Домашна кухня

Пържена, на фурна или скара и каква ли още не, рецепти разни, коя от коя по-вкусна ... ммм ...
Публикувай отговор
Аватар
Boci
Мнения: 4886
Регистриран на: Вто Фев 21, 2006 22:43
Риболов: Feeder,carp, ICE fishing and spining
Местоположение: Sofia
дал Браво: 261 пъти
получил Браво: 1622 пъти

Re: Домашна кухня

Мнение от Boci »

https://boci-bg.blogspot.com/2018/12/blog-post.html?m=1

Рецепти много, но по добре си направи нещо по твой вкус. Това става с проби. Като основа сол, черен пипер, червен пипер, червена чушка....и другото по преценка.
2007-2009(15) 2014-2015(16) 2020-2021(10) L(51) L2(25)
2009-2010(25) 2015-2016(11) 2021-2022(16)
2010-2011(14) 2016-2017(23) 2022-2023(1)
2011-2012(19) 2017-2018(11) 2023-2024(3)
2012-2013(17) 2018-2019(16)
2013-2014(14) 2019-2020(10)
Аватар
Boci
Мнения: 4886
Регистриран на: Вто Фев 21, 2006 22:43
Риболов: Feeder,carp, ICE fishing and spining
Местоположение: Sofia
дал Браво: 261 пъти
получил Браво: 1622 пъти

Re: Домашна кухня

Мнение от Boci »

За втора година правя шарана по този начин и се получава уникално вкусно. Хлябът на визия не го докарвам, но важен за мен е повече вкуса.

Шаран в хляб

Тестото го правя от около 0,8-1кг брашно, 1 яйце, 1с.л. сол, 1сл.захар, 20гр жива мая, 1ч.л. зехтин. Преди печене го мажа с жълтък и го поръсвам със сусам. Пече се на 200градуса за около 30-40мин.

Шаранът го пека на дърва, след това го обезкостявам. В тиган запържвам 4-5 гъби с 2 глави лук в масло. Подправки на вкус - сол, черен пипер, розмарин. Когато са готови, към тях прибавям шарана за кратко, колкото да хомогенизирам плънката. И така, тестото го разтилам с точилка, слагам плънката в средата, завивам и във фурната.
Вкусът е леко опушен на дърва, няма кости и се яде и от хора, които уж не консумират риба. Наздраве!
...
IMG_20211128_170548~2.jpg
IMG_20211128_170548~2.jpg (270.63 KiB) Преглеждано 775 пъти
IMG_20211206_174044~2.jpg
IMG_20211206_174044~2.jpg (346.03 KiB) Преглеждано 775 пъти
IMG_20211206_175839~2.jpg
IMG_20211206_175839~2.jpg (392.73 KiB) Преглеждано 775 пъти
IMG_20211206_191935~2.jpg
IMG_20211206_191935~2.jpg (301.41 KiB) Преглеждано 775 пъти
IMG_20211206_200103~2.jpg
IMG_20211206_200103~2.jpg (214.22 KiB) Преглеждано 775 пъти
IMG_20211206_161853.jpg
IMG_20211206_161853.jpg (205.89 KiB) Преглеждано 774 пъти
Последно промяна от Boci на Вто Дек 07, 2021 10:23, променено общо 2 пъти.
2007-2009(15) 2014-2015(16) 2020-2021(10) L(51) L2(25)
2009-2010(25) 2015-2016(11) 2021-2022(16)
2010-2011(14) 2016-2017(23) 2022-2023(1)
2011-2012(19) 2017-2018(11) 2023-2024(3)
2012-2013(17) 2018-2019(16)
2013-2014(14) 2019-2020(10)
Аватар
Boci
Мнения: 4886
Регистриран на: Вто Фев 21, 2006 22:43
Риболов: Feeder,carp, ICE fishing and spining
Местоположение: Sofia
дал Браво: 261 пъти
получил Браво: 1622 пъти

Re: Домашна кухня

Мнение от Boci »

Изпържихме и малко чернокоп
...
IMG_20211206_195931~2.jpg
IMG_20211206_195931~2.jpg (223.95 KiB) Преглеждано 769 пъти
2007-2009(15) 2014-2015(16) 2020-2021(10) L(51) L2(25)
2009-2010(25) 2015-2016(11) 2021-2022(16)
2010-2011(14) 2016-2017(23) 2022-2023(1)
2011-2012(19) 2017-2018(11) 2023-2024(3)
2012-2013(17) 2018-2019(16)
2013-2014(14) 2019-2020(10)
dankata
Мнения: 673
Регистриран на: Нед Сеп 03, 2006 20:35
Местоположение: София
дал Браво: 22 пъти
получил Браво: 357 пъти

Re: Домашна кухня

Мнение от dankata »

