, за да може картофа да запази своята цялост. Някои кулинари пробиват надлъжно картофа с дървено шишче, служещо за ограничител и режат до него. Така е може би една идея по-лесно, но лично аз ги режа без помощни средства, защото съм свикнал.
Картофите се редят с подходяща тава, с налята вода, колкото да покрие дъното й. Овкусяват се само със сол и пресован чесън. Тавата се затваря с алуминиево фолио и се пекат на 220 градуса за 30 минути. След това фолиото се маха, мажат се с разтопено масло и се запичат на горен вентилатор, докато хванат приятен загар. Аз ги сервирам с поръсен пармезан и стръкчета копър. За сос много им отива комбинация от горчица и кисело мляко в съответно 1:1. Това е всичко, пробвайте и наздраве!
- ...
-
- IMG_20220404_122538_1~2.jpg (333.09 KiB) Преглеждано 911 пъти
-
- IMG_20220404_122453~2.jpg (374.87 KiB) Преглеждано 911 пъти
-
- IMG_20220404_122520~2.jpg (455.12 KiB) Преглеждано 911 пъти
2007-2009(15) 2014-2015(16) 2020-2021(10) L(51) L2(25)
2009-2010(25) 2015-2016(11) 2021-2022(16)
2010-2011(14) 2016-2017(23) 2022-2023(1)
2011-2012(19) 2017-2018(11) 2023-2024(3)
2012-2013(17) 2018-2019(16)
2013-2014(14) 2019-2020(10)
2009-2010(25) 2015-2016(11) 2021-2022(16)
2010-2011(14) 2016-2017(23) 2022-2023(1)
2011-2012(19) 2017-2018(11) 2023-2024(3)
2012-2013(17) 2018-2019(16)
2013-2014(14) 2019-2020(10)