Да се отчета, че да не ме нарочите за отцепник от месото :)
Запретнах ръкави миналата седмица и турих това онова да се маринова и суши.
Просторите свършиха и ще трябва да скалъпвам нещо като станат останалите неща след 5 дни...
...
1.jpg
1.jpg (225.01 KiB) Преглеждано 750 пъти
2.jpg
2.jpg (189.07 KiB) Преглеждано 750 пъти
3.jpg
3.jpg (186.59 KiB) Преглеждано 750 пъти
pr.jpg
pr.jpg (291.42 KiB) Преглеждано 750 пъти
pr2.jpg
pr2.jpg (183.51 KiB) Преглеждано 750 пъти
Аватар
Pike
Домакинът
Мнения: 4543
Регистриран на: Чет Дек 16, 2004 21:23
Риболов: Спининг фен.
Местоположение: София
дал Браво: 4479 пъти
получил Браво: 246 пъти
Обратна връзка:

Re: Домашна кухня

Мнение от Pike »

Знаех си, че има нещо сбъркано в нашата сушилка, не трябва дрехи да се сушат :)
Аватар
Boci
Мнения: 4886
Регистриран на: Вто Фев 21, 2006 22:43
Риболов: Feeder,carp, ICE fishing and spining
Местоположение: Sofia
дал Браво: 261 пъти
получил Браво: 1622 пъти

Re: Домашна кухня

Мнение от Boci »

:fish2:
Последно промяна от Boci на Сря Дек 08, 2021 12:31, променено общо 1 път.
2007-2009(15) 2014-2015(16) 2020-2021(10) L(51) L2(25)
2009-2010(25) 2015-2016(11) 2021-2022(16)
2010-2011(14) 2016-2017(23) 2022-2023(1)
2011-2012(19) 2017-2018(11) 2023-2024(3)
2012-2013(17) 2018-2019(16)
2013-2014(14) 2019-2020(10)
Аватар
Boci
Мнения: 4886
Регистриран на: Вто Фев 21, 2006 22:43
Риболов: Feeder,carp, ICE fishing and spining
Местоположение: Sofia
дал Браво: 261 пъти
получил Браво: 1622 пъти

Re: Домашна кухня

Мнение от Boci »

Прането е наполовина сухо вече :fish2:
...
IMG_20211208_113356~2.jpg
IMG_20211208_113356~2.jpg (245.41 KiB) Преглеждано 689 пъти
2007-2009(15) 2014-2015(16) 2020-2021(10) L(51) L2(25)
2009-2010(25) 2015-2016(11) 2021-2022(16)
2010-2011(14) 2016-2017(23) 2022-2023(1)
2011-2012(19) 2017-2018(11) 2023-2024(3)
2012-2013(17) 2018-2019(16)
2013-2014(14) 2019-2020(10)
Аватар
Soafraid
Мнения: 199
Регистриран на: Вто Фев 26, 2019 20:18
Риболов: Spinning
дал Браво: 856 пъти
получил Браво: 537 пъти

Re: Домашна кухня

Мнение от Soafraid »

Реших и аз да се пробвам, тук като се зачета винаги ми се прияждат такива неща. Не съм толкоз майстор затуй ще почна от по леко и взех направо готов суджук, но догодина ще се запася с машинка и аз ще си направя сместа. А за филенцето, гледах рецепта за осоляване 48 часа и 6 часа след това киснене във вода, после подправки и към суджуците.
Наздраве! ;)
20211208_141843.jpg
20211208_141843.jpg (256.18 KiB) Преглеждано 655 пъти
Има истина по-добра от лъжата, но и лъжа по-добра от истината!!!
Аватар
баш майстора
Мнения: 5824
Регистриран на: Вто Юли 08, 2008 16:24
Риболов: Online
Местоположение: София
дал Браво: 1642 пъти
получил Браво: 1775 пъти

Re: Домашна кухня

Мнение от баш майстора »

Азиатски манджурляк с остатъци от Никулденската вечеря - октопод и скариди. :wink:
IMG_20211208_200756-02.jpeg
IMG_20211208_200756-02.jpeg (258.79 KiB) Преглеждано 651 пъти
"Няма риба в реката, само пъстърва, откакто се появи тя и изяде всичката друга риба..."
Аватар
Boci
Мнения: 4886
Регистриран на: Вто Фев 21, 2006 22:43
Риболов: Feeder,carp, ICE fishing and spining
Местоположение: Sofia
дал Браво: 261 пъти
получил Браво: 1622 пъти

Re: Домашна кухня

Мнение от Boci »

Soafraid написа: Сря Дек 08, 2021 20:12 Реших и аз да се пробвам, тук като се зачета винаги ми се прияждат такива неща.
Така се почва, важното е да имаш мерак. Където сушиш каква е температурата
2007-2009(15) 2014-2015(16) 2020-2021(10) L(51) L2(25)
2009-2010(25) 2015-2016(11) 2021-2022(16)
2010-2011(14) 2016-2017(23) 2022-2023(1)
2011-2012(19) 2017-2018(11) 2023-2024(3)
2012-2013(17) 2018-2019(16)
2013-2014(14) 2019-2020(10)
Аватар
Soafraid
Мнения: 199
Регистриран на: Вто Фев 26, 2019 20:18
Риболов: Spinning
дал Браво: 856 пъти
получил Браво: 537 пъти

Re: Домашна кухня

Мнение от Soafraid »

Boci написа: Сря Дек 08, 2021 22:32
Soafraid написа: Сря Дек 08, 2021 20:12 Реших и аз да се пробвам, тук като се зачета винаги ми се прияждат такива неща.
Така се почва, важното е да имаш мерак. Където сушиш каква е температурата

Неизползваема стая, която проветрявам по няколко пъти на ден. Не надвишава 15 градуса, но нямам възможност за друго. В крайна сметка каквото се получи, не съм специалист. Но ще го изядем. ;)
Има истина по-добра от лъжата, но и лъжа по-добра от истината!!!
Аватар
Boci
Мнения: 4886
Регистриран на: Вто Фев 21, 2006 22:43
Риболов: Feeder,carp, ICE fishing and spining
Местоположение: Sofia
дал Браво: 261 пъти
получил Браво: 1622 пъти

Re: Домашна кухня

Мнение от Boci »

Добре е температурата да е между 10-12 градуса. Ако не ти е проблем, остави прозореца леко открехнат, за да достигнеш тези градуси. И валяне всеки ден, когато станат плоски. Филето след водата го подсуши много добре. Ако го нарежеш на малки парчета ще стане по-бързо.
2007-2009(15) 2014-2015(16) 2020-2021(10) L(51) L2(25)
2009-2010(25) 2015-2016(11) 2021-2022(16)
2010-2011(14) 2016-2017(23) 2022-2023(1)
2011-2012(19) 2017-2018(11) 2023-2024(3)
2012-2013(17) 2018-2019(16)
2013-2014(14) 2019-2020(10)
Аватар
баш майстора
Мнения: 5824
Регистриран на: Вто Юли 08, 2008 16:24
Риболов: Online
Местоположение: София
дал Браво: 1642 пъти
получил Браво: 1775 пъти

Re: Домашна кухня

Мнение от баш майстора »

Седам! :11:
IMG_20211210_195100-01.jpeg
IMG_20211210_195100-01.jpeg (196.21 KiB) Преглеждано 507 пъти
"Няма риба в реката, само пъстърва, откакто се появи тя и изяде всичката друга риба..."
Аватар
Златев
Мнения: 2184
Регистриран на: Вто Май 09, 2006 15:17
Местоположение: Варна
дал Браво: 955 пъти
получил Браво: 179 пъти

Re: Домашна кухня

Мнение от Златев »

Иии първият опит с шунковара започна.
Свинско филе ~1,150кг
Сол - 23г
Соев сос ~20мл
Желатин - 10гр
Омесено и оставена в хладилника без притискащата пружина за 5 дни, след което и ще варя.

ПП
Впоследствие видях, че желатинът е бил с изтекъл срок преди няколко месеца. Би ли било проблем?
...
IMG_20211211_175953_7.jpg
IMG_20211211_175953_7.jpg (177.28 KiB) Преглеждано 451 пъти
IMG_20211211_175520_4.jpg
IMG_20211211_175520_4.jpg (145.77 KiB) Преглеждано 451 пъти
IMG_20211211_175511_3.jpg
IMG_20211211_175511_3.jpg (166.26 KiB) Преглеждано 451 пъти
IMG_20211211_175936_6.jpg
IMG_20211211_175936_6.jpg (127.33 KiB) Преглеждано 451 пъти
Аматьорски Спининг Клуб "С Брат ми"
Аватар
Pike
Домакинът
Мнения: 4543
Регистриран на: Чет Дек 16, 2004 21:23
Риболов: Спининг фен.
Местоположение: София
дал Браво: 4479 пъти
получил Браво: 246 пъти
Обратна връзка:

Re: Домашна кухня

Мнение от Pike »

След няколко тестови салатки със зелИто

IMG_20211201_194235.jpg
IMG_20211201_194235.jpg (181.89 KiB) Преглеждано 448 пъти


е време да пробваме и класиката

IMG_20211211_205059.jpg
IMG_20211211_205059.jpg (286.65 KiB) Преглеждано 448 пъти
Публикувай отговор

Обратно към “Как да я сготвим?